Random nieuws november 2012 (deel 3)

De dagen worden steeds kouder en de winter lijkt in zicht. Tevens hoeven nog maar even te wachten en we kunnen samen genieten van de eerste beurs van het seizoen genaamd Carpsquare. Voordat het zover is hebben we uiteraard zoals jullie van ons gewend zijn weer de nodige nieuwtjes verzameld. In dit nieuwsitem ondermeer aandacht voor Cotswold Rods, MCF, Lee Valley Customs, Muddy Waters, Kudos Tackle en ESP. Daarnaast aandacht voor Mack2. Een geheel nieuw merk wat voor 2013 in Nederland zal worden geintroduceerd, gave Franse rodpods van Concept T2M en nieuw exclusief aas van Johnson Ross. We sluiten dit nieuwsitem af met een supergave gadget die we onlangs zagen van het merk Surelite. Veel Leesplezier gewenst!
 


MCF Hugger Tubing

Het Engelse MCF staat bekend om hun vindingrijke producten. Zo waren zij ooit de pioniers op het gebied van spods en brachten daarnaast innovaties als de Kicker Clips en de Rattler Indicators. Een nieuw product uit de stal van MCF is de zogenaamde Hugger Tubing. Het gaat hierbij om een met wolfraam verzwaarde tubing die vooral enorm soepel te noemen is. Het is makkelijk te 'threaden' en wordt verkocht per 2 meter in een Camo Green kleur. Een niet heel innovatief product maar MCF kennende beslist niet slecht! De prijs ligt op een 5,50 euro per pakje van 2 meter. 
 


Hugger Tubing van MCF
 

Lee Valley Customs Carbon Fibre Range Part 2

In het vorige nieuwsitem hadden we het al even over de nieuwe Carbon Fibre Range van Lee Valley Customs. Deze nieuwe range heeft de naam C-3K meegekregen en er is zowaar weer meer over te vertellen. Zo kunnen we onder andere stage sticks, banksticks,bobbins, adjustable (verstelbare) en solid buzzer bars verwachten.Daarnaast zijn er natuurlijk tal van custom opties. Zo kwam er recent al een foto naar buiten van 3K Carbon Reel Handle Conversions  met rvs endcaps en shafts. Naast endcaps en shafts van rvs kan er ook gekozen worden voor aluminium onderdelen die vervolgens weer in meerdere kleuren geanodiseerd kunnen worden. Leuke producten weer van Lee Valley Customs. Ik ben benieuwd naar de andere nieuwe spulletjes van carbon!
 


Reel Handle Conversions uit de nieuwe C-3K Range
 

Muddy Waters Zipp Pullers

Het Engelse Muddy Waters is al sinds jaar en dag een gerenomeerd merk als het gaat om hangers.  Hun Clinga Range is geliefd bij velen vissers uit Engeland en ver daarbuiten. Daarnaast zijn ook hun andere producten zeer verfijnd te noemen. Naast Hangers en bobbins maakte Muddy Waters door de jaren heen ook andere producten als custom Baitdrills en boilienaalden. Daar is een nieuw product bijgekomen in de vorm van de Zipp Puller. Deze Zipp Pullers zijn wederom zogenaamde 'Muddy Specials' en zijn verkrijgbaar in zowel het transparant, blauw en groen. Deze Specials zijn speciaal voor Smart-Indicators vervaardigd. Een paar jaar eerder verkocht Muddy Waters als Zipp Pullers. Bij deze nieuwe serie is alleen de bevestiging verbetert. Een Zipp Puller is overigens een handig item welke je monteert op de rits van je tas, tentdeur of slaapzak. Doordat ze worden opgelicht door een isotope, kan je sneller je rits vinden wanneer dat nodig is. Deze Zipp Pullers en het gehele Muddy Waters assortiment koop je natuurlijk bij www.smart-indicators.nl
 


Muddy Waters Zipp Pullers
 

Concept T2M Arachno Pod 

Op de wereld bestaan een aantal bizarre rodpods als bijvoorbeeld de Seibert Pod, de Nitro Pod of een extravagante Gold Plated Worldwide Pod van Solar. Toch was ik echt weer verbaasd toen ons forumlid Henk Haarlem ons trakteerde op een foto van de zogenaamde Franse Arachno Pod. De Arachno Pod is een creatie van het Franse Concept T2M. Een bizarre rodpod gemaakt van roestvasstaal. Het idee achter de Arachno Pod was het maken van een technisch hoogstandje welke ook estetisch verantwoord moest zijn. De ontwikkeling van deze rodpod kostte dan ook 3 jaar tijd. De Arachno Pod is te koop in 2 modellen. Een Arachno Pod Maxi voor het grote water en een Minus versie voor het kleinere werk. De prijzen beginnen bij een 300 euro voor de Minus versie. Voor meer informatie kun je kijken op deze website: www.concept-t2m.com
 


De Arachno Pod van het Franse Concept T2M
 

Kudos Tackle Rollerwheels with integrated isotopes

De afgelopen weken hebben we het veelvuldig gehad over het Engelse Kudos Tackle. De producten die ze maken lijken uit een geheel andere dimensie te komen. Nieuw voor de bezitters van Nevs of Nash SS Buzzers zijn rollerwheels met geintegreerde isotopes waarmee Kudos Tackle maar weer laat zien dat niks te gek is. Een paar jaar geleden was het nog lastig om aan goede rollerwheels te geraken. Century Neville en Matrix Innovations verkochten ze wel maar echt custom werk was lastig te vinden. Door de jaren heen zagen we meerdere bedrijven die ze konden maken als een AGT-Indicators of het niet meer bestaande NXN Customs. En toen was er Kudos Tackle die niet alleen normale rollerwheels maakt maar ook Multi colour, Marbled, Graffiti Style, Camo Style en nu dus ook isotope geintegreerde rollerwheels. Het gaat hierbij overigens om 6mm isotopes die in de rollerwheels worden gebouwd. Dit zorgt in de donkere uurtjes voor een bijzonder plaatje.
 


Kudos Tackle Rollerwheels with Integrated Isotopes
 

ESP Sniper Landingsnet

Tegenwoordig zijn er op de markt van diverse merken hele gave landingsnetten te koop. Doordat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van carbon, wegen ze tegenwoordig veel minder wat het scheppen van een vis vergemakkelijkt. Daarnaast oogt dat carbon enorm goed. Nieuw van het Engelse ESP is het Sniper Landingsnet. Het gaat hierbij om een 'High Modulus' 6 feet carbon steel welke is afgewerkt met een 3K carbon weving. Het spreidblok is machinaal gemaakt van aluminium en is geanodiseerd in Gun Smoke grijs. De 42 inch spreidarmen zijn tevens gemaakt van 'High Modulus' carbon en de bussen van de armen zijn geanodiseerd. Het net zelf is een 42 inch exemplaar in de kleur Olive Green. Bij het net wordt als laatste een heuse stinkbag geleverd. De prijs zal rond de 100 euro gaan liggen!
 


Het nieuwe Sniper Landingsnet van ESP
 

Nieuw in Nederland: Mack2

In Nederland en Belgie kunnen we gelukkig steeds meer merken van over de wereld kopen. Zo zien we ook tegenwoordig aardig wat Franse merken in de winkels liggen als een Prologic, Atropa, Fun Fishing, Vdrone en Amiaud Peche. Naast deze merken zal er een nieuw merk bij komen te liggen in de schappen en dat is Mack2. Mack2 is een totaalaanbeider uit het middensegment. Zo leveren ze een complete range aan producten van endtackle tot heuse rubberboten. Mack2 zal vanaf 1 janari 2013 worden verdeeld door Eric Verhiest van ESV Supplies. Uiteraard zullen alle Mack2 producten te bewonderen zijn op Carp Zwolle 2013. 
 


Nieuw in Nederland en Belgie: Mack2
 

Alsigns Surelite Power Glow Baitingtools

En we hebben dit nieuwsitem zowaar ook weer een gave gadget gevonden die we jullie niet wilden onthouden en dat zijn de baittools van het Engelse Surelite. Surelite is een fabrikant van producten waarin isotopes verwerkt zijn. Zo maken ze onder andere reclameborden die verlicht zijn met isotopes, nooduitgangsborden en meer niet vis gerelateerde producten. Ondanks dat dit bedrijf dus niks met vissen te maken heeft, hebben ze voor een aantal jaar terug besloten om toch enkele producten uit te geven en dit zijn de Power Glow Boilie Needles en Power Glow Bait Drills. Deze baitingtools hebben 1 ding gemeen en dat is dat ze beide beschikken over een sterke geintegreerde groene isotope die goed is voor 25 jaar aan licht! Hierdoor is het dus nooit meer zoeken in het donker naar je boilienaald of boortje. In het verleden zagen we natuurlijk al de glow in the dark boilienaalden van PB Products en Solar. Toch geven deze tools van Surelite nog meer licht. Een leuke gadget voor de nachtelijke uurtjes! Voor meer informatie: www.surelite.co.uk
 


Power Glow Baitingtools van Surelite
 

Johnson RossValley Bait Black Amber

In het derde nieuwsitem van augustus schreven we al over een Special Edition aaslijn van deEngelse tackle shop Johnson Ross Tackle.  Het ging hierbij om de Frozen Valey Bait Range welke door Nash Tackle exclusief vervaardigd werd. Nieuw is een tweede smaak die onlangs is toegevoegd en dat is Black Amber. Het gaat hierbij om een amber/aardbei boilie met een twist. Normaal gesproken zijn aarbei boilies alles behalve zwart. Deze boilie is dan ook voorzien van een kleurtje met het doel om watervogels om de tuin te leiden. Zwart vinden ze echter veel minder snel op de bodem dan een licht kleurtje. De Black Amber boilie is een echte allround boilie. Hij is dus het hele jaar inzetbaar. Ze zullen verkrijgbaar zijn in zowel 10mm als 15mm en zitten op een 12 euro de kilo. Leuk spul weer!
 


Black Amber van Johnson Ross

 

En met de Black Amber boilies sluiten we dit derde nieuwsitem van de maand november af. Volgende week meer nieuws van merken over de wereld en natuurlijk het een en ander over de aankomende Carpsquare beurs. Tot dan!
 


Nbrice Winter Warmer voor de koude tijden


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.