Random nieuws mei 2014 (deel 1)

Iedere visser met een vispas, en dat zijn we natuurlijk allemaal, zal hem ontvangen hebben. Een gloednieuwe editie van Het Visblad met op de cover een foto van Jochem Myjer. Het Visblad bestaat dit jaar maar liefs 40 jaar en dat is toch best een felicitatie waard! Wat minder goed nieuws is, is dat het qua productnieuws de laatste weken een beetje komkommertijd lijkt te zijn. Desondanks hebben we ook deze editie weer ons best gedaan om de gaafste producten van dit moment te vinden uit binnen- en buitenland!
 


In deze editie van het Random nieuws hebben we weer nieuwtjes van de bekende en onbekende merken. Zo staan we stil bij de nieuwe droogzakken van het Engelse Taska Tackle en kijken we naar de uitbreiding van de endtackle range van het tevens Engelse Carpballs. We gaan door met een betaalbare goalpost set die we zagen op de website van Markerworld en behandelen, zoals belooft, een nieuw product van het Duitse Poseidon Angelsport. We sluiten af met een handige overkapping van DD Hammocks en bekijken een gaaf product om je rodsupport setup nog meer te pimpen van het Engelse Inky's Custom. We beginnen dit item met een nieuw product wat we tegenkwamen in Het Visblad! Als je een nieuwe editie ontvangt, dan moet je hem immers ook lezen niet! Veel leesplezier gewenst!
 


Illuminated Bobbins van het Zuid-Afrikaanse Specimen Carp Creations
 

Mijnvismaat Meetlint

We starten deze editie met een nieuw product wat we zowaar vonden in de laatste editie van Het Visblad en dat is het Mijnvismaat Meetlint. Nu zijn wij karpervissers meer geïnteresseerd in het gewicht van een karper dan in de lengte. Toch vangen we allemaal wel eens een karper waarbij we denken, 'Zo die is lang!'. Op zo'n moment ben je toch nieuwsgierig naar de lengte van een vis. Ook de graskarper addicts onder ons meten hun vangst maar wat graag op. Nieuw in de webshop van Sportvisserij Nederland is het Mijnvismaat Meetlint. Een compacte rolmaat met meetlint van 148cm lang in een groene carpy kleur. Ben je dus nog opzoek naar een compacte rolmaat voor in je tacklebox? Check dan even deze versie. Voor de prijs van 5 hele euro's hoef je het niet te laten! Je bestelt hem via:  www.sportvisserijnederland.nl
 


Het nieuwe Mijnvismaat Meetlint van Sportvisserij Nederland
 

Taska Tackle Dividing Air-Dry Bags

Een droogzak is een geweldige uitvinding voor het laten drogen van je freezerbaits. Doordat je freezers goed worden geventileerd, ontdooien en drogen ze beter wat de houdbaarheid aan de waterkant aanzienlijk vergroot. Wie alleen meerdere soorten freezerbaits meeneemt en ook nog in grote proporties, zal rond zijn stek de bomen vol hebben hangen met droogzakken. Nieuw van het Engelse Taska Tackle zijn hun Dividing Air-Dry Bags uit de AVL range. Droogzakken verkrijgbaar in drie maten te weten small, medium en large. Zoals de naam 'dividing' al zegt in de productnaam, bestaan deze droogzakken uit 2 compartimenten. Zo kun je 2 verschillende type boilies drogen in 1 zak zonder dat smaken gemengd hoeven worden. Ze zijn te koop via de betere hengelsportzaken.
 


De Dividing Air-Dry Bags van Taska Tackle
 

Carpballs Lead range

De Engelse aasfirma Carpballs maakt ooit furore met hun niet alledaagse pop-ups. Denk aan hun Wonka's. Ziggers en Core's Pop-up producten. Ook hun dochterbedrijf Discharge Baits timmert stevig aan de weg. Toch zijn ze begin dit jaar een nieuwe weg in geslagen en dat is de weg van tackle. In het Random nieuws van februari dit jaar hadden we het er nog even over. Zo hadden ze al haken, line aligners en baitscrews uitgebracht. Daar kwam onlangs nog hun imitatie mais bij genaamd Jelly Corn. Nieuw is de toevoeging van een range aan kwalitatief hoogwaardige loden. Denk hierbij aan bekende vormen als distance leads, gripper leads, dumpy en pear leads. Ook hebben ze een COG lead in het assortiment. De coating van deze loden is van een grove textuur welke erg duurzaam te noemen is. De wartels zijn allemaal matzwart en hebben ogen van tenminste 6mm in diameter waardoor ze mooie vallen op de gemiddelde leadclips. De prijzen starten bij 2 euro de stuk en ze zijn te bestellen via: www.carpballs.co.uk
 


De nieuwe Lead range van het Engelse Carpballs
 

Markerworld RVS Goalpost Set

Qua rodsupport materiaal kan je tegenwoordig je geld prima kwijt. Op de markt zijn van velen fabrikanten rodpods, banksticks en buzzer bars te verkrijgen. Van goedkope aluminium banksticks met messing koppen van merken als bijvoorbeeld een Shakespeare of X2 tot high end materiaal van carbon en titanium van merken als JAG Products of Nbrice. Het is maar net hoeveel waarde je er zelf aan hecht! Nieuw van Markerworld zijn hun RVS Goalpost Sets. Een uitgebreide set bestaande uit 2x 35cm banksticks, 2x 50cm banksticks en 2x 3rod buzzer bars van 30 centimeter. Dit alles zit opgeborgen in een nette pouche. Ben je dus nog opzoek naar een betaalbaar setje en ben je wel fan van roestvaststaal? Check dan even de volgende link: www.markerworld.nl. Voor slechts 60 euro is zo'n set van jouw!
 


De RVS Goalpost Sets van Markerworld
 

Poseidon Angelsport Full Metall Lead Clips

Vorige week introduceerden we een voor Nederland nieuw merk aan jullie en dat was het innovatieve Duitse Poseidon Angelsport. Dit kleine bedrijfje is meester in het ontwerpen van out of the box producten die toch wel erg functioneel zijn! Het volgende product wat ik wil voorstellen zijn de Full Metall Lead Clips. In tegenstelling tot zo'n beetje alle loodclips op de markt, op de Free Fall Lead Clips van Rig Marole na, is de versie van Poseidon Angelsport geheel van zwart gecoat roestvaststaal. Je werkt hem enkel aan de bovenkant af met een tailrubber. Het voordeel dat de leadclip van metaal is, is dat hij mooie op de bodem blijft liggen waar andere tailrubbers lucht willen vasthouden. Daarnaast is deze versie veel sterker als exemplaren van rubber en daarmee duurzamer. Je bestelt dit product voor een 8 euro per 6 stuks bij enkele Duitse hengelsportzaken als: www.angelzentrale-herrieden.de
 


De Full Metall Lead Clips van het Duitse Poseidon Angelsport
 

DD Hammocks Superlight Tarp

Velen van ons vertrekken de komende weken weer naar het beloofde Franse land opzoek naar dikke karpers. Naast het vissen zelf, is het socializen met vismaten rondom de barbecue natuurlijk net zo gezellig. Daarom dat velen van ons voor zo'n weekje dan ook een hang-out creëren. Je weet wel, de algemene ontmoetingsplaats waar je gezamenlijk je maaltijd nuttigt en lekker ouwehoert over van alles en nog wat. Om ervoor te zorgen dat je spullen een beetje droog staan, is een tarp een ideale oplossing. Deze zeilen kun je zo opbouwen dat ze werken als een piekfijne overkapping. Een gaaf exemplaar zag ik bij DD Hammocks en dat is de Superlight Tarp. Een zeil van 3 bij 2,9 meter welke is vast te zetten door middel van 19 bevestigingspunten. De tarp weegt slechts 490 gram, is carpy groen en is gemaakt van ultrasterk Ripstop nylon waardoor hij volledig waterdicht is. Opgevouwen is dit product slechts 19cm bij 11cm waardoor hij zo in je binnenzak past! De prijs voor deze Superlight Tarp bedraagt een 80 euro en hij is te koop via: www.bushcraftshop.nl
 


De Superlight Tarp van DD Hammocks
 

Inky's Custom Spacers

Het personifiëren van je rodsupport materiaal is anno 2014 niet heel lastig meer. Bedrijven als een Lee Valley Customs, Kudos Tackle, Reaper Custom Tackle of Inky's Custom maken zo'n beetje alles wat je wilt voor je van materialen die je prefereert. Nieuw van Inky's Custom zijn hun Spacers. Speciaal op maat gemaakte schijfjes die je tussen rodrest en buzzer bar kan plaatsen en daarmee je setup een bijzondere uitstraling geeft. De Spacers hebben veel weg van de Collars die Kudos Tackle al een tijd verkoopt. Toch zijn de versies van Kudos Tackle bedoelt als bracklets voor je hangers en hebben deze Spacers van Inky's Custom dus net een ander doel. De Spacers zijn te koop in diverse kleuren waaronder ook marbled versies. Voor meer informatie surf je naar hun Facebook pagina.
 


De nieuwe Spacers van Inky's Custom


En met de gave Spacers van Inky's Custom sluiten we dit eerste Random nieuws van de maand mei af. Volgende week hebben we in verband met vakantie voor de verandering geen Random nieuws. Over 2 weken ben ik er uiteraard gewoon weer. Tot dan!
 


De felle SHF Liquids van het Duitse Black Label Baits


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.