Random nieuws mei 2014 (deel 2)

Zoals we al hadden aangekondigd, hebben we vorige week een nieuwsitem overgeslagen. Vorige week vond namelijk ons jaarlijkse CarpFeeling uitje plaats en waren we lekker aan het vissen aan de oevers van Domaine de Madagascar. Ondanks dat ik in het eerste nieuwsitem van deze maand verkondigde dat het qua productnieuws een beetje komkommertijd leek, zo zijn er de afgelopen weken toch weer heel wat nieuwtjes op de markt te vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn, hebben we weer de meest smeuïge nieuwtjes voor jullie bij elkaar verzameld!
 


We hebben deze week weer een bomvol nieuwsitem voor jullie geschreven met producten van een paar hele bekende merken. Zo brachten onlangs Sonik Tackle, Fox International en Korda een aantal nieuwe producten uit die we jullie niet wilden onthouden. Daarnaast hebben we nieuws van hengelbouwer BB Specimen Rods, staan we stil bij een nieuwe molen van Daiwa en behandelen we een nieuw soort speelgoed waar we als karpervissers ook best wat aan kunnen hebben. We sluiten af met minder goed nieuws over de verkoop van de bekende 'Spruytjes' van de Belgische Patrick Spruyt en nieuwe pop-ups van het Duitse Imperial Baits. Veel leesplezier gewenst weer!
 


Het nieuwe Tempest V2 Brolly Bivvy System van Trakker Products
 

BB Specimen Rods Retrofibre

We starten dit item met krakend glasvezel en dat zal de nostalgische karpervisser onder ons beslist waarderen! Nieuw van het kwalitatief hoogwaardige BB Specimen Rods van Bart Bakker is de zogenaamde Retrofibre hengel. Een oldskool glasvezel stok welke is gestoken in een hedendaags jasje. Voor de liefhebbers van handgebouwde hengels is dit een echte must have. Niet alleen is de limoengroene blank of het handvat van kurk een streling voor het oog, ook de exclusiviteit is gegarandeerd. Ze worden namelijk gemaakt in een kleine oplage. Voor meer informatie zoek je BB Specimen Rods op, op Facebook of surf je naar: www.specimenrods.nl
 


De nieuwe Retrofibre Rods van het Nederlandse BB Specimen Rods
 

Nieuwe producten Fox International

Zoals ik eerdere jaren heb gezien, lanceren de grote merken rond deze tijd nieuwe producten. Voor dit jaar is dat niet anders. Merken als Trakker Products, Taska Tackle, Korda, Shimano en Fox International, hebben namelijk de afgelopen week producten gelanceerd. Van Fox zitten er een paar supergave nieuwe producten in de pijpleiding die de komende maanden hun opwachting gaan maken en uiteraard staan wij er even bij stil!
 


Fox EOS 10.000 Reels

Het allereerste product is de nieuwe EOS 10.000 molen. Door de toenemende vraag vanuit de karperwereld heeft Fox besloten om een grotere broer te ontwikkelen van de al bestaande EOS 5000 en EOS 7000 molens. De EOS 10.000 kenmerkt zicht door zijn grote spoelcapaciteit. Zo kan er 320 meter lijn worden opgespoeld bij 0.33mm lijndikte. Ondanks deze enorme lijncapaciteit, weegt deze molen slechts 558 gram waardoor hij heel geschikt is voor het vissen onder lichtere hengels. De EOS 10.000 kent een matzwarte finish, beschikt over een Free Spool Mechanism en heeft 5 kogellagers aan boord. De adviesprijs zal rond de 70 euro gaan bedragen wat voor dit soort molens een hele schappelijke prijs is. Hij zal te koop zijn via de betere hengelsportwinkel.
 


De nieuwe EOS 10.000 van Fox International
 

Fox Easy Mat Standaard & XL

Naast de nieuwe EOS 10.000 molen, zal vanaf juni nog een nieuw product van Fox in de hengelsportzaak verschijnen en dat is gelijk een zeer innovatief product al zeg ik zelf! Dit product is een nieuwe range onthaakmatten die luisteren naar de naam Easy Mat. De Easy Mat is een speciale onthaakmat welke gebaseerd is op het bekende pop-up systeem wat we veel zien bij tenten. Het frame van deze onthaakmatten is zo ontworpen dat hij geheel op te vouwen is tot een klein pakketje. Haal je hem uit de meegeleverde pouche, dan springt hij open tot een volwaardige onthaakmat waarna je alleen nog het meegeleverde 50mm dikke kussen van foam in moet leggen. De Easy Mat zal verkocht worden in een standaard uitvoering van 108cm lang. Ook zal er een XL versie op de markt komen die 119cm lang is. De prijzen voor deze innovatieve matten begint bij een kleine 90 euro. Voor meer informatie, surf je naar de Facebook pagina van Fox.
 


Coming soon: Easy Mats van Fox International
 

Daiwa Cast IZM 25QDA Reel

Naast de Fox EOS 10.000 molen zijn er de afgelopen week nog meer nieuwe molens op de markt gekomen. Een nieuwe molen die onlangs werd geïntroduceerd was de nieuwe Cast IZM 25QDA molen van Daiwa. De nieuwe Cast molen is een kleine en lichtgewicht bigpit die het prima zal doen onder een lichte karperstok. Deze molen weegt slechts 445 gram, heeft capaciteit voor 320 meter 0.32mm lijn en heeft 6 kogellagers aan boord. Hij beschikt over het bekende QDA quickdrag systeem en de body is gemaakt van het sterke maar lichtgewichte Zaion. Als laatste is hij voorzien van het zogenaamde Mag Sealed Construction wat zorgt voor een verhoogde duurzaamheid en performance. De kosten voor dit werkpaard bedraagt 369 euro per stuk.
 


De nieuwe Daiwa Cast IZM 25QDA wordt half mei verwacht
 

Nieuwe producten Korda

Ook het Engelse Korda heeft onlangs weer een grote lading nieuwe producten gelanceerd die we jullie niet wilden onthouden. Een van deze producten is Super Wrap. Speciaal krimpkous wat bedoeld is om je haakaas te beschermen tegen allerhande schaaldieren en poisson chat. Super Wrap is verkrijgbaar in small, medium en large waardoor er altijd een maatje is voor jouw haakaas. Super Wrap is een van die producten die tezamen met de andere nieuwe producten speciaal voor de Europese markt is ontwikkeld. Het karpervissen in de zuidelijke landen is vaak veel grover dan de Engelse visserij en daarom zijn er producten ontwikkeld die tegen een stootje kunnen.
 


Het nieuwe Super Wrap van Korda Developments


Naast Super Wrap is er bijvoorbeeld ook een nieuwe gevlochten lijn op de markt gekomen genaamd Apex Braided Mainline en zijn er snag leaders op rol gekomen tot 60lb. Ook qua endtackle zijn er producten bijgekomen in de Dark Matter range. Net als bij de Baseline range van Taska Tackle, bevatten deze producten wolfraam. Denk bijvoorbeeld aan producten als anti-tangle sleeves. Kortom, Korda is weer lekker bezig en brengen een scala aan nieuwe producten uit die nog beter passen in onze visserij!
 


Het nieuwe Apex Braided Mainline van Korda Developments
 

Speelmais/Knutselmais

De karpervissers die ook pappa zijn van een kleine koter zullen dit product wellicht weleens in de schappen hebben zien liggen van de plaatselijke speelgoedwinkel. Ik heb het over Speelmais of ook wel Knutselmais genoemd. Speelmais zijn biologisch afbreekbare speelwokkels in allerlei vrolijke kleurtjes. Door ze een beetje nat te maken, kun je er net als met Lego, hele bouwwerken van maken. De oplettende karpervisser kent dit product natuurlijk meteen. Dit zijn gewoon biologische afbreekbare wokkels van maiszetmeel die wij vooral kennen als PVA foampjes! Ben je dus haastig opzoek naar gekleurde PVA foampjes, dan kan de speelgoedwinkel soelaas bieden. Voor de prijs kun je het beter laten overigens. Zo betaal je al gauw 10 euro voor een doos van 400 foampjes. Een beter alternatief is bestellen bij een duurzame internetshop die Flo-Pak Bio-8 wokkels gebruikt om hun producten veilig te transporteren!
 


Gekleurde PVA wokkels van Playmais
 

Sonik Tackle SKS 42” 2 pcs Landing Net

Het Engelse Sonik Tackle wordt sinds de verdeling door Wildcatch steeds populairder in ons kikkerlandje. Niet gek ook want hun producten zien er zeer gelikt uit. Een van deze producten is het SKS 42 inch landingsnet. Een fijnmazig 'Hex Mesh' net welke hangt in een heavy duty spreidblok en een totaalgewicht heeft van slechts 700 gram. Nieuw is het SKS 2 pcs Landing Net. Het bestaande net is uitgevoerd met een 2 delige schepnetsteel van carbon waardoor dit net ook voor de bootvisser of struiner ideaal is geworden. De kosten voor dit net bedraagt slechts 57,50 euro en hij  is te koop via de betere hengelsportzaak.
 


Het nieuwe Sonik Tackle SKS 42” 2 pcs Landing Net
 

Patrick Spruyt stopt met loodverkoop

Voor ons Nederlanders zijn de loden van Patrick Spruyt wellicht wat minder bekend. In België zijn er tal van vissers die niet anders meer willen dan vissen met de zogenaamde Spruytjes! Patrick Spruyt maakt al sinds jaar en dag loden in zo'n beetje elke denkbare vorm, kleur en gewicht. Naast een prima kwaliteit, is vooral de keuze en de prijs zeer gunstig te noemen. Zo zijn er al loodjes verkrijgbaar vanaf een 0,70 cent! Toch kwam in de social media naar voren dat Patrick gaat stoppen met het maken en verkopen van lood. Een bericht wat natuurlijk erg jammer is. Wie nog geïnteresseerd is in wat goedkope maar kwalitatief hoogwaardige loodjes, raad ik aan even de facebook pagina van Patrick te bezoeken. De laatste loden gaan namelijk de deur uit en op=op! De loden kennen allen een harde plastic (onder)coating en de inline loden kennen een zachte conische insert van HHC. Een stukje kwaliteit dus!
 


De kwalitatieve loden van Patrick Spruyt


En met de loden van Patrick Spruyt ben ik aan het einde gekomen van dit 2e Random nieuws van mei. Volgende week gaan we verder met nieuws van onder andere Fox International, Taska Tackle en Trakker Products. Tot dan!
 


Nieuw van Imperial Baits: Carptrack V-pops Green


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.