Random nieuws juli 2013 (deel 2)

We zitten alweer in de 2e week van juli en ook deze week zijn we weer opzoek gegaan naar de allerlaatste producten van dit moment. Ook in deze editie hebben we weer een bonte verzameling aan niet alledaagse merken. Wat dacht je van nieuwe producten van onder andere het Engelse Carp-Deco of de custom made spreidblokken voor je schepnet van Alan Pull! Daarnaast hebben we nieuws van merken als Lee Valley Customs, Solar Tackle, Wychwood en Taska Tackle. We sluiten af met de superdeluxe onthaakmatten van het Zuid-Afrikaanse Titanic Carp Care. Veel leesplezier weer gewenst!
 


Lee Valley Customs Coloured Magnetic Line Clips

We beginnen dit nieuwsitem met de Magnetic Line Clips van Lee Valley Customs. Deze lijnclips zijn alweer een paar jaartjes te koop bij ze maar waren voorheen enkel verkrijgbaar in het zwart en wit. Sindskort zijn daar een aantal kleuren bijgekomen te weten geel, oranje, rood, blauw en groen. Deze Line Clips zijn voorzien van een universeel schroefdraad waardoor ze te combineren zijn met de meeste bobbins. Ze zijn 8mm in diameter en 15mm lang. De bovenkant is rondafgewerkt. De kosten voor deze Line Clips bedragen een kleine 5 euro exclusief verzendkosten. Leuk spul om eens kleur te wisselen!
 


De nieuwe Coloured Magnetic Line Clips van Lee Valley Customs
 

Carp-Deco Classics Stow Bag

Het Engelse Carp-Deco is die fabrikant van gave karperkledij waaronder shirts en hoodies met leuke en ludieke prints. Nieuw van hun zijn hun Classic Stow Bags. Deze handige zakjes/rugtasjes zijn 45 cm bij 34 cm groot en zijn afsluitbaar door middel van een trekkoord. Ze zijn zowel verkrijgbaar in Olive Green als in het zwart en zijn bedrukt met de Carp-Deco Classics print. Het materiaal waarvan deze Stow Bags zijn gemaakt is 210D Nylon 120T. Hierdoor zijn ze waterbestendig en houden ze je spullen, die tijdens het vissen liever niet nat mogen worden, een stuk droger. De prijs voor een Stow Bag ligt rond de 6,50 euro exclusief verzendkosten. Je kan ze bestellen via: www.carp-deco.co.uk
 


De Classics Stow Bag van het Engelse Carp-Deco
 

Solar Tackle Liquid Gold Marine 17

Een iets gedateerd nieuwtje wat ik nog wilde behandelen is de nieuwe Liquid Gold Marine 17 liquid van Solar Tackle. Deze liquid die bomvol proteines zit, is de ideale toevoeging aan je spod- of grondmix of gewoon als dip of soak voor je boilies. Marine 17 zit in handige 1 liter flacons zoals we dat eerder ook zagen bij Sticky Baits. Door deze handige verpakkingen is het veel makkelijker om grote hoeveelheden voer te voorzien van extra attractie. Marine 17 kenmerkt zich door een hoog verteerbaar aminozuur complex, verkregen uit gehydroliseerde vismelen en schaaldieren, welke verrijkt is met enzymen. Daarnaast is deze liquid ook nog eens PVA vriendelijk waardoor je er echt alle kanten mee op kunt. Marine 17 is te koop bij de betere hengelsportzaak voor 13,50 euro.
 


Liquid Gold Marine 17 van Solar Tackle
 

Wychwood Carp Zigs

Van steeds meer merken zien we het afgelopen jaar de zogenaamde zigs verschijnen. Niet gek ook want het vliegvissen lijkt in deze opnieuw uitgevonden te zijn! Ook Wychwood heeft sindskort een range aan heuse Carp Zigs. Nu zijn dit absoluut niet de minste zigs want ze worden geknoopt/gemaakt door door een echte goeroe op het gebied van vliegbinden genaamd Craig Barr. Er zijn 6 verschillende zigs in het assortiment te weten The Grasshopper, The Blood Bug, Neon Orange, Neon Yellow, The Pink Punk en The Black Bug. Alle 6 de varianten zijn perfect uitgerust met oog voor detail. De kosten bedragen een 2,30 euro de stuk. Je kan ze bestellen via onder andere www.harrissportsmail.com
 


De door Craig Barr gemaakte Zig Bugs voor Wychwood
 

Taska Tackle Core Zero Leadclip System

Het is werkelijk verbazingwekkend hoe ver het Engelse Taska Tackle het geschopt heeft in een paar jaar tijd. Naast de nodige marketing en ongetwijfeld een flinke geldinjectie, zijn de producten allemaal erg gelikt en doeltreffend te noemen! Een nieuw product is het kant-en-klare Core Zero Leadclip System waarbij 2 'innovaties' van Taska zijn gecombineerd. Allereerst is de leader die gebruikt is het zogenaamde Core Zero. Core Zero is een unleaded leader zoals we die ook kennen van Rigsolutions. De loodclip is een zogenaamde Flexi Ring Swivel Lead Clip wat een innovatie is op de oldskool loodclip zoals we die allen kennen. In plaats van dat de hoofdlijn door de loodclip wordt gevoerd, wordt hij nu aan de bovenkant vastgeknoopt. De wartel zelf is volledig gefixeerd in de loodclip. Het doel is om het lood zo snel mogelijk kwijt te spelen. Deze kant-en-klare setjes worden verkocht in het bruin en groen via de erkende Taska dealers. 
 


Het Core Zero Leadclip System van Taska Tackle
 

Titanic Carp Care Unhookingmats

Het karpervissen is net zoals in veel landen, in steeds grotere mate aan het opkomen. Zo zien we ook dat er in Afrika steeds meer karpermerken opstaan. Denk aan Docks Specimen Tackle, de aasfabrikant NHM of de speciale voerboten van Kamo Developments. Een relatief nieuwe speler is Titanic Carp Care. Titanic Carp Care is een kleinschalig bedrijfje wat helemaal gespecialiseerd is in het maken van opblaasbare onthaakmatten. Momenteel ligt de kleinschalige productie nog op slechts 15 matten per maand maar met de toenemende vraag zal dit niet lang meer duren. Recent maken ze namelijk ook de matten voor aasfabrikant NHM waardoor de orders oplopen. De matten zijn in diverse varianten en kleuren verkrijgbaar. Denk aan een camouflage patroon of gewoon effen zwart of groen. Naar wens kun je hem laten borduren met logo's of teksten om je mat zo te personificeren. Voor meer informatie surf je naar hun Facebook pagina.
 


De Inflatable Unhookingmats van Titanic Carp Care


En met de onthaakmatten van Titanic Carp Care sluiten we dit 2e Random nieuws van juli af. Tot volgende week!
 


De custom made Spreaderblocks van Alan Pull
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.