Random nieuws juni 2013 (deel 1)

Het is alweer juni en qua weer lijkt het erop dat we eindelijk temperaturen gaan krijgen die we hebben verdiend na perioden van kou. Vanuit steeds meer plaatsen in Nederland verneem ik dat de karper volop bezig is met de paai. Dat is maar goed ook want het is niet goed als karper te lang blijft zitten met het hom en kuit daar ze door steenvorming eraan kunnen overlijden. Ook qua productnieuws is het zonnig te noemen. Zo hebben we weer een aantal nieuwtjes voor jullie bij elkaar gesprokkeld die zeer zeker de moeite waard zijn aldus ons!
 


In dit eerste Random nieuws van juni hebben we veel nieuws van het Engelse Taska Tackle. Ze hebben onlangs weer een aantal interessante producten de wereld in gegooid waar we natuurlijk even bij stil staan. Naast Taska hebben we verder aandacht voor Lee Valley Customs, Carp World, Kudos Tackle, Mack2, Solar Tackle, Pioneer Baits en Velocity Baits. Veel leesplezier gewenst bij dit bomvolle nieuwsitem!
 


De nieuwe Jobba Hook Range van het Engelse Swim Tackle
 

Taska Tackle Diamond Hook Files

Ondanks dat haken tegenwoordig steeds scherper worden door methodes als Chemical Hook Sharpening en Laser Sharpening, is het nooit geheel mogelijk om haken echt scherp te krijgen vanuit de verpakking. Waarom dit zo is, zal ik binnenkort uitweiden in het 2e deel van het kennisdocument Carp Hooks hier op CarpFeeling. We kunnen er vanuit gaan dat een haakje uit de verpakking altijd scherper kan. Ook kunnen we er vanuit gaan dat een haakje botter is geworden wanneer je er een vis mee hebt gevangen. Nu zou je je haak kunnen verwisselen maar hem even bijvijlen is natuurlijk ook een methode. Kortom, zo'n hakenvijltje is best reuze handig voor in je vistas. Op de markt zijn van merken als een JAG Products al prachtige tools verkrijgbaar om je haken vlijmscherp te maken/houden. Ook Taska Tackle wilt een paar vingers in de pap want ze introduceerden onlangs hun Diamond Hook Files.
 


De nieuwe Diamond Hook Files van het Engelse Taska Tackle


Deze Diamond Hook Files zijn verkrijgbaar in 5 varianten te weten een Flat, Tapered, Round Small, Tapered/Round en Round Large. Afhankelijk welk deel van je haak je bij wilt vijlen, kun je de vijl kiezen die het beste tot zijn recht komt. Bij elke vijl zit een stukje wetstone bijgeleverd om af te bramen. Naast de Diamond Hook Files, is er ook een heuse Stone Hook Sharpening Kit uitgekomen. Het gaat hierbij om een set van 3 wetstones met elk hun eigen grofheid. De prijzen voor de Diamond Hook Files zijn helaas nog niet bekend. De prijs voor de Stone Hook Sharpeners zal gaan liggen op een 6 euro de kit. Leuk spul alweer!
 


De Stone Hook Sharpening Kit van Taska Tackle
 

Taska Tackle Bait Tubs

En we hebben nog meer Taska nieuws en dat betreft hun nieuwe Bait Tubs. Waar we vorige week nog even de nieuwe Infuza Glugpots bespraken van Korda, zo komt deze week Taska met hun versie genaamd de Bait Tub. Het gaat hierbij om 2 varianten te weten een vierkante en ronde versie. Taska belooft dat deze Bait Tubs, in tegenstelling tot bijna alle bait tubs/glugpots op de markt, niet lekken wat bijzonder te noemen is! Het probleem namelijk met dit soort potjes is, is dat als de vloeistof op het schroefdraad komt en de dop erop wordt gedraaid, de vloeistof bijna altijd na verloop van tijd zal gaan lekken onder de dop vandaan. Hoe dan ook zijn deze Bait Tubs naast lekvrij ook stevig, houden ze geurtjes in het potje en kosten ze bijzonder weinig! Zo betaal je 5 euro voor 4 vierkante potjes en 6 euro voor 4 ronde potjes. Dat zijn nog eens prijsjes!
 


De nieuwe Bait Tubs van Taska Tackle
 

Lee Valley Customs Anodised Reel Handles

Lee Valley Customs is een van de weinige bedrijven in Europa die custom made handles kan maken voor je molens. Zo zijn ze vooral bekend om hun houten handles en scoorden ze onlangs nog hoge ogen met hun exemplaren van carbon en roestvaststaal. Nieuw zijn hun Anodised Reel Handles welke verkrijgbaar zullen zijn in kleuren als zwart, Gun Metal Grey, Silver en Red. Deze Anodised Reel Handles worden speciaal op vraag gemaakt. Zowel de handle zelf als de shaft, het asje tussen knop en slinger, kunnen geanodiseerd worden. In de toekomst zullen er meer anodisatie kleuren bijkomen zoals goud waardoor je ook je handles kan aanpassen aan bijvoorbeeld de gouden spoel van je SS2600! Nice! De prijs per handle ligt op iets meer dan 20 euro.
 


Anodised Reel Handles van Lee Valley Customs
 

Pioneer Baits Zomeractie

Pioneer Baits van Pim Starreveld is lekker aan de weg aan het timmeren. Ik heb deze knikkers vorig jaar ook mogen ontdekken en tot op de dag van vandaag ben ik er zeer tevreden over al zeg ik zelf! Aangezien Pioneer Baits net zo blij is als al die andere 17 miljoen Nederlanders dat de zon weer terug is van weggeweest, gooien ze er gelijk een hele chique zomeractie tegenaan. Naast een dikke 20% korting op het gehele assortiment, kun je door even hun Facebook pagina te liken en sharen, een vette cheque winnen van 200 euro die vrij besteedbaar is aan producten uit hun assortiment. De 20% kortingsactie en de Like, Share & Win! actie lopen van 1 juni tot 15 juni ondanks dat op de foto hieronder anders staat vermeld! Wees er dus snel bij!
 


 

Kudos Tackle Mag Adaptors

Er is eigenlijk vrij weinig wat het Engelse Kudos Tackle niet kan maken op het gebied van beetindicatie. Hun bobbins en accessoires zijn al onovertroffen en hun oog voor perfectie heeft al velen vissers doen watertanden. Nieuw van hun zijn de Mag Adaptors. Speciale adaptors waardoor je de Kudos producten ook kan gebruiken in combinatie met producten van andere fabrikanten. Een voorbeeld zijn de magnetische adapters voor het monteren van een universeel kettinkje op een Korda Magnetic Hockey Stick. Nu verkoopt Korda ook een soortgelijk product maar Kudos Tackle maakt deze adapters ook nog eens in de kleur die jij prefereert. Niets is te gek voor hun! 
 


Mag Adaptors for Korda Magnetic Hockey Sticks van Kudos Tackle
 

Carp World Red Fire Liquid Food

Ondanks dat we er nu misschien nog niet aan denken, zal de karper na de paai zich weer tegoed gaan doen aan al dat weelderig onderwater groen (en de beestjes erop en eronder) wat momenteel met bosjes naar boven komt. De zomermaanden zijn heerlijk voor zowel de vis als ons vissers maar qua vangsten betekenen ze ook vaak dat ze minder zijn. De karper heeft gewoonweg beschikking over veel meer natuurlijk voedsel en laat onze hapjes sneller links liggen.Daarom dat we in de zomermaanden onze aasjes soms net wat meer attractie moeten meegeven. Markerworld heeft sindskort daarvoor een interessant product opgenomen in haar assortiment genaamd Red Fire van het merk Carp World. Deze Liquid Food bevat een flinke dosis Robin Red van het befaamde Haith's wat alleen maar kwaliteit betekent. Dat moet die koppen wel naar beneden krijgen! 
 


Red Fire Liquid Food van Carp World
 

Mack2 Falcon 5000 XRS Reel

Tegenwoordig zijn het vooral Shimano, Daiwa en Penn die op molengebied zeer gewild zijn. Niet gek ook aangezien het de marktleiders zijn in deze branche. Toch zien we dat anno 2013 er meerdere aanbieders zijn van goede molens als Fox of Wychwood. Ook Mack2 kwam onlangs met een nieuw vlaggenschip genaamd de Falcon 5000 XRS. Deze molen met composiet body beschikt over 12 kogellagers van roestvaststaal, Anti Twist Line, krachtige progressieve slip (Hyper Drag en Power Gear System) en lichte aluminium slinger. De slip is op de milimeter in te stellen en de slipknop is voorzien van grafiet afwerking. Het gewicht van deze molen ligt op 627 gram. De lijncapaciteit bij 0.35mm ligt op 330 meter en bij 0.40mm op 300 meter. Enkel de zalmroze kleur van de body zal even wennen zijn. Inwendig klinkt alles in ieder geval veelbelovend!
 


De Falcon 5000 XRS van Mack2
 

Velocity Baits Hemp Attack Insider

Ik geef het eerlijk toe, Insider uit de Hemp Attack Range van Velocity Baits is niet echt een heel nieuw product. Toch is het sinds dit jaar op de markt en horen we er helaas nog bar weinig van en dat is jammer! Insider is namelijk gepelde hennep en daarmee was Velocity Baits tot voor kort de eerste mee. Door een speciaal productieproces wordt het harde schilletje van het hennepzaadje gehaald waardoor je de witte kiem overhoudt. Hierdoor creer je een voeraas wat de karpers nog niet op het oog kennen maar wat wel bekend smaakt! Het mooie van dit product is tevens dat het een wolkend effect geeft wanneer je dit in het water gooit. Deze hennep olie/melk die nog in de kiem zit, is zeer attraktief voor onze vriend de karper. Velocity Baits werd onlangs nog verdeeld in Nederland maar helaas hedendag niet meer. Vind je nog een zakje Hemp Attack Insider bij de plaatselijke hengelsportzaak, dan zou ik hem niet laten liggen! Dodelijk spul!
 


Hemp Attack Insider van Velocity Baits


En met de Hemp Attack Insider van Velocity Baits ben ik aan het einde gekomen van dit eerste Random nieuws van juni. Ik wens jullie strakke lijnen toe komende week! Tot de volgende keer!
 


Solar Tackle Revamped Lockey Backrests


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.