Random nieuws mei 2012 (deel 2)

Zoals al vermeld in het vorige nieuwsitem zijn er deze en afgelopen weken weer diverse producten gelanceerd van diverse hengelsportfabrikanten. Deze keer enkele nieuwe producten van onder andere het Engelse MCF, Carpballs.uk, Ace Carp, R&B Baits en natuurlijk Taska Tackle. Ook staan we even stil bij de geheel nieuw Nederlands aasmerk genaamd R&B Baits. Kortom, weer leuk nieuws om die visloze uurtjes mee op te vullen!


 

MCF ALL Stainless Flipper Bobbin

Het Engelse MCF is wellicht in Nederland niet het bekendste merk wat er is. Toch draaien ze al een geruime tijd mee in de karperwereld en hebben ze enkele producten als de Rattler hangers en de speciale Kicker Clips die toch zeker vooruitstrevend genoemd mogen worden. Naast deze Rattler hanger is er een nieuwe hanger bijgekomen de afgelopen maanden genaamd de Flipper Bobbin. De Flipper Bobbin is een hanger met een dubbele line clip voor het vissen met slappe lijnen. Ze zijn leverbaar met drie soorten kettingen en dat zijn de Light Chain, de Heavy Chain en een verlengde 15 cm versie van de Heavy Chain. De bobbins zijn verkrijgbaar in 6 kleuren en in de allernieuwste All Stainless versie. De Flipper Bobbins worden verder geleverd met een geheel nieuw ontwikkelde Hockey Stick Connector en geleverd in een beschermde presentatie box. Een product wat weer eens wat anders is maar MCF kennende kwalitatief goed!


De nieuwe Flipper Bobbin van MCF in de All Stainless uitvoering

 

Carpballs.uk Discharge

Het Engelse Carpballs.uk kennen we wellicht allemaal wel van de hookbaits in multi-colour uitvoeringen. In augustus 2011 schreven we al over enkele producten uit hun gamma waaronder de Wonka’s, de Stub Ends en de Ziggers. Een nieuw product wat ze afgelopen maand hebben geïntroduceerd op de markt is Discharge. Een Glug/Dip/Goo die je haakaasje net even een dosis extra attractie kan meegeven. Karper kan het product waarnemen door zowel de kleur, smaak als reuk van het product. Onderwater zal het product een kleurrijke wolk van attraktoren teweegbrengen. Het product is gemaakt van verse ingrediënten en 100% visveilig. Een Leuke toevoeging aan het al interessante aanbod van Carpballs. Discharge is verkrijgbaar in 3 (Fluoro) kleuren en 6 smaken. Onder deze smaken zitten zowel zoete als vissmaken en bloodworm. Carpballs is in Nederland verkrijgbaar bij enkele hengelsportzaken waaronder Hengelsport Utrecht. Kun je het niet bij de Nederlandse winkels vinden dan is het raadzaam om even Carpballs zelf te benaderen. Helaas ligt hun site momenteel even plat. Ik verwacht dat dit over enkele weken wel weer is opgelost.


Carpballs Discharge in 3 (fluoro) kleuren

 

Ace Carp Kickers

Ook Ace Carp, tegenwoordig een bedrijf onder Shimano, heeft weer enkele nieuwe producten uitgebracht. Zo gaan ook zij de weg van de kant en klare line aligner bewandelen en hebben ze hun idee van een aasschroefje getransformeerd in de Pop-up Peg. De line aligners die ze op de markt gaan brengen hebben in tegenstelling tot de versies van PB Products, Soul of Fox een hoek erin in plaats van een curve. Hierdoor wordt de rig een stukje agressiever wat de inhaking kan bevorderen. De korte versies zullen worden verkocht onder de naam Line Aligner Kickers. Er komt ook een langere variant die verkocht zal gaan worden onder de naam Sit-up & Beg Kickers. D Kickers zullen verkocht worden in een standaard en een mini uitvoering waardoor je voor elke haak een juiste Kicker kan vinden. Ze zullen verkocht gaan worden in drie kleuren te weten weed, gravel en silt. De Kickers zijn als laatste zowel bruikbaar voor bottom bait als pop-up montages.


De Ace Carp Sit-up & Beg Kickers

 

Ace Carp Pop-up Pegs

Ook heeft Ace Carp hun versie van de aasschroef geïntroduceerd. Het gaat hierbij om plastic aasschroefjes in 4 kleuren te weten rood, oranje, geel en transparant. Het idee achter een aasschroef is dat je je pop-up niet meer op een hair monteert maar de aaschroef op de haak zelf of op een D-rig schuift. Buiten dat dit idee sneller werkt, blijven pop-ups ook nog eens verrassend goed zitten. Het oorspronkelijke idee is terug te vinden bij Solar en Rig Marole. Deze versie van Ace carp is dus een aanpassing op een bestaand idee. Wel is het zo dat je nu een aasschroef kan kiezen die past bij de fluoro kleur van je pop-up. Voor de detaillisten onder ons wellicht interessant!


De Pop-up Pegs van Ace Carp

 

Nieuw in Nederland: R&B Baits

We hebben sinds maart dit jaar weer een nieuwe Nederlandse aasfabrikant erbij en dat is R&B Baits. R&B Baits biedt een compleet assortiment aan allerlei types aas als boilies, pellets, pop-ups, dips, stickmixen en partikels. Ook zal op korte termijn een range aan pellets worden geïntroduceerd in de smaken Fresh Strawberry, Sweet Spice, Monstercrab XL en Hot Garlic. Deze pellets passen prima bij de boilies die zij voeren waardoor je dus kan voeren met de smaak waarmee je ook uiteindelijk zal gaan vissen. Tevens nieuw in het assortiment zijn 22mm Halibut en Crab pellets van een goede kwaliteit voor die karper- en meervalvissers onder ons die nog opzoek zijn naar kwalitatieve en betaalbare pellets. De eerste indruk van de producten is goed! Ik zal zeker even een kijkje nemen op hun site! Wellicht zit er ook wat voor jouw tussen! Je kan ze vinden door even in de banner balk op hun logo te klikken. Binnenkort overigens meer nieuws van R&B Baits!


Hookbait Dips van R&B Baits

 

Taska Stainless (Total Fishing Tackle show 2012)

Ook hadden we jullie nog wat nieuws belooft rondom het nieuwe Engelse merk Taska Tackle. Ze zullen namelijk in de nabije toekomst gaan komen met een volledige range stainless rodsupport materiaal. Op de Total Fishing Tackle Show die onlangs is gehouden werden de eerste producten tentoongesteld. In het assortiment zullen zowel banksticks als buzzer bars komen. Eerder werden al de snag ears en de rodrests geïntroduceerd waardoor de stainless range nu echt vorm gaat krijgen.  Bekijk onderstaand filmpje om een eerste indruk te krijgen!


We zijn alweer aan het einde gekomen van dit tweede nieuwsitem van de maand mei. In deel 3 gaan we kijken naar nieuwe producten van onder andere Atomic tackle, Carpology, Lee Valley Customs, Markerworld en Carp-One. Tot de volgende keer!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.