Random nieuws juni 2014 (deel 4)

Ondanks dat de wedstrijd tegen Chili ook wel spannend was, gaat het aankomende zondag toch echt spannend worden. Blijven we meedingen in het wereldkampioenschap of laten die Mexicanen ons burrito's eten? Wat ook spannend is zijn de nieuwtjes die we ook deze week weer voor jullie hebben verzameld en onder andere uit landen die nog meedingen voor de wereldtitel!  Ga er maar weer lekker voor zitten want er zitten weer producten bij om van te watertanden!

Ook dit Random nieuws staan we weer stil bij de laatste nieuwtjes van dit moment en we hebben weer heel wat moois voor jullie in petto! Zo staan we stil bij de overname van het Nederlandse Fair-Play, besteden we aandacht aan het nieuwe imitatie aas van het Japanse Marukyu en staan we stil bij een betaalbaar adresje voor PVA-zakjes. Verder behandelen we de alweer 6e uitgave van het cultmagazine Monkey Climber en behandelen we nieuwe producten van het Engelse Kudos Tackle, Nash Tackle, Fox International en Diem Angling Apparel. We sluiten af met de introductie van het Franse Dark Lines Fishing, een nieuw product van Frank Warwick en een handig logboek welke we tegenkwamen op het Engelse The CarpStore. Veel leesplezier gewenst wederom!
 


Creme Cell van het Nederlandse RM Baits 

Fair-Play verhuisd naar België

Vooral de oudere generaties karpervissers zullen de hengels van Fair-Play beslist nog wel kennen. Een van Nederlands grootste pioniers van vorige eeuw Jan Schreiner was de kracht achter deze hand gebouwde hengels. Jan Schreiner overleed in november 2006 waarna zijn zoon John de zaak aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam overnam. Helaas beginnen bij John ook de jaren steeds meer te tellen en gaat zijn leeftijd richting de 70 jaar. Het leek er in eerste instantie op dat er geen opvolging zou zijn voor Fair-Play. Dit zou dan ook een einde van een tijdperk betekenen. Eind juli zal de winkel in Amsterdam sluiten en dat betekent het einde van het familiebedrijf. Toch zal het merk Fair-Play blijven voortbestaan maar de fabricage zal verhuisd worden naar het kleine Sint-Lenaarts in België. Belg Jan Bassez neemt het stokje over en is in de leer geweest om die eenzame kwaliteit van Fair-Play te blijven behouden. Voor meer informatie surf je naar www.fairplayhengels.nl

 


De speciale bussen op de Fair-Play hengels van Schreiner & Zn 

Marukyu Credence Corn

Op de markt zien we steeds meer imitatie aas wat niet meer van echt te onderscheiden is. Hadden we het 10 jaar geleden nog over harde kunststof maiskorrels, zo zijn er anno 2014 producten te koop als Jelly Corn van het Engelse Carpballs, de super zachte maisjes van Alien Baits of de producten van Evolution Carp Tackle. Nieuw van Japans meest innovatieve aasfabrikant Marukyu is hun Credence Corn. Maiskorrels die niet meer van echt te onderscheiden zijn qua structuur, kleur en vorm. Ze bevatten daarnaast aminozuren en attractoren en zijn biologisch afbreekbaar en visvriendelijk. De Maiskorrels zijn zelfs zo zacht dat ze direct op de haak gevist kunnen worden. Een afsluitbaar zakje kost een 7,50 euro en je koopt ze via www.vissershengelsport.nl

 


Het speciale Credence Corn van het Japanse Marukyu 

De producten van PVAhoek.nl

Hoe je het ook wend of keert, we blijven Nederlanders en zijn daarom gek op kleine prijsjes. Voor de grootgebruikers van PVA heb ik dan ook een goede tip en dat is PVAhoek.nl. Op PVAhoek.nl kun je voor een klein prijsje PVA zakjes kopen. PVAhoek.nl is zo’n site zonder veel poespas en bombarie. Er zijn 2 maten zakjes te koop te weten 10cm x 12.5cm en 8cm x 13cm en er zitten 10 zakjes in een verpakking. 5 zakjes kost slechts 7,00 euro en hoe meer zakjes je afneemt, hoe goedkoper de prijs wordt. Simpeler kan niet! Je kan de producten laten thuissturen tegen meerprijs of je haalt de zakjes gewoon op in het mooie Leiden. Voor meer informatie surf je naar  www.pvahoek.nl

 


De betaalbare PVA-zakjes van PVAhoek.nl 

Monkey Climber Magazine #6

Soms lijkt het of de tijd dubbel zo hard gaat. Vorige week lag alweer de 6e editie op de mat van het cultmagazine Monkey Climber en ook deze editie is er weer eentje om van te watertanden. Monkey Climber weet zijn eigen koers te blijven varen en levert ook met deze 6e editie (al)weer een stukje perfectie af. Met verhalende artikelen waar beleving telt van onder andere Roderick Langeveld en Ronald Margadant tot een kritische noot van Joris Vandaele die toch altijd weer messcherp is. Een van de artikelen waar ik enorm van heb genoten is het interview met Michael Flosdorf. Voor alle liefhebbers van de Belgische karpertraditie een must read! De nieuwe Monkey Climber is te koop via diverse hengelsportzaken of te bestellen via www.monkeyclimber.be. Keep up the good work guys!

 


De 6e editie van Monkey Climber Magazine is uit! (foto: De Tacklebox

Kudos Tackle Ally Hangers

Het Engelse Kudos Tackle is heer en meester als het gaat om supergave hangers en swingers. Er is weinig dat deze meesters niet kunnen maken.  Gave nieuwe bobbins die ik onlangs op hun site zag, zijn de Ally Hangers. Bobbins welke in diverse kleuren geanodiseerd zijn als blauw, geel, rood en groen. Het midden van de bobbins is verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten. Denk aan helder of gekleurd acryl of in een  zogenaamde Frosted uitvoering. De Bobbins kunnen als laatste een 12mm isotope herbergen waardoor ze ook in het donker goed zichtbaar zijn. Voor maatwerk en prijzen kun je ze het beste benaderen via hun Facebookpagina.

 


De nieuwe Ally Hangers van het Engelse Kudos Tackle 

Diem Angling Boilie Swatter

Het Engelse Diem Angling Apparel is allang niet meer enkel een kledingmerk. Na het vertrek van Mark Munson is er veel veranderd. Zo heeft Diem tegenwoordig ook een luggage lijn met tassen en tackleboxen, verkopen ze slaapzakken, weegschalen, foodbags en sinds kort ook werppijpen! Nieuw namelijk is de Boilie Swatter. Een full carbon werppijp met een diameter van 22 millimeter. De werppijp is voorzien van een soft touch handle en wordt geleverd in een nette opbergpouche. Diem is momenteel bezig met een nieuwe website en veel informatie over de nieuwe producten is nog niet bekend. Zodra we meer weten dan hoor je dit uiteraard van ons!

 


De nieuwe Boilie Swatter van Diem Angling 

De producten van Dark Lines Fishing

Ook deze week zijn we weer opzoek gegaan naar bijzondere producten en merken en zo introduceren we dit keer het Franse Dark Lines Fishing. Dark Lines Fishing is gespecialiseerd in carpy artikelen en in het assortiment zijn producten vinden als endtackle, imitatie aas, voerscheppen, hangers en rodsupport materiaal. Vooral de hangers en het rodsupportmateriaal zien er zeer goed uit door de carbon afwerking. Ook de prijzen zijn leuk. Zo betaal je voor een uitschuifbare bankstick in carbon look die uit te schuiven is tot 50cm, slechts 9,00 euro. Ook een complete hangerkit in carbon look kost slechts 25,00 euro. Ben je dus opzoek naar betaalbare producten die er toch kek uitzien, zoek ze dan eens op, op Facebook of Ebay!

 


De gave Carbon Banksticks van het Franse Dark Lines Fishing 

Nash Tackle Car Mats

Gadgets voor in de auto zien we de laatste jaren steeds vaker. Zo zagen we in 2012 al de Car Seat Covers van Nash Tackle gevolgd door de versies van Trakker Products en Diem Angling Apparel. Voor 2014 gaat Nash Tackle verder en zo introduceren ze deze zomer de Car Mats. Speciale universele automatten in zwart en carpy groen die je auto vrijhouden van modder en andere viezigheid. De kosten voor een setje van deze matten bedraagt 28,00 euro en ze zijn te koop via je Nash Tackle dealer. Zo houdt je je carpy bolide een beetje schoon wat je partner ook ongetwijfeld  zal waarderen!

 


Houdt je auto schoon met de Car Mats van Nash Tackle 

Fox Exocet Controller Float vernieuwd

Anno 2014 zien we steeds vaker dat wordt afgezien van de traditionele ontwerpen op het gebied van controller floats. Waren het voorheen nog waggler achtige modellen, zo zagen we bij Korda al dat ze kozen voor een meer zijdelingse benadering met hun Kruiser Controller Floats. Ook Fox heeft onlangs hun Exocet Controller Float vernieuwd en gaat mee in ditzelfde concept. De hoofdlijn wordt horizontaal door de fluoro oranje kop getrokken waardoor de floater als het ware als een soort helicoptersysteem werkt en bij de worp meer bewegingsvrijheid heeft zonder accuratie te verliezen. Het ontwerp van de floater is aan de onderkant bolvormig om het bolt effect te versterken. De matte groene kleur zorgt ervoor dat de floater mooie wegvalt tegen het water aan. De onderkant is te verwisselen voor een groter of kleiner model ongeacht hoever je wilt werpen. Ook is het handig wanneer je opruimt er niet de hele tijd een floater tegen je hengel aantikt. De nieuwe Exocet Controller Float wordt eind juli verwacht en zal te koop zijn via de betere hengelsportzaak. Hij zal verkrijgbaar zijn in een medium en large uitvoering.

 


De vernieuwde Exocet Controller Float van Fox International 

Frank Warwick Carbon Throwing Stick

Naast de nieuwe Boilie Swatter werppijp van het Engelse Diem Angling Apparel, hebben we in dit nieuwsitem nog een werppijp die nieuw op de markt is en dat is toch wel beetje een vreemde eend in de bijt. Deze nieuwe Carbon Throwing Stick wordt namelijk verkocht onder de merknaam Frank Warwick. Deze werppijp met de bijnaam ‘The Bullit’ is speciaal vervaardigd voor de verre afstanden. Zo is er al 170+ meter met deze pijp gegooid. Er wordt geclaimd dat deze pijp door de speciale carbon techniek zelfs 20% verder bereik heeft dan een reguliere werppijp. Hij is gemaakt van 3 weave carbon, weegt slechts 74 gram en is 1,10 meter lang. Hij wordt geleverd in een gevoerde pouche met Realtree pattern en de prijs bedraagt een 85,00 euro. Hij is te bestellen via hun speciale Facebookpagina.

 


De nieuwe Frank Warwick 'The Bullit'  Carbon Throwing Stick 

Angler’s Logbook

Kennis is macht, althans zo luidt het gezegde. Toch zit hier zeker een waarheid in want hoe meer informatie je verzameld over je water, hoe beter je het water in kaart brengen en je de vruchten er uiteindelijk van kan plukken. Een middel om informatie in kaart te brengen is al sinds jaar en dag het bijhouden van een logboek. Van simpele vangstgegevens tot zelfs watertemperatuur, PH-waardes en maanstanden. In karperland kun je onder ander dit soort logboeken kopen via CC Moore. Natuurlijk is een simpel schriftje van de Hema of Bruna ook meer dan voldoende. Toch is het wel zo makkelijk als je alleen gegevens hoeft in te vullen op de stippellijntjes en de lay-out al bepaald is. Op de website van het Engelse  The CarpStore kwam ik het Angler’s Logbook tegen. Een logboek met 200 bladzijde met een kaft in Realtree uitvoering. In het logboek kan je enorm veel informatie kwijt. Denk aan weer, aas, haakkeuze, datum, tijd en nog veel meer. Ook zitten er conversietabellen in, maanstanden en nog veel meer. De kosten bedragen een 12 euro en je bestelt hem via www.thecarpstore.co

 


Houdt je vangsten bij met behulp van het Angler's Logbook


En met het Angler’s Logbook ben ik aan het einde gekomen van dit laatste Random nieuws van juni. Volgende week zijn we er weer met nog veel meer nieuwtjes. Tot dan!
 


De nieuwe Korda loden zijn bedrukt met het gewicht

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.