Random nieuws mei 2012 (deel 4)

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk wilde ik het deze maand laten bij drie nieuwitems maar toen ik weer enkele nieuwe producten onder ogen kreeg heb ik toch maar besloten er nog een 4e nieuwsberichtje bij te plaatsen. In dit 4e deel onder andere aandacht voor de nieuwe Free Spirit hengels, Nieuw spul van Cygnet Tackle, CC Moore, Breakaway Tackle, Korda, Rig Marole, Gardner Tackle, Solar Tackle en Fox. Tenslotte eindigen we met een interessant boek wat alweer een aantal maanden geleden is uitgekomen maar beslist de moeite waard is om eens te bekijken. Kortom, weer enkele interessante nieuwtjes die je rustig kan doorlezen na bijvoorbeeld een heerlijke vloksessie op de zomeravond!Cygnet Tackle Snugs

Het Engelse Cygnet Tackle heeft sinds het onder Korda valt enorme sprongen gemaakt en is gelukkig steeds beter verkrijgbaar in Nederland. Buiten dat het lichte en kwalitatieve producten zijn is ook de prijs enorm gunstig van dit rod support materiaal. Gelukkig zit ook Cygnet Tackle niet stil en introduceren ze Snugs! Snugs zijn ‘super narrow’ buzzer bars oftewel buzzer bars waarbij de molens letterlijk schouder aan schouder liggen. Vooral binnen de tackle tart scene is het een kunst om je hengels zo dicht mogelijk tegen elkaar te plaatsen. Met deze Snugs gaat dat zeker lukken! Zo zijn de kortste 2 rod versies slechts 4.5 inch lang en de kortste 3 rod versies slechts 8.5 inch.  Er zijn binnen de Snug range ook iets langere versies verkrijgbaar tot een 11.5 inch. Tight shit dus!


De nieuwe Cygnet Tackle Snugs zijn kort!
 

Free Spirit L.R.M Searcher Rod 13’

De Free Spirit L.R.M ( Long Range Marker) hengels zijn op zich niet heel erg nieuw. Begin dit jaar werden al enkele modellen geïntroduceerd aan het publiek. Het ging hierbij om 12’ Marker Hengels gebouwd op de E-Class blanks in een testcurve van 3.5 lb. Tevens was er ook een 12’ M.R.M ( mid Range Marker) hengel verkrijgbaar. Nieuw is de L.R.M Searcher Rod in een testcurve van 3.75lb en een lengte van 13’. Ze zullen zowel verkrijgbaar zijn met 40mm en 50mm startogen. Voordelen zijn onder andere meer power in de blank en doordat de hengel langer is kan ook verder worden geworpen. Soms kunnen kleine aanpassingen tot grootste resultaten leiden niet!


De nieuwe 13’ Searcher Rod van Free Spirit
 

Fox Supa Brolly

Ook Fox is weer aardig bezig. Na de spyshots van de nieuwe Black Label MK3 swinger is er nog meer nieuws te melden van deze Engelse vos. Zo gaat Fox komen met een werkelijk super deluxe Brolly die naar hun zeggen de lat van een goede visparaplu nog hoger gaat leggen. Het gaat hierbij om de nieuwe Supa Brolly. De Brolly beschikt over een gloednieuw Fox uitvouw systeem wat de naam STS heeft meegekregen wat staat voor Self Tensioning System. Daarnaast zijn de baleinen van stevig fiberglass wat de constructie lichtgewicht en stevig maakt. Verder beschikt de brolly over zijflappen en is hij enorm ruim te noemen. Het is zelfs bijna een complete bivvy! Wederom een net product van Fox dus. Overigens heeft Fox kort geleden nog veel meer leuke producten gelanceerd als de nieuwe verstelbare Supa Chair, de nieuwe Specialist Compact Unhooking Mat en de Specialist 3rod Quiver.


Het STS systeem van de nieuwe Supa Brolly van Fox
 

Breakaway Tackle Cannon Bionic Finger

En dan nog een nieuwtje voor de echte casters onder ons! Het accuraat gooien van je montage op verre afstand vraagt enige oefening. Daarbij is het zo dat bij het spodden of het zoeken naar harde plaatjes bij het markeren dit enige inspanning vraagt van je vingers. Na herhaaldelijk gooien heb je vooral bij gevlochten lijn al snel de striemen en sneden in je wijsvinger staan. Natuurlijk kun je hiervoor speciale vinger handschoenen kopen, de zogenaamde Finger Shall, die al veel problemen kan tegen gaan. Toch kan het ook anders en dat door een Breakaway Cannon Bionic Finger op je hengel te zetten. Dit apparaatje wat ontworpen is door Alfred Priestleys is eigenlijk een soort van hendeltje wat je op de hengel vastzet. Wanneer je wilt gooien zet je je lijn vast achter het hendeltje en vervolgens gooien je je spoel open. Wanneer je gooit hoef je alleen op het juiste moment het hendeltje los te laten en de lijn vliegt los van het mechanisme. Buiten dat het niet je vingers kost, kun je op deze manier ook veel accurater gooien! Handig!


De Breakaway Cannon Bionic Finger
 

Korda Chod-it Tool

Een paar maanden geleden postte we al enkele sneak previews van de nieuwe Korda Producten die dit jaar hun weg zullen vinden naar de hengelsportzaken. Een product hiervan was de nieuwe Korda Chod-it Tool. Een speciaal hulpmiddeltje om nog makkelijker een goede chodrig te maken. Het gaat hierbij om een aluminium tooltje waarmee je sneller en beter de D-rig kan maken. Aan het uiteinde van deze tool zit tevens een soort van haakje om knopen aan te trekken. Een leuk en handig tooltje voor die liefhebbers van de befaamde Chod!


De nieuwe Korda Chod-it Tool
 

Rig Marole Flexi Bore Rings

Een paar maanden geleden meldde we al dat eindelijk de 18mm versies van de bekende Rig Marole Bore Rings verkrijgbaar waren. Bore Rings zijn het antwoord om je pop-up of pellet zonder gebruik van boilienaald en stoppertjes op bijvoorbeeld je D-rigje te monteren. Nieuw zijn de 8mm Flexi Bore Rings. Een Bore Ring met een extra rig ringetje voor bijvoorbeeld je Anti Blow Back rig of om je aasje meer bewegingsvrijheid te geven. Een leuk product voor de ultieme pop-up rig!


De nieuwe Rig Marole Flexi Bore Rings
 

Gardner Tackle Pro Carp

Ook Gardner Tackle heeft weer enkele nieuwe producten waaronder een nieuwe hoofdlijn die de naam Pro Carp heeft meegekregen. Volgens Gardner zal deze lijn nog minder opvallen dan de fluorocarbon hoofdlijnen die momenteel op de markt zijn. Verder heeft de lijn alle eigenschappen die je ervan mag verwachten als schuurbestendigheid, knoopsterkte en goede werpeigenschappen. Ook zinkt deze lijn volgens Gardner prima af waardoor hij interessant is voor het vissen met slappe lijnen. Pro Carp zal verkrijgbaar zijn in 3 diameters te weten 28mm, 30mm en 35mm. De lijn is nu nog enkel verkrijgbaar in de kleur Mist Green.


De nieuwe Gardner Tackle Pro Carp hoofdlijn
 

Nieuwe Producten Solar Tackle

Solar Tackle vierde onlangs het 25 jarig bestaan wat natuurlijk een hele prestatie is in de grote boze hengelsportwereld. 25 jaar bestaansrecht heb je naar mijn mening dan ook alleen als de producten die je verkoopt van een juiste kwaliteit zijn en dat zit bij Solar wel snor! Ook Solar heeft weer enkele nieuwe producten in het assortiment. Allereerst zijn er de ultra korte Stubby Banksticks voor de befaamde World Wide pod. Hierdoor kan je je hengels nog lager bij de grond zetten. Tevens is ook de Slim Line range uitgebreid met Screwless Slim Line banksticks. Voor de vissers onder ons die last hebben van gescheurde rubbers op hun Adjustable Backrests zullen er tevens vervangingssetjes komen. Ook qua endtackle is er nieuws te melden. Zo zijn er diverse nieuwe haken uit ( 101’s en longshanks met Mute Camo Coating) een Easy Thread Rig Tube en Bait Holder Rig Swivels. Dit laatste zijn mini wartels met aan 1 kant een ruitvormig oogje. Ze zijn speciaal bedoeld voor de aaspresentatie waarbij je het ruitvormige oogje kan drukken , bij bijvoorbeeld een D-rig montage, in je pop-up. Kortom, leuke nieuwe producten weer van een topbedrijf!


De nieuwe Solar Bait Holder Rig Swivels
 

Willem Kolvoort Waterlicht

Zoals ik al even opmerkte in de intro van dit artikeltje wilde ik jullie een nieuw boek wat zeer interessant is niet onthouden. Het gaat hierbij om het boek Waterlicht van Willem Kolvoort. Ondanks dat ik hem zet in dit nieuwsberichtje van de maand mei 2012 is het boek alweer een tijdje uit. Om precies te zijn zelfs al sinds november vorig jaar. Toch kwam ik hem laatst weer tegen bij de boekhandel en kon ik het niet laten om er eens lekker door te bladeren. Waterlicht is een boek vol met onderwaterfotografie van Nederlandse wateren. Naast de werkelijk prachtige platen van onderwater flora en fauna staat er ook informatie in over zaken als het belang van schoon water in Nederland, over diverse planten en microkosmos en nog veel meer zaken die belangrijk zijn voor de leefomgeving van onze vriend de karper. Een uiterst informatief boek! Het boek telt een 100 pagina’s met daaronder ook enkele knappe foto’s van karper onderwater. Een leuke toevoeging aan je boekenverzameling. Het boek kost 30 euro en is verkrijgbaar bij de betere boekhandels.

 


Waterlicht van Willem Kolvoort


En met het boek Waterlicht sluit ik deze reeks artikelen af. Volgende maand meer nieuws van diverse fabrikanten van over de wereld. Stay tuned on CarpFeeling.com!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.