Random nieuws mei 2013 (deel 1)

Het is alweer mei en in deze maand leggen alle vogels spreekwoordelijk een ei. Toch zit er een zekere waarheid in want zoals de meeste van ons weten, zijn de meerkoeten, futen, ganzen en eenden volop bezig om nog meer kroost voort te brengen. Erg leuk die natuur maar dat betekent natuurlijk ook nog meer gesnavelte wat onze boilies maar al te graag lust! Gelukkig is het met de karper nog niet zover wat waarschijnlijk komt door de nog koude nachten. Gelukkig maar want dat betekent dat we ze nog kunnen vangen! Naast paaigedrag in de natuur hebben we ook deze maand weer wat nieuwe producten en merken te melden!


Ook deze maand hebben we weer van bekende en minder bekende merken enkele nieuwe producten die we jullie niet wilden onthouden. Wat dacht je van de nieuwe Funny Indicators van het Nederlandse Smart-Indicators, een gave mini caravan van Gobanna of een compleet nieuwe lijn t-shirts van CarpFeeling zelf! Daarnaast hebben we aandacht voor Daiwa, JAG Products, Solar Tackle, Nash Tackle, Fox International en het Hongaarse Inox Carp. We sluiten af met wel heel speciale kleding van Rovince met hun Zeck-Protec kledinglijn. Wij wensen jullie weer veel lees- en kijkplezier!


De nieuwe Top B5 Bombing shirts van Essential Baits


Smart-Indicators Funny Indicators

We beginnen dit Random nieuws bij Smart-Indicators die een nieuwe range geinige bobbins in het assortiment heeft opgenomen genaamd Funny Indicators. Funny Indicators zijn bobbins in de vorm van de welbekende smiley's. Er zijn velen modellen leverbaar en ze worden allen geleverd met een lijnclip in Matrix stijl. Aan de onderkant zit een vierkante universele inkeping waarin de meeste kettinkjes gedraaid kunnen worden. De prijzen starten bij een 5,95 euro per bobbin en lijnclip en lopen op tot een 7,95 euro de stuk voor de meer zeldzame modellen. Ludiek spul in de stijl van Bespoke Bobbins waarmee je die stijve tackle tarts aan de waterkant eens goed kan pesten! Voor meer informatie surf je naar: www.smart-indicators.eu


De nieuwe Funny Indicators van Smart-Indicators


Daiwa Windcast BR 5000 LDA Reel

Als we naast de Tournament series van Daiwa nog een cultmolen moesten kiezen, dan zouden dat ongetwijfeld de Infinity BR molens zijn. De Infinity molens zijn een lange tijd dé molens geweest. Een baitrunner in combinatie met een enorme molencapaciteit was vooral in het 'baitrunner tijdperk' als ik dat zo zou mogen noemen, een hot item! Nieuw van Daiwa is de Windcast BR 5000 LDA Reel. Deze molen is gebaseerd op zijn grote broer maar is net wat geraffineerder en lichter te noemen. Hij beschikt over 4 kogellagers, Twistbuster, Airball en heeft een lijncapaciteit van 370 meter bij 0.35mm. Hij weegt 'slechts' 610 gram en je krijgt er een reserve spoel bij wat wel zo fijn is. Hij heeft net iets minder specs als zijn grote broer. Het mooie daarvan is wel dat de prijs daardoor heel interessant is! Voor minder dan 150 euro is hij van jouw!


De nieuwe Daiwa Windcast BR 5000 LDA Reel


CarpFeeling 'Chew On This' Shirts

Binnen CarpFeeling zijn we bezig met het ontwerpen van een aantal gloednieuwe shirts naast onze bestaande range aan CF Clothing. Omdat de zomer eraan komt, hebben we gekozen voor shirts met ludieke prints. Het eerste shirt wat we willen presenteren is het 'Chew on This' Shirt welke verkrijgbaar zal zijn in zowel carpy green als brown. De kosten zullen een 15 euro per shirt bedragen en ze zullen verkrijgbaar zijn in de meest gangbare maten. Binnenkort zullen we de aankondiging doen als deze shirts in onze webshop te koop zijn. De verwachting is dat er nog meer ontwerpen gaan aankomen. Stay Tuned!


De nieuwe Chew on This shirts van CarpFeeling


JAG Products Lead & Bits Pouch

Het Engelse JAG Products is op de tasjes toer! Naast de Buzzbar Bag die we onlangs al even belichtte in het eerste Random nieuws van april, is er een nieuw product geïntroduceerd en dat is de Lead & Bits Pouch. Het gaat hierbij om een handzame pouch van 18 centimeter lang voor het opbergen van je bits en bops. Denk aan loodjes, de complete Hook Sharpening Range van JAG Products of je zonnebril! De tasjes zijn ontworpen door JAG Products en worden gemaakt door het exclusieve Cotswold Aquarius net als hun Buzzbar Bag. Hoge kwaliteit dus! Handig die kleine tasjes!


De Leads & Bits Pouch van JAG Products


Solar Bait Pop-up Sticks

Ook het bekende Solar Tackle heeft weer een nieuw product in het assortiment en dat zijn hun Pop-up Sticks. Het gaat hierbij om staafjes van 7.5 centimeter en 11mm in diameter. Ze zijn verkrijgbaar in 2 smaken te weten Pineapple en Squid&Octopus. In elk potje zitten 4 fluoro kleuren te weten wit, oranje, geel en roze. Daarnaast zit in elk potje ook nog een klein flesje flavour zoals we gewend zijn van dit topmerk! Deze sticks zijn ideaal voor zowel de pop-up als zigvisserij. Kies je kleur, snij een stukje naar keuze af  en gaan met die banaan of in dit geval pineapple! Nu is het idee natuurlijk niet heel speciaal maar Solar kennende is de kwaliteit van dit product weer top! Goed bezig heren!


Pop-up Sticks van Solar Bait


Nash Glow Bugs

Het vergroten van het assortiment aan zig artikelen gaat bij Nash Tackle gestaag door. Nadat we het vorige week al even hadden over de nieuwe Purple Bugs, kunnen we jullie nu vertellen over de Glow Bugs! Glow Bugs lichten op, zoals de naam al zegt, wanneer het donkerder wordt. Ze zijn gemaakt van lichtabsorberende vezels en werken bijvoorbeeld net als glow in the dark producten. Ze laden zich op door daglicht maar je kan het proces versnellen door middel van een UV lampje. Zo'n verlichte bug valt natuurlijk vooral in de donkere uurtjes net wat meer op wanneer zelfs fluoro pop-ups niet echt meer zichtbaar zijn. Een erg interessant product voor de ziggers onder ons!


De nieuwe Glow Bugs van Nash Tackle


Gobanna Mini Caravans

Karpervissen wordt steeds luxer en luxer. Waar we vroeger nog gewoon op ons krakkemikkige stoeltje zaten te turen naar een versleten ganzenpennetje, zo is karpervissen tegenwoordig redelijk gedigitaliseerd en gemoderniseerd. Zo ook onze verblijven aan de waterkant! Naast dat we tegenwoordig met een beetje centen een hele goede tent kunnen kopen met ongelovelijke specs, kan het altijd nog een slagje beter! Ben je dus je Trakker Tempest, Titan Viper of Karsten tent zat, kijk dan eens naar de mini caravans van Gobanna! Deze kleine caravans wegen nog geen 300 kilo en zijn te trekken achter de meeste auto's mits voorzien van een trekhaak. Je hebt er geen speciaal rijbewijs en caravanspiegels voor nodig, er zit een keukentje in, eigen stroomvoorziening, een 2 meter lang bed en wellicht het belangrijkste, het scheelt je op- en afbouwen van een bivvy! Hij is zelfs te verkijgen in carpy green en de kosten beginnen bij een 5000 euro. Voor meer info surf je naar: www.gobanna.nl


De mini caravans van Gobanna in Carpy Green


Fox Exocet Distance Casting Momofilament

Ook Fox heeft weer een aantal nieuwe producten in het assortiment als hun nieuwe FX Combo Mat, nieuwe Caps en een nieuwe hoofdlijn genaamd Exocet Distance Casting Monofilament. Nu zal de naam Exocet vast bekend in de oren klinken en dat klopt ook want er was al een Exocet Tapered Mainline. Nieuw is dan ook een untapered mainline welke verkrijgbaar zal zijn in 3 treksterktes te weten 13lb, 16lb en 18lb. De kleur van deze hoofdlijn is Lo-vis Green. Hij is uiteraard erg soepel en sterk! De lijn zal verkocht gaan worden op bulkspoelen van 1000 meter. Erg handig als je nog eens je bigpits moet volspoelen! De lijn wordt geleverd in een luxe blik en de kosten zullen een 20 euro bedragen! Goed bezig Fox!


De nieuwe Exocet Distance Casting Monofilament van Fox Interantional


Inox Carp Ashtrays

Ook hebben we weer een leuk hebbedingetje voor de rokers onder ons gevonden en dat zijn de design asbakken van het Hongaarse Karpermerk Inox Carp. Naast heel gaaf en duurzaam rodsupportmateriaal, maken ze ook deze speciale asbakken die je zelfs kan laten uitrusten met een logo van je favoriete merk! Het gaat hierbij om een asbak uit roestvaststaal met een uniek design. Aangezien Inox Carp een Hongaars bedrijf is, zijn de kosten voor hun producten zeer te overzien. Deze asbakken kosten nog geen 20 euro wat er bijna op neerkomt dat de verzendkosten nog hoger uitvallen. Ben jij dus nog opzoek naar een kek accessoire voor in je carpy huiskamer? Surf dan eens naar Inox Carp via: www.bojlisallvany.hu. Wellicht is het wat voor jouw!


Ashtrays van Inox Carp


Rovince Zeck-Protec Clothing

Nu het weer warmer wordt, begint ook onze grootste vriend weer in aantallen terug te komen en dat is de teek. De teek is in Nederland en België een van de meest omstreden beestjes die we kunnen tegenkomen aan de waterkant. Ze kunnen door het afdragen van Lyme voor heel wat medische problemen zorgen. Een super alternatief om deze beestjes te mijden is de Zeck-Protec kleding van Rovince. Deze is namelijk uitgevoerd met een teekwerende bescherming! Het gaat hierbij om een impregnering van een geurloos, huidvriendelijk, UV Proof en wasmachine bestendig middel wat zelfs na 80 wasbeurten nog actief is! In de collectie zijn broeken,jassen, handschoenen, sokken, shirts en caps te vinden in carpy kleuren. Heb je dus nog weleens last van deze bloedzuigers, kijk dan eens op: www.rovince.nl


Teekwerende kleding van Rovince met de Zeck-Protec Range

En met de kleding van Rovince zijn we aan het einde gekomen van dit Random nieuws! Volgende week hebben we nog veel meer nieuws voor jullie in petto! Tot dan!


Nash Tackle Limited Edition Purple Caps en Leather Cases (foto: Hengelsport De Poorter)


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.