Random nieuws juli 2013 (deel 1)

Het is alweer juli en dat betekent dat we het eerste Random nieuws van de maand schrijven. Ondanks dat het de afgelopen weken aardig stil is geweest als het gaat om productnieuwtjes, hebben we toch weer een paar producten voor jullie bij elkaar verzameld die volgens ons de moeite waard zijn. In dit nieuwsitem hebben we ondermeer aandacht voor de nieuwe bobbins van Defiant MPS, een handige filterset van Douwe Egberts en nieuws over het Engelse Hardy. Daarnaast hebben we nieuws van ondermeer Daiwa, Lee Valley Customs, Taska Tackle, Lead Shed, Avid Carp en JRC. Veel leesplezier gewenst!
 


Daiwa Tournament Entoh Black Edition

We kunnen er niet meer om heen, steeds meer karpermolens zijn zwart. Nu is dat niet heel erg verwonderlijk. Zwarte molens zijn tarty en helemaal Daiwa Molens. Het afgelopen jaar hebben we steeds meer compleet zwarte molens op de markt gezien. Denk aan de zwarte MGS molens van Shimano, de recent uitgebrachte Avid Carp 12000CC molens of de zwarte Penn Afinity molens. Ook Daiwa bracht onder andere de Basia in een black edition uit. Recent is daar een zogenaamde 'Black Entoh', zoals ze hem noemen, aan toe gevoegd. Qua specs doet hij niets meer of minder dan een normale Entoh maar hij heeft wel een enorm sexy body gekregen! Lekker hoor!
 


De nieuwe Daiwa Black Entoh
 

Overname Hardy door Pure Fishing

In november 2012 meldde we al hier op CarpFeeling dat de Harris & Sheldon Group, de eigenaar van het legendarische Hardy Rods, opzoek was naar een koper. Dit vanuit strategisch oogpunt. Hardy is dat legendarische merk met die fantastische nostalgische hengels. Daarnaast vallen ook de merken Chub en Greys onder dit merk. Recent is bekendgemaakt dat niemand minder dan Pure Fishing Hardy heeft overgenomen. Dit betekent hopelijk een stukje meer stabiliteit voor dit in 1872 opgerichte bedrijf uit Alnwick. Met een beetje geluk profiteren wij hiervan ook in Nederland daar Pure Fishing al diverse merken voert in ons kikkerlandje als JRC, Penn, Berkley en Shakespeare. Wij feliciteren bij deze Pure Fishing met deze fantastische aanwinst!
 


De overname van Hardy is een feit
 

Lee Valley Customs Black Anodised Carbon Range

Het Engelse Lee Valley Products heeft in een korte tijd faam gemaakt door hun fantastische producten. Op service kunnen ze nog puntjes scoren maar qua uitvoering zijn ze toch wel erg goed! Een range waar ze al een lange tijd mee bezig zijn, is hun Carbon Fibre Range. Vooral de buzzer bars en banksticks willen nog niet echt lekker van de grond komen. Toch zijn ze inmiddels al wel te koop. Een erg gave nieuwe optie is om alle aluminium delen zwart te anodiseren. Carbon met zwart geanodiseerde delen is enorm tarty! De buzzer bars zijn zowel verkrijgbaar in 2 rod en 3 rod. Je kan hierbij kiezen voor een fixed of adjustable versie. De banksticks zijn verkrijgbaar van 6” tot 12”. Erg mooie spul weer! Nu de service nog!
 


Black Anodised Buzzer bars & Banksticks uit de Carbon Fibre Range van Lee Valley Customs
 

Douwe Egberts Filterkoffie Reisset

Wij karpervissers zijn over het algemeen echte koffiedrinkers. Niet gek ook want zo'n bakkie zwart geeft ons warmte in koude tijden en zorgt ervoor dat we net wat alerter en wakkerder zijn in de nacht. Een handige set die tot 7 juli te koop is bij Kruitvat, is de Filterkoffie Reisset van Douwe Egberts. In deze set zit 250 gram Aroma Rood filtermaling, 10 filterzakjes, 2 isoleerbekers, een maatlepeltje en een filter. Het enigste wat je nog nodig hebt is warm water en dan kan je een overheerlijk Nederlands bakkie pleur maken. Zoals net gezegd is deze set alleen nog deze week te koop. Wees er dus snel bij! De kosten bedragen overigens slechts 9 euro! Handig hoor!
 


De Filterkoffie Reisset is deze week te koop bij Kruitvat (foto: Marc Westenberg).
 

Taska Tackle Rizalite Aluminium Swing Arm Set

Ergens hadden we natuurlijk wel verwacht dat het Engelse Taska Tackle niet alleen hangers zou gaan verkopen. Onlangs kwam er een foto online met daarop heuse swingers. Het gaat hierbij om de Rizalite Aluminium Swing Arm Set. Het gaat hierbij, zoals de naam al zegt, om een swing arm van aluminium met daarop een Rizalite bobbin. Door de gebruikte materialen zijn deze swingers sterk, lichtgewicht en compact. In de Sensalite Range had Taska natuurlijk al swinger arms maar dan van roestvaststaal. Toch zien deze armpjes er weer heel kek uit! Zodra er meer nieuws is dan zijn jullie de eerste die het van ons horen!
 


Coming Soon: Taska Tackle Rizalite Aluminium Swing Arm Set
 

Lead Shed Mini Solid Bags

Het Engelse Lead Shed kennen we natuurlijk allemaal van hun loden. Toch moet dit bedrijf eens gaan nadenken over hun naam aangezien ze steeds meer producten verkopen naast lood. Hun endtackle pakket groeit ook met de dag en daar is onlangs ook PVA aan toegevoegd. Het gaat hierbij om hun Solid Bags. Deze Solid Bags zijn verkrijgbaar in 2 maten te weten Mini en Micro. De Micro Bags zijn 50mm x 90mm en de Mini Bags 75mm x 100mm. Ze zijn voorzien van een speciale (geperforeerde) textuur waardoor ze zowel in warm- als koudwater snel oplossen. Ze worden verkocht in verpakkingen van 50 stuks. De kosten per pakje bedragen een 6,50 euro exclusief verzendkosten. 
 


De Mini en Micro Solid PVA Bags van Lead Shed
 

Avid Carp Yard Sticks

Het afgelopen jaar hebben we van diverse merken zogenaamde Markersticks op de markt zien verschijnen. Speciale banksticks waarmee je je lijn kan uitzetten om hem vervolgens te clippen op je molen. Denk aan de varianten van Taska Tackle, Cygnet Tackle of MCF Fishing. De versie van Avid Carp biedt ten aanzien van de andere merken enkele specs die interessant zijn! Allereerst is het ontwerp van deze Yard Sticks net iets anders. Ze zijn aan de bovenkant afgerond. Als je je lijn hebt uitgelopen en je lijn hebt geclipt, dan kun je je lijn weer opspoelen zonder dat je eerst rondjes moet lopen om de lijn achter de Markersticks vandaan te halen. De ronding aan de bovenkant geleid je lijn namelijk! Daarnaast wordt een speciaal koord bijgeleverd met 3 kleurmarkeringen om de afstand te bepalen en/of om meerdere hengels op diverse afstanden uit te lopen. Daar is over nagedacht!
 


De nieuwe Yard Sticks van Avid Carp
 

Defiant MPS Tall Boys 

We sluiten dit Random nieuws af met een nieuw product van het Engelse Defiant MPS en dat zijn hun Tall Boys. In tegenstelling tot andere merken had Defiant MPS nog geen hoge en dunne indicators in het assortiment. Aangezien dit type bobbins enorm populair zijn en Defiant MPS gek werd van de vraag naar dit product, hebben ze de Tall Boys geintroduceerd. De Tall Boys zijn 70mm bij 10mm in de breedte en zijn leverbaar in 7 kleuren. Ze kunnen een isotope dragen en zijn voorzien van hun befaamde Magnetic MKII Line Clip. De prijs per bobbin is nog geen 10 euro de stuk exclusief eventuele verzendkosten. Lekker bezig!
 


De nieuwe Tall Boys van Defiant MPS


En met Defiant MPS sluit ik dit eerste Random nieuws van juli af. Tot volgende week voor nog meer productnieuws!
 


Release in september: JRC Radar DS3


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.