Random nieuws juni 2012 (deel 3)

Ook in dit derde nieuwsitem van de maand juni hebben we weer enkele leuke nieuwtjes bij elkaar gesprokkeld. Deze keer aandacht voor de nieuwe titanium range van het exclusieve Custom Angling Solutions, nieuwe producten Matrix Innovations, Fox, Fluke Tackle, Taska Tackle en even aandacht voor een nieuwe Response knikker van Mainline. Daarnaast even aandacht voor de allerlaatste hengels uit de stal van Harrison. Dit nieuwsitem zit in ieder geval weer boordevol met tarty spulletjes die zeer zeker de moeite waard zijn! Veel leesplezier toegewenst!Custom Angling Solutions Titanium Range

Het Engelse Custom Angling Solutions (CAS) is niet het meest bekende merk dat we kennen in Nederland. Toch maken ze rodsupport materiaal naar een hele hoge standaard. Hun handelsmerk zijn de ‘Spirit Levels’ die verwerkt zitten in hun buzzer bars. Mooie ronde ingebouwde waterpasjes voor de tarts onder ons die hun hengels zo recht mogelijk willen hebben staan. Onlangs breidde ze hun range al uit met de Eclipse Range. Dezelfde serie banksticks en buzzer bars alleen dan nu van aluminium. Zeer recent hebben ze een derde materiaalsoort toegevoegd aan het lijstje en dat is de ‘Unrivalled’ titanium range. Titanium wordt steeds vaker en vaker gebruikt. Waar we het Engelse Defiant MPS als grondlegger kunnen beschouwen, zo volgde onder ander het Engelse Leeda en Wychwood met titanium rodsupport materiaal. Nu kun je dus ook terecht bij Custom Angling Solutions voor je titanium banksticks en buzzer bars. Overigens zag ik onlangs ook een foto van een titanium molenhendel die door hun was gemaakt voor een bekende Engelse visser. Mocht je echt nog wat aparts zoeken dan zou ik ze even benaderen!


De nieuwe Unrivalled Titanium Range van Custom Angling Solutions
 

Matrix Innovations Thread Covers

In een vorig nieuwsitem lieten we al enkele nieuwe producten van Matrix Innovations zien om je banksticks makkelijker de harde grond in te krijgen. Naast deze producten zijn er onlangs nog twee producten bijgekomen. Allereerst is daar de Thread Cover. De Thread Cover is in principe een veredelde dopmoer om het schroefdraad van je buzzer bars netjes af te werken. Velen vissen met buzzer bars die drie bevestigingspunten aan de onderkant hebben voor banksticks. Zo kan jezelf bepalen of je goalpost of single wilt vissen. Vis je vaak single met je buzzer bar op een enkele bankstick dan kun je nu de andere twee draadeinden netjes afwerken met deze covers. Een item om je setupje net weer wat strakker te maken! Echt nieuw zijn deze Thread Covers overigens niet. Zo levert het Engelse Nbrice ze onder de naam Cover Caps alweer eventjes en levert Chub ze standaard op de Precizion Adjustable Buzz Bars. Toch zullen deze Thread Covers waarschijnlijk veel beter verkrijgbaar zijn voor ons Nederlanders dan bijvoorbeeld de versie van Nbrice. Tel daarbij op dat Matrix het standaard 2BA schroefdraad hanteert wat het dus mogelijk maakt om deze Thread Covers ook op andere merken te gebruiken. Leuk spul!


Thread Cover van Matrix Innovations
 

Matrix Innovations Blanking Caps

Naast de Thread Covers heeft Matrix nog een product geïntroduceerd en dat zijn de Blanking Caps. Blanking Caps zijn afdekkapjes c.q. schroefjes om de schroefdraden op je buzzer bar die je niet gebruikt af te dekken. Zo kan je van je 3rod buzzer bar een 2rod maken door simpelweg een Blanking Cap te draaien in het middelste schroefdraad. Buiten dat alles er zo heel chique uitziet, komt er ook nauwelijks water meer in het schroefdraad wat de levensduur bevordert. Natuurlijk zal je daar bij de duurdere merken niet zo snel last van hebben. Goedkopere merken gebruiken nog weleens imbussen of kleine schroefjes om schroefdraad aan buzzer bar te monteren welke vaak niet roestvast te noemen zijn! Het resultaat is dus roest. Met deze Blanking Caps voorkom je dat al een heel stuk. Ook deze Blanking Caps zijn overigens niet heel erg vernieuwend. Onder andere Fluke Tackle verkoopt ze onder de naam Head Covers merken als Ultimate en Fox leverden voorheen al zwarte plastic varianten. Toch zijn deze RVS varianten van Matrix heel aardig. Tarty stuff!


Matrix Innovations Blanking Caps
 

Fox Black Label Powerpoint Banksticks

Fox gooide hoge ogen met hun Black Label Range en probeerde serieus zieltjes te winnen onder de tarts. Niet echt een hele slechte actie mijn inziens en het heeft gewerkt. De Black Label Range krijgt steeds meer aanhangers en de producten worden steeds beter verkrijgbaar. Ik zelf was ook onder de indruk van deze nieuwe range in ieder geval! Nieuw zijn de Powerpoint banksticks. Banksticks in de bekende zwart geanodiseerde kleur maar nu uitgevoerd met een schroefdraad in plaats van een punt. Door de bijgeleverde Tommy Bar kun je deze banksticks prima in de hardste ondergrond boren. Let er alleen wel even op dat ze niet passen op de Black Label Rod Pod, de stabilizers en Stage Stands! Een klein gemist kansje! Ze zullen overigens verkrijgbaar zijn in zowel 9”, 12”,18”,24” en 36”


De nieuwe Fox Black Label Powerpoint Banksticks
 

Mainline Response Breadflake Boilies

Over Mainline heb ik het al een tijdje niet gehad. Raar natuurlijk want op velen wateren is het nog steeds een topaas. Vooral op het Franse Abbey zijn de karpers zeer Mainline minded. Blijkbaar is het toch heel aardig aas als ze nog steeds zwaar gedresseerde vissen om de tuin kunnen leiden! Goed, Mainline komt met een nieuwe toevoeging in de Response Range. Het gaat hierbij om een nieuwe boilie genaamd Breadflake. Zoals de naam al zegt betreft het hier een boilie die gebaseerd is op brood. Zowel de kleur als de smaak doen je al gauw denken aan een halfje wit van de bakker. Brood als aas is al tig jaar een topper. Naast karper zijn ook zo’n beetje alle witvissoorten er gek op. Het is dan ook een prima allround aasje voor zowel de karper- zeelt als matchvisserij! Ze zullen worden verkocht in zakjes van 200 gram en zijn 10mm. Echt strooien wordt dus lastig maar voor een subtiele kantjes of pentrip kan het maar zo eens goud zijn!


De nieuwe Breadflake boilies van Mainline
 

Fluke Tackle Stabilizer

Toen Fluke Tackle werd geïntroduceerd een klein jaartje geleden was gelijk al duidelijk dat ze zouden gaan komen met een super deluxe carbon rodpod. De site vertelde dat hij er snel aan zou komen en dus heb ik de afgelopen tijd heel wat over hun site gesurft. Nu kan ik jullie vertellen dat de rodpod er nog niet is. Zoals dat helaas wel vaker bij Engelsen gaat duren zaken soms onnodig lang. Toch was er uit het niets toch nieuws van Fluke Tackle! Zo hebben ze namelijk een heuse Bankstick Stabilizer toegevoegd aan het assortiment. Het gaat hierbij om een RVS exemplaar waarbij de pin gefixeerd is. Fluke Tackle maakt werkelijk prachtige carbon banksticks en buzzer bars. Deze Stabilizer is daarom wellicht niet heel vernieuwend of revolutionair maar hij doet wat hij moet doen. Ik had alleen zelf liever een adjustable versie gehad!  


De nieuwe Stabilizers van Fluke Tackle
 

Harrison Acurix Rods

Als het goed is hoef ik niemand meer iets te vertellen over Harrison hengels of blanks in het algemeen. Enorm veel merken en hengelbouwers gebruiken al jarenlang deze top blanks en Harrison is dan ook een fenomeen. Nieuw in hun gamma zijn de Acurix hengels. Eind 2011 schreef ik al in een berichtje over een nieuwe carbon werppijp die ook onder de naam Acurix zou worden verkocht. Naast deze werppijp is er dus ook een serie hengels ontwikkeld. De Acurix range zijn Midtapers en zijn dus bedoeld voor die kleine kanaaltjes of watertjes waarbij niet ver hoeft te worden gegooid. De Acurix hengels zijn dunne en lichtgewicht hengels met genoeg ruggengraat om toch een goede vis veilig af te drillen. Hij is Harrison kennende zo af te bouwen als je zelf prefereert en verkrijgbaar in meerdere gewichtsklassen.


Een Harrison Acurix hengel met daarachter een Harrison Torrix
 

Lancering website Taska Tackle

Het was even wachten op de officiële site van Taska Tackle maar sinds 13 juni is hij dan eindelijk online. De afgelopen maanden hebben we hier op CarpFeeling al diverse fraaie producten mogen laten zien van dit zeer jonge Engelse merk en ik kan zelf niet anders zeggen dan dat hun producten mij zeker aanspreken. Gelukkig is nu eindelijk hun site online zodat je eens rustig kan bekijken wat ze in hun assortiment hebben. De geruchten gaan dat Taska Tackle naar de BeNeLux gaat komen. Met de aanstelling van de Nederlandse Michiel Martijn en de Belgische Stefke Baekelandt als consultants wordt dit gerucht bijgezet. Nu maar afwachten wanneer we de eerste Taska producten op Nederlandse bodem mogen bewonderen! Tot die tijd kunnen we ons vergapen op hun site www.taskacarp.com

 


De Taska Tackle Sensalite Bobbins


En we zijn weer aan het einde gekomen van dit nieuwsitem. Binnenkort natuurlijk nog heel veel meer nieuws van bekende en minder bekende merken. Tot de volgende keer!
 


Nu verkrijgbaar, de Beet Magazine Zippo!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.