Random nieuws juli 2014 (deel 3)

Het wereldkampioenschap voetbal is weer achter de rug en gezien de lengtes van de files en de nihile drukte op de werkvloer lijkt het erop dat de vakantieperiode toch echt is begonnen. Ook in de wondere wereld van karperland is dit te merken. Naast prachtige vakantieplaten van magistrale karpers in de social media, is het ook bij de fabrikanten vakantietijd en staat het qua releases van nieuwe producten een beetje stil. De komkommertijd is dus aangebroken! Desondanks hebben we ook deze week weer de meest bijzondere nieuwtjes bij elkaar gesprokkeld!

Komkommertijd of niet, we hebben weer een aantal interessante nieuwtjes bij elkaar verzameld. Zo behandelen we de ludieke overname van Solar Tackle door het Japanse Marukyu, behandelen we een nieuw product van het Nederlandse ESGF en een nieuwe HD actiecamera van Veho. We gaan door met een nieuwe producten van het Engelse Bespoke Bobbins, CG-Baits, het Engelse Coghlan’s en de bijzondere rodsupport producten van het Duitse Dragon Baits. We eindigen met de introductie van het Duitse F.R. Custom Reels en een wel hele gave nieuwe dienst van Daiwa! De tackle tarts hebben het al gezien. Deze editie is vooral voor hun geschreven. Veel leesplezier gewenst weer!
 


Het nieuwe Smart Alarm 2 van het Nederlandse Smart-Indicators 

Overname Solar Tackle door Marukyu

Net voor publicatie van het vorige Random nieuws kwam mij te oren dat het grote uit Engeland afkomstige Solar Tackle van Martin Locke is verkocht aan de Europese tak van het grote Japanse Marukyu. Een verkoop die waarschijnlijk niemand echt zag aankomen! Via diverse bronnen had ik al vernomen dat Marukyu zich steeds meer op Europese bodem wilt vestigen. Karpervissen is een steeds groter wordende markt en Marukyu bracht vooral in Engeland daarom al tal van producten uit onder eigen label. Solar Tackle kreeg de laatste decennia vooral naam en furore door hun stainless steel ranges. Ook de aasdivisie doet het al jaren enorm goed met toppers als bijvoorbeeld de Club Mix. Solar Tackle zal blijven opereren zoals ze nu ook doen en er zal in eerste instantie weinig veranderen. Toch is deze verkoop opmerkelijk te noemen!

 


De overname van Solar Tackle is een feit 

ESGF Dunne Banksticks

Het Nederlandse Eat Sleep Go Fishing (ESGF), is in ons Random nieuws al geregeld voorbijgekomen. ESGF staat vooral bekend om hun interessante rodsupport producten waaronder producten die zeker innovatief genoemd kunnen worden. Nieuw zijn hun dunne banksticks. Banksticks van slecht 9.5mm dik die zeer geschikt zijn als pootjes voor je rodpod. Natuurlijk kun je ze ook los gebruiken voor een tarty opstelling. De lengte van deze banksticks bedraagt een 28 centimeter en ze zijn gemaakt van roestvaststaal. De kosten per stuk bedraagt slechts 10 euro. Op aanvraag kunnen de banksticks ook langer of korter worden gemaakt. Voor meer informatie surf je naar www.marktplaats.nl

 


De nieuwe dunne banksticks van het Nederlandse ESGF 

F.R. Custom Reels

Ondanks dat we in Engeland al een aantal custom bedrijfjes kennen om je molens te pimpen als Custom Reels of Weston Developments, zo is er ook een zelfde bedrijf gelanceerd in Duitsland. We hebben het hier over F.R. Custom Reels. F.R. Custom Reels is het adres als je je molen prefereert in een andere kleur. Ook het wrappen is een mogelijkheid net als line clip conversions welke zijn gebaseerd op hun eigen handgemaakte line clips van roestvaststaal. Verdere opties zijn quick drag spoelen en handgemaakte molenhendels. Ben je dus nog opzoek naar een partij die je molens kan pimpen maar heb je slechte ervaringen met de Engelse service? Zoek dan even F.R. Custom Reels op, op Facebook!

 


Laat je molens customizen door F.R. Custom Reels 

Veho Muvi HD 1080p

Action cams zijn anno 2014 enorm hot te noemen. Velen vissers hebben hun digitale camera al omgewisseld voor een Denver, Go Pro of Shimano Action Cam. Een nieuwe action cam die recent verschenen is, is de Muvi HD 1080p van Veho. Deze action cam wordt geleverd inclusief een waterdichte case die tot maar liefs 60 meter diep kan. Hij kan op een 140mAh batterij een 3 uur draaien op verschillende kwaliteiten. Denk aan 960p bij 30 frames per seconde. Hij is verder voorzien van een 8gb SD kaart waarmee je maximaal 80 minuten kan filmen op de hoogste kwaliteit. Hij is als laatste voorzien van 1.5 inch LCD scherm, heeft een remote control erbij geleverd en extra  accessoires zijn los verkrijgbaar om deze camera zo in te zetten als jij prefereert. Deze Veho is onder andere te verkrijgen via; www.johnsonrosstackle.co.uk en de prijs ligt rond de 300 euro.

 


De Veho Muvi HD 1080p action cam 

Bespoke Bobbins Micro Chains

Het is alweer een tijdje geleden dat we hebben geschreven over het Engelse Bespoke Bobbins. Dit komt onder andere doordat Bespoke de laatste tijd niet echt noemenswaardige producten heeft uitgebracht. Nieuw van hun en de moeite van het vermelden waard, zijn hun nieuwe Micro Chains. Deze Micro Chains bestaan uit een schroefdraad met oogje waarop een splitring is bevestigd. Door de simpele splitring kun je zelf je chain makkelijk bevestigen. Het voordeel is dat je heel makkelijk zelf kan bepalen hoelang je kettinkje moet zijn.  Door gewoonweg deze Micro Chains aan te schaffen en een meter ketting van roestvaststaal bij een bouwmarkt te halen, kun je zo eindeloos variëren met lengtes. Voor meer informatie surf je naar hun Facebook pagina.

 


De nieuwe Micro Chains van het Engelse Bespoke Bobbins

Coghlan’s Adhesive Signal Light

Het gebruik van oriëntatie verlichting komt in de karpervisserij niet heel vaak voor. Toch is oriëntatie verlichting eigenlijk een must als je alleen het water op gaat. Bij donker weer en mist, raak je toch snel je oriëntatie kwijt en kan zo’n lampje ervoor zorgen dat je niet te ver afdrijft of de verkeerde kant op vaart. Een nieuw product van het Engelse outdoor merk Coghlan’s is hun Adhesive Signal Light. Zeer kleine ledstrips die zichtbaar zijn vanaf een kleine kilometer afstand en maar liefs 80 uur branden. Ze zijn verkrijgbaar in zowel het rood als het groen en kennen een plakstrip om hem bijvoorbeeld op je bivvy te plakken. Ze zijn als laatste water- en schokbestendig en het lampje kent 3 standen. Ze zijn verkrijgbaar via de betere outdoor zaak als Bever Outdoor.

 


De nieuwe Adhesive Signal Lights van het Engelse Coghlan’s 

Daiwa DCR Concept

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Daiwa met een geheel nieuw concept zal gaan komen waarbij je zelf online de molens en hengels van je dromen kan samenstellen. Nu kennen we het online samenstellen van je hengels al bij de NR Rods van Nash Tackle. Het online samenstellen van je molen is echter nieuw! In het Daiwa DCR programma begin je met het kiezen van de basis van je samen te stellen Basia molen. Heb je de basis gekozen, dan kun je kiezen uit velen opties. Denk aan verschillende kleuren molenspoelen, verschillende line clips, drag knobs, molenbeugels en nog tal van opties. Er zijn velen opties die je simpel kan aanklikken om jouw droom molen te creëren. Een kleinigheidje is enkel de prijs. De startprijs per molen start namelijk op meer dan 700 euro! Benieuwd? Surf dan naar; www.create.dcr-daiwasports.co.uk

 


Stel je eigen molen samen met Daiwa DCR 
Partikels zijn al decennia lang een prima aassoort voor het vangen van karper en witvis. De hoge instant response op zaden, noten en vruchten heeft bij menig visser al voor leuke verrassingen gezorgd. Een product wat diversiteit in je voermix kan brengen is Carpticle van CG-Baits. Een rijke combinatie van partikels bestaande uit mais, tarwe, erwten, milocorn, gerst, dari en kardizaad. In een pot zit 2 liter partikels wat goed is voor een gewicht van 1.8 kilo. Doordat de partikels bijna geen vocht bevatten, is het uitlekgewicht nagenoeg gelijk aan de net genoemde getallen. Een pot kost nog geen 8 euro en is onder andere te bestellen via Markerworld.

 


Carpticle van CG-Baits is o.a. verkrijgbaar bij Markerworld 

Dragon Baits Stainless Weapons

De geruchten hingen een lange tijd in de lucht dat het Oostenrijkse Aquaborne de duurste rodpod allertijden zou gaan verkopen. Toen hun stainless range echter werd geïntroduceerd, was het juist de rodpod die niet was opgenomen in de range. Andere producten als snag ears, rodrests en quick releases echter wel en de prijs van deze producten vertelden ons gelijk dat die rodpod echt enorm duur moest zijn. Aquaborne heeft de rodpod dus nooit aan hun productrange toegevoegd. Het Duitse Dragon Baits wel! Dezelfde productrange wordt namelijk ook verkocht onder het Dragon Baits merk en daar zien we dat deze rodpod over de toonbank gaat voor 850 euro. Een hele forse prijs natuurlijk maar nog lang niet zo duur als de Goldplated WorldWide rodpod die Solar ooit verkocht. Desondanks zijn de producten van Dragon Baits wel erg mooie. Geïnteresseerd? Check dan snel; www.dragonbaits.de

 


Hoogwaardige rodsupport producten  van het Duitse Dragon Baits


En met het Duitse Dragon Baits zijn we aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Tot volgende week!
 


Een handgemaakte Starlight uit een recent verschenen artikel van Big Fish Magazine
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.