Random nieuws Oktober 2012 (deel 4)

Ook in dit 4e deel van Random nieuws van de maand oktober hebben we weer enkele interessante nieuwtjes voor jullie bij elkaar gesprokkeld. In dit nieuwsitem ondermeer aandacht voor Fox, de kant-en-klare onderlijnen van Karperrigs.net, Vdrone, Nash Tackle, Vortex, Korda en Jag Products. Daarnaast aandacht voor een wel heel bijzonder product van Baitbox. Veel leesplezier toegewenst!
 


Baitbox Frozen Krill

Zeeproducten zijn enorm geliefd bij karpervissers. Veel aas zitten bomvol met aminol, vismelen, GLM, Spirulina, Squid, belachan, mossel en noem maar op. Een ingrediënt wat vooral de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen is krill. Krill is eigenlijk niks meer of minder dan kleine garnalen. Ze worden verwerkt tot oliën en/of poeders waarna ze in visaas worden gebruikt om hun attractiviteit.  Het Engelse bedrijf Baitbox is gespecialiseerd in verse visproducten voor de roofvisserij.  Zo verdelen ze de producten van Marine Nutrition  welke gespecialiseerd is in diepgevroren visproducten. In hun assortiment is nu ook ingevroren krill verkrijgbaar in twee maten te weten klein en groot. Voor karpervissers kan dit enorm interessant zijn. Wat te denken aan verse krill door de stickmix in plaats van tonijn of gewoon een stukje krill voor onder het pennetje? Anders is het zeker!
 


Frozen Krill van Baitbox
 

Nieuwe producten Nash Tackle 2013

Nash is wellicht momenteel het meest toonaangevende bedrijf op het gebied van karperspullen. Het merk is de laatste jaren steeds populairder geworden en met de kwaliteit van de producten zit het ook wel goed. Ondanks dat Nash al een enorme range aan fancy karperspullen heeft, zijn er weer genoeg nieuwe producten opkomst voor 2013. Een aantal van deze producten hebben we onlangs al besproken zoals het Nash Scope Concept, de Cybershot en de S5 beetverklikkers. Andere producten die we kunnen verwachten is een geheel nieuwe ZT Range kledinglijn, Zed Bed Stretchers, nieuwe Titan Brolly’s, nieuwe luggage, maar liefs 4 nieuwe Carp Cradles en  een nieuwe hoofdlijn genaamd Hardcore Mono die het aanbod naast de NXT D-Cam Mono zal komen versterken. Er zit weer genoeg leuk spul bij!
 


Nash Tackle Hardcore Mono
 

Kant-en-klare onderlijnen van Karperrigs.net

Het zelf knopen van je onderlijn is niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn er gelukkig meerdere fabrikanten die kant-en-klare onderlijnen voor je kunnen knopen. Een van deze bedrijfjes is Karperrigs.net. Op de site van Karperrigs staan echt talloze voorgeknoopte rigjes waaruit je kan kiezen. Van exotische varianten tot rigjes voor het vissen met luncheon meat. Ben je zelf niet zo handig met het knopen van rigjes of heb je er gewoonweg geen tijd voor? Bezoek dan eens karperrigs.net! Tevens verkopen ze nog veel meer vismateriaal van gerenommeerde merken
 


De Dolly Rig van Karperrigs.net
 

JAG Products The Solution

Het Engelse Jag Products is een bedrijf wat naast zeer hoogwaardige rodsupport producten ook diverse producten verkoopt voor het scherp houden van je haken. Ze zijn hierin een ver stadia en zijn altijd opzoek naar nieuwe noviteiten om je haken scherp te houden. Een nieuw product is The Solution. Een speciale stift om haken opnieuw van een laagje coating te voorzien welke zijn aangetast door roest of andere beschadiging. Het gaat hierbij om een beschermende coating die zowel reukloos is als 100% veilig voor flora en fauna. Deze coating is verkrijgbaar in 4 kleuren van zwart tot Weedy Green. Naast haken zijn ook andere rigbits te camoufleren met deze pen net als dat al mogelijk was met de TFG Distinguise Markers, de Markerworld Coat-Ink pennen of met een simpele Edding 3000! 
 


The Solution van JAG Products
 

Vdrone dieptemeter met microprojector

Dat de heren van het Franse Vdrone meesters zijn in voerboten is geen nieuws meer. Met hun Vdrone voerboot lieten ze al even zien wie ze waren en de afgelopen tijd is gebleken dat ze nog lang niet klaar zijn met het optimaliseren van deze boot. Zo hebben de heren weer wat nieuws bedacht en dat is door een dieptemeter (en/of onderwatercamera) aan te sluiten op een mobiele microprojector!  Normaal lees je je dieptemeter af door te kijken op een schermpje. Met de techniek van tegenwoordig is dat nog steeds voldoende maar het kan natuurlijk veel beter. Zo dacht Vdrone er ook over.  Buiten dat een goede microprojector veel scherper beeld geeft, kan je hem ook overal op laten schijnen zoals het oppervlak maar glad genoeg is. Nu zie ik deze techniek niet gelijk een hype worden en zitten er wat mij betreft nog wel haken en ogen aan vast. Doch was ik onder de indruk! We gaan duidelijk een nieuwe tijd tegemoet met al die nieuwe vissnufjes!
 


Je dieptemeterbeelden geprojecteerd door een mobiele mini projector
 

JAG Products Levellers & Palm Savers

Het integreren van een waterpasje (Leveller) in je rodsupport material is een vinding van het Engelse Custom Angling Solutions. Daarnaast gebruiken ook Amiaud Peche en Caveman Carp Gear waterpasjes in hun producten. Toch was het raar te noemen dat het gebruik van waterpasjes in rodsupport producten nog niet was toegenomen bij fabrikanten. Deze simpele toevoeging is voor de Tackle Tarts onder ons namelijk verdomd handig! Onlangs heeft het Engelse JAG Products aangegeven te komen met enkele producten waarin een waterpasje is verwerkt. Allereerst zijn er 2 types Levellers/Palmsavers ontworpen. Een Palmsaver is een handig opzetstukje voor op je bankstick om hem met de palm van je hand verder de grond in te drukken zonder de contouren van de bankstick zelf in je hand te hebben zitten. Vergelijk het met de Hammerhead van Gardner Tackle maar dan nu met een geïntegreerd waterpasje. Deze Leveller/Palmsaver is verkrijgbaar in zowel een roestvaststaal als aluminium exemplaar (Pro-Lite).  De derde versie is een waterpasje voor de Excavator Banksticks die je dient te draaien in harde ondergronden. Niet erg vernieuwend spul maar wel erg handig!
 


De Palmsaver/Levellers van JAG Products
 

10 jarig bestaan Vortex in 2013

En we blijven naast het nieuws over de BRIG rubberboten nog even hangen op dit gebied. Via de social media kwam namelijk ook het nieuws naar buiten dat volgend jaar het gerenommeerde botenmerk Vortex 10 jaar bestaansrecht heeft. Om dit te vieren zullen er in beperkte oplage speciale jubileummodellen worden uitgebracht.  Veel nieuws is nog niet bekend. Carp Zwolle 2013 zal de plek zijn waar de introductie van deze jubileummodellen zal plaatsvinden. Het is dus nog even wachten! 
 


De kwaliteitsboten van Vortex
 

Korda Clothing Range 2013

We hadden er onlangs nog even bij stilgestaan in onze Random nieuws Clothing Special. Korda had al een lange tijd niks meer van zich laten horen als het gaat om nieuwe kledij. De geruchten waren dat er wel degelijk ontwikkelingen waren maar verder was er weinig zeker. Bij deze kan ik jullie melden dat er op korte termijn in Nederland nieuwe Korda kleding te koop zal zijn in vorm van T-shirts. Er zijn twee ontwerpen bedacht. Het eerst shirt is het zogenaamde Bubbles Design wat ontworpen is door niemand minder dan Gaz Fareham. Het tweede shirt is het Distressed Shirt waarop het bekende Korda brilletje centraal staat. Beide shirts zijn verkrijgbaar in 3 kleuren te weten groen, bruin en zwart en natuurlijk in alle maten. 
 


Nieuwe T-shirts van Korda
 

En met Korda ben ik aan het einde gekomen van dit laatste nieuwsitem van Oktober. Volgende maand meer nieuws zoals jullie van ons gewend zijn. Tot dan!
 


De nieuwe Avid Carp Safequard en Safequard X Cradles


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.