Random nieuws maart 2013 (deel 5)

De maand maart is een echte beurzen maand gebleken. Ondanks dat het buiten nog steeds enorm koud te noemen is, is het wel duidelijk dat iedereen weer zin heeft om te vissen. De beurzen worden dan ook goed bezocht. Door al die beurzen komen ook de nieuwtjes weer op gang. Zo hebben we in deze speciale 5e editie van maart weer enkele leuke en speciale producten bij elkaar verzameld!


In dit 5e nieuwsitem van maart staan we stil bij de nieuwe Glow Leads van het altijd innovatieve Custom Angling Solutions. Daarnaast hebben we aandacht voor de nieuwe buzzer bar en bankstick range van Lee Valley Customs en voor de gave speaker covers van Custom Carp UK. Ook hebben we nieuws van Markerworld, Powawalker, Silverpoint Outdoor en Gardner Tackle. We sluiten af met betaalbare Realtree kleding van Engelbert Strauss, gave bobbins van Blippers Custom Carp Bobbins en handige lijnclips van het Engelse Coil-Clip. Veel leesplezier gewenst!


Coming soon: De Bankside Range van Century


Custom Angling Solutions Glow Leads

Als we kijken naar de evolutie van karperlood dan zien we een aantal verrassende zaken. Waar we een aantal decennia lang hebben getracht om lood zo goed mogelijk te camoufleren, zo was het 2012 dat opeens een artikel verscheen in de bladen over fluoro lood. De gedachte om lood te gebruiken als een attraktor in plaats van enkel als contragewicht om de karper te haken, was een totale omwenteling. Het Engelse Custom Angling Solutions gaat hierin nog een stapje verder met hun nieuwe Glow Leads. In tegenstelling tot de normale gecamoufleerde loodjes die ze maken, zijn de nieuwe loden voorzien van een speciale glow in the dark coating. Hierdoor geven ze ook zwak licht in de nacht en dus op de bodem. Deze Glow Leads zijn in diverse gewichten en vormen te koop. Voor het bestellen surf je naar: www.customanglingsolutions.co.uk of neem contact met ze op via de social media.


De nieuwe Glow Leads van Custom Angling Solutions


Nieuwe producten Soul Carp 2013

Ondanks dat de meeste merken hun producten voor 2013 al hebben gepresenteerd, was Soul een beetje laat dit jaar. Natuurlijk hoeft dit de pret niet te drukken. Allereerst is daar de Big pit 8000FD. Deze molen is voorzien van quick drag en doet het met een nette 13 kogellagers. Hij heeft een behuizing en rotor van grafiet, grote anti-twist lijnroller en versterkte beugelarm. Hij is qua kleurstelling gestoken in een two-tone gun metal kleur. Qua uiterlijk heeft hij veel kenmerken van de Penn Affinity. Tevens nieuw is een nieuwe kledingrange, snag ears, een digitale weegschaal en een handige bivvylight. Soul is goed bezig!


De nieuwe bivvylight van Soul Carp


Lee Valley Customs Carbon Fibre Range

Eerlijk is eerlijk, Lee Valley Customs is niet het meest snelle merk wat er is. Qua service en communicatie wilt het nog weleens de wensen overlaten maar hun producten zijn om te watertanden. Zoals ik vorig jaar al meldde komt er een speciale Carbon Fibre Range aan met banksticks en buzzer bars. Nu zou ik graag willen melden dat deze er al is maar dan zou ik liegen. Hij is er namelijk gedeeltelijk en enkel op bestelling. Je kan kiezen voor 2rod of 3rod buzzer bars en zowel fixed (vast) als adjustable (verstelbaar). De kleur van de bussen kan jezelf bepalen. Zo kan je voor de originele aluminium look kiezen of de bussen laten anodiseren in bijvoorbeeld zwart. Gaaf spul alweer! Nu maar wachten totdat Lee Valley Customs het ook op voorraad heeft. Scheelt weer wachten!


De Carbon Fibre Range van Lee Valley Customs


Engelbert Strauss Realtree Clothing

Als we een schuldige moeten aanwijzen voor het feit dat vanaf 2002 iedere visser in Realtree kleding rondstapte, dan is het Shimano geweest. Door hun introductie van Realtree duurde het niet lang voordat de camouflage patronen van het Amerikaanse bedrijf Realtree op diverse hengelsportproducten was gedrukt en deze lijn door diverse merken werd gevoerd. Momenteel zien we (gelukkig) de Realtree hype een beetje afzwakken en kunnen we meer de hype van urban streetfishing waarnemen. Toch is Realtree kleding nog steeds enorm interessant als je lekker gaat struinen. De camouflage is dan ook top! Het postorderbedrijf Engelbert Strauss verkoopt voor een nette prijs enkele producten met Realtree Pattern. Zo verkopen ze onder ander een Softshell Jack, caps en shorts. Een leuk details is dat ze ook de Realtree snowprint verkopen. Misschien voor het huidige weer net wat betere camouflage! Voor meer info surf je naar: www.engelbert-strauss.nl


Het Softshell Jack met Realtree Pattern van Engelbert Strauss


Custom Carp UK Stainless Speaker Covers

Als er een type beetverklikker ter wereld is waarvoor enorm veel producten te koop zijn, dan is het wel de Neville Alarm. Er zijn echt enorm veel attributen te koop voor deze kleine beetverklikkers van Steve Neville als rollerwheels, Speakerplugs en nog tal van conversions. Ook speaker covers zijn een item wat onder de Engelsen geliefd is. Zo zijn er in Engeland een aantal aanbieders van deze covers als PT Products (Stainless Steel Covers) en Steve Neville (Speaker Cones). Ook Ebay verkoper Custom Carp UK verkoopt hele chique Stainless Speaker Covers. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij om exemplaren van roestvaststaal. Ze zijn heel fraaie uitgevoerd met een dunne rand. De kosten per stuk bedragen een 18 euro. Ze zijn te koop via: www.ebay.co.uk/usr/customcarpuk


Stainless Speaker Covers van Custom Carp UK


Markerworld Solar Panel 12v

Een beetje stroom aan de waterkant is natuurlijk nooit weg. Daarom dat er ook steeds meer aanbieders komen van mobiele powerpacks. Ook zonnepanelen zijn nog steeds een enorm goed alternatief.Naast dat je gratis stroom krijgt, is het ook nog eens milieu verantwoord. Onlangs introduceerde Markerworld hun Solar Panel 12v. Een handige pouche in camou kleuren welke voorzien is van een zonnepaneel. Dit opvouwbare zonnepaneel is ingeklapt slechts een 23x17 centimeter groot waardoor je hem makkelijk kan opbergen in je vistas. Dit zonnepaneel heeft verder diverse aansluitingen. Zo is hij voorzien van een usb aansluiting en met de bijgeleverde kabeltjes kun je ook door middel van een krokodillenbekjes en/of sigarettenaansteker aansluiting de accu opladen van bijvoorbeeld je voerboot. De kosten voor deze alleskunner bedragen een 70 euro.


De opvouwbare Solar Panel 12v van Markerworld


Blippers Custom Carp Bobbins

Het Engelse Blippers Custom Carp Bobbins is een kleine fabrikant van custom hangers en toebehoren. Naast dat zij net als Bespoke Bobbins hangers maken van poppetjes, hebben ze ook een bijzonder product in de range en dat is hun Blipper Bobbin. Deze bobbins worden gemaakt van Clipper aanstekers! Hij bouwt deze aanstekers om tot gave hangers! Clipper heeft enorm veel prints en daardoor is er keuze uit veel verschillende prints. Blipper Custom Carp Bobbins bouwt daarnaast in deze speciale bobbins ook led verlichting  naar keuze. Zo heb je dus een hele speciale hanger die ook nog eens licht geeft! Voor meer informatie surf je naar: www.blippers.co.uk of bezoek hun Facebook pagina!


Blipper Custom Made Bobbins op basis van Clipper aanstekers


Silverpoint Ranger Headlight

Hoofdlampjes zijn in de nachtelijke uurtjes echt een musthave. Een beetje extra licht en 2 vrije handen zijn enorm handig bij het drillen en scheppen van een vis. Hoofdlampjes die binnen onze wereld dan ook enorm in trek zijn, zijn Petzl en Led Lenser hoofdlampjes. Toch zijn er genoeg kwalitatieve alternatieven zoals we een aantal jaar geleden al zagen in het artikel '10 professionele hoofdlampen'. Ook de Engelse outdoorfabrikant Silverpoint is namelijk zo'n bedrijf wat hele aardige hoofdlampjes maakt. Vooral de Ranger Headlight is enorm interessant. Deze hoofdlamp is voorzien van 1 enorm felle Cree Led en 2 rode leds en geeft maarliefs 122 lumens aan licht. Op maximaal vermogen geeft hij 24 uur licht en reikt de lamp 70 meter ver. Hij is slechts 95 gram inclusief batterijen wat enorm licht te noemen is! Als laatste is hij spatwater dicht en voorzien van camou hoofdband. De prijs bedraagd een 33 euro. Voor meer info surf je naar: www.silverpointoutdoor.com

De Ranger Headlight van Silverpoint Outdoor

 

Gardner Tackle Lazy Bugs

De The Bug hangers van Gardner Tackle waren een shot in de roos en zijn ideale hangers voor het vissen met slappe lijnen. De The Bug familie telt momenteel een 4tal leden als de Micro, Mini, Mega en Maxi Bug. Toch zullen er nog 2 broertjes bij gaan komen in de vorm van de nieuwe Lazy Bugs. Het meest kenmerkende en innovatieve aan de Lazy Bugs is de vernieuwde line clip. Zo op het eerste gezicht valt dit niet op maar hij is vernieuwd en hierdoor nog beter inzetbaar voor het vissen met slappe lijnen. The Lazy Bug is gemaakt van acetyl en is voorzien van een isotope sloth. Bij de bobbin wordt een 42 centimeter koord van dyneema bijgeleverd wat je zelf op maat kan knippen. Ook een plastic hockey wordt bijgeleverd. The Lazy Bugs zullen verkocht worden in 2 maten te weten small (22mm, 4.5 gram) en large (36mm, 8.5 gram) De kosten zullen een 12 euro de stuk bedragen.


De nieuwe Lazy Bugs van Gardner Tackle


Coil-Clip Line Clips

Een lijnclip op je hengel zien we in Nederland niet enorm veel. Vooral in Engeland wordt deze methode gebruikt voor het vissen met slappe lijnen of om de afstand tussen hanger en molenspoel te overbruggen. Als de afstand namelijk te ver is dan kan je je hanger nooit hoog afstellen zonder line clip. In Nederland verkoopt Fox al jaren lang hun Dual Line Clips. Een prima product voor dit karwijtje. Ook Delkim kwam onlangs met hun versie genaamd de Smart Clip die net iets vriendelijker is voor je hengel en hoofdlijn. Een alternatief voor dit soort line clips zijn de versie van Coil-Clip. Deze handige kunststof veertjes passen om bijna alle hengels. Je draait zo'n veertje op je hengel en je steekt je lijn achter het haakje van het veertje. Een zeer simpel maar doeltreffend product! Een van de eerste fabrikanten waar ik dit product ooit tegenkwam was Defiant MPS met hun Spiro Line Clips. Ook Coil-Clip verkoopt ze voor nog geen 4 euro de 3 stuks. Ze zijn verkrijgbaar in enorm veel kleuren. Voor meer info surf je naar: www.coilclips.com


Een gele line clip van het Engelse Coil-Clip


Powawalker Ranger Trolley

Een trolley is een enorm interessant product als je niet de luxe hebt dat je je auto dichtbij je stek kan parkeren. Soms is het even lopen naar je stek en wanneer je een nachtje wilt vissen gebeurt het dan ook dat je meerdere malen moet lopen. Dit kan al voor een groot deel worden opgelost met een trolley. Vind je dat getrek aan zo'n ding nog te zwaar dan leveren bedrijven als een Prestige Carpporter ook nog elektrische versies voor je. Natuurlijk is er ook nog een baas boven baas en dat zijn de 4 wiel trolley's (eerder elektrische karren) van Powawalker. Deze Trolley's, en dan in het bijzonder de Ranger uitvoering, wordt aangedreven door een 280 watt 12v magneet motor. Deze motor houdt het een 6 kilometer op vol vermogen vol bij een belasting van 60 kilo wat best indrukwekkend is! Als laatste heeft de Ranger een enorme capaciteit, is hij demontabel om hem klein op te bergen en gemaakt van kwalitatieve materialen. De prijs is wellicht alleen even slikken. Voor 550 euro is hij van jouw! Voor meer info surf je naar: www.powawalker.co.uk


De electrisch aangedreven Powawalker Ranger

En met de Ranger Trolley sluit ik dit laatste Random nieuws van de maand maart af. Volgende maand hebben we natuurlijk nog veel meer interessante producten en merken voor jullie in petto! Tot dan!


Coming soon: CarPro Style Clothing

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.