Random nieuws juni 2012

Het is alweer juni en soms vraag ik mij af waar de tijd blijft. Het lijkt wel alsof de klok overuren draait. Bij fabrikanten althans wel want we hebben weer enkele productnieuwtjes! In dit nieuwsitem ondermeer aandacht voor nieuw rodsupport materiaal van Taska Tackle, De 2e editie van Monkey Climber Magazine, een nieuwe backrest van Revolution, nieuwe endtackle en loden van het Duitse Carpleads, The Lead Shed en het Engelse JXT Products. Verder de nieuwe Delkim Smart Clips en de Markerworld Glow in the dark Pegs. Veel leesplezier toegewenst!Taska Stage Stands & Stabilizers

We hebben de laatste maanden al diverse nieuwe producten van Taska Tackle voorbij laten komen. Op zich niet heel verwonderlijk daar het een nieuw merk betreft en ze met een frisse kijk een geheel nieuwe range aan het samenstellen zijn. In een van de vorige nieuwsberichten meldde we al over de geheel nieuwe Stainless range die ze hebben geïntroduceerd op de onlangs gehouden Total Fishing Tackle Show. De Stainless range is nog verder uitgebreid met stabilizers en een heuse Stage Stand. De stabilizers zijn zowel verkrijgbaar met een enkele of dubbele pin en zien er zeer gelikt uit. Ook de Stage Stand is een prachtig stukje vakwerk in de stijl van Taska Tackle. Ik was weer zeer onder de indruk van de afwerking in ieder geval! Taska blijft me verrassen!

 


De Taska Tackle Stabilizers en Stage Stand

 


2e editie Monkey Climber Magazine

De eerste editie van het gloednieuwe magazine Monkey Climber was een waar succes te noemen. Recent geleden heeft Monkey Climber deze editie ook online vrijgegeven waardoor deze eerste editie voor iedereen die eens wou proeven van dit newskool magazine openbaar was. Een 2 weken geleden mochten alle abonnees de 2e editie ontvangen. De cover van deze 2e editie werd al vrij snel een hype in de social media door de imposante plaat van niemand minder dan Alijn Danau op de cover. Een prachtige plaat van een geweldige visser! Ook inhoudelijk zal deze 2e editie weer bomvol staan van belevenisvolle artikelen. Zo zal er een uniek interview instaan met Alijn Danau, Artikelen van de Engelse topvisser Nick Helleur, BeNeLux recordhouder Kurt Cauwenbergh en onder andere een artikel van onze eigen William Crommentuijn die hier op CarpFeeling al liet zien dat hij geweldig kan schrijven. Kortom, deze 2e editie is zeker een aanrader om in huis te halen! Nog verstandiger is om een abonnement af te sluiten voor slechts 15,99 euro per jaar!


De gewaagde maar geweldige cover van de 2e editie..

 


Revolution Rod Grips

Het Engelse Revolution is voor de meeste Nederlanders onbekend. Niet gek ook want het betreft een klein custom bedrijfje.  De range is dan ook niet groot te noemen maar de producten zijn wel zeer net te noemen. Het paradepaardje waar tevens de naam van bedrijf op is gevestigd is de Revolution Rod Grip. Een niet alledaagse back rest waarbij je hengels door twee houdertjes horizontaal worden ingeklemd.  Ze zijn geschikt voor blanks van 13mm tot 18mm dik. Alle Rod Grips zijn hand vervaardigd en zijn gemaakt van high grade materialen. Of deze Rod Grips echt revolutionair zijn mag je zelf bepalen. Wij schreven al over de versie van Cat-Ch-Cat in het artikel ‘10 goedklemmende rodrests eind 2010. Het betrof hier een zelfde versie als dit origineel. Naast deze Rod Grips maken ze ook hele nette custom made buzzer bars die je kan laten maken op de lengte die je prefereert. Ook maken ze zogenaamde Bankstick Setters en Snag Ears. Neem eens een kijkje op de site voor meer informatie!


Link: www.therevolutionrodgrip.com
 


The Revolution Rod Grip

 


Nieuwe producten Carpleads.de

Ook Carpleads.de is een klein Duits bedrijfje wat weinig naamsbekendheid heeft in Nederland. Hun core business ligt in de fabricage van lood net zoals bedrijven als Excalibur Leads, Carpsmart.net, JXT Products (DNA Baits) of The Lead Shed. Carpleads.de levert echt een enorm gamma aan loden in alle bekende vormen en maten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren als Speckled Brown, Weedy Green en Pure Sand. Ook leveren ze diverse soorten endtackle als wartels, loodclips, Quick Change Swivels, leaders, poedercoating voor de vissers onder ons die zelf hun lood coaten en nog veel meer bekende producten. Nieuwe producten in het assortiment zijn onder andere Dung en Moss coated loden. Vooral de Moss coated loden zien er echt top uit en hebben nog het meeste weg van de loden van het Engelse Carpsmart.net. Een prachtige grove coating die prima wegvalt op bodems met de nodige vegetatie. Voor het complete overzicht kun je het beste even kijken op hun site!


Link: www.carpleads.de
 


Diverse producten van Carpleads.de

 


JXT Products

Een we blijven nog even bij loden want er is nog een onbekende speler die ik in dit nieuwsitem even wilde aanhalen en dat is JXT Products. JXT Products kan je vinden op de website van DNA Baits en is de tak die gericht is op de productie van lood. Zoals we wel vaker hebben gezien hebben aasbedrijven soms nog wat nevendiensten naast aas. Voorbeelden zijn de loden van Extreme Fishing Baits (EFBaits) of de AB loden van Apeldoornse Boiles.  In het gamma van JXT Products kun je zowel Flat Pear als Distance Leads vinden met een hele aardige coating. Ze zijn verkrijgbaar in diverse coatings en gewichten waaronder de zogenaamde Weedeez coating ( camou weed coating) Een ander interessant product zijn de Big Eyed Swivel leads. Zoals de naam al zegt betreft het hier loden met een Big Eyed Swivel wartel waardoor je lood nog meer bewegingsvrijheid heeft. De producten van JXT Products zien er prima uit. Daarnaast is de prijs van deze loden enorm gunstig. Zo ligt de prijs van een loodje ongeacht het gewicht op een euro de stuk!

 


Diverse loden van JXT Products

 


Delkim Smart Clips

Lijnclips voor op je hengels zijn enorm handig voor de vissers onder ons die graag vissen met slappe lijnen. Je klemt je lijn net voor je molen op de lijnclip waardoor je lijn tussen pieper en lijnclip slap komt te hangen. Veel hengels zijn tegenwoordig al uitgerust met een lijnclip. Van plastic tot carbon exemplaren. De tarts onder ons laten zelfs op hun custom made hengels de exclusieve Steve Neville Ball Peg Retainers plaatsen. Nu zijn er natuurlijk ook nog zat vissers die hengels hebben zonder lijnclip. Fox bracht voor die vissers jaren geleden al de Dual Line Clips op de markt die verkrijgbaar waren in 2 maten. Ook andere fabrikanten verkochten losse lijnclips die je kon vastklikken op je blank. Toch waren er tot op heden nog niet echt goede lijnclips voorhanden. De meeste versies brachten op den duur schade toe aan je blank. Daar is nu verandering in gekomen met de Delkim Smart Clip. Een lijnclip die je op elke hengel kan vastzetten met een zacht rubber bandje. De lijn wordt aan de onderkant van de clip mooie begeleid door middel van het lijnclip systeem wat ook wordt gebruikt bij de Nitelites. Delkim kennende weer een geslaagd product!

 


De nieuwe Delkim Smart Clips

 


Nieuwe loden The Lead Shed

En met Carpleads.de en JXT Products begint dit eerste nieuwsitem zowaar een loodartikeltje te worden want ook The Lead Shed heeft weer enkele nieuwe loden in het assortiment. Het gaat hierbij om drie nieuwe coatings te weten Sandy, Silty en Camou. Een grove poreuze coating in nieuwe kleuren dus voor die wateren waar je nog steeds niet het juiste stukje lood voor heb kunnen vinden. De loden zullen wederom in meerdere maten en vormen worden verkocht. Een leuke toevoeging zijn de Big Eyed Swivels bij het wartellood wat je lood meer bewegingsvrijheid heeft op je loodclip. Mooie spul weer!

 


Nieuwe coatings van The Lead Shed

 


Markerworld Glow in the Dark Pegs

De online webshop Markerworld lijkt steeds groter en groter te worden. Dagelijks kun je in de social media over nieuwe producten in het assortiment lezen. Erwin Krijgsman, de man achter Markerworld heeft een duidelijk doel gesteld en lijkt vastberaden om voor een goede prijs goed producten te verkopen. Een nieuw product wat ik zelf er grappig vond zijn de nieuwe Glow in the dark haringen. Het gaat hierbij om 20 centimeter lange haringen met een dikte van 8mm waardoor ze wel tegen een stootje van bijvoorbeeld de hamer kunnen. Van die oplichtende haringen in het donker is helemaal geen slecht idee! Wie heeft er in het verleden niet bijna zijn nek gebroken over scheerlijnen of over zijn rodpod! Met deze lichtgevende haringen kun je al die zaken laten oplichten die gevaarlijk kunnen zijn in de nacht. Ze kosten overigens voor een 10 stuks een 15 euro en voor 20 stuks 25 euro. Een ludiek maar interessant product!

 


De nieuwe Glow in the dark Pegs van Markerworld


We zijn aan het einde gekomen van dit eerste nieuwsbericht van de maand juni. Zoals jullie kunnen lezen deze keer vooral nieuwtjes van kleine en relatief onbekende bedrijven. De volgende keer gaan we weer kijken naar de grote spelers en de producten die zij weer hebben bedacht! Tot de volgende keer!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.