Random nieuws maart 2013 (deel 1)

Het is alweer 1 maart en dat betekent dat het komende weekend weer een aantal beurzen hun deuren gaan openen! Zo is vandaag de bekende Visma gestart waar je terecht kan voor merken als Shimano, Spro Strategy, Keen Carp, JRC en Penn. Ook start morgen in Engeland de Carpin'One show welke de meeste onder ons kennen als de Five Lake Show. Voor de beursfreaks onder ons zeker een beurs die de moeite waard is! Daarnaast zijn er ook dit weekend weer een aantal opendagen! Zo is er open dag bij Hengelsport Utrecht en opent dit weekend ook voor het eerst de nieuwe hengelsportzaak van Martin Post en Harnold Kikkert hun deuren genaamd De Tacklebox. Voor de thuisblijvers hebben we ook weer een aantal nieuwtjes voor jullie verzameld. In deze editie van Random nieuws gaan we vooral kijken naar heel veel nieuwe merken en hun producten! 
 


In deze eerste editie van maart hebben we onder andere aandacht voor enkele gadgets van onder andere het Engelse Powapal, een gave bivvylight van de Nederlandse webshop Qcarp en een handige anti-muggenspray van Ballistol welke we zagen bij Markerworld. Daarnaast hebben we aandacht voor Nash, Fox, Karel Nikl, Discharge Baits en ESGF. Ook behandelen we de loden van S-Carp Products en Leney Lead Supplies. We sluiten af met een supergave werppijp van Edge Tackle, Custom Tackle Solutions & repairs en bobbin Customising van Domed. Veel leesplezier gewenst!
 


De nieuwe Radiocontrollers van het Franse Vdrone
 

Karel Nikl Centerpoint Leads

Centerpoint loden zien we steeds vaker en vaker. Vooral 2012 was het jaar dat dit type lood een extra boost kreeg met onder andere de COG (Centre of Gravity) loden van Korda Developments, de JEM Leads van Spartan Leads of de POM Leads van CarpyChris. Ook het Tsjechische Karel Nikl verkoopt centerpoint loden maar dan net even anders dan dat we al kenden. In tegenstelling tot standaard centerpoint loden zijn ze namelijk anders. Een standaard centerpoint lead is namelijk voorzien van een wartel aan een zijde die je monteert op een loodclip. In het gaatje op het midden van het lood monteer je vervolgens je rig. Deze rig zit met een tussenlijntje weer gefixeert op je loodclip. Bij deze versie is dat anders. Het zijn namelijk loden met een losse wartel in het midden die je fixeert op je loodclip. Deze centerpoint loden van Karel Nikl zijn verkrijgbaar vanaf 160 gram en lopen op tot een 350 gram voor het rivierwerk. Een net even andere benadering die zeker niet verkeerd is!
 


Centerpoint Leads van het Tjechische Karel Nikl
 

Powapal Powalite

In januari dit jaar hadden we het nog over het Engelse Powapal. Een fabrikant van draagbare stroom  die hele nette powerpacks maakt voor als je je laptop of telefoon aan de waterkant wilt opladen. Onlangs introduceerden zij een nieuw product en dat is hun Powalite. Een Powalite is een kleine zaklamp die je kan opladen door hem aan een krachtbron te hangen met USB uitgang. Deze lamp beschikt over een kleine accu die goed is voor een paar uur licht. Wanneer hij leeg is, hang je hem aan een (Powapal) Powerpack of laad je hem op in je auto. Een handig klein lampje dat je een hoop gestuntel in het donker kan voorkomen!
 


De nieuwe Powalite van het Engelse Powapal
 

Custom Tackle Solutions & Repairs

Als onze auto onderhoud nodig heeft of defect is dan brengen we hem naar een garage. Is de wasmachine kapot dan bellen we een monteur. Wie bellen we dan als onze tackle kapot is en de garantietermijn allang verstreken is? Een goede vraag met eigenlijk geen antwoord. Want naast Shimano met hun service center zijn er niet veel adressen waar je terecht kan met je kapotte spullen! Nieuw is het Engelse Custom Tackle Solutions & Repairs. Een klein bedrijfje wat enorm goed is in het repareren van je geliefde spulletjes. Van molens die een onderhoudsbeurt nodig hebben tot je stretcher die niet helemaal meer vlekkeloos uitklapt. Daarnaast kunnen ze ook je tackle customizen. Denk bijvoorbeeld aan het zogenaamde 'wrappen' van je molens of receiver! Niets is eigenlijk te gek voor hun! Ze verkopen zelfs ludieke hangers in Bespoke Bobbins style! Neem eens een kijkje op hun Facebook pagina!
 


Een wrapped Daiwa Infinity door Custom Tackle Solutions & Repairs
 

Edge Tackle Double Quick Stick

Throwing Sticks of te wel werppijpen zijn de laatste jaren steeds geavanceerder geworden. Denk aan Nash Tackle die het legendarische Cobra overnam en niet veel later de bekende Sharpshooter van Solar, met goedkeuring van uitvinder Kerry Barringer, in een nieuw jasje stook met de Cybershot. Ook Ace Carp gooide hoge ogen met hun Velocity G werppijp die door het gebruik van carbon enorm licht te noemen was. Een nieuw en opmerkelijk product van het kleine Engelse Edge Tackle is hun Double Quick Stick. Een werppijp met dubbele barrel! Zo schiet je dus met 1 worp minimaal twee boilies de hemel in! Voor meer informatie over deze indrukwekkende werppijp verwijs ik je door naar hun gloednieuwe website: www.edge-tackle.co.uk
 


De Double Quick Stick van Edge Tackle
 

Leney lead Supplies Weed & Debris Removal Tool

Ondanks dat het nu op veel wateren eerder ijs is dan wier wat voor problemen geeft, is het natuurlijk zo dat vooral in de zomer wier voor enorm veel problemen kan zorgen. Op sommige wateren is het zo erg dat vissen niet eens meer mogelijk is. Daarom dat er al sinds jaar en dag van diverse fabrikanten handige tools bestaan om wier te verwijderen. De beste tools hiervoor koop je bij Angling Intelligence die een ruim assortiment hebben aan weedrakes. Ook willen de good old hark, fietswiel of anker vaak goed helpen! Een nieuw product van het jonge Leney Lead Supplies is hun Weed & Debris Removal Tool. Een handig anker met lood waarmee je je stek kan opschonen. De prijs exclusief verzenden van deze tool ligt op een 2,50 euro. Daar kan je er nog eens eentje voor kwijtraken!
 


De Weed & Debris Removal Tool van Leney Lead Supplies
 

Ballistol Stichfrei

Ook muggen en andere stekende insecten zijn nu niet 1,2,3 zaken waaraan we nu denken. Toch maken deze jongens zich weer klaar om je een hele zomer te komen vervelen aan de waterkant! Tegen muggen en andere prikkers zijn diverse middelen op de markt. De meest bekende is Deet. Deet is enorm effectief maar is niet bepaald een lekker goedje voor je huid. Een beter product wat we zagen bij Markerworld is Ballistol Stichfrei. Deze anti-muggen olie is op basis van Icaridin wat net zo effectief is als deet maar iets aangenamer is voor je huid. Daarnaast bevat dit middel ook diverse natuurlijke olieën die uitdroging van de huid voorkomen en zelfs een beetje bescherming bieden tegen de zon. Naast muggen is dit middel ook enorm effectief tegen dazen, teken, horzels en meer van dat gespuis. Ballistol is verkrijgbaar in diverse flacons waaronder een spray. Dat smeert toch net wat lekkerder uit!
 


Stichfrei Spray van Ballistol is te koop bij Markerworld
 

S-Carp Products Leads

Het in 2007 opgerichtte Hongaarse S-Carp Products is een aasfabrikant met een enorme range aan interessante producten. Van partikels tot boilies, pop-ups en additieven. Net als veel aasfabrikanten verkopen ze daarnaast nog merchandise in de vorm van kleding en jawel, lood! Nu ben ik jullie al een tijdje aan het  doodgooien met loodfabrikanten en ze komen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Toch blijft lood een van die essentiële producten die je nodig hebt in een rigmontage en daarom gaan we vrolijk door! De loden van S-Carp Products zijn zowel verkrijgbaar in het type ziploden als pearleads. Ze hebben een ruwe bruin/groenige coating die er heel natuurlijk uitziet. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 80 gram en lopen op tot een (schamele) 110 gram. Niet een heel bijzonder product maar de coating ziet er beslist niet verkeerd uit! Voor meer info surf je naar: www.s-carp.hu
 


De loden van het Hongaarse S-Carp Products
 

Nieuwe producten Discharge Baits

Nu Korda 6 nieuwe Goo smaken heeft geïntroduceerd kan Discharge Baits, de grote concurrent van Korda Goo, natuurlijk niet achterblijven! Op Carp Zwolle 2013 werden al 2 nieuwe smaken Discharge gepresenteerd als Black Envy, het vernieuwde Black Magic, en The Original Jaffa. Zo staan er nog 3 nieuwe smaken op stapel! Dit zijn Yellowberry, Stonefruit, een combinatie van plum en andere fruisoorten, en Strawberry Cheesecake. Wederom niet alledaagse smaken die net het verschil kunnen maken. Daarnaast zullen er special editions gaan komen van Black Envy. Zo zullen enkele Carpballs smaken worden toegevoegd aan dit nu al bijzondere product! Binnenkort meer Discharge nieuws!
 


Nieuw van Discharge Baits; Strawberry Cheesecake en Stonefruit
 

Fox Beanies 2013

Als we nu een kledingstuk moeten opnoemen wat we allen met deze kou prima kunnen gebruiken dan is het wel een muts. We verliezen veel warmte via ons hoofd en daarom is het bedekken daarvan dan ook geen slecht idee. Voor 2013 lanceert Fox een aantal nieuwe mutsen die er helemaal niet onaardig uitzien! Allereerst is daar de Reversible Beanie. Een muts die zowel aan de binnen- 

als buitenzijde bedrukt is waardoor je zelf kan kiezen welke print je wilt showen. Daarnaast is er ook nog de Peaked Beanie. Een lekkere warme muts met nieuwe Fox print die voorzien is van een zonneklep. Met deze gave mutsen loop je in ieder geval niet voor lul!
 


De nieuwe Reversible Beanies van Fox
 

Domed Stickers Bobbin Customising

Op de markt zijn tegenwoordig legio bedrijven die hele gave handgemaakte indicators maken. Denk aan de gave producten van Kudos Tackle, Reaper Custom Tackle, AGT-Indicators of Lee Valley Customs. Er zijn dan ook legio manieren om je indicator zo te personificeren dat ze uniek zijn. Nieuw van Istvan Korizs, de man achter het Engelse Domed Stickers, is hun Bobbin Customising. Ze drukken elk logo, teken of naam regelrecht op je bobbin. Hierdoor kun je hele unieke en ludieke bobbins creeren die beslist niemand anders heeft! De mogelijkheden worden op deze manier net zo groot als je fantasie aan kan!
 


Bobbin Customising van Domed
 

Qcarp Bivvylight

In de Nederlandse webshop Qcarp kan je terecht voor al je tackle van fabrikanten als Atropa, Shimano, Sticky Baits, Mainline, B Richi en K-Karp om er maar een paar te noemen. Daarnaast verkopen ze een aantal producten onder eigen naam. Een van deze producten is hun nieuwe Bivvylight with sensor. Een handige bivvylight op zakformaat voorzien van heuse Cree Leds. Deze bivvylight beschikt over een bewegingssensor die 20 seconden blijft branden na detectie. Lang genoeg om je rits van je tent te vinden, je slippers aan te doen en enigszins veilig naar die op de steunen klappende hengel te sprinten bij een run! De kosten bedragen een 20 euro en hij is te koop op: www.qcarp.nl
 


De Bivvylight with sensor van Qcarp
 

ESGF Hengelbussen

Dat het Nederlandse ESGF enorm kwalitatieve producten maakt is denk ik geen nieuws meer. Vooral hun producten van roestvaststaal zijn enorm duurzaam te noemen en betaalbaar. Daarnaast maken ze alles voor je op maat waardoor hun spullen ook echt in je visserij passen! Een nieuw product/service zijn hun hengelbussen van roestvaststaal. Deze hengelbussen monteren zij voor je op het topdeel van je hengel en verstevigen de pensluiting. De pensluiting is een van de zwakste delen van de hengel en is naast de top vaak het onderdeel wat kapot gaat wanneer er te grote druk op je hengel komt te staan. Door deze bussen zorg je ervoor dat het carbon of glas niet gaat scheuren en splijten. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook nog eens fraaie uit! Ze worden op maat gemaakt. Je kan ze door hun op je hengels laten monteren of ze los bestellen. De kosten per hengel inclusief montage bedraagt 7,50 euro. 
 


Hengelbussen van ESGF


En met de hengelbussen van ESGF sluit ik dit eerste nieuwsitem van de maand maart af. Volgende week hebben we meer nieuws uit binnen- en buitenland. Tot dan!
 


De nieuwe DVD van Tom Maker genaamd Carp Up Close

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.