Random nieuws oktober 2013 (deel 1)

Ondanks dat in het relatief warme Italië het visgeweld is losgebarsten aan Lake Bolsena, begint het in Nederland toch aardig guur weer te worden! Het is weer tijd om de kachel een graadje hoger te zetten en om de warme carpy kleding van zolder te halen. De herfst is de maand om serieus te slachten en dat moeten we dan ook doen! Voor de vissers die het nu al niet zo lekker meer vinden buiten, hebben we weer de nodige productnieuwtjes in petto. Misschien dat je nu al kan beginnen met je verlanglijst voor sinterklaas.  De pepernoten liggen toch alweer een paar weken in de supermarkt! 
 


Pepernoten of niet, ook dit eerste Random nieuws van oktober hebben we weer een aantal nieuwtjes voor jullie bij elkaar verzameld. Zo hebben we onder andere aandacht voor nieuwe producten van ESGF, Nash Tackle, Mack2, Taska Tackle, Prologic en Chronocarpe. Daarnaast staan we stil bij de supergave tekeningen van Tim Ellerman en hebben we weer een gadget voor jullie in petto voor de schrijvers onder ons! We sluiten af met een interessant product wat we binnenkort mogelijk op de Nederlandse markt kunnen verwachten. Veel leesplezier gewenst!
 


Coming soon: Taska Aluminium Range
 

Nieuwe producten Nash Tackle

We beginnen dit nieuwsitem bij het alom bekende Nash Tackle. Een paar maanden geleden konden we al via de social media vernemen dat er een groot aantal producten op stapel stonden. Onlangs zijn enkele spypics naar buiten gekomen van producten die zeker het vermelden waard zijn! Het gene wat mij het meest in het oog sprong, ik ben tenslotte een liefhebber van rodsupport materiaal, is de nieuwe Magnetic buzzer bar en bankstick range. Een range van buzzer bars en banksticks gemaakt van carbon! Natuurlijk zijn er meer merken die dit soort spul voeren als een Nbrice, Fluke Tackle, Century of Lee Valley Customs. Toch bevat deze een range een speciale magnetische koppeling tussen buzzer bar en bankstick en dat is toch uniek te noemen! Magnetische koppelingen zagen we enkel eerder in bracklets voor je hangers of in de buzzer bars van MPE Tackle. Ik kan dan ook niet wachten om deze versie te zien!
 


De nieuwe Magnetic Buzzer bar en bankstick range van Nash Tackle
 

Butt Lock 2.0

Naast deze nieuwe range aan rodsupport producten, zijn er nog meer producten te melden. Zo zullen er ook producten bijkomen in de Deliverance Range en zal de langverwachte remote versie van de S5 zijn opwachting gaan maken.  Zodra er meer informatie bekend is, dan zullen we jullie uiteraard meer vertellen! Een laatste product waar we wel meer over kunnen vertellen is de vernieuwde Butt Lock van Nash. De Butt Lock achtersteuntjes, hebben eigenlijk weinig uitleg meer nodig. Deze steuntjes zijn ideaal om je hengel goed vast te klemmen ondanks dat ze het ook mogelijk maken om snel te acteren bij een aanbeet. Deze vernieuwde versies hebben een kleine facelift ondergaan. Daarnaast is er nu zowel een small als een large versie verkrijgbaar. Leuk spul weer Nash!
 


De vernieuwde Butt Lock achtersteuntjes van Nash Tackle
 

Tim Ellerman Art

In het artikel ‘5x Carp Art’ hadden we het al over diverse vormen van karperkunst. Van prachtig houtsnijwerk tot pentekeningen van je favoriete vangst. Het is gewoon enorm gaaf om je vangst te laten vereeuwigen! Iemand die met veel precisie tekent, is Tim Ellerman. Vooral de leden die al wat langer meedraaien op ons forum, zullen Tim ongetwijfeld kennen als een van onze ex-moderators. Hij heeft 2 jaar geleden het karpervissen op een laag pitje gegooid om zich helemaal te wijden aan het tekenen. Dat Tim hier goed in is geworden is een feit. Dagelijks kun je op zijn Facebookpagina wel diverse tekeningen zien op hoog niveau. Tim tekent ook man-vis foto’s voor je na. Zou jij graag een handgetekend schilderij van je favo vis op de muur willen hebben, dan raad ik je zeker even aan om zijn Facebookpagina te bekijken! 
 


Tim Ellerman Art
 

Mack2 Falcon Spirit 10ft

Kortere karperhengels zijn er natuurlijk altijd geweest. Toch zien we de laatste jaren dat ze weer enorm populair zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan de Scope range van Nash Tackle. Nieuw van Mack2 is de Falcon Spirit 10ft. Hengel. Deze korte stok heeft een testcurve van 3lb maar is toch parabolisch genoeg voor een enerverende dril. Hij kost 115 euro en is te koop via www.carpsupplies.com. Een leuk prijsje voor als je met die 12 voets stokken niet wegkomt op dat kleine visstekje!
 


De Falcon Spirit 10ft. Van Mack2
 

ESGF Verlengadapters for Pro Line Compact Rodpod

De rodpods van Pro Line behoren zeker tot de meest gebruikte rodpods van Nederland. Ze zijn uitgevoerd in roestvaststaal en door hun dubbele moederbalk die zorgt voor stevigheid en stabiliteit, zijn deze rodpods echt gebouwd voor het zwaardere werk. De Compact Rodpod is meer bedoeld voor het fijnere werk en is dan ook niet zo groot als zijn broertje. Het nadeel is dat de moederbalk uitschuifbaar is tot maximaal 90 centimeter. Voor velen meer dan voldoende maar wil je je startoog graag achter je beetmelder leggen, dan wordt dit in veel gevallen problematisch. Het Nederlandse ESGF speelt hier handig op in met hun Verlengadapters. Deze adapters verlengen de moederbalk van je Compact Rodpod naar de lengte die jij prefereert. Ze worden namelijk helemaal op maat gemaakt voor je! De prijs voor een setje van deze Verlengadapters ligt op een 37,50 euro exclusief verzendkosten. 
 


De Verlengadapters voor je Pro Line Compact Rodpod door ESGF

 


Prologic 2014 Markerlead Kit

Een paar weken geleden lieten we jullie al 1 van de nieuwe 2014 producten zien van het Franse Prologic en dat was de Illuminated EVA Marker Float Kit. Deze lichtgevende markers zijn ideaal om ook in de donkere uurtjes of op grote afstand je marker waar te kunnen nemen. Met enkel deze markerkit ben je er echter nog niet. Je hebt immers ook nog een markerlead nodig om de bodem te kunnen aftasten! Tevens nieuw voor 2014 zijn dan ook hun Markerlead Kits. In een kit zitten 2 verschillende loden. Een daarvan is een wartellood met daaraan punten voor het secuur aftasten van de bodem. De andere versie is voorzien van een floater die door middel van een RVS staafje is verbonden aan het lood. Vooral op bodems met veel vegetatie, is het door de floater makkelijker om het lood mee te trekken zonder dat het steeds vast komt te zitten. De kits zullen verkocht worden in zowel een 80 gram als 120 gram.
 


De nieuwe Markerlead Kits van Prologic
 

Piet Vogel Realtree Boats

Het is nog niet zeker of we ze daadwerkelijk op de Nederlandse markt gaan zien maar op de Facebookpagina van Piet Vogel konden we al foto’s zien van een nieuwe rubberboot die hij aan het testen is momenteel. Het gaat hierbij om een rubberboot die volledig, en ik bedoel dan ook volledig!, is uitgevoerd in de bekende Realtree pattern. Piet Vogel zal ze, wanneer ze goedgevonden zijn, samen met Rien de Wolf gaan importeren voor Nederland. Piet is, zoals hij zelf zegt, bezeten van boten. Aangezien Piet besloten heeft om eind 2013 te stoppen met de Rods & Tackle producten, is deze boot wellicht een goede opvulling in het gamma! De bedoeling is dat er meerdere lengtes verkrijgbaar zullen worden. Denk aan 2.00 meter, 2,70 meter, 3.0 meter en een 3.60 meter versie. Wanneer er meer nieuws te melden is, dan horen jullie van ons!
 


Momenteel in ontwikkeling: de nieuwe rubberboten van Piet vogel en Rien de Wolf
 

eGear Waterproof Notebook

Ondanks dat we in een tijd leven van smartphones, tablets en laptops, zijn er ook nog vissers die graag aan de waterkant hun bevindingen noteren op papier. Nu hebben zowel elektronische apparatuur als papier tot op de dag van vandaag nog steeds hetzelfde probleem en dat is dat ze beide niet van water houden. Een leuke gadget die we tegenkwamen bij het outdoor merk eGear is hun Waterproof Notebook. Een blocnote die tegen water kan! Deze compacte blocnote telt 50 lege pagina’s. Hij is als laatste voorzien van een watervaste pen. Hij is te koop via de betere outdoorzaak. Een grappig product al zeg ik zelf!
 


De Waterproof Notebooks van eGear
 

Nieuwe kleuren Chronocarpe Hookholders

In het laatste Random nieuws van 2012 presenteerden we jullie de speciale Hookholders van de grote Franse webshop Chronocarpe. Deze Hookholders zijn ideaal om je haak op je hengel vast te zetten zonder dat je gelijk de haak bot maakt of de hengelogen beschadigd. Tot voor kort waren deze Hookholders verkrijgbaar in 5 kleuren te weten; rood, paars, zwart, oranje en blauw. Onlangs zijn daar 4 kleuren bijgekomen die iets minder vrolijk zijn. Denk aan zwart/zilver, zwart/goud, goud/zwart en zilver/zwart. De prijs per stuk is voor deze kleuren hetzelfde gebleven. Voor een kleine 9,00 euro zijn ze van jouw! Ze zijn onder andere verkrijgbaar via: www.chronocarpe.com
 


De Hookholders van Chronocarpe in nieuwe kleuren!


En met de Hookholders van Chronocarpe ben ik alweer aan het einde gekomen van het eerste Random nieuws van oktober! Volgende week gaan we weer lekker verder! Tot dan!
 


Merchandise voor de World Carp Classic 2013 door Spomb


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.