Random nieuws november 2012 (deel 1)

We zitten alweer in november en deze maand zal de eerste karperbeurs in de vorm van Carpsquare zijn deuren openen. Tot dan hebben we natuurlijk weer de nodige nieuwtjes! In deze editie aandacht voor ondermeer nieuwe producten van Taska Tackle en Prologic. Ook staan we even stil bij een niet allerdaagse gadget van het Engelse Whitby & Co. Daarnaast hebben we ondermeer aandacht voor nieuwtjes van onder andere Discharge, Five Star Baits, WSB Tackle, Prologic, Revolution, Swim Tackle, House of Carp, Kudos Tackle  en Cotswold Rods.

We sluiten af met opmerkelijk nieuws van een van de grootste en meest prestigieuse hengelbouwers van de afgelopen decennia genaamd Hardy. Veel leesplezier toegewenst!
 


Nieuwe kledij House of Carp

Natuurlijk weten we allang allemaal dat House of Carp zo'n beetje kleding maakt voor elk Nederlands bedrijf wat iets met karpervissen doet. Niet gek ook want de producten die Mark Zelle maakt zijn gewoon top! Naast de productie verkoopt hij ook originele en ludieke kledij voor de particulier via zijn webshop House of Carp. Recent is er een nieuw ontwerp toegevoegd die ik echt waanzinnig gaaf vond en dat is het 'Hard to be a Tart' shirt. Een zeer gaaf ontwerp voor de echte tarts onder ons! Voel je je aangesproken door dit shirt of heb je juist een enorme aversie tegen die Tackle Tarts, dan is dit shirt wellicht wat voor jouw!
 


Het 'Hard to be a Tart' shirt van House of Carp
 

Taska Threaded Swivel Bait Rings

In het artikel 'De weg van Bait Screws' had ik al het een en ander onder elkaar gezet over het bekende aasschroefje. Een hele interessante manier om een pop-upje zonder boilienaald en stopper toch op je rigje te monteren. Nieuw van het Engelse Taska Tackle zijn de Threaded Swivel Bait Rings. Bait screws met een extra wartel eraan zodat je aasje nog meer bewegingsvrijheid heeft! Ze zijn vooral interessant bij gebruik van een Withy Pool rig of een 360 Rig. Ze zullen verkocht gaan worden per 15 stuks in een pakje voor een 5,50 euro. Interessant spul alweer van dit opkomende merk!
 


De Threaded Swivel Bait Rings van Taska Tackle
 

Revolution Bankstick Saver

Het Engelse Revolution is zo'n klein custom bedrijfje met hele aardige producten. Hun paradepaardje is de Revolution Rod Grip. Een achtersteuntje voor het echte zware werk. Naast dit product is het afgelopen jaar de range aan producten gestaag uitgebreid met nog enkele interessante producten. Een voorbeeld is de Bankstick Saver. De Bankstick Saver is een product om je dure banksticks met een mallet (rubberen hamer) in hardere ondergronden te slaan. Voorbeelden zijn bevroren ondergronden of (Franse) klei. Dit kleine opzetstukje zorgt ervoor dat je niet de kop van je bankstick kapot slaat. Een product wat wel zo handig is wanneer je vist met dure materialen. Erg nieuw zijn dit soort producten overigens niet. Denk aan de Mallet Heads van Gardner Tackle of de recent uitgegeven Palm Savers van JAG Products die voor soortgelijk werk zijn ontwikkeld. Desalniettemin is deze versie van roestvaststaal natuurlijk wel duurzaam en chique! Hij kost rond de 10 euro en is te koop via www.therevolutionrodgrip.com
 


De Bankstick Saver van Revolution
 

Whitby & Co. Biolite Stove

Het Engelse Whitby & Co. is de site als je opzoek bent naar kekke outdoor gadgets. Een product wat ze onlangs introduceerde is de zogenaamde Biolite Stove. Een stove, of gewoon in het Nederlands een Kachel/fornuis, waarop je lekker je perculator kan laten pruttelen of een eitje op kan bakken. Het bijzondere aan de Biolite Stove is dat deze niet werkt op gas of benzine. Als brandstof kunnen er gewoon takken en andere droge vegetatie in. Buiten dat hij hier prima op brand, doet deze Biolite Stove nog een ding en dat is de warmte die vrijkomt van de verbranding omzetten in energie! Waar het dus op neer komt is dat je zowel je eten kan warm maken als je telefoon kan opladen met deze kachel. Als dat niet revolutionair is! De Biolite Stove wordt maart 2013 verwacht. 
 


De Biolite Stove van Whitby & Co
 

Swim Tackle Adamantium Range

In ons vorige nieuwsitem meldde we al dat er een gloednieuwe range aan buzzer bars en banksticks aan zat te komen van het kleine custom bedrijfje Swim Tackle. Op 29 oktober  heeft de release plaatsgevonden van hun Adamantium Range en daarom werd het tijd om wat meer te vertellen over deze range. De banksticks uit deze range zijn van een lichtgewicht maar sterk aluminium en zijn zwart geanodiseerd. Ze zijn uitschuifbaar en verkrijgbaar in zowel 9, 12 als 16 inch. Qua buzzer bars hebben ze zowel 2rod als 3rod versies. De 2rod hebben tarty afmetingen van 4,5 en 5 inch. De 3rod versies zijn 9 en 10 inch lang. De buzzer bars zijn net als de banksticks van zwart geanodiseerd aluminium gemaakt. De prijzen starten als bij een 8,50 euro per bankstick. Leuk en tarty materiaal voor die personen die weer eens wat anders willen!
 


De nieuwe Adamantium Range van Swim Tackle
 

Hardy & Greys in de verkoop

Het in 1872 opgestartte Hardy is wellicht de meest prestigieuze hengelbouwer van de vorige eeuw. Onder Hardy vallen, naast Hardy zelf, merken als Greys en Chub welke in 2004 werden overgenomen. Hardy zelf is een dochteronderneming van de Harris & Sheldon Group. Vanuit strategisch oogpunt heeft de Harris & Sheldon Group gekozen om Hardy en de onderliggende merken te koop aan te bieden. Hardy is en blijft een van de grootste innovators op hengelgebied. Ze waren de grondleggers van koolstofvezel hengels en creerde samen met het bedrijf 3M de unieke Sintrix koolstofvezel die zorgde voor tal van awards. Voor de komende maanden zal bedrijfsadviseur Grant Thornton opzoek gaan naar een potentiele koper. Wat dit betekent voor de merken in Nederland is nog maar de vraag.
 


Een legendarische hengel. De Richard Walker 10” Carp Rod door Hardy
 

Nieuwe producten Discharge Baits

Het Engelse Discharge Baits van Scott Radcliffe en Ben Keseru Phillips is hard aan de weg aan het timmeren in Europa om  hun speciale glugs en pop-ups te introduceren. Nadat onlangs de release heeft plaatsgevonden van een van hun laatste en wellicht meest bijzondere producten genaamd Black Magic, staan er weer een aantal producten op stapel die verwacht worden het komende jaar. Zo staan ook de bijbehorende Black Magic pop-up's op het punt om gereleased te worden. Deze pop-ups kenmerken zich door hun pikzwarte kleur a la Black Magic en hun hoge uitlekkingsvermogen. Dit uitlekkingsvermogen is zelfs nog zichtbaar na een 24 uur. Naast de Black Magic pop-up's zitten er een aantal producten in de pijpleiding. Wat dacht je van drijvende en zinkende pastes, Poeders, Booster Packs met daarin 1 liter glugs voor over je pellets, nieuwe smaken glugs als Yellowberry en zelfs een multi colour Wonka variant! Binnekort meer Discharge nieuws!
 


De nieuwe Discharge Yellowberry powered bij Carpballs.uk
 

Cotswold R1 Landingnet

Landingsnetten zijn te koop in allerlei soorten en maten en niet te vergeten prijzen. Van goedkope instapmodellen tot topnetten van Finkelde, Ton Temming, Chris Brown, Century of in dit geval Cotswold Rods. Nieuw is namelijk het exclusieve R1 Landingsnet. De steel is in 2 uitvoeringen verkrijgbaar te weten een Superlight versie van 6ft of een tweedelige steel van gezamenlijk 8 ft. De schepnetstelen zijn gemaakt van super licht en stijf UD carbon. Daarna zijn ze behandeld met een zogenaamde Non Scratch Polish wat de duurzaamheid enorm verlengt. Het spreiderblok is 'Weston Style' wat wilt zeggen dat deze vergelijkenissen kent met het 'beroemde' ontwerp van het spreiderblok van Weston Developments. Het is een spreiderblok met schroefdraad van roestvaststaal. Het blok zelf is geanodiseerd zwart en verstevigd met een wikkelig van 3K carbon. De armen zijn gemaakt van extra stijf carbon en zijn aan het einde verstevigd met roestvaststaal. Een super gaaf net dat te koop is vanaf 180 euro. 
 


Het nieuwe exclusieve R1 Landingsnet van Cotswold Rods
 

WSB Tackle Powerzoom Headlight

Het in 1972 opgerichte WSB Tackle is zowel groothandel als leverancier van een eigen range aan producten voor diverse visdisiplines. Qua groothandel verdelen ze onder andere Pure Fishing, Cotswold, Zebco en Middy voor de Engelse markt.. Qua eigen ranges hebben ze karpermerken als Capti Bait en Freshwater Carp. Een nieuw product is de Powerzoom Headlight. Een lichtgewicht hoofdlampje met Chip Led Technology wat goed is voor meer dan 100.000 uur aan licht. Deze lampjes hebben een powerzoom functie waardoor ze een bereik hebben van 170 meter. De levensduur van de batterij is een 75 uur. Zowel de hoofdband als het lampjes zijn verder verstelbaar. Een leuk lampje voor een 23 euro de stuk!
 


De Powerzoom Headlight van WSB Tackle
 

Prologic Magneto Bite Indicators

Ondanks dat het Franse Prologic niet de naam heeft, zijn het ware experts op het gebied van beetregistratie. Hierbij doel ik op de fantastische en doordachte hangers en swingers die ze verkopen. Voorbeelden van dit jaar waren bijvoorbeeld de 6-Shooter Hanger Kits. Hangers waarbij je de bobbin kon verzwaren door middel van 7 metalen staafjes. Ook hun Micro Hanger Kits, hangers voor het lichte werk, kunnen prima de concurrentie aan met een Muddy Waters Clinga, Gardner The Bug of Matrix Neo Bobbin. Tel daarbij op dat Prologic hangers altijd voorzien zijn van hun gepatenteerde Quick Release Connectors en je begrijpt wat ik bedoel. Nieuw zijn de Magneto Bite Indicators. Wederom een fraai stukje techniek gebaseerd op magneten.

In onderstaand filmpje verteld Product Manager Enrico Parmeggiani er alles over. Veel kijkplezier!
 


 

En met Prologic sluit ik dit eerste nieuwsitem van de maand november af. Volgende week meer nieuws van merken als Prologic, Solar, Cotswold en Taska Tackle. Tot dan!
 


3K Carbon Stealth Bobbins van Kudos Tackle


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.