Random nieuws maart 2014 (deel 4)

Vanochtend openden de deuren van alweer de laatste grote beurs van de start van het seizoen. De Visma is vandaag begonnen en ondanks dat deze beurs onder karpervissers niet heel erg populair is, staan er weer genoeg carpy stands met interessante producten. Denk aan de Pure Fishing bedrijven, Prologic, Spro, Shimano en nog veel meer. Daarnaast staan er natuurlijk enorm veel hengelsportzaken die ongetwijfeld wel iets van je gading hebben. Voor de mensen die de trip naar Rotterdam niet zo zien zitten, hebben we ook deze week weer de laatste nieuwtjes voor jullie verzameld.
 


Ook dit Random nieuws hebben we weer ons best gedaan om de meest smeuïge gadgets van afgelopen week weer voor jullie te verzamelen. We hebben deze editie vooral aandacht voor nieuwe technologische producten. Denk aan het ITB-1 beetmelder concept van het Duitse Finkelde, het SmartPhone concept van het Amerikaanse Vexilar en de lithium accu’s van JAROCELL. Daarnaast hebben we aandacht voor nieuwe producten van Fox International, Custom Angling Solutions, Spartan Leads, K-Karp en de aasfirma Karperkoorts. We sluiten af met informatie over de voortgang van het Snowgirl aasconcept van Flexible Carp Fishing en de nieuwe innovatieve SpeedyFeeder van Mosquito Definitive Angling Products. Veel leesplezier gewenst!
 


Coming Soon: JAG Products Prolite Super Compact Pod in Black
 

Fox Carp Rain Suit

Ondanks dat het buiten aardig zonnig te noemen is, weten wij als vissers als geen ander dat een onverwacht voorjaarsbuitje eerder regel dan uitzondering is. Daarom is het dan ook geen slecht idee om voorbereid op pad te gaan en bijvoorbeeld regenkleding in je tas te bewaren. Nu neemt een heel regenpak natuurlijk de nodige ruimte in en daar zijn wij vissers niet gek op. Fox heeft hier ook over nagedacht en introduceert de gloednieuwe Carp Rain Suit. Een regenpak bestaande uit jas en broek die individueel verpakt zitten in een tasje. Doordat deze tasjes zeer goed te comprimeren zijn, nemen ze zeer weinig ruimte in, in je vistas. De regenkleding is gemaakt van 100% polyester en kent een HV coating. Hij kan 5000 HP waterdruk aan, is ademend en heeft waterdichte ritsen. Ben je dus nog opzoek naar een lichtgewicht regenpak, check dan dit nieuwe product van Fox eens!
 


De nieuwe Fox Carp Rain Suits
 

Custom Angling Solutions Resolute Ti Distance Sticks

In het 2e Random nieuws van maart dit jaar stelde ik al de vraag waarom we nu pas distance sticks zien op de markt als de tijd van het markeren allang voorbij lijkt te zijn. Het afgelopen jaar is namelijk van velen merken een versie uitgekomen en ook dit Random nieuws behandelen we er weer eentje. Dit maal hebben we echter wel weer om een echt stukje topwerk en dat zijn de nieuwe Resolute Ti Distance Sticks van het kwalitatief hoogwaardige Custom Angling Solutions. Deze distance sticks zijn gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium en kennen enkele leuke features. Denk aan een speciale punt zodat deze sticks meer grip hebben in de grond en de bekende waterpasjes in de kop om deze distance sticks recht te zetten en hiermee de nauwkeurigheid van je meting te vergroten. Een nadeel kan de prijs genoemd worden. Een setje komt neer op een 60 euro. Voor dat geld heb je wel de bekende kwaliteit in huis! Voor meer informatie, surf je naar: www.customanglingsolutions.co.uk
 


De nieuwe Resolute Ti Distance Sticks van Custom Angling Solutions
 

Spartan Leads Fluoro Leads

In 2010 maakte de karperwereld voor het eerst kennis met een compleet nieuwe loodbenadering en dat waren Fluoro Leads. In tegenstelling tot de gedachte dat we lood maximaal moesten camoufleren, was het Fluoro Lead een totaal nieuwe benadering waarbij het lood als een visuele attractor moest fungeren. Anno 2014 is Fluoro Lead nog geen common sense in de karperwereld. Dit komt waarschijnlijk vooral omdat deze gedachtegang nooit is opgepakt door de grote merken. Toch zien we in Engeland de afgelopen maand Fluoro Leads verschijnen van kleine Engelse loodfabrikanten. Zo kwam het Engelse Monster Leads onlangs met hun Pink Bombs. Loodjes met een fluoro roze coating. Ook Spartan Leads voert sinds kort Fluoro Leads in kleuren als rood, baby blauw, wit en roze. Wanneer je toch eens dit soort loden wilt proberen, kun je het beste beide bedrijven even contacten via Facebook.
 


Fluoro Leads van Spartan Leads
 

Karperkoorts Bonen

In de wondere wereld van het karperaas komen we tegenwoordig de gekste producten tegen. In allerlei vormen, kleuren en geuren is er anno 2014 aas te verkrijgen. Doordat onze geliefde vriend de karper ook steeds slimmer lijkt te worden, moeten we op sommige wateren dan ook alles uit de kast halen. Toch hoef je niet per se de allerduurste boilie of die dure glug te hebben om iets bijzonders te doen. Helaas doen juist velen het namelijk net zo. Beter is het dan ook om te kiezen voor een alternatief aas waarmee nog niemand vist. Peulvruchten zouden dan nog best eens interessant kunnen zijn! Nu zullen jullie ongetwijfeld denken. Peulvruchten? Ja, de verzamelnaam voor allerlei bonen waaronder ook bekende karpervangers als kikkererwten, linzen en jawel, pinda’s! Ook witte en zwarte bonen worden vooral in Engeland ingezet als karperaas. De firma karperkoorts heeft sinds kort ook witte en zwarte bonen in het assortiment. Voor een 10 euro heb je 5 kilo kwaliteitsboontjes die uiteraard eerst nog wel even bereid moeten worden. Zoek je weer eens wat anders op aasgebied wat ook nog betaalbaar is? Bekijk dan www.karperkoorts.nl voor wat boontjes!
 


Peulvruchten van Karperkoorts Bait Products
 

Finkelde ITB-1 Alarms & Lighthouse Snag Ears

De liefhebbers van echte karpergadgets hebben ongetwijfeld al een en ander vernomen van een compleet nieuw beetmelder concept wat momenteel door meerdere merken in de testfase zit. Waar het bij andere merken nog angstvallig stil blijft, heeft het Duitse Finkelde al informatie naar buiten gebracht over de mogelijkheden van dit concept. Het concept bestaat uit zowel beetmelders (ITB-1 Alarms), een speciale ITB-1 receiver en Lighthouse Snag Ears. De beetmelders zijn qua uiterlijk wellicht niet heel bijzonder. Ze werken op basis van de bekende Magroller techniek en kennen de basisfuncties volume, toon en gevoeligheid. De receiver echter is een hoogstaand stukje techniek. Zo is op het display interessante informatie af te lezen als bereik en batterijniveau per beetmelder en van de receiver zelf. Ook is in het scherm te zien of er lijn wordt genomen of dat de aanbeet een zakker betreft. De Lighthouse Illuminated Carbon Snag Ears zijn gemaakt van carbon. De tips zijn voorzien van een led die wordt gevoed door een 2.5mm jackplug welke op de beetmelder wordt aangesloten. Een grapje wat we al kenden van het Engelse Reaper Custom Tackle. Zoals net gezegd, zijn meerdere merken bezig met dit product. De namen van dit concept als ITB-1 en Lighthouse die Finkelde hanteert voor dit product, zijn merk gebonden. Wanneer er meer informatie bekend is, dan zullen we jullie uiteraard informeren.
 


De nieuwe ITB-1 Alarms & Lighthouse Snag Ears van het Duitse Finkelde
 

Mosquito Definitive Angling Products SpeedyFeeder

Ondanks dat karpervissen vaak wordt gelinkt aan passief achter de stokken zitten met een vastloodmontage, zijn er natuurlijk veel meer manieren om ze te vangen. Een van deze manieren is door te vissen met voerkorven. Zo heb je altijd wat kleinvoer bij je haakaas liggen. Recent is er een compleet nieuwe innovatie uitgekomen van het Engelse Mosquito Definitive Angling Products met hun SpeedyFeeder. Een nieuwe aaspresentatie voor karper- en barbeelvissers wat op diverse manieren te gebruiken is. De allereerste manier is door simpelweg de SpeedyFeeder in een zogenaamde mould te drukken en daardoor te vissen met een gevulde voerkorf. De 2e manier is voor ons karpervissers een stukje interessanter. Haal je namelijk het ‘voerkorf’ kapje los, dan kun je een gevuld PVA zakje erop vastzetten door middel van een bijgeleverd elastiek. Doordat het lood verwisselbaar is (variërend van 10 tot 25 gram) kun je de SpeedyFeeder zo zwaar maken als je wilt. Door het ontwerp zal het PVA zakje altijd bovenliggen als de SpeedyFeeder op de bodem ligt. Vind je PVA zakjes los op de onderlijn eigenlijk maar niets, kijk dan eens op de site van Mosquito Definitive! www.mosquitoangling.co.uk
 


Het SpeedyFeeder concept van Mosquito Definitive Angling Products
 

Vexilar SonarPhone Concept

De innovatie op het gebied van dieptemeters en fishfinders is de laatste jaren enorm gestegen. Waar we voorheen nog naar een grijs kastje zaten te gluren met de dieptes in grijstinten, zo kan je anno 2014 exemplaren kopen in kleur, met 3D beelden, onderwatercamera features, Wi-Fi en meer. Dieptemeters zijn nog steeds enorm interessant voor ons karpervissers en met programma’s als het onlangs verschenen Reefmaster, zijn de mogelijkheden om je water in kaart te brengen, enorm gestegen. Toch hoeft alles tegenwoordig niet meer zo lastig te zijn. Nieuw namelijk van het Amerikaanse Vexilar is hun SonarPhone concept. Een nieuw concept waarbij je telefoon fungeert als displayscherm. Het hart van deze techniek is de SonarPhone T-Pod. Een speciaal zelfvoorzienend echo-eitje met ingebouwd Wi-Fi Transmitter System en batterij wat je kunt monteren achter je rubber- of voerboot. Net als dat het werkt bij de duurdere GoPro camera’s, kun je een applicatie downloaden voor je smartphone en de diepte zien wat het T-Pod echo-eitje uitzendt. De prijzen voor dit systeem starten bij een kleine 100 euro. Voor meer informatie, surf je naar: www.vexilar.com
 


Het SonarPhone concept van het Amerikaanse Vexilar
 

FCF Snowgirl en Dutch Carp Company Double Dutch

Het zal weinige ontgaan zijn dat de Flexible Carp Fishing mannen Freek Stevens en Herman Beekvelt hun wegen hebben gescheiden. Waar Freek door blijft gaan met Flexible Carp Fishing, zo heeft Herman onlangs de Dutch Bait Company gelanceerd. Dit resulteert erin dat hun aascreatie, de befaamde Snowgirl, zal gaan worden geproduceerd door 2 partijen. Onlangs is Flexible Carp Fishing een samenwerking aangegaan met de mannen van MTC Baits. Hun Snowgirl zal daardoor in het vervolg worden gemaakt door MTC Baits. Ook de Dutch Bait Company heeft de Snowgirl in het assortiment maar onder de naam Double Dutch. Qua creatie zijn beide producten gelijk en betreft het nog steeds een pop-up welke verzonken ligt in een bottombait. Qua smaken en kleuren zullen beide merken verschillende creaties voeren. Voor meer informatie, surf je www.dutchbaitcompany.nl en www.flexible-fishingproducts.nl
 


Snowgirls gemaakt van MTC producten voor Flexible Carp Fishing
 

Nieuw in Nederland: JAROCELL

Als vissers worden we steeds veeleisender als het gaat om techniek. We werken met steeds meer technologie aan de waterkant en al die apparatuur heeft energie nodig. We hebben dan ook meer energie nodig aan de waterkant en als het even kan, verpakt in een lichtgewichte en kleine verpakking. Door deze vraag zien we steeds meer aanbieders op de markt verschijnen die accupacks verkopen met lithium technologie. Veel energie in een lichtgewicht krachtbron. Nieuw in Nederland is JAROCELL. Een lithium krachtbron in een speciale robuuste en spatwaterdichte case met daarin een 12v20Ah accu met diverse interne accu aansluitingen. De accu’s zijn voorzien van een Battery Meter System (BMS) om te ver ontladen en overladen tegen te gaan. De prijzen voor een JAROCELL Case beginnen bij een 300 euro. Naast de 12v20Ah versie, is er ook een 40Ah versie, een 24v20Ah en een 230v12v versie verkrijgbaar tegen meerprijs. Voor meer informatie, surf je naar: www.jarocells.nl
 


De compacte en robuuste Lithium accu's van JAROCELL


En met de gave producten van JAROCELL, sluiten we dit 4e Random nieuws van maart af. Volgende week zijn we weer terug met nog veel meer nieuws. Tot dan!
 


K-Karp Specials Delkim SS Spacers


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.