Random nieuws juli 2012

Het is zowaar alweer juli en we zitten volop in de zomer. Wie denkt dat ook alle fabrikanten in de komkommertijd zitten heeft het mis. Ook deze maand hebben we weer de nodige nieuwtjes te melden! In dit nieuwsitem onder andere aandacht voor nieuwe producten van Carpballs.uk, House of Carp, Godman Angling, Rig Marole, Cygnet Tackle, MCF, TF Gear, het Nederlandse ESGF en het uit Kent afkomstige Carp-Tart. Daarnaast aandacht voor het nieuwste project van Korda man Danny Fairbrass genaamd Road Lake. Ga er maar weer eens goed voor zitten want we hebben weer leuke nieuwtjes!Carpballs.uk Discharge Pop-ups, Pastes en Ying Yangs

Het Engelse Carpballs van Scott Ratcliffe begint steeds bekender en bekender te worden. Niet lang geleden presenteerden ze al hun allernieuwste soak,dip,goo genaamd Discharge. Een dikke soak vol met amino’s die zowel visueel, via reuk als smaak waar te nemen is. Nieuw zijn de speciale Discharge pop-ups en pastes. Gekleurde pop-ups en pastes met de kracht van de Discharge soak. Een regelrechte killer voor een single hook presentatie!  Een ander product wat onlangs ook uitkwam maar minder bekendheid kreeg waren de Ying Yangs. Deze all in one snowman boilies zijn wafters in 2 kleuren. Het is een combinatie van een gele pop-up tezamen met The Nuts bottombaits die ze ook verkopen. Ze zijn verkrijgbaar in zowel 10mm, 12mm als 14mm. Niet echt heel vernieuwend spul aangezien diverse fabrikanten als een Imperial Baits ook al dit soort wafters verkochten maargoed. Een laatste twee nieuwtjes van dit merk is dat hun site recent helemaal is opgefrist. Tevens is er nu ook een Nederlandse site gelanceerd met webshop zodat we allen nog veel makkelijker aan deze producten kunnen komen! Neem eens een kijkje op www.carpballs.nl!


De nieuwe Discharge Pop-up’s en Pastes van Carpballs.uk
 

Korda Road Lake

Korda zit nooit stil. Dat is een ding wat zeker is! Dat Korda naast het produceren en verdelen van producten nog meer doet zal ook niemand verbazen. Recent is Danny Fairbrass een nieuw project begonnen en dat is Road Lake. Naast het bekende Gigantica is Road Lake het tweede betaalwater in handen van deze Engelse grootmacht. Road Lake is het water wat aan de andere kant van de weg ligt naast Gigantica. Het is 30 acres groot, circa 12 hectare, en zal een echt runwater gaan worden. De grote vissen op Gigantica worden steeds lastiger te vangen. Dit natuurlijk door de enorme druk die het water constant heeft van vissers vanuit de hele wereld. Road Lake wordt dus anders. Veel karper tot een 50 Engelse pond. Ook de zwak geschubde spiegels en kleine vis van Gigantica zullen verhuist worden naar dit nieuwe water. Road Lake zal Juli dit jaar open gaan.


Werk aan de winkel op Road Lake
 

Nieuwe producten Carp-Tart

Er zijn maar een aantal merken op deze aardkloot waar ik helemaal lyrisch van ben en eentje daarvan is Carp-Tart. Een no nonsense Engels bedrijfje uit Kent met vaak leuke en ludieke karper gadgets. Je zal voor de grap gewoon eens de site moeten bekijken. Lekker oldskool en heerlijke product beschrijvingen met de nodige Engelse humor. Echt serieus lijken ze verkoop niet te nemen en toch komen ze veelal met niet alledaagse producten! Ik was weer helemaal happy toen ik zag dat ze weer enkele nieuwe producten hadden gelanceerd. Hierbij de meest interessante producten.


Heerlijke no nonsense producten van Carp-Tart met de Rod Ties
 

Carp-Tart Quick Start Sticks

Zoals ik al zei zijn de heren van Carp-Tart niet van het kaliber ingewikkeld en lastig. Ze bekijken eerder de zaken luchtig en functioneel. Een prachtig voorbeeld zijn de nieuwe Quick Start Sticks van hun. Deze van carbon gemaakte banksticks en buzzer bars in 1 zijn namelijk zeer functioneel! Je hoeft ze enkel de grond in te prikken, je hoeft niet eerst de buzzer bar op de bankstick te schroeven en stabilizers en dergelijke zijn ook niet nodig! Het netjes opruimen is wellicht wat lastig maar met een beetje vistas moet dat geen probleem zijn. Zoals al gezegd zijn ze gemaakt van lichtgewicht carbon en voorzien van het befaamde Carp-Tart logo. Ze zijn tevens voorzien van een schroefdraad in plaats van een punt om ze zo ook te kunnen draaien in de hardere grond. Ook hebben ze in de kop een aansluiting om je hangers te bevestigen zodat je geen dure bracklets meer hoeft te kopen. Een leuk product!


De Carp-Tart Quick Start Sticks
 

Carp-Tart MKII Grippers

Tevens nieuw zijn de MKII Grippers. Aardige bobbins die in eerste instantie lijken op de Neo Bobbins van Matrix Innovations maar deze zijn wel een stukje goedkoper. Ze zijn zowel verkrijgbaar in het wit als rood, hebben een isotope sloth en een gefixeerde lijnclip. Net als alle Carp-Tart producten zijn ze handmade en gefabriceerd in Engeland. Ze kosten een 8.50 euro de stuk. Aardig tarty spul wat je niet aan elke waterkant tegenkomt!


De Carp-Tart MKII Grippers in het rood
 

ESGF Custom Made Buzzer Bars voor Solar World Wide Pod

Een van de reden waarom ik ooit mijn Solar World Wide pod van de hand heb gedaan was omdat er geen 2rod buzzer bars bestonden voor deze pod. Erg jammer want eerlijk is eerlijk, in Nederland vis je meer met 2 hengels dan met 3! De normale 2 rod buzzer bars van Solar zijn namelijk net te kort en de Slim Line versies passen niet. ESGF heeft voor die vissers die toch wel graag een 2rod buzzer bar op hun WW Pod willen de oplossing. Sinds kort maken ze namelijk speciale 2rod buzzer bars die wel passen! Zoals altijd kan jezelf bepalen hoelang je de buzzer bars precies wilt hebben. Een prima zet van ESGF en helaas een gemiste kans voor Solar!


De Custom Made 2rod buzzer bars van ESGF voor de Solar WW Pod
 

House of Carp Shirts & Hoodies

Hippe karperkleding is een hype! Met de komst van hippe karpermerken als Bitg, Obsessive Carp Disorder en Scale is een ware trend geboren. Ook het Nederlandse House of Carp van Mark Zelle draagt zijn steentje bij want er is nieuwe kleding in het assortiment opgenomen met leuke en ludieke prints. Het gaat hierbij om shirts en hoodies met prints die enkel te verkrijgen zijn bij House of Carp.  De shirts zijn te verkrijgen in het bruin en hebben stoere prints op zich. Het is ook mogelijk om een effen shirt te bestellen. De hoodies zijn te bestellen in zowel het camou, zwart of bruin. Uiteraard zijn alle maten leverbaar. Met deze kleding loop je absoluut niet voor lul. Prima casual kleding voor een zacht prijsje!


De nieuwe shirts van House of Carp
 

Nieuw in Nederland: Godman Angling

We hadden nog nooit gehoord van Godman Angling totdat de deelnemers aan de Catch for Cliniclowns 2012 een aantal producten vonden in hun Goodiebags. Darren Godman en kompanen waren zelf aanwezig om alle deelnemers kennis te laten maken met hun producten. Godman Angling levert twee PVA producten die voor ons vissers heel interessant kunnen zijn. Allereerst zijn daar de bekende Soluties. Tie Wraps van PVA om bijvoorbeeld je PVA bag dicht te maken. Een product wat ooit geboren is in Nederland en door diverse fabrikanten wordt verkocht als bijvoorbeeld het Engelse The Fishing Bag en dus ook Godman Angling. Het andere product is een stukje innovatiever en kenden we voorheen nog niet op de markt. Dit product wat Versacast wordt genoemd is een rietje van PVA die je over je onderlijn kan schuiven. Doordat je rigje zo stijver is, is het lastiger om je rig in de war te gooien en zorgt Versacast er tevens voor dat je rigje netjes gestrekt op de bodem terecht komt. De producten van Godman Angling zullen verdeeld gaan worden door groothandel All Carp Products. De kans ik dus groot dat ze ook binnenkort bij je lokale hengelsportwinkel te verkrijgen zijn!


Versacast van Godman Angling
 

Rig Marole Skinfull Brown

Begin maart dit jaar hadden we al het primeurtje van het allernieuwste onderlijnmateriaal uit de stal van Rig Marole. Dit onderlijnmateriaal genaamd Skinfull was een gecoat onderlijnmateriaal met een soort van fluorocarbon mantel die buiten makkelijk te strippen was ook wegviel onderwater. Het originele Skinfull was enkel verkrijgbaar in een groene uitvoering. Zeer recent is er ook een bruine variant geïntroduceerd die beter wegvalt op modderbodems. De verwachting is dat deze nieuwe kleur binnenkort op de Engelse markt verkrijgbaar zal zijn. Wanneer we de bruine variant van Skinfull in de Nederlandse winkels mogen verwachten is nog de vraag maar dat zal vast niet lang duren!


Rig Marole Skinfull in het bruin
 

Cygnet Tackle Distance Sticks

Naast de nieuwe Snugs waar we een tijdje geleden al over schreven is er onlangs nog een nieuw product van Cygnet op de markt verschenen en dat zijn de Distance Sticks. Vaak wordt bij het markeren en na het vinden van een goede spot de lijn op de lijnclip gezet. Nu is het vaak alleen zo dat precies met de spod of je haakaas gooien naast de marker nogal wat techniek en ervaring verreist. Makkelijker is om de lijn dan op het land uit te lopen van je markerhengel en daarnaast ook je spod- en/of hengel met haakaas. Zo zijn de afstanden gelijk! Met deze Distance Sticks kun je makkelijker de afstanden bepalen. Zet ze een 20 meter uit elkaar en sla de lijn van paal tot paal. Tel het aantal wikkelingen en doe dit ook met je spod- en/of hengel met haakaas. Zo kun je veel meer accuraat gooien!


De nieuwe Distance Sticks van Cygnet Tackle
 

TF Gear Flips

Velen van ons nemen op een nachtje vissen graag slippers en/of Crocs mee. Je stapt er makkelijk in, ze kunnen prima tegen nattigheid en het is veel fijner voor je voeten dan ‘snachts op blote voeten naar je hengel te moeten rennen met alle gevolgen van dien. Een aantal jaar geleden werden er al camou Crocs geïntroduceerd en ook Shimano kwam met de Eviar Shoes. Nieuw zijn de Flips van het Engelse TF Gear. Deze lichtgewicht sandalen zijn gestoken in camouflage print, ademen, hebben een anti slip zool en zijn super snel droog wat ze zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld waden.  Zoek je dus nog een ideale bivvy slipper dan zijn deze de moeite waard om te bekijken. Helaas zal je er alleen niet zo snel inkomen als Crocs of Eviar Shoes!


De TF Gear Flips
 

MCF Egg Surface Controller

Het is volop zomer en ondanks dat het weer soms parten speelt, is dit de uitgelezen tijd om eens lekker te struinen langs de waterkant met het pennetje of korstje brood. Velen van ons gebruiken voor het oppervlakte vissen graag een controller om zo verder te kunnen werpen. Velen zullen het wel herkennen dat de karpers soms op plekken zitten die niet zomaar te bereiken zijn! Nieuw van MCF zijn de Egg Surface Controllers. Deze oppervlakte controllers zijn ideaal voor die verre worpen maar kunnen ook prima voor de zigvisserij gebruikt worden. ze zijn verkrijgbaar in drie groottes te weten small, medium en large. Een leuk maar niet erg vernieuwend item.


De nieuwe Egg Surface Controllers van MCF Carpfishing


En dat was het eerste nieuwsitem van de maand juli alweer. Volgende week meer nieuws van diverse fabrikanten. Tot dan!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.