Random nieuws juni 2012 (deel 2)

Ook in dit tweede deel van Random nieuws juni 2012 weer enkele nieuwtjes die we zoals jullie van ons gewend zijn even op een rijtje hebben gezet. In dit nieuwsitem onder andere nieuwe producten van Nash Tackle, Ultra Carp Products, Trakker, Lee Valley Customs, AVK, Thinking Anglers en het jubileum van 1 van Engeland’s grootste tackleshops genaamd Johnson Ross Tackle. Kortom, er is weer genoeg te lezen! Wederom veel leesplezier toegewenst!Nash Medicarp Ultra First Aid Kit

Al jaar en dag zijn er van diverse fabrikanten antiseptics op de markt om het haakwondje (en eventuele andere wondjes) na de vangst te ontsmetten wat de heling bespoedigd. Ook Nash heeft al een aantal jaar hun Medicarp Ultra in het assortiment voor dit soort klussen. Nieuw is de Medicarp Ultra First Aid Kit. In deze kit zit de bekende Medicarp Ultra tezamen met enkele wattenstaafjes en een handdoekje. Alle producten zitten mooie verpakt in een handzame pouch. Een leuke set met de meest essentiële middelen bij elkaar! Nu is het zo dat we lang niet allen geloven in antiseptics in het algemeen. Begin 2011 had ik al getracht om de voor- en nadelen tegenover elkaar op te wegen in het kennisdocument Antiseptics. Toch blijf ik erbij dat het nooit kwaad kan om een setje in je tas te hebben. Ook al is het alleen maar voor die enkele karper die zijn schubben wel heel erg heeft opengehaald tijdens een ruwe partij sex!


De nieuwe Nash Medicarp Ultra First Aid Kit

 

Nash Snag Ears for Sirens RS1

Tevens heeft Nash enkele nieuwe producten voor de bezitters van de paradepaardjes van hun onder de beetverklikkers. Ik heb het natuurlijk over de Sirens RS1. Nash heeft namelijk 3 verschillende soorten Snag Ears ontwikkeld speciaal voor de RS1 beetverklikkers. Allereerst is daar de XL versie. Een verlengde snag ear van 45 mm die de kleinere standaard snag ears kunnen vervangen. Dit naar idee van topvisser Rod Hutchinson die hier wel heil in zag. De tweede snag ears zijn de zogenaamde Isoptope Snag Ears. Het gaat hierbij om transparante snag ears waar je een isotope in kan plaatsen. De laatste versie zijn kleine zwarte Soft Touch Snag Ears. Het gaat hierbij om zachte snag ears voor die vissers die bang zijn dat snag ears op den duur de blank van hun hengel beschadigd. Erg leuke producten weer voor RS1 bezitters die de standaard snag ears op hun verklikkers nog niet helemaal top vonden!


De Nash XL Snag Ears voor Siren RS1 beetverklikkers
 


Trakker NXG Clothing Tube

Trakker veroverd in Nederland steeds meer markt met hun producten. Niet gek ook want de producten zijn van een prima kwaliteit! Ook Trakker heeft voor 2012 weer tal van nieuwe producten op de markt gebracht. Zo zijn er onder andere nieuwe tassen, stretchers, chairs en kleding. Een product wat ik zelf er interessant vond was de NXG Clothing Tube. Het gaat hierbij om een tas met twee compartimenten. Eentje voor de schone was en eentje voor de vuile was. Doordat de Tube gemaakt is van een stretchy materiaal kan je met een beetje aandrukken heel wat kleding kwijt! Natuurlijk had bijvoorbeeld Fox al een speciale Dry Bag in het assortiment om je kleding droog te houden en kon je al diverse van dit soort tasjes kopen bij de betere outdoor zaak. Toch is deze versie van Trakker een heel aardig product! Erg handig op de lange sessie! Binnenkort nog veel meer Trakker nieuws hier op CarpFeeling!


De Trakker NXG Kleding Tube

 


Ultra Carp Products lijngeleiders weer verkrijgbaar

Lijngeleiders of ook wel de derde steun genoemd, is een methode om te vissen over eilanden of obstakels. Het idee hierachter is vrij simpel. De lijn loopt van je hengels over een derde steun naar je rig. Hierdoor Ligt je lijn vrij van de obstakels en heb je toch nog een enigszins goede beetregistratie. Een derde steun wordt vooral toegepast op obstakelrijk water. Een voorbeeld hiervan is het befaamde Lac de Curton oftewel Rainbow Lake waar deze methode vrij veel wordt toegepast. Echte goede lijngeleiders waren er voorheen niet echt te koop. Sommige vissers maakte ze zelf maar daar de markt klein is voor dit soort artikelen hebben ze nooit echt grote publiciteit gehad. De V-shaped backrests van Century Neville en Nash konden ermee door voor dit werk. Toch waren ze niet ideaal. Ultra Carp Products (UCP) van Dirk Huyskes verkocht ze een tijdje maar waren op een gegeven moment niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heeft UCP ze weer op voorraad voor de liefhebbers van echt goede lijngeleiders. Heb je dus een tripje geboekt op een obstakelrijk water, neem even contact op met UCP voor wat van deze RVS lijngeleiders! Meer informatie over het vissen met een derde steun kun je overigens terugvinden in het boek ‘Karpers en andere Muzen’ van topvisser Alijn Danau!


De lijngeleiders van UCP

 

AVK Tricolore Maïs

Maïs blijft ongetwijfeld een van de beste aassoorten om karper te vangen. Karper is gek op deze partikels en al decennia lang wordt erop gevangen. Doordat er steeds meer aassoorten op de markt beschikbaar komen, neemt de populariteit van maïs alleen licht af. Jammer want maïs is en blijft een topaasje! Aas voor Karpers (AVK) brengt sinds kort een geheel nieuwe dimensie aan maïs. Onlangs introduceerden ze namelijk Tricolore Maïs. Het gaat hierbij om een mix van zowel de bekende gele maïs aangevuld met witte en rode maïs. Hierdoor kun je een voerplek creëren met meer kleurenspectrum en diversiteit. Een zeer interessante mix om te bevissen met een enkel rood imitatie maisje bijvoorbeeld. De kleuren maïs zijn overigens ook los te koop wanneer je graag zelf je mix wilt samenstellen!


Tricolore Maïs van Aas voor Karpers (AVK)

 

Lee Valley Customs Aluminium Bobbins

In een vorig nieuwsberichtje meldde we al de nieuwe zwarte PFTE Bobbins van Lee Valley Customs. Naast deze zwarte versie is er nu ook een aluminium versie verkrijgbaar. Buiten dat aluminium natuurlijk lekker licht is, is aluminium ook oersterk. De bobbins kan je laten maken in de grote die je prefereert. Ze zijn compatible met alle bekende merken als Solar, Osprey, Matrix of Neville en ook kan je wederom bepalen of je er gaatjes in geboord wil hebben waardoor ze met behulp van een isotope ook in de avond licht geven. De prijs ligt op een 4 euro per bobbin. Chains, line clips en bracklet dien je los bij te kopen.


De nieuwe Aluminium Bobbins van Lee Valley Customs

 

Nieuwe site en producten Thinking Anglers

Het Engelse merk Thinking Anglers blijf ik een geweldig vinden. Op en top Engelse producten met een catchy uitstraling! Onlangs is hun site vernieuwd en dat mag gezegd worden! Hij ziet er namelijk super gaaf uit! Eerlijk is eerlijk, hij deed mij aan de Korda site denken maargoed, die is ook niet lelijk te noemen toch! Nieuw voor 2012 zijn de Zipbags. Handige tasjes voor al je kleinmateriaal. Tevens nieuw is de nieuwe kleding range met daarin TA Shirts en Caps. De TA Shirts zijn verkrijgbaar in drie kleuren te weten groen, bruin en Khaki. Het Thinking Anglers logo loopt schuin over het shirt. Het zijn geen heftige prints zoals je momenteel veel ziet op karperkleding. Toch hebben de shirts wel hun charme. Leuk spul! Overigens zitten er een aantal producten nog in de pijpleiding bij dit bedrijf. Zo mogen we dit jaar nog Ready Made Leaders, een nieuwe lijn en een zogenaamde Hook Weight Turner verwachten van ze! Zodra er meer nieuws is zullen jullie dit uiteraard van me horen!


De TA Shirts van Thinking Anglers

 

25 jarig Jubileum Johnson Ross Tackle

Net als Solar Tackle viert ook de grote Engelse tackleshop Johnson Ross Tackle dit jaar hun 25 jarig jubileum. JR heeft naast een enorm assortiment in het verleden ook veel leuke eigen producten gehad. Een voorbeeld zijn bijvoorbeeld de JR Line Clips die de standaard lijnclips van je Daiwa Tournaments konden vervangen.  Tegenwoordig hebben ze naast hun site en de winkel zelf ook een hele nette webshop voor custom made hengels. Op de site www.custombuiltrods.co.uk kun jezelf bepalen hoe jouw hengel eruit gaat zien. Kies je blank, reelhouder en afwerking en hengelbouwer Vic Gibson zal de hengel voor je bouwen. Een zeer leuke site om eens te bekijken! Goed, we hadden het over het 25 jarig jubileum van JR. Om dit bijzondere jaar te vieren heeft JR Limited Edition hoodies, t-shirts en polo’s uitgebracht. Het gaat hierbij om goedzittende Khaki groene kledij in een gelimiteerde opgave. Mocht je veel bij JR bestellen dan is het natuurlijk wel zo leuk om een hoodie of t-shirt mee te bestellen. Voor de prijs hoef je het niet te laten!


De Limited Edition kleding van Johnson Ross Tackle
 

En met de Limited Edition kleding van Johnson Ross zijn we aan het einde gekomen van dit nieuwsitem. Binnenkort nog veel meer nieuws uit binnen- en buitenland. Tot dan!
 


De nieuwe Solar Adjustable Back Rest Spare Rubbers
voor als de oude rubbers kapot zijn gegaan.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.