Random nieuws mei 2014 (deel 3)

De temperaturen buiten zijn subtropisch te noemen. Al dagen hebben we een drukkende warmte en weinig wind en dat zijn de ideale omstandigheden om brokkenpiloten en broodkoningen aan de schubben te komen. Velen van ons hebben de afgelopen dagen de bodemvisserij ingeruild voor wat oldskool oppervlakte geweld en wanneer we op de social media kijken, niet zonder succes. Qua productnieuws loopt het de afgelopen weken aardig door. Dit komt mede door de grote fabrikanten die nieuwe producten introduceren. Ook in deze editie zullen we weer een paar van deze producten behandelen.

Deze week hebben we weer een bonte verzameling aan kekke nieuwtjes voor jullie bij elkaar gesprokkeld. Zo staan we stil bij de nieuwe Sport Camera van Shimano en bekijken we een nieuw product van het Engelse Taska Tackle. Ook behandelen we 2 nieuwe producten van Fox die we jullie niet wilden onthouden. We gaan verder met een supersterk onderlijnmateriaal van het Engelse Katran Fishing Line en bekijken een nieuw product van het Engelse Gardner Tackle. We sluiten af met nieuwe producten van het Italiaanse Diamond Baits. Veel leesplezier weer gewenst!
  


De nieuwe Vorteks Onyx van het Spaanse Grauvell
 

Shimano CM-1000 Sport Camera

Actioncams zijn steeds hotter aan het worden bij vissers. Steeds meer karpervissers hebben naast een goede camera ook een GoPro of soortgelijke onderwatercamera in de tas zitten. Een opkomende markt dus waar de slimme fabrikant direct op inspeelt. Zo komt Shimano binnenkort met de CM-1000 Sport Camera. Een compacte en waterdichte HD camera die slechts 86 gram weegt. Elke opname met de camera wordt gedaan met een minimale resolutie van 6 megapixels (maximaal 16 megapixels). Hij heeft geen intern geheugen maar een SD card slot voor kaartjes tot 32gb geheugen. Standaard wordt een SD kaart van 16gb bijgeleverd. Hij heeft een lens die zowel 135 als 180 graden kan draaien, heeft WiFi voor het bekijken van de beelden op een smartphone en de accu gaat 2 uur mee. De prijs zal rond de 300 euro gaan bedragen. Hij is al te bestellen via: www.futurumshop.nl
  

De nieuwe Shimano CM-1000 Sport Camera

Taska Tackle Casting Glove

Wie liefhebber is van gevlochten lijn en ook regelmatig een spod of marker richting de horizon gooit, zal het beslist herkennen dat het nog wel eens gebeurt dat de gevlochten lijn bij een harde worp per ongeluk door de vinger snijdt. Erg vervelend natuurlijk en daarom dat er al sinds jaar en dag speciale finger stalls op de markt zijn. Zo zagen we onlangs nog de versies van Korda en Fox op de markt verschijnen. Nieuw van Taska Tackle is hun versie die de naam Casting Glove heeft meegekregen. Een lichtgewicht werphandschoen die gemaakt is van neopreen en ventilerend mesh. De werpvinger is afgewerkt met een zachte afwerking in lederlook. De Casting Glove is als laatste voorzien van een velcron strip om de Casting Glove goed om je hand te sluiten. Niet alleen voorkomt dit product diepe sneden in je vingers, ook heb je meer grip op je hengel waardoor je secuurder kan gooien! Een net product weer van de heren van Taska!
  

De nieuwe Casting Glove van Taska Tackle

Fox Black Label range Orange Bite -indicators

Hadden we het in april dit jaar nog over de World Cup Hanger Kit in het oranje van het Engelse Matrix Innovations, zo kwam ook Fox onlangs met een uitbreiding van hun Black Label Bite-indicator range en dat is een oranje versie! Volgens Fox hebben ze deze kleur toegevoegd aan de range door de grote vraag hierna. Nu zal het ons Nederlanders wel aanspreken. We zijn toch wel een beetje nationalistisch en kunnen vooral met het WK voor de deur, zo’n oranje hanger wel waarderen! Vind je dus dat de oranje gekte nog wel gekker kan? Snel je dan naar de Fox dealer en bidt samen met mij dat de scores van het Nederlands elftal net zo hard zullen oplopen als je hanger straks doet!
  

Fox Black Label range Orange Bite-indicators

Fox Edges Range PVA Strips

Ty-raps van PVA, een prachtige vinding die we een paar jaar geleden zagen bij het Engelse The Fishing Bag en later bij Godman Angling. Dit product, Solu-ties genaamd, is ideaal om PVA bags snel dicht te maken of te gebruiken in speciale montages als drop-off Heli rigs. Nieuw in de Edges range van Fox zijn PVA Strips. Ze worden verkocht per 10 stuks en de prijs zal rond de 3,60 euro komen te liggen. Niet echt een nieuw product dus maar aangezien Fox veel beter verkrijgbaar is in ons landje dan The Fishing Bag of Godman Angling, zie ik deze nieuwe toevoeging in hun range wel als positief! De PVA Strips zijn verkrijgbaar bij de betere hengelsportzaak.
  

De nieuwe PVA Strips uit de Edges range van Fox International

Katran Korund Braided Hooklink

Voor de (rivier)visser die nog opzoek is naar kneiter sterk onderlijnmateriaal, kwamen we op het worldwide web het Korund onderlijnmateriaal tegen van het Engelse Katran. Korund is een gevlochten onderlijnmateriaal zonder coating. De lijn is gemaakt van dyneema en polyester fibers en is enorm schuurbestendig en snel zinkend. De kleur van Korund is donkergroen en de lijn is verkrijgbaar in 15lb, 25lb en 35lb. De merknaam Korund is afgeleid van het gelijknamige mineraal Korund wat een van de meest harde mineralen in de wereld is. Enkel diamant is harder. Ben je dus nog opzoek naar een enorm sterk onderlijnmateriaal voor bijvoorbeeld op de rivier? Kijk dan eens op;  www.katran.co.uk. Dit soort materialen zijn overigens geen vrijbrief voor ondoordacht obstakelvissen!
  

 

Nieuwe producten Diamond Baits

Het Italiaanse Diamond Baits timmert hard aan de weg in ons kikkerlandje. Door de verdeling van Johan Treffers zijn de producten in steeds meer hengelsportzaken te koop. Voor de zomer van 2014 zijn er weer een aantal nieuwe producten gelanceerd die vooral deze zomermaanden prima zijn in te zetten. Zo is de pop-up range flink uitgebreid met 5 nieuwe smaken waaronder Absolute Garlic, HD 2.0 en True Pinneaple. De pop-ups zijn gemaakt van 100% natuurlijke producten en zijn verkrijgbaar in 11mm, 16mm en 20mm. Ook in de boilie range zijn 2 nieuwe smaken toegevoegd. Net schreef ik al even over HD 2.0. Dit is een mierzoete boilie met een vleugje vismeel. De andere nieuwe boilie is de Sweetlady. Een zoete boilie met een vleugje knoflook. Ook andere producten als sprays en dips zijn verkrijgbaar in deze nieuwe smaken. Voor meer informatie, surf je naar; www.diamondbaitsbenelux.com
  

Nieuwe producten Diamond Baits voor 2014

Gardner Tackle Point Doctor 2

In de zomer van 2012 introduceerde het altijd innovatieve Engelse Gardner Tackle hun Point Doctor hakenslijper. Ondanks dat dit product lijkt op de conventionele slijpsteen, is hij gemaakt van een rubberachtig materiaal. Naast dat je hiermee makkelijker om het hoekje kan vijlen, zorgt het rubberachtige materiaal ervoor dat je ook niet teveel druk kan zetten bij het slijpen en dus je haak nooit te ver afslijpt. Nieuw is de Point Doctor 2. In tegenstelling tot de eerste versie, is deze versie gemaakt van een rood materiaal. Deze versie is iets ruwer waardoor je wat sneller te werk kan gaan. Door middel van beide Point Doctors, kun je je haken net wat secuurder afvijlen wat de scherpte enorm beïnvloed! Een leuke toevoeging aan het assortiment al zeg ik zelf!
  

Gardner Tackle Point Doctor 2


En met de nieuwe Point Doctor 2. van Gardner Tackle ben ik alweer aan het einde gekomen van dit derde nieuwsitem van mei. Tot volgende week!
 


De Specimen Cradles van het Zuid-Afrikaanse Carp Gigz 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.