Random nieuws oktober 2013 (deel 2)

Ook deze week hebben we weer een bomvol Random nieuws voor jullie bij elkaar gesprokkeld! Momenteel is het goed te merken dat veel fabrikanten komen met nieuwe producten. Het einde van het jaar nadert en dat betekent naast de nodige beurzen, ook weer nieuwe producten voor komend jaar! We hebben dit Random nieuws weer ons best gedaan om de meest smeuïge nieuwtjes van afgelopen week onder elkaar te zetten. Veel leesplezier gewenst!
 


In deze 2e editie van oktober staan we weer stil bij een aantal merken uit het hoge segment. Denk aan een Reaper Custom Tackle, MPE Tackle en Lee Valley Customs. Daarnaast hebben we aandacht voor merken als Blippers Custom Carpfishing Bobbins, Rigsolutions, Fox, Guru Tackle, Nash Tackle en Korda. Ook hebben we weer een echte gadgets van het Engelse Enterprise Tackle en van het Duitse Carpspot en besteden we aandacht aan een prachtige brander van Storm Kettle. Als laatste staan we stil bij een wel heel bijzonder concept van de Fransman Maki Haner! Kortom, er is weer genoeg moois te melden!
 


New! Shallow Spools 4 Daiwa Infinity by Weston Developments
 

Blippers Led Bobbins

Waar de een prachtige bobbins maakt van dobbelstenen of biljart balletjes zoals de exemplaren van Richard van Pinxteren, zo maakt de ander bobbins van Lego poppetjes en Star wars figuren zoals Bespoke Bobbins. Weer een ander transformeert Clipper aanstekers om tot heuse bobbins! Over deze laatste persoon gaan we het hebben want de Blipper Custom Carpfishing Bobbins zijn nu ook verkrijgbaar met een zogenaamde led conversie! Het leuke van Blippers Bobbins is dat deze in enorm veel printjes te verkrijgen zijn. Buiten dat er dus genoeg keuze is, is het nu ook mogelijk om ze te bestellen met een led erin. Zo geven ze in het donker ook nog eens licht. Aan de bobbins zit een kabeltje met een mini jackplug zoals we dat ook zien bij velen andere merken. Voor meer informatie surf je naar: www.coilclips.com of zoek je ze op op Facebook!
 


Blippers Bobbins met Led conversie
 

Uitbreiding Fox Black Label Range

De Black Label Range van Fox is sinds de introductie al een hype. De producten in tarty black doen het goed op de markt en de kwaliteit lijkt ook goed te zijn. Ondanks dat de Black Label Range al imposant en uitgebreid te noemen is, komen er nog steeds producten bij. Zo zagen we laatst al Angle Adaptors verschijnen en de nieuwe Black Label Clothing Range. Onlangs zijn er weer nieuwe producten bijgekomen en dat zijn de Camlock Banksticks. Het gaat hierbij om banksticks gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium welke voorzien zijn van het bekende Camlock sluitings mechanisme. Ze zullen verkrijgbaar zijn in 9 inch, 12 inch en 18 inch. Deze banksticks zullen binnenkort verkrijgbaar zijn!
 


Nieuwe banksticks met Camlock in de Black Label Range
 

Nieuwe producten Rigsolutions

We hadden het eind september al even over de nieuwe Fluoro Leaders van Piet Vogel. Leadermateriaal van 100% fluorocarbon in diverse kleuren! Nu is Fluoro Leader niet de naam die het beestje zal gaan krijgen. Onlangs zagen we namelijk een leaflet voorbij komen waarbij we konden zien dat dit nieuwe leadermateriaal de naam Snag Attack heeft meegekregen! Wat we daarnaast ook konden zien, was dat er nog meer interessante producten op stapel staan.  Zo zal er een nieuwe gevlochten lijn uit gaan komen onder de naam 8-Tone en een extreem zinkende nylon variant die de naam Revo zal gaan krijgen. Ik ben zeer benieuwd in ieder geval naar deze nieuwe producten!
 


Nieuwe producten 2014 van Rigsolutions
 

Lee Valley Customs Stainless Steel 6-Slotted Window Indicators

Ook van het Engelse Lee Valley Customs zijn weer zeer nette nieuwe producten te melden! Zo zijn er namelijk nieuwe bobbins uit welke gemaakt zijn van roestvaststaal! Het gaat hierbij om bobbins met een inkeping voor een isotope. De bobbins zijn aan beide kanten uitgerust met een universele 2BA Thread zodat ze compatible zijn met alle grote merken.  Naast deze bobbins, zijn er ook nieuwe 6-Slotted Window Indicators uit. Bij deze bobbins zijn aan alle kanten inkepingen gemaakt waardoor een centraal geplaatste isotope vanuit alle ooghoeken te zien is. Naast dat dit natuurlijk praktisch is, oogt het vooral enorm tarty! De prijzen beginnen bij een 5,50 euro per stuk. De lengtes en diktes van de bobbins worden op maat gemaakt voor je! Voor meer informatie ga je naar www.leevalleycustoms.com of zoek je ze op op Facebook!
 


Stainless 6-Slotted Window Indicators van Lee Valley Customs
 

Taska Tackle Rizalite 2.5” Chains

Korte kettinkjes voor je hangers zien we steeds vaker. Vooral door de toenemende populariteit van (El)Stow Bobbins en andere langwerpige bobbins, zien we steeds vaker kortere kettinkjes wat het mogelijk maakt om makkelijker te vissen met slappe lijnen. Nieuw van het Engelse Taska Tackle zijn hun 2.5 inch Chains. Kettinkjes van 7,5 centimeter lang welke verkrijgbaar zijn in 2 versies namelijk Stainless Ball Chain en Black Chunky Chain. Ideaal spul voor een nog beter gebruik van die gave Rizalite Bobbins! 
 


De nieuwe Rizalite 2.5” Chains van Taska Tackle
 

Enterprise Tackle Corn Skins

Toegegeven, dit product bestaat alweer sinds 2012 en is dus niet gloednieuw. Toch was ik hem nog niet eerder tegengekomen en vond ik dat het tijd was om dit toch interessante product onder de loep te nemen! De Corn Skins van Enterprise Tackle zijn namelijk een ideaal haakaas voor de aankomende koude tijden! Het betreft hier een imitatie maïskorrel welke van binnen hol is. Hierdoor kan je hem opvullen met alles wat je maar prefereert! Denk aan een fijne grond- of stickmix, een beetje boiliedeeg of een kant-en-klare paste! Je kunt zelf kiezen of je hem drijvend of zinkend wilt maken. Je kunt hem ook opvullen met brood of een deeg met kurkpoeder om hem zo uit te balanceren als je wenst! Enterprise Tackle staat in Nederland niet bekend om hun goede marketing. Toch hadden ze hier best punten kunnen scoren. Bij deze!
 


Corn Skins van het Engelse Enterprise Tackle
 

Guru Tackle Light Pult

Een goede katapult is een waardig middel voor het secuur bijvoeren van je vis stek. Ondanks dat katapulten in Nederland officieel niet zijn toegestaan, worden ze voor het vissen veelal gedoogd. Een zeer interessante katapult die rond kerst wordt verwacht, is de nieuwe Light Pult van Guru Tackle. Het betreft hier een katapult waarbij de lengte en daarmee de elasticiteit van het elastiek kunnen worden aangepast in 5 standen! Zo is het mogelijk je katapult af te stellen aan de afstand die je wilt overbruggen. De Light Pult is zoals de naam al zegt, een katapult voor de korte afstand. Zo is hij geschikt voor afstanden tussen de 5 meter en 20 meter. Er wordt momenteel ook gewerkt aan een versie voor verdere afstanden. De cup die standaard op deze katapulten zit, is voornamelijk bedoeld voor kleinere voerdeeltjes als maden, partikels en pellets. Voor meer informatie, surf je naar: www.tackleguru.com
 


De nieuwe Light Pult van Guru Tackle
 

MPE Tackle Adjustable Goalpost Buzzer Bars

Het Engelse MPE Tackle is in Nederland niet echt bekend. Toch behoort MPE tackle tezamen met tal van andere Engelse rodsupport fabrikanten tot de absolute top! MPE Tackle rodsupport producten worden gemaakt van zowel hard geanodiseerd aluminium als het lichte en sterke titanium. In hun range zijn producten te vinden als banksticks, buzzer bars en producten als stage stands en stabilizers. Vooral hun buzzer bars zijn uniek te noemen door de geïntegreerde magnetische quickreleases! Nieuw in hun assortiment zijn de Goalpost Buzzer Bars. Deze zullen zowel verkrijgbaar zijn in 2rod als 3rod. Het betreft hier adjustable exemplaren. Voor meer informatie surf je naar: www.mpetackle.com
 


De nieuwe Goalpost Buzzer Bars van het Engelse MPE Tackle
 

Nieuwe producten Korda

Ook Korda introduceerde zeer kort geleden weer enkele nieuwe producten. Een van deze producten zijn hun Slow Sinking Dumbells. Ze zullen verkocht gaan worden in 3 verschillende groottes te weten 8mm, 12mm en 18mm. Ze zullen verkrijgbaar zijn in 4 verschillende kleuren met allen hun eigen flavour. Denk aan roze, wit, geel en bruin. Qua flavours kan je denken aan flavours die we ook kennen in de Maize/Corn producten uit diezelfde Fake Food Range. Denk onder andere aan Banoffee en Fruity Squid.  Tevens nieuw zijn nieuwe loden in de Textured Lead Range. Er zijn nu namelijk ook Square Pears verkrijgbaar!
 


De nieuwe Slow Sinking Dumbells van Korda
 

Korda Krank Hooks

Verder kunnen we nog een echte scope weggeven en dat zijn de Krank Hooks die waarschijnlijk begin 2014 het licht zullen zien! Deze nieuwe haken zijn ontwikkeld door het innovatieve genie binnen Korda en dan hebben we het natuurlijk over Tom Dove. In tegenstelling tot conventionele haken, zijn deze zo gevormd dat je geen gekke aligners meer nodig hebt voor een agressieve stand van de haak. Een simpele knotless knot is dan ook voldoende! Zodra er meer informatie is over dit nieuwe haakontwerp, dan horen jullie uiteraard van ons!
 


De nieuwe Krank Hooks ontwikkeld door Korda’s Tom Dove
 

Storm Kettle F1

Warm water maken aan de waterkant, kan op velen manieren. Van het simpele fluitketeltje en benzinebrandertje tot high-tech apparaten als een Jetboil. Een meer nostalgische manier is het gebruik van een Kelly Kettle of een Storm Kettle! Ben je weg van deze manier van water opwarmen maar vind je dit soort branders een beetje lomp en zwaar? Kijk dan eens naar de gloednieuwe F1 Storm Kettle! Deze kleine ketel is slechts 20 centimeter hoog en is geschikt voor 0.5 liter aan water.  Het leeggewicht ligt op slechts 450 gram. Door de silicone dop op de ketel, kun je hem gelijk ook als wateropslag gebruiken.  Als laatste is de neopreen hoes ervoor om ook de hete ketel af te schenken zonder dat je je handen verbrand. De prijs voor deze ketel ligt op iets meer dan 40 euro. Hij is te bestellen via www.thestormkettleshop.com
 


De compacte F1 Storm Kettle
 

Reaper Custom Tackle Cushion Drop & Run Leads

Momenteel kunnen we in de media merken dat er weer veel aandacht is voor loodverlies en of dat eigenlijk wel nodig is. Het verliezen van je lood tijdens de dril, is namelijk in veel gevallen niet nodig ondanks dat fabrikanten anders beweren. Toch lijkt het mede door deze discussie, dat we weer terug bij af zijn. Waren we het immers allemaal niet eens dat loodverlies nog maar een kleine stap is richting visveiligheid?  Toch zien we momenteel veel ‘nieuwe’ loden gebaseerd op het Centerpoint principe en dat zijn loden die veelal niet 100% visveilig ingezet kunnen worden. Nieuw van het Engelse Reaper Custom Tackle zijn hun Cushion Drop & Run Leads. Loden in de stijl van de JRC Asis loden maar dan nu in meerdere vormen.  Nu is onderstaand gebruik van deze loden niet echt visveilig te noemen. Toch zijn deze loden wel 100% visveilig te gebruiken! Hoe? Check ons artikel over de Asis loden eens! Interesse in deze loden? Kijk snel op hun Facebook pagina!
 


Cushion Drop & Run Leads van Reaper Custom Tackle
 

Carpspot Wierhark

Het is alweer herfst en dat betekent dat veel ondiepe wateren helemaal vol liggen met een dikke massa aan waterplanten. Erg vervelend natuurlijk! Nu kan je gaan wachten op de gemeente dat zij met hun maaibootje je water leegharken. In deze tijd van economische crisis gebeurt dit alleen niet altijd en dan zal je toch echt zelf een paar gaatjes moeten creëren! Dit kan prima met de handige Wierhark van het Duitse Carpspot. Het gaat hierbij om een stalen hark met aan beide zijden een 12 punten. De hark beschikt over een inklapbare houder met karabijn waaraan je een touw kan vastknopen. Dit touw is optioneel verkrijgbaar. Het principe is heel simpel maar zeer doeltreffend! Je kunt hem aanschaffen op www.carpspot.de. De kosten bedragen een 50,00 euro. 
 


De handige Wierhark van het Duitse Carpspot
 

Maki Haner Float Pod Concept

Het is februari 2013 als ik het opmerkelijke concept van de Float Pod lees op de Franse pagina van JRC/Gulp Carp. Het ging om een drijvende ponton speciaal voor je hengels. Je plaatst dit ponton ergens midden op het water, neemt zelf plaats in een zogenaamde Belly boat en je kan hierdoor op plaatsen vissen die je nooit voor mogelijk had gehouden! Een zeer sterk staaltje noviteit op die wateren waar bijvoorbeeld een verbod geldt op (electro) motoren en je met je rubberboot wat lastig wegkomt. Onlangs kwam ik deze Float Pod weer tegen op de Facebook pagina van de Franse JRC/Gulp consultant Maki Haner. Hij heeft namelijk een werkende versie in gebruik. Of er ooit een commerciële versie gaat komen van de Float Pod, weet ik niet. Toch kan dit prototype als inspiratie dienen voor velen! Het lijkt mij een zeer aparte ervaring in ieder geval!
 


Het Float Pod Concept van Maki Haner


En met het Float Pod concept van Maki Haner, ben ik aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Volgende week zijn we er weer met nog veel meer opmerkelijke producten! Tot dan!
 


Coming soon: Nash Tackle Optics Range


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.