Random nieuws Oktober 2012 (deel 5)

We zitten zo waar al in het 5e nieuwsitem van de maand oktober. Het is duidelijk dat het nieuwsseizoen is begonnen. Veel fabrikanten tonen nu al de laatste producten voor 2013 en daarnaast komen nieuwe fabrikanten met hele aardige producten. In dit deel gaan we kijken naar veel nieuwe producten van Fox, Lucky Leads, Lee Valley Customs, Taska Tackle, Nash, Ace Carp en Sticky Baits. Daarnaast aandacht voor een gloednieuwe rodsupport range van het Engelse Swim Tackle en speciale artificiële boilies van NHM. Veel leesplezier gewenst!
 


NHM Pom Pom

Imitatieaas is al sinds jaar en dag enorm populair. Van maisjes tot artifical boilies en van nep maden tot nep hondenbrokjes zijn te koop van diverse merken. Imitatieaas heeft enkele voordelen ten aanzien van 'echt' aas. Buiten vaak een hoog absorptievermogen, zijn imitatieaasjes prima inzetbaar op wateren waar er last is van poisson chat en kreeften. Als laatste zijn de vaak fluoro kleuren en het drijfvermogen van imitatieaas enorm interessant. Het Zuid-Afrikaanse NHM heeft ook een speciale artificiële boilie in het assortiment en dat is de Pom Pom Reusable Fake Boilie.  In tegenstelling tot de imitatieboilies die in Europa op de markt zijn, gaat het hierbij om een boilie die niet gemaakt is van rubber of plastic. Deze boilies zijn namelijk gemaakt van vezels! Hierdoor zijn ze enorm licht en absorberend te noemen. Ze worden neutraal verkocht waardoor je zelf een attractor kan toevoegen. Ze worden verkocht in diverse kleuren. 
 


De NHM Pom Pom Reusable Fake Boilies
 

Nieuwe producten Fox

Fox heeft de afgelopen maanden enorm veel interessante producten geintroduceerd op de markt. In vorige nieuwsitems hadden we zo al de Kingsize Flatliner en de Fox FX Gas Canister Cover behandeld. Naast deze producten zijn er weer een paar super gave producten bijgekomen. Allereerst aandacht voor de nieuwe range aan Black Label Bite Indicators. Het gaat hierbij om een complete range aan bobbins en accessoires waarbij zo'n beetje alle zaken kunnen worden aangepast aan jouw visomstandigheden. Zo kan er gekozen worden voor gewone lijnclips of Silk Heads voor het vissen met slappe lijnen, zijn er zowel kettinkjes, swingers,springers en dacron koorden verkrijgbaar, diverse kleuren bobbins, overzetstukjes voor over de standaard bobbins om zo je hanger/swinger zwaarder te maken en meer. Een enorme veelzijdige range die je de mogelijkheid geeft om ook echt in te spelen op de omstandigheden! 
 


De Nieuwe Fox Black Label Bite Indicator Range
 

Fox FX Combo Chair

Naast de Black Label Bite Indicator range is er nog veel meer nieuws te melden. Zo is onlangs ook de FX Combo Chair uitgekomen. Een nette bedchair recliner die multi-functioneel kan worden ingezet. Zo kan je hem zowel gebruiken als losse stoel, als stoeltje voor op je bedchair of als stoeltje wat enkel met de achterkant rust op je bedchair waardoor je voor je bedchair zit in plaats van erop. Net als bij de Flatliner Bedchairs is de Combo Chair uitgerust met High Density Foam en fleece. Tevens is er extra vulling bij de nek en hoofd aangebracht. Een prima stoeltje voor de lange uren! 
 


De Fox FX Combo Chair
 

Fox Supa Brolly aanvullingen

Naast de Combo Chair zijn er ook nieuwe aanvullingen verkrijgbaar voor de Supa Brolly. Zo zal er een infill paneel te verkrijgen zijn voor de bestaande Supa Brolly's en zal er een nieuw en compleet Supa Brolly System aan gaan komen met zowel infill panelen alsmede een los te kopen overwrap. Onlangs heb ik een aantal dagen mogen vissen met een Supa Brolly en was er enorm over te spreken. Met deze nieuwe toevoegingen heb je straks niet alleen een stevige en snel op te zetten brolly. Je kan de Supa brolly ook gebruiken voor de langere, nattere en koudere sessies waardoor hij onder kan gaan voor een complete bivvy! Goede zet Fox!
 


Het nieuwe Fox Supa Brolly System
 

Swim Tackle Adamantium Range

Verspreid over Engeland zitten een aantal custom bedrijfjes die super deluxe rodsupport producten maken. Denk hierbij aan Custom Angling Solutions, Jag Products, Buzzz Tackle, Cyprinus Carpio of Dymag Tackle. Een nu nog onbekende speler is Swim Tackle. Swim Tackle is een klein Engels bedrijfje wat gespecialiseerd is in loden en endtackle. Naast deze producten zijn ze bezig met een heuse rodsupport lijn genaamd de Adamantium Range. De Adamantium Range zal bestaan uit zowel buzzer bars als banksticks in zwart geanodiseerd aluminium. Vooral de banksticks beloven bijzonder te worden. Het draaimechanisme om het uitschuifende deel van de buzzer bar vast te maken is namelijk zeer chique vormgegeven en verzonken in de bankstick zelf! Welke producten er precies gaan komen, de maten, gewichten en prijzen zijn nu nog onbekend. Zodra we meer weten dan horen jullie dit uiteraard van ons! 
 


Banksticks uit de Adamantium Range van Swim Tackle
 

Ace Slick Velocity Tapered Leader Line

De kenners onder ons zullen nu denken dat de Velocity Tapered Leader Lines van Ace Carp niks nieuws onder de zon zijn. Toch is niks minder waar want Ace heeft onlangs een vernieuwde versie naar buiten gebracht en dat is de Slick versie. Een Tapered Leader hoofdlijn is vrij bijzonder en is bedoeld voor die vissers onder ons die veel zware gewichten gooien. Denk hierbij aan grote/zware loden of PVA bags. Een Tapered Leader lijn heeft namelijk het voordeel dat deze werkt als een shock leader. De lijn is in tegenstelling tot conventionele hoofdlijnen opgebouwd van dik naar dun. Zo is het begin en het einde van deze hoofdlijn dikker dan het middengedeelte waardoor zware klappen beter kunnen worden opgevangen. Ze worden verkocht op spoelen van 300 meter in diverse gewichtsklasses. De kleur is Translucent Green.
 


De nieuwe Slick versie van de Velocity Tapered Leader Lines
 

Lee Valley Customs Drilled Indicator Bodies

Vooral in Engeland is het gebruik van isotopes in bobbins groot. Het is dan ook verdomd handig aangezien je makkelijk kan zien in het donker wat je bobbin precies doet bij piepen uit je beetverklikker. Vooral het Traffic Light ontwerp, drie gaatjes boven elkaar op een bobbin, is enorm populair en zien we bijvoorbeeld terug bij hangers van Muddy Waters, Prologic en Carp-Tart. Naast dat deze gaatjes het licht van een isotope doorlaten, zorgen ze er tevens voor dat je hangers lichter worden. Nieuw van Lee Valley Customs zijn de zogenaamde PTFE Indicator Bodies die je kan laten voorzien van maar liefst 20 gaatjes. Op deze manier is de isotope in de bobbin te zien van alle kanten in plaats van alleen de voor- of achterkant. De bodies zijn gemaakt van PFTE en verkrijgbaar in zowel het zwart als wit. Een leuke optie!
 


Lee Valley Customs Drilled Indicator Bodies
 

Johnson Ross 25th Anniversary Clothing Bundle

In vorige nieuwsitems hadden we het al gehad over het 25 jarig bestaan van een van Engeland's grootste hengelsportzaken genaamd Johnson Ross Tackle. Zo waren er al diverse jubileum producten verkrijgbaar als kleding en een heuse mok. Nieuw zijn de zogenaamde Clothing Bundles. Een speciaal pakket bestaande uit een hoodie, polo, T-shirt en een mok. Zo heb je alle jubileum producten in een koop. De kosten voor deze bundle bedragen een 50 euro. Interessant spul voor de collectors onder ons die wel houden van limited edition materiaal!
 


De 25th Anniversary Clothing Bundle van Johnson Ross
 

Taska Bag Up PVA Loaders

Ook Taska heeft onlangs weer enkele producten naar buiten gebracht waaronder de PVA Bag Up Loaders. Handige hulpmiddelen om je PVA zakje net wat sneller en makkelijker te vullen. PVA Loaders zijn natuurlijk niet geheel nieuw en zijn eigenlijk een innovatie op de zogenaamde Fillers zoals die werden verkocht door onder andere Anchor Tackle en Gardner. Vorig jaar kwam Avid Carp voor het eerst met een PVA Loader, de Transfer Loading Bag Kit,  en volgde Fox met hun Rapide Load PVA Kit. Nu dus ook Taska. Het enigste verschil is dat Taska hun PVA Bag Up Loaders los gaat verkopen. Ze zijn verkrijgbaar in een set van 3 maten zodat er altijd wel eentje tussen zit voor jouw PVA zakjes. De Bag Up Loaders gaan een 5 euro kosten per set.
 


Een set Bag Up Loaders van Taska Tackle
 

Kevin Nash: Memoirs of a Carp Fisher (The Demon Eye)

Het was eigenlijk een wonder dat karper grootheid Kevin Nash zelf nog geen boek had geschreven. Veel van zijn tijdsgenoten hebben namelijk wel al een boek geschreven. Toch wordt Kevin Nash gezien als pionier en vooruitstrevend persoon die een belangrijke rol heeft gespeeld de afgelopen 50 jaar in de karperscene. Eindelijk is het zover dat Kevin zijn  verleden op papier heeft gezet. Het eerste deel uit een drieluik genaamd The Demon Eye zal in Engeland in november gereleased worden. In dit eerste deel zullen Kevin's eerste karpervangsten tot aan zijn targetvisserij op het bekende The Snake Pit aanbod komen. Interessant leesvoer voor de koude wintermaanden dus!
 


The Demon Eye, het eerste boek van Kevin Nash
 

Nieuwe website Sticky Baits

En dan nog een iets minder recent nieuwtje van het Engelse Sticky Baits en dat is dat eindelijk ook hun nieuwe website af is. De oude site was wat minder overzichtelijk en niet echt meer van deze tijd. De nieuwe site daarentegen is veel interactiever en flitsender. Daarnaast is het ook veel makkelijker navigeren door de site. Sticky Baits wordt helaas tegenwoordig niet meer verdeeld in Nederland. De reden hiervoor is dat ze zich eerst volledig willen richten op de Engelse markt. Erg jammer natuurlijk want hun aas is en blijft top. Voor de trouwe aanhangers van Sticky Baits zal het dus bestellen worden in Engeland of even Googlen naar Nederlandse hengelsportzaken die nog wat laatste stock hebben liggen.
 


De nieuwe website van Sticky Baits


En met Sticky Baits sluit ik dit laatste nieuwsitem van oktober 2012 af. Volgende week meer nieuws van onder andere Taska Tackle, Discharge, Delkim en Prologic. Tot dan!
 
Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.