Random nieuws juni 2014 (deel 1)

Het enige wat we moeten doen is vandaag de dag doorkomen. Hebben we het namelijk gehaald tot 17:00 uur, dan hebben we weer een lekker lang weekend en dat betekent natuurlijk vissen! Met de beloofde temperaturen in het vooruitschiet, zullen de ochtend- en avonduren ideale momenten worden om lekker bewapent met struinstok de karpers te belagen aan de oppervlakte. Om je niet te hoeven vervelen vandaag, hebben we weer ons best gedaan om de meest bijzondere producten voor jullie bij elkaar te verzamelen. Dan heb je in ieder geval wat te bekijken/lezen niet! 

Als je het mij vraagt dan zou ik zeggen dat we ook deze keer weer een top nieuwsitem voor jullie in petto hebben. Zo behandelen we de gloednieuwe hangers van Monkey Climber Magazine, staan we stil bij de langverwachte Krank Hooks van Korda en behandelen we de vernieuwde Cypricat van het Engelse Ez Feeda. We gaan verder met de custom rodsupport service van Top-Notch Tackle en behandelen we een nieuw onderlijnmateriaal van het Engelse E-S-P. Ook hebben we weer een echte primeur voor jullie van Nederlandse bodem en dat zijn de Pops van Magic Bait Float. We sluiten af met een gave zaklamp van Metem Technology en nieuwe producten van het Engelse Edge Tackle. Als allerlaatste staan we even stil bij het 10 jarig bestaan van het Duitse Imperial Fishing en hebben we een beeldimpressie van het interessante Mimicker Leadcore van Katran Fishing Lines. Veel leesplezier gewenst!
 


Coming soon: Nash Tackle Drop-off system voor chod & heli systems 

Monkey Climber Hangers Black Edition

Een van de grote primeurs van Carp Zwolle 2014 waren de special edition hangers van het Belgische Monkey Climber Magazine. De bobbins van de hangers zijn origineel te noemen daar ze 90 graden zijn omgedraaid ten aanzien van conventionele bobbins. De oorspronkelijke witte versie werd in een oplage van 250 stuks gemaakt maar waren al snel uitverkocht. Gelukkig zijn ze weer terug en nog gaver dan ooit. Ze zijn namelijk uitgevoerd in tarty black! Voor 22,00 euro koop je een hanger set bestaande uit zwarte bobbin en ketting, bracklet en line clip in roestvaststaal. Bij interesse raad ik je aan even contact te zoeken met Monkey Climber zelf. Ik heb zo het idee dat dit een hardloper gaat worden dus wees er snel bij!

 


De Monkey Climber hangers in tarty black! 

Korda Krank Hooks

We plaatsten al een spypic in oktober 2013 van de allernieuwste haakcreatie van het Engelse Korda. Onlangs zijn ze ook daadwerkelijk geïntroduceerd op de markt. Ik heb het natuurlijk over de Krank Hooks. De Krank Hook is het geesteskindje van Korda’s Tom Dove en is een haak die zonder gebruik van een line aligner toch agressief prikt. De haak heeft veel weg van de zogenaamde circle hooks die we kennen uit de big game visserij. Dit betekent een wijde ronde gape en een haakpunt die iets naar binnen staat (beaked point). De Krank Hook is uitgevoerd met een micro barb en ze zijn verkrijgbaar in diverse maten te weten; 4, 6, 8 en 10. Ze zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

 


De langverwachte Krank Hooks van Korda Developments 

Ez Feeda Cypricat MK4

In het kader van coole gadgets, en daar hebben we er in dit nieuwsitem toch weer een paar van te pakken, staan we ook stil bij de nieuwste generatie Cypricat boilieguns van het Engelse Ez Feeda. Hadden we het in mei 2013 nog over de MK1 versie, zo is de Cypricat inmiddels alweer aardig doorontwikkeld en is nieuw voor 2014 de MK4 uitgekomen. Een Cypricat is als het ware een kruisboog waarmee je boilies zeer accuraat over een grote afstand kan schieten. De doorontwikkeling heeft vooral plaatsgevonden op het gebied van accuratie waarmee dit product zich moet onderscheiden van werppijpen en katapulten. De Cypricat kost een 60 euro exclusief verzendkosten en hij is te bestellen via; www.ezfeeda.co.uk

 


De vernieuwde MK4 Cypricat van het Engelse Ez Feeda 

Top-Notch Tackle Banksticks & Buzzer bars

Het Engelse Top-Notch Tackle van Dave Woods staat vooral bekend om zijn high grade bivvy pegs in roestvaststaal. Daarnaast verkopen ze nog andere producten als spreidblokken voor je schepnet en stage stands. Onlangs kwamen de eerste foto’s in de media van banksticks en buzzer bars in roestvaststaal. Het zal in eerste instantie niet gaan om een range aan producten. Zo zal Top-Notch starten met op maat gemaakt rodsupport materiaal. Een mooie detail vind ik de horizontale ringen in de koppen van de banksticks en buzzer bars. Ze geven een strakke maar chique uitstraling aan je setup. Geïnteresseerd in deze gave custom spulletjes? Zoek ze dan eens op op Facebook!

 


Custom made rodsupport materiaal door Top-Notch Tackle

E-S-P Anchor Braid

Hadden we het 2 weken geleden nog over het supersterke Korund onderlijnmateriaal van het Engelse Katran Fishing Lines, zo hebben we deze week het nieuwe Anchor Braid in de schijnwerpers staan van het tevens Engelse E-S-P Carpgear. Ook Anchor Braid is een onderlijnmateriaal wat tegen een stootje kan en is onder andere gemaakt van fijngeweven dyneema fibers. Anchor Braid is een soepel en snelzinkend onderlijnmateriaal wat te gebruiken in velen situaties. Het materiaal is verkrijgbaar in een Weedy Green en Gravel Brown variant en in treksterktes van 15lb en 20lb. Voor meer informatie surf je naar; www.esp-carpgear.com

 


Het nieuwe Anchor Braid door het Engelse E-S-P 

Magic Bait Float Pops

Een drijvende aaspresentatie is eigenlijk niet meer weg te denken in de hedendaagse karpervisserij. Pop-ups worden aan de lopende band verkocht en ook drijvend imitatieaas krijgt steeds meer aanhangers. Nieuw is het Nederlandse Magic Bait Float van Ruben Hogen en Niels Kersten. Speciale gekleurde balletjes die in eerste instantie bedoeld waren voor de roofvisserij om dode aasvissen van de bodem af te houden. Toch bleek na testen dat ze ook prima in de karpervisserij gebruikt kunnen worden. Ze hebben namelijk enkele eigenschappen die toch wel heel interessant zijn! De Pops zijn zeer lichtgewicht en 100% biologisch afbreekbaar. Ze hebben een oplostijd van een 8 uur en zijn verkrijgbaar in 6 fluoro kleuren. Het materiaal waarvan de Pops gemaakt zijn, is erg zacht waardoor ze ook prima op de haak gevist kunnen worden. De mogelijkheden in de karpervisserij zijn door deze eigenschappen groot. Denk aan een uitgebalanceerde Pops onder de pen, de mogelijkheden in de zig- en oppervlakte visserij of gewoon als pop-up in een bottom bait presentatie! Voor meer informatie zoek je ze even op op Facebook.

 


De Pops is diverse kleuren van het Nederlandse Magic Bait Float

Metem Technology Heider CF1

Goed licht is goud waard in de donkere uurtjes. Het is dan ook niet gek dat er legio producten te koop zijn in en buiten het karperwereldje om licht in de duisternis te brengen. Een wel hele felle zaklamp kwam ik onlangs tegen op de website van Metem Technology en dat is de Heider CF1 Torch. Een zaklamp die dankzij speciale Cree Q5 led-technologie een lichtbereik heeft van maar liefs 300 meter! De CF1 is daarnaast stoot- en schokbestendig, waterdicht en kent 3 standen (hoog,laag en stroboscoop) Hij is als laatste slechts 65 gram in gewicht en 9 centimeter lang. Je koopt hem al voor een 30 euro via websites als www.superzaklamp.nl. Dat is nog eens wat anders dan een Maglite of Led Lenser en ook de type naam CF1 kunnen wij wel waarderen! Metem Technology heeft trouwens zelfs nog zwaardere lampen in het assortiment als de CFX. Toch is het aan de waterkant al kermis genoeg en weet ik niet of dit wel gewaardeerd wordt door je collega vissers!

 

 


De Heider CF1 van Metem Technology 

10 jaar Imperial Fishing

In april 2014 bestond het Duitse Imperial Fishing van Max Nollert alweer 10 jaar. Imperial scoorden vooral hun succes door hun aas. Later kwamen hier tackle ranges bij met producten als rubberboten, hengels en nog veel meer. Om het 10 jarig bestaan te vieren, heeft Imperial dit jaar meerdere acties lopen en zijn er uiteraard nieuwe speciale producten uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan een speciale 12.5 liter iBox aas emmer in jubileum editie. Ook is er een IF-power  Racing Edition energy drink toegevoegd doordat Imperial Fishing sinds april dit jaar ook het Duitse motorboat racing team sponsort.

 


De Special Edition iBox van Imperial Fishing 

Imperial Fishing Carp Total concept

Het meest bijzondere product wat ze hebben uitgebracht om het jubileum te vieren, is een gloednieuwe boilie genaamd Carp Total. Hierbij hebben ze 10 jaar kennis samengebracht in 1 recept waar maar liefs 61 ingrediënten in zijn verwerkt! Nu dacht ik dat het Japanse Marukyu wel de kroon spande met 57 ingrediënten in hun grondvoermixen maar Imperial Fishing kan er dus ook wat van! Carp Total is eigenlijk een mix van 9 bekende mixen wat neerkomt op 44 ingrediënten. Voeg hier 17 flavours aan toe waaronder de nodige exclusieve producten en je krijgt een bol vol met attractoren.  Leuk allemaal en best knap om met zoveel ingrediënten een bol te draaien die ook qua structuur, hardheid, kleur en geur nog in balans is. Er zit alleen 1 nadeel aan en dat is een prijs van bijna 15 euro de kilo. Voor meer informatie surf je naar; www.imperial-fishing.eu

 


De nieuwe Carp Total boilie van Imperial Fishing met maarliefs 61 ingredienten! 

Nieuwe producten Edge Tackle

Het Engelse Edge Tackle kennen we vooral van de Double Quick Stick. Een werppijp met dubbele loop om met 1 zwaai dubbel zoveel boilies de lucht in te knallen. Naast dit bijzondere product, hebben ze nog een tal van interessante producten in het assortiment die de moeite waard zijn om te bekijken. Naast de bestaande producten, komen er binnenkort producten bij in het assortiment. Dit zijn Special Tigernuts en een camo Zippo in Realtree uitvoering. De Special Tigers zijn zwarte tijgernoten die zijn gesoaked in het speciale Edge Feed Activation Liquid. Een speciale liquid food bomvol met de bekende aminozuren. Het andere nieuwe product, de camo Zippo, is een stukje bekender. Een originele Amerikaanse Zippo uitgevoerd in het bekende Realtree pattern. Voor meer informatie surf je naar; www.edge-tackle.co.uk

 


De nieuwe Special Tigers van het Engelse Edge Tackle


En met Edge Tackle zijn we aan het einde gekomen van dit eerste nieuwsitem van juni. Volgende week zijn we terug met nog veel meer smeuïge nieuwtjes! Tot dan!
 


Mimicker Leadcore van het Engelse Katran Fishing Lines

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.