Random nieuws mei 2013 (deel 4)

Ondanks dat het buiten herfst lijkt, zitten we toch echt in de lente. De temperaturen lijken er alleen niet op en dat geldt helaas niet alleen voor de buitentemperatuur maar ook voor de watertemperatuur. Op sommige rivieren komt het kwik maar net op 12 graden wat gewoonweg koud te noemen is voor deze tijd van het jaar. Qua product nieuwtjes zijn het tevens geen hete tijden want de 2 weken geleden begonnen komkommertijd is nog steeds van toepassing. Dit betekent dat het Random nieuws ook deze keer weer wat is ingekort. Toch hebben we ook deze week weer enkele leuke producten voor jullie in petto!
 


Deze week gaan we kijken naar de supergave boilieguns van het Engelse Ez Feeda, zeer interessante loden van het Engelse Catmaster Tackle, bijzondere banksticks van het Franse Concept T2M en de nieuwe Marker Sticks van Taska Tackle. Daarnaast hebben we aandacht voor een handige tool van het Engelse Whitby & Co en nieuwe producten van Solar Tackle, CarpFeeling en Cotswold Aquarius. Veel lees- en kijkplezier gewenst!
 


Delkim merchandise welke exclusief verkrijgbaar zullen zijn tijdens Carpfest
 

Ez Feeda Cypry Cat

Wij hier op CarpFeeling zijn gek op supergave tools! Zo kwamen we onlangs de Cypry Cat tegen van het Engelse Ez Feeda en die konden we jullie niet onthouden! De Cypry Cat is een boiliegun om boilies over een grote afstand (meer dan 90 meter) zeer accuraat te schieten. De Cypry Cat lijkt op een geweer maar is in feite een soort van kruisboog. Je legt een boilie (van 14mm tot 24mm) in het daarvoor bestemde cupje welke strak wordt gehouden door middel van elastiek. Je haalt vervolgens de trekker over en je boilie wordt gelanceerd. Buiten dat deze tool er natuurlijk enorm stoer uitziet, is hij accurater dan je werppijp en/of katapult. De kosten voor deze gave gadget bedragen een 60 euro. Hij is te verkrijgen via: www.ezfeeda.co.uk. Nu maar hopen dat de douane hem niet in beslag neemt want legaal zijn dit soort artikelen helaas niet in ons kikkerlandje! 
 


De Cypry Cat van het Engelse Ez Feeda
 

Catmaster Tackle Aroma Leads

Lood als attraktor hebben we het laatste decennia steeds vaker gezien. Van speciale loden waar je PVA capsules met flavour in kon vastzetten, pelletloden van Patrick Crols of de speciale poreuze, en dus flavour absorberende, loden van het Amerikaanse Excalibur. Ook de Aroma Leads van het Engelse Catmaster Tackle zijn ideaal geschikt om te flavouren met je favoriete smaakje. Deze loden beschikken namelijk over een speciale strips aan de zijkanten die poreus genoeg zijn om vloeistoffen op te nemen. Catmaster is een fabrikant die voornamelijk is gespecialiseerd in de meervalvisserij. Toch zijn producten als deze Aroma Leads natuurlijk ook enorm interessant voor ons karpervissers! Deze loden zijn overigens ook verkrijgbaar bij het Duitse Quantum! Voor meer informatie over de versie van Catmaster surf je naar: www.catmastertackle.com
 


De Aroma Leads van het Engelse Catmaster Tackle
 

Concept T2M Spikes

Het Franse Concept T2M is vooral bekend om hun oogverblindende Arachno Pod. Een wel heel speciale rodpod met de looks van een spin en welke echt een technisch hoogstandje te noemen is! Nieuw in hun assortiment zijn banksticks en buzzer bars van roestvaststaal welke wederom in de stijl zijn vervaardigd van de Arachno Pod. Het gaat hierbij om banksticks en buzzer bars in 1 welke verstelbaar zijn in hoogte door middel van een schuifmechanisme. Ze zijn geschikt voor 2 hengels en er zijn qua lengte, van de banksticks, 2 versies verkrijgbaar te weten een 40 cm die uitgeschoven kan worden tot 61,5 cm en een 60 cm die kan uitgeschoven worden tot een 91,5 cm voor het echte rivierwerk. De prijzen per set beginnen bij een kleine 100 euro. Voor meer informatie surf je naar: www.concept-t2m.com
 


Spikes van het Franse Concept T2M
 

Taska Tackle Marker Sticks

Marker Sticks worden verkocht door steeds meer en meer merken. Deze handige tool is ideaal voor het uitlopen van je lijn op het gewenste aantal meters om deze vervolgens te clippen en precies te werpen waar je dat wilt. Zo worden ze onder andere verkocht door Cygnet Tackle (Distance Sticks) MCF Fishing (Pinpoint Sticks) en custom made door onder andere Custom Angling Solutions. Ook het Engelse Taska Tackle heeft ze onlangs in het assortiment opgenomen onder de naam Marker Sticks. Het gaat hierbij om 2 Marker Sticks in nette pouche. De koppen van de Marker Sticks zijn fluorocerend geel waardoor ze ook in de nacht prima opvallen. De prijs voor een setje ligt op een 15 euro. Leuk spul Taska! 
 


De nieuwe Marker Sticks van het Engelse Taska Tackle
 

Whitby & Co Fishing Scissors

Het hebben van een scherp schaartje in je tackle box is eigenlijk een must have. Vooral voor gevlochten onderlijnmateriaal is een scherp schaartje vrij essentieel. Daarom dat er op de markt dan ook van velen merken prima schaartjes te koop zijn. Onlangs kwam ik bij het Engelse Whitby & Co hun Fishing Scissors tegen. Een scherp maar compact schaartje met een 2 inch blad. Hij is gemaakt van Italiaans roestvaststaal en wordt geleverd in een robuuste plastic case met bevestiging voor aan je broek. Erg handig voor als je veel struinend onze beschubde vrienden bejaagd. De kosten voor dit stukje kwaliteit bedragen een 16 euro en hij is te koop via: www.whitbyandco.co.uk
 


De Fishing Scissors van het Engelse Whitby & Co
 

Solar Tackle Boilie Crumb

Op de markt zijn tal van producten die je kan stoppen in je PVA funnelweb of bag. Denk aan speciale stickmixen en grondvoeren. Toch zijn er velen onder ons die graag hun eigen draai geven aan een stickmix en er pellets, tonijn, liquids en boiliekruim in doen. Vooral dit laatste is tegenwoordig prima te realiseren met de velen baitgrinders die te koop zijn van merken als een Korda, X2 of Ringer Baits. Toch moet dat nog veel makkelijker kunnen, moet het Engelse Solar Tackle bedacht hebben, want ze verkopen sinds kort ook boiliekruim! Het gaat hierbij om bakjes met 600 gram boiliekruim. Ze zullen leverbaar zijn in alle bekende smaken. Dat scheelt je weer zere handen van het grinden van je boilies buiten dat het natuurlijk tijd bespaard! Soms hoeven ideeën niet moeilijk te zijn toch!
 


Kant-en-klare boiliekruim van Solar Tackle
 

Cotswold Aquarius Deluxe Net Sleeve Stink Bags

Het Engelse Cotswold Aquarius is wellicht wel het meest exclusieve merk, van luggage, op karpergebied wat verkrijgbaar is. Al hun producten worden nog in Engeland met de hand vervaardigd en dat is te zien in hun kwaliteit. Naast hun eigen ranges maken ze ook de luggage en tassen voor andere exclusieve merken als Nbrice en JAG Products. Nieuw zijn hun Stinkbags in Woodland Camou pattern. Het gaat hierbij om een stinkbag voor het opbergen van landingsnetten tot een 50 inch. De binnenkant van deze stinkbags is voorzien van een waterdichte nylon voering. Hierdoor houdt je water en nare geurtjes in de stinkbag wat je weer een stinkende auto of schuur bespaard. De kosten voor deze stinkbag bedraagt een 30 euro wat mijn inziens voor een kwaliteitslabel als Cotswold Aquarius heel redelijk is! Voor meer informatie surf je naar: www.cotswoldaquarius.co.uk
 


De Deluxe Net Sleeve Stink Bags van het Engelse Cotswold Aquarius


En met deze stinkbag van Cotswold Aquarius sluit ik dit laatste Random nieuws van mei af. Volgende week hebben we uiteraard weer enkele nieuwtjes voor jullie in petto. Tot dan!
 


Heb jij het nieuwe CarpFeeling 'Chew on This' shirt al?

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.