Random nieuws juni 2013 (deel 4)

Het is weer een nieuwe week en dat betekent dat we weer aan de beurt zijn met het tonen van de laatste product nieuwtjes. In deze editie hebben we weer een aantal zeer leuke producten bij elkaar gescharreld van niet de minste merken. Wat dacht je van nieuwe producten van het Italiaanse Meccanica Vadese, het Duitse Sanger Anaconda of het Engelse Kudos Tackle? Daarnaast staan we stil bij het goede doel met items over zowel KSN als Carping4Heroes en behandelen we verder nieuwe producten van Nash Tackle, Avid Carp, Fox International en het kleinschalige Engelse Swim Tackle. Heel veel lees- en kijkplezier gewenst!
 


KSN Knuffelkarper

We beginnen dit item met de bekende knuffelkarper. Deze zachte karperknuffel heb we hier op CarpFeeling natuurlijk al eens behandeld en als je op de diverse beurzen geweest bent het afgelopen jaar, heb je hem wellicht weleens in je handen gehad (of stiekem geknuffeld!). Een leuk initiatief is de KSN Knuffelkarper. Het gaat hierbij om een karperknuffel voorzien van het bekende KSN logo. Van de verkoopprijs van elke knuffel gaat 5 euro naar de KSN. Zo koop je niet alleen zo'n knuffelkarper maar steun je ook gelijk een enorm goed doel! De KSN (Karper Sportvisserij Nederland) is die vereniging van fanatieke karpervissers die zich tomeloos inzetten voor de belangen van de karpervisser. Een prima club om te sponsoren aangezien ze veel voor ons karpervissers doen. Je koopt de speciale KSN Karperknuffel voor een kleine 30 euro via www.wildhengelsport.nl
 


De speciale KSN Knuffelkarper
 

Nash Tackle Bolt Machine

Ook in dit Random nieuws nemen we weer een paar nieuwe producten van Nash Tackle onder de loep. In dit item hebben we onder meer aandacht voor de vernieuwde Bolt Machines. Een Bolt Machine is een speciale floater voor het drijvend vissen. Door middel van een floater kan je verder werpen en zorgt deze handige gadget er tevens voor dat de karper als het ware zichzelf haakt door de weerstand die de floater heeft bij een aanbeet. Deze vernieuwde Bolt Machines zijn uitgevoerd met een inkeping voor een stukje oranje of zwart foam. Door het ontwerp, is het stukje foam altijd goed te zien en zelfs op grote afstand. Zo weet je dus precies waar je Bolt Machine ligt en kan je sneller inspelen op aanbeten. Daarnaast zijn de lichamen makkelijk verwijderbaar als je toch verder wilt gooien. Ze zullen verkocht worden in 7 gram, 15 gram en 30 gram voor het afstandswerk.
 


De vernieuwde Bolt Machine van Nash Tackle
 

Nash Tackle Bread Bomb

Nog zo'n handig nieuw product voor het drijvend vissen is Bread Bomb. Bread Bomb is als het ware een een stukje siliconenslang met een speciale transparante band eraan. Trek het stukje siliconenslang over je haaksteel, prop een stuk brood in de transparante band en gooien maar. Het bevestigen van brood op de haak wilt nog weleens lastig zijn. Het type brood, de juiste haak, de manier van rijgen en je werptechnieken, zijn belangrijk voor een accurate worp. Met deze Bread Bomb kan je al een paar aspecten simpel oplossen. Een leuk product!
 


Het nieuwe Bread Bomb van Nash Tackle
 

Swim Tackle EE Banksticks

Het Engelse Swim Tackle is een klein bedrijfje wat een aantal verschillende producten maakt. Denk aan de Adamantium Range met daarin banksticks en buzzer bars, hun loden en endtackle. Een nieuwe range die binnenkort op de markt wordt gebracht is hun EE Bankstick Range. Het gaat hierbij om betaalbare, zwart geanodiseerde en lichtgewicht banksticks. Qua ontwerp zijn ze uiteraard niet zo uniek als een JAG Products, Matrix Innovations of Solar Tackle. Met een startprijs van een schamele 6 euro is dat ook niet perse nodig! Voor meer informatie surf je naar www.swimtackle.co.uk  of bezoek je hun Facebookpagina.
 


De nieuwe EE Bankstick Range van het Engelse Swim Tackle
 

Sanger Anaconda First Aid Spray

De hoeveelheid aan desinfectanten is de laatste jaren drastisch toegenomen. Waar we een aantal jaar geleden alleen nog Kryston Klin-ik kenden en alternatieven als Bonjela, Orabase of Propolis, zo kun je anno 2013 van tientallen merken desinfectanten kopen. Nieuw van het Duitse Sanger Anaconda is hun First Aid Spray. Zoals de naam al zegt, is deze spray te gebruiken om (haak) wondjes te ontsmetten maar ook om bijvoorbeeld schimmels te behandelen. First Aid Spray wordt geleverd in een sprayflacon voor het gelijkmatig bespuiten van de wond. De inhoud van een flesje is 50 ml en de kosten bedragen een 8 euro de stuk. Ze zijn onder andere te koop via Henk Koster.
 


First Aid Spray van Sanger Anaconda
 

Meccanica Vadese Smartpod

Het Italiaanse Meccanica Vadese is een van die merken die rodpods verkoopt van topkwaliteit. Hun Nick Pod is al geprezen door velen vissers. Toch vallen dit soort rodpods niet bij iedereen in de smaak. Vooral de Engeland georiënteerde vissers vinden die grote rodpods maar niets. Om meer in te spelen op deze doelgroep, heeft Meccanica Vadese de Smartpod in het leven geroepen. Een kleine stabiele alleskunner die als het moet, ook geschikt is voor het grote werk! De Smartpod is volledig verstelbaar. De moederbalk kan uitgeschoven worden tot maar liefst 160 cm en de poten tot een 84 cm. Toch is deze rodpod ingeklapt maar 70 cm lang en 4.4 kilo zwaar! Hij wordt als laatste geleverd met 2 stuks 3rod buzzer bars en een hoogwaardige draagtas. De prijs voor deze pod ligt op een 450 euro en hij is in Nederland te koop bij Markerworld.
 


De nieuwe Smartpod van het Italiaanse Meccanica Vadese
 

Carping4Heroes

Wat is er mooier dan het uitvoeren van je hobby en tegelijkertijd een goed doel steunen? Waar we in Nederland al prachtige acties hebben gezien als Catch for Cliniclowns van Raymon Reterink en de Tukkercup van Martijn Dikken waarbij de opbrengst ging naar Kika, zo hebben ze in Engeland Carping4Heroes. Carping4Heroes is een jaarlijks terugkomend karperevenement wat geld ophaalt voor de organisatie Help for Heroes. Een speciale organisatie die zorgt voor de rehabilitatie/ondersteuning van gewonde soldaten die terugkomen uit de oorlog. Tijdens dit evenement, wat plaats zal vinden van 28 tot 30 juni aanstaande, zullen er diverse activiteiten zijn voor ons karpervissers rondom Manor Farm Lakes. Nou ligt Engeland niet om de hoek wil je dit event bezoeken. Mocht je toch een bijdrage willen leveren, bezoek dan eens hun webshop met leuke  producten als Special Edition Bobbins gemaakt door Bespoke Bobbins of een coole Carping4Heroes armband! Voor meer informatie surf je naar: www.carping4heroes.co.uk 
 


Armbanden voor het goede doel: Carping4Heroes
 

Fox 2Rod Adjustable Buzz bars

Goed nieuws voor de foxy tarts onder ons want Fox gaat eindelijk 2rod Adjustable Buzz Bars uitbrengen in hun Black Label Range. Nu hadden ze natuurlijk al 2rod exemplaren in het gamma maar dit waren tot op heden alleen fixed versies. Ook hadden ze al Adjustable Buzz Bars maar enkel voor 3rod. Vis jij dus met gear uit de Black Label Range en wil je je set eens upgraden naar 100% tart, dan dien je deze 2rod versies niet te missen! Net als de andere buzzer bars uit de range zijn ook deze buzzer bars overigens ook te gebruiken voor een goalpost opstelling. Goede zet Fox!
 


De nieuwe Adjustable 2rod Buzz Bars uit de Black Label Range van Fox
 

Kudos Tackle Iso Bracklet & IK Indicator

Dat de heren van Kudos Tackle hele mooie dingen maken roepen we al jaren. Ze zijn toch wel de numero uno op het gebied van baitregistratie en dit lijkt ze ook geen windeieren te leggen! Zo worden ze ook steeds feller op de markt en registreren ze steeds meer producten. Kudos Tackle is 'on a war' en dat is jammer voor andere merken. Zo is laatst al Lee Valley Customs teruggefloten omdat hun producten verdacht veel leken op die van Kudos! Enkele nieuwe producten van Kudos Tackle, welke ook gelijk dus zijn geregistreerd, zijn hun IK Indicators en Iso Bracklets. De IK Indicators zijn weer uniek te noemen. Deze bobbins zijn namelijk voorzien van een horizontale isotope en een magnetische lijnclip. Vooral die horizontale isotope hebben we nog niet eerder zo gezien! Ook de Iso Bracklets zijn bijzonder. Zo zijn ze aan de voorkant voorzien van een inkeping voor het houden van, jawel, een isotope. Kudos Tackle is gek op kleur en licht en deze fraaie stukjes werk benadrukken dat nog maar eens! Tart stuff pur sang!
 


De nieuwe IK Indicator en Iso Bracklet van Kudos Tackle
 

Avid Carp 12000 CC Reels

We zien steeds meer dat karpermolens niet alleen meer uit Japan komen. Zo zagen we een aantal jaar geleden al Fox komen en zien we hedendag ook Penn, Mack2, D.A.M. en Wychwood op het toneel verschijnen om er een paar te noemen. Ook Avid Carp heeft de stap gewaagd met hun 12000 CC Reels. Deze 12000 CC molens hebben een paar leuke feautures die ik jullie niet wilde onthouden. Zo beschikken ze over Custom-Control Drag. Dit komt erop neer dat je zelf de gevoeligheid kan instellen van de Quick-Drag. Zo kan je de slip zo instellen dat een kwartslag voldoende is van open naar potdicht. De 12000 CC beschikt verder over 12 kogellagers en kent een body van aluminium. Hij weegt 729 gram. Hij wordt geleverd met zowel een diepe als ondiepe spoel en 2 verschillende handles. Zo kan je zelf bepalen of je nu die zwarte handle of toch die klassieke houten handle wilt hebben. Een leuke feauture die we nog niet eerder zagen! De 12000 CC molens zijn als laatste tarty black. Zo zie ik ze graag!
 


De nieuwe 12000 CC Reel van Avid Carp wordt geleverd met 2 handles


En met de nieuwe molens van Avid Carp ben ik weer aan het einde gekomen van het Random nieuws. Volgende maand duiken we weer het nieuws in. Tot dan!
 


De Limited Edition Carping4Heroes 2013 Rods gesponsord door Free Spirit Rods


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.