Random nieuws oktober 2012 (deel 3)

Ook in dit derde deel van Random nieuws voor de maand oktober hebben we weer de nodige nieuwtjes voor jullie bij elkaar verzameld. Zo ondermeer aandacht voor het langverwachte 7e deel uit de bekende Korda State of Art Underwater Carpfishing dvd serie. Daarnaast nieuws van onder andere Smart-Indicators,Wychwood, Taska Tackle, De Voerboot Specialist, Discharge Baits,The Lead Shed, Fox, Muddy Waters en Lee Valley Customs. Veel leesplezier gewenst bij dit bomvolle nieuwsitem!
 


Fox FX Gas Canister Cover

Elke visser die durf in de winter de kou te trotseren kent het wel. Je gaskachel of gasbrander hebben er door de kou weinig zin meer in. Dit komt doordat butaangas bij kou gewoonweg kan bevriezen! Beter is het dus in winter te kiezen voor propaangas of gewoon een brander op benzine. Toch is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je butaangas niet te snel bevriest en dat is door hem in te pakken. Een nieuw product van Fox is hier uitstekend geschikt voor en dat is de Gas Canister Cover uit de FX Range. Een speciale hoes van neopreen die past om de meeste standaard gasbussen. Aan de zijkanten zijn elastische banden gemaakt voor het opbergen van je aansteker en theelepel. Je trekt de hoes om je gasbus door middel van een trekkoortje. Een niet heel origineel product maar wel enorm effectief en fraaie vormgegeven!
 


De Fox FX Gas Canister Cover
 

Korda State of Art Underwater Carpfishing  part 7

De State of Art Underwater series van Korda hebben tijdens hun introductie veel losgemaakt bij karpervissers rondom de wereld. Korda was en is de pionier op het gebied van onderwaterbeelden en vooral de latere delen in de serie vonden goed aftrek bij vissers. Ook waren de Underwater series voor het Engelse Sticky Baits het begin van hun succes. Recent vond de release plaats van de teaser voor het 7e deel uit deze serie. In dit 7e deel wordt zowel boven- als onderwater de zoektocht gefilmd naar mijn mening een van de mooiste vissen van dit moment genaamd ‘The Plated’. Een fully scaled spiegel die wellicht niet zo bekend is maar wel werkelijk een pareltje is. Bekijk hieronder de teaser en oordeel zelf! Deel 7. wordt in november verwacht. 
 


 


Muddy Waters Purple Bobbins

Ook Muddy Waters is goed bezig de laatste maanden getuige de nieuwe producten die ophanden zijn. In het vorige nieuwsitem hadden we het al even over de nieuwe kleine Ultra Lite Bobbins. Daarnaast zijn er ook nieuwe Clinga Kits binnenkort te koop. Een wellicht opmerkelijker nieuwtje is dat Muddy Waters er ook een nieuwe kleur bobbin bij gaat krijgen en dat is paars. Paars is een beetje de kleur die door het Engelse Delkim in het leven is geroepen. Ondanks dat het een beetje een vrouwelijke kleur is, zijn er toch zat vissers die paarse leds in hun Delkims of Nite Lites wel kunnen waarderen. Muddy Waters zal de paarse bodies in alle gangbare groottes gaan verkopen. Zoek je dus nog bijpassende hangers bij je ‘Purple Haze’ Delkims, dan zijn deze wellicht wat voor jouw!
 


Muddy Waters Purple Bobbins
 

Nieuwe website Smart-Indicators

Smart-Indicators van Andre Bijl is het adres voor je Solar, Muddy Water en Gardner hangers. Daarnaast verkopen ze natuurlijk hun eigen producten als de bekende Black Monkey. De afgelopen jaren hebben ze tevens hun assortiment flink uitgebreid met onder andere het gamma van ATT, badges voor je Delkims en een uitgebreid assortiment aan betalights. In een vorig nieuwsitem meldde we al dat ze ook bezig zijn met een geheel nieuw product genaamd Smart Alarm. Naast dit product is onlangs ook hun site op de schop gegaan en resultaat mag er wezen! Buiten dat de site overzichtelijker is geworden, ziet hij er ook weer fris uit. Een grote verandering alleen is dat de site Engelstalig is geworden. Dit komt door de grote vraag van producten uit Engeland. Natuurlijk kennen we allemaal tegenwoordig een aardig woordje Engels maar er zullen ongetwijfeld klanten zijn die afhaken. Gelukkig zal binnenkort er ook een Nederlandse versie worden gelanceerd. 
 


De nieuwe website van Smart-Indicators
 

Lee Valley Customs Indicator Heads ( Prototype)

De afgelopen weken hebben we al meerdere malen prototypes van diverse bedrijven voorbij laten komen hier op Carpfeeling. Dit is niet gek aangezien meerdere bedrijven nu nog bezig zijn met hun assortiment voor volgend jaar. Zo ook Lee Valley Customs die bezig is met een nieuwe range aan bobbins. Het gaat hierbij om bobbins met een ingebouwde magnetische lijnclip. De body is van transparant acryl en biedt tevens plaats aan een isotope. Op deze bobbins zit een standaard 2BA schroefdraad aan de onderzijde wat ze compatible maken voor alle gangbare kettinkjes. Leuke concurrentie voor de Taska Rizalites die we hieronder bespreken!
 


Prototype Indicator Heads van Lee Valley Customs
 

Nieuwe producten The Lead Shed

De Engelse loodfabrikant The Lead Shed heeft onlangs ook weer enkele nieuwe producten opgenomen in haar assortiment. Naast enkele nieuwe loden in de vorm van Dumpy Leads, is ook de endtackle range aardig bijgewerkt. Zo verkopen ze nu ook micro ring swivels, choddy swivels en meer rigbits. Op zich natuurlijk niet heel bijzonder maar de prijs van dit spul is werkelijk waar goedkoop! Zo kost een zakje van die wartels nog geen 3 euro wat natuurlijk een hele andere prijs is als die van de Engelse grootmachten. Hieronder een impressie van de supergave Sandy loden die ze ook maken. Goedkoop lood met een hele aardige coating. The Lead Shed is zo’n bedrijf om in de gaten te houden!
 


Sandy Leads van The Lead Shed
 

Wychwood Solace Alarms

Dat Wychwood hele aardige beetverklikkers kan maken is wellicht wel bekend. Hun Epic Beetmelders waren echt fenomenaal dun, slank en voorzien van een sterke en prachtige behuizing. Onlangs heeft Wychwood hun middensegment geïntroduceerd in de vorm van de Solace Alarms. De Solace Alarms zijn verkrijgbaar in 6 led kleuren en hebben keuze uit diverse tonen. Zoals verwacht zijn zaken als gevoeligheid (6 standen) en volume (6 standen) te regelen. Bij elke beetverklikker wordt een speciale beschermcase geleverd en 2 jaar garantie. De Solace Alarms zijn voorzien van een interne zender. Hierdoor zijn te gebruiken met de speciale Solace Receiver.  Op deze receiver zijn maximaal 6 beetverklikkers aan te sluiten. Een prima beetverklikker die het gat vult tussen de Wychwood Signature Bite Alarm en de Epic Alarms.
 

 


De nieuwe Wychwood Solace beetverklikker
 

Verdeling BRIG rubberboten door de Voerboot Specialist

De Voerboot Specialist is al sinds jaar en dag het adres voor reparatie,onderhoud, inbouw van apparatuur en meer. Via Frank van den Berg, de eigenaar, is het tevens mogelijk om voerboten van Anatec, Smartboat of Navigator te kopen. Nieuw is de verkoop van de kwalitatieve rubberboten van BRIG. De boten zijn Carpy Green, verkrijgbaar in diverse lengtes en met diverse bodems (Air-Deck of hout) Ze zijn uitgerust met alle toebehoren als opbergtas en voetpomp. Optioneel is een elektromotor die ook bijgeleverd kan worden. Op de boten van BRIG zit 5 jaar garantie wat natuurlijk wel zo handig is bij ons vissers. 
 


Rubberboten van BRIG
 

Taska Tackle Rizalite Hangers

Het was even wachten op de Rizalite range van het Engelse Taska maar hij is er! Rizalite is de goedkopere versie van de nu al befaamde Sensalite hangers.  In tegenstelling tot de Senalite Range bevatten de Rizalite hangers meer plastic waardoor ze ook een stukje goedkoper zijn. Voor het schamele bedrag van 10 omgerekende euro’s krijg je een bobbin (verkrijgbaar in 7 kleuren) inclusief lijnclip (keuze uit twee types) kettinkje, bracklet en een extra gewichtje. Buiten dat deze Rizalite er ook nog eens heel erg netjes uitziet, zijn ze dus ook verdomd betaalbaar! Overigens komen er ook grotere bobbins uit die de naam ‘Mega bodies’ dragen als wel Speciale Maxi Chunky Line Clip Sets. Leuk spul!
 


De nieuwe Rizalite hangers van Taska Tackle
 

Smart-Indicators Rod Cleaning Brush

En we blijven nog even bij Smart-Indicators voor hun Rod Cleaning Brush. Dit item is eigenlijk een product wat iedere visser die zijn hengels maar enigszins respecteert zou moeten hebben. Een kleine ragebol voor het schoonmaken van je hengelogen. Willen we onze hengels wat langer gebruiken dan een jaar dan is het raadzaam om ze na het vissen even schoon en droog te maken. Hierdoor wordt de levensduur enorm verlengt. De Cleaning Brush van Smart-Indicators is hier een heel aardig hulpmiddel voor. Zo kan je ook zand uit je ogen vegen wat de keramische ringen in je ogen wel kunnen waarderen.  Tel hierbij op dat dit handige borsteltje ook nog niet eens 2 euro kost en je snapt waarom het interessant is!
 


De Rod Cleaning Brush van Smart-Indicators
 

En met het nieuws van Smart-Indicators sluiten we dit derde deel van oktober af. Volgende week meer nieuws van onder andere Vortex, JAG Products, Vdrone en nog veel meer. Tot dan!
 


Binnenkort verkrijgbaar. Drijvende en zinkende Pastes van Discharge Baits

 
 

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.