Random nieuws juni 2012 (deel 4)

De tijd vliegt voorbij want we zitten gewoon alweer in het 4e nieuwsitem van de maand juni. Ook in dit vierde deel hebben we natuurlijk weer de allerlaatste nieuwtjes voor jullie bij elkaar verzameld. In deze editie onder andere nieuws van Ace Carp,Korda, TTB Baits en Trakker. Daarnaast aandacht voor de super chique Nut Mix  en de Relix Multi Tool van Markerworld. Ook aandacht voor de full RVS bobbins van ESGF voor het echte zware rivierwerk. Tenslotte staan we even stil bij de geheel nieuwe website van ‘Hooked on Plastic’ fabrikant Enterprise Tackle en het revolutionaire Smart G3 System van Sundridge. Er is dus weer genoeg te lezen en te zien! Veel lees- en kijkplezier toegewenst!Ace Riga-Mortis

Sinds kort heeft ook Ace een speciaal onderlijnmateriaal in het assortiment voor het maken van stiff en Chodrigs genaamd Riga-Mortis. Het gaat hierbij om een onderlijnmateriaal wat gemakkelijk met je vingers is te buigen. Toch beschikt het onderlijnmateriaal over genoeg geheugen om de curve in de chod te houden tijdens de hardste worpen. Om het materiaal weer recht te krijgen is even aantrekken voldoende. Riga-Mortis zal verkocht worden in 3 kleuren te weten weed, silt en gravel. Hij is nu enkel nog verkrijgbaar in 20lb. Wellicht dat hier in de toekomst nog hogere en/of lagere trekklassen bijkomen.


Ace Carp Riga-mortis onderlijnmateriaal
 

Trakker Clothing Range 2012

Naast tassen, stretchers en chairs komt Trakker voor 2012 ook met een aantal gloednieuwe producten die de kleding range versterken. Allereerst is daar het Aphex Jacket. Het Aphex Jacket is echt zo’n jas die je zal gaan missen op gure en winderige sessies. Het gaat hierbij om een lichtgewicht jas met een waterdichte maar ademende buitenkant. Alle naden zijn geseald, de jas beschikt over 4 extra grote zakken, heavy duty ritsen en een met klittenband verstelbare capuchon. Echt een must have voor het komende najaar! Naast het Aphex Jacket zal ook de Downpour en Lightweight Clothing range worden geïntroduceerd dit jaar nog. Over beide kledingranges binnenkort meer.


Het Aphex Jacket van Trakker Products
 

ESGF RVS Bobbins


Het Nederlandse ESGF is aardig handig met metaal. De afgelopen maanden hebben we al een aantal producten van ze voorbij laten komen. Zo maken ze van banksticks, snag ears tot heuse sky high rivier rodpods  voor je naar je eigen wensen. Nieuw zijn de RVS Bobbins. Bobbins gemaakt van roestvaststaal met een gewicht van maarliefst 70 gram! Ideale bobbins voor de snelstromende rivier dus. De kosten per bobbin liggen op een tientje de stuk. Lijnclips, kettingen en bracklets dienen dus nog los bijgekocht te worden.
 


De 70 gram RVS Bobbins van ESGF
 

Markerworld Nut Mix

Een goede partikelmix is nooit weg. Lieten we een aantal weken geleden nog de zeer geslaagde Tricolore Mix zien van Aas voor Karpers, nu is de Nut Mix van Markerworld aan de beurt. Het gaat hierbij om een mix van tijgernoten in  maten tussen de 6mm en 25mm aangevuld met Redskin pinda’s. Dit geeft een hele aparte kleursamenstelling welke weleens zeer dressuurdoorbrekend zou kunnen werken. Het mengen van kleuren en maten aas door elkaar heen is nooit een slecht idee geweest. Deze mix zal dan ook zeker voor vis op de kant zorgen! De Nut Mix wordt verkocht in emmertjes van 5.6 liter ( 4 kilo ) en de prijs ligt nu tijdelijk op 17.50 euro. Wel dien je deze partikels natuurlijk eerst op de juiste wijze te bereiden alvorens je ze aan het water toevertrouwd. Interessant spul in ieder geval!


De Nut Mix van Markerworld
 

Korda Carp Care Mouth & Body

Korda verkoopt alweer een aantal jaartjes hun Carp Care Kit welke ooit bedacht is door het Engelse Thinking Anglers. Deze Care Kit is een leuk compact setje met een antiseptic voor in de mond en een antiseptic voor het lijf van de vis. Dit tezamen met een kokertje wattenstaafjes is dit verpakt in een nette pouch. Nieuw is dat beide antiseptics nu ook los verkrijgbaar zijn. Wel zo handig als een van de antiseptics uit je kitje op aan het raken is. Ook voor de vissers die denken dat ze aan enkel een Mouth liquid genoeg hebben, is dit een uitkomst. Nu hoef je namelijk niet gelijk meer het hele setje te kopen!  De flesjes zullen een 7 a 8 euro de stuk gaan kosten.


Losse antiseptics van Korda
 

Nieuwe site Enterprise Tackle

Het Engelse Enterprise Tackle is de grondlegger van imitatieaas zoals we dat vandaag de dag kennen. De afgelopen jaren is het assortiment enorm uitgebreid en kun je van elk type aasje wel een imitatie variant in hun assortiment vinden. Toch was de site van Enterprise wel weer eens aan een opfrisbeurtje toe. Daarom is onlangs de site op de schop gegaan en is de gehele lay-out vernieuwd. De site is naast veel overzichtelijker ook meer catchy geworden. Het is nu makkelijker in 1 oogopslag te zien wat voor producten ze verkopen. Op de site kun je tevens een van de laatste producten vinden uit de Enterprise range en dat zijn de Imitation Baits Selection Boxes. Handige selectiedoosjes met daarin verschillende imitatieaasjes zoals we dat ook al zagen bij Bait Logic van Anchor Tackle. Neem even een kijkje op hun nieuwe site zou ik zeggen! http://enterprisetackle.co.uk/


De nieuwe Enterprise Imitation Bait Selection Boxes in diverse uitvoeringen
 

TTB Baits Chocolat Nutz Limited Edition

Het Nederlandse TTB Baits is goed aan de weg aan het timmeren. Steeds vaker horen we over dit merk wat mede komt door de enorm goede vangsten op deze knikkers. Een leuke actie van TTB Baits zijn de Summer Specials. De Summer Specials voor 2012 zijn de Chocolat Nutz. Deze Chocolat Nutz zijn de verbeterde versie van de Summer Specials van 2011. Nu met 30% extra foodgrade Pindameel in combinatie met melkderivaten en cacao. Zoek je dus nog een goede knikker voor de zomermaanden dan zijn deze Chocolat Nutz wellicht heel interessant. Ze zullen verkrijgbaar zijn tussen 15 juni en 15 september. Ze zullen zowel verkrijgbaar zijn in readymade als freezerbait en tevens zijn er Hi-Visual Hookbaits verkrijgbaar.


De Limited Edition Chocolat Nutz van TTB Baits
 

Sundridge Optonic Smart G3

Sundridge is een van die spelers die serieus furore maakte met hun Optonic beetmelders in de jaren ’80. Een aantal jaren geleden bracht Sundridge  opnieuw de Optonic op de markt in twee versies te weten de G1 en G2 alarms. Daar gaat de komende maanden een derde variant bijkomen en dat is niet zomaar een nieuw modelletje! Sundridge presenteerde namelijk onlangs hun Smart G3 system. Een buzzer bar met geïntegreerde beetverklikkers voorzien van een draadloze receiver!  Een revolutionair systeem wat draait op 1 circuit, werkt op 1 batterij, welke een zend/ontvangst systeem heeft met een bereik van maarliefs 500 meter, gevoeligheidsinstellingen heeft, voorzien is van nachtverlichting en waarmee het volume en de toonhoogte verstelbaar is via de receiver!  Dit Optonic Smart G3 systeem is gewoonweg revolutionair te noemen. Een soort van mix van de oude Soundmasters van toen gecombineerd met de veelzijdigheid van bijvoorbeeld het Rollo System van het Tsjechische Sema. De verwachtingen bij mijn zijn in ieder geval hooggespannen!


Het nieuwe Optonic Smart G3 System
 

Sundridge Optonic G2 Illuminated Drop Offs

Tevens nieuw van Sundridge zijn de Illuminated Drop Offs. Een hanger c.q. swinger met een extra kabeltje om hem aan te sluiten op de voeding van je beetverklikker. Dit natuurlijk met het doel dat de bobbin oplicht bij een aanbeet. Ze zijn verkrijgbaar in het rood, geel, blauw en groen. Niet echt een heel verrast product maar wat wel grappig is, is dat het een hanger is met daaraan een swinger. Die was ik nog niet eerder zo tegengekomen!


De nieuwe G2 Illuminated Drop Offs van Sundridge
 

Thinking Anglers Rotten Bottom

Ik had in een vorig nieuwsitem al even aangehaald dat er ook van het Engelse Thinking Anglers wat producten opkomst zijn. Een daarvan is het nieuwe Rotten Bottom. Rotten Bottom is een 3lb breeklijntje voor riviervissers die graag vissen met bijvoorbeeld grote stenen als loodgewicht. Bij een aanbeet breekt het breeklijntje waarna je vrij contact hebt met de vis en de kans kleiner is dat je lood achter een obstakel blijft hangen. Natuurlijk doet een stukje nylon lijn met een lage breeksterkte ook zijn ding. Toch moet er natuurlijk overal wel een markt voor zijn alhoewel ik verwacht dat de doelgroep voor dit product niet heel hoog zal liggen!


Het Thinking Anglers Rotten Bottom breeklijntje voor de riviervisser
 

Relix Multi Tool nu verkrijgbaar

We hebben het in het verleden al eens gehad over de Multi Tool van het Indonesische Relix. Een handige multifunctionele tool die lastig in Nederland verkrijgbaar was. Enkel Rigsolutions van Piet Vogel verkocht een soortgelijk product onder de naam Rigbuddy Multi Tool. De online webshop Markerworld.nl heeft onlangs de originele Multi Tool van Relix opgenomen in het assortiment. Op deze manier wordt het voor ons Nederlanders en Belgen een heel stukje makkelijker om aan deze tool te komen! De tool is te bestellen voor een kleine 14 euro op hun site. Zoek je dus nog een cutter, puller, tension bar en stripper in 1? Kijk dan eens op de site van Markerworld.nl!


Nu verkrijgbaar in Nederland. De Relix Multi Tool


We zijn weer aan het einde gekomen van dit laatste nieuwsitem van de maand juni. Volgende maand weer meer nieuws uit binnen- en buitenland. Stay tuned on CarpFeeling.com!
 


De nieuwe Tiny Buzzer bars van Fluke Tackle

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.