Random nieuws oktober 2014 (deel 3)

Wat een bijzondere week was het weer deze week! Afgelopen zondag en maandag vond zo bijvoorbeeld de jaarlijkse Tackle & Guns Show plaats waar toch altijd de nodige primeurtjes worden weggegeven door de velen fabrikanten. In dit Random nieuws zullen we er uiteraard even bij stilstaan. Een andere bijzondere gebeurtenis deze week is een nieuw BeNeLux record in de vorm van de Mohikaan op een respectabel gewicht van maar liefs 41.2 kilo! Vanger Rudy Lemmens was dit maal de gelukkige en verovert hiermee die felbegeerde BeNeLux titel! Ook qua nieuwtjes was het weer een interessante week te noemen. We hebben de beste nieuwtjes, zoals altijd, voor jullie uitgezocht!

Deze week hebben we weer een bijzondere verzameling aan nieuwe producten voor jullie in petto. Voordat we overgaan naar deze nieuwe producten, behandelen we allereerst de overname van het Engelse Preston Innovations door het Amerikaanse WC Bradley Co. Vervolgens behandelen we het bijzondere aasconcept van het Engelse Stackerbaits en bekijken we naar een nieuwe range voor het onderhouden van je molens van het Duitse Quantum Radical. We gaan verder met de allernieuwste Daiwa Basia, Behandelen het Duitse Karpfentackle nach Wunsch-Metallbearbeitung en blikken vooruit op de aankomende tackle range van Rod Hutchinson. We sluiten af met een superhandig product van hPa voor het opbergen van je waders en behandelen een kledingstuk voor de gure tijden van het merk Buff. Veel leesplezier gewenst weer!
  


Coming soon: De nieuwe tackle range van Venture Carp

Overname Preston Innovations door WC Bradley Co

Hadden we het vorige week nog over de overname van het Engelse Rig Marole door het Japanse Marukyu, zo staan we deze week stil bij de overname van het Engelse Preston Innovations door het Amerikaanse WC Bradley. Preston Innovations is, zoals we allen wellicht weten, het moederbedrijf van merken als Avid Carp, Sonubaits en Korum Tackle. De nieuwe eigenaar, WC Bradley is voor ons vissers minder bekend ondanks dat de gehele Zebco groep onder hun valt. Door deze overname wordt WC Bradley dus een nog grotere speler op de hengelsportmarkt. Oprichter David Preston heeft besloten met pensioen te gaan waardoor het stokje wordt overgedragen aan Jeff Pontius. Wat de gevolgen zullen zijn voor de identiteit van de merken, blijft natuurlijk de vraag.
  

De overname van Preston Innovations is een feit

De producten van Stackerbaits

Bonne, we gaan door met de productnieuwtjes en we starten met het bijzondere aasconcept van het Engelse Stackerbaits. Stackerbaits verkoopt allerlei soorten aas als pop-ups, wafter dumbels en imitatie aas. Het leuke aan hun presentatiemateriaal is dat de potjes waarin de producten zitten voorzien zijn van schroefdraad van onder en boven waardoor je ze op elkaar kan draaien. Op deze manier kan je velen soorten aas compact meenemen. Nu zal ik de laatste zijn die zegt dat dit heel erg nieuw is. We hadden immers in juli dit jaar nog de IB Power Tower van Imperial Baits wat op hetzelfde principe werkte. Toch vind ik het idee best innovatief te noemen. Het meenemen van zo'n 'staaf' aan aas is immers compacter dan het meeslepen van een aastas. Voor meer informatie surf je naar;  www.stackerbaits.co.uk
  

De velen mogelijkheden van het Engelse Stacker Baits

Daiwa Basia Air Z45QD

Op de markt bestaan velen molens in allerlei mates van kwaliteit en prijs. De Basia's van Daiwa behoren al jaren tot de allerhoogste top en dat daar een flink prijskaartje aan hangt is eigenlijk niet eens opvallend te noemen. Daiwa doet er voor 2015 een schepje bij want ze introduceren hun allernieuwste paradepaardje in de vorm van de Basia Air Z45QD. Een molen die in Nederlandse euro's over de 1000 euro de stuk zal gaan! Nu hadden we het in juli dit jaar al even over hun DCR concept. Online kon je je eigen Basia samenstellen door middel van het toevoegen van diverse onderdelen. Deze molens hadden toen al een startprijs vanaf 700 euro. Het is dan ook de vraag waarom je voor deze Z45QD zal gaan als je voor hetzelfde geld ook je molen kan laten pimpen naar wens. Het antwoord is de nieuwe Mag Sealed Technology waardoor vuil geen kans meer krijgt op de essentiële molenonderdelen. Hierdoor draait hij, mede door de Zaion Rotor, gewoon veel langer als een zonnetje. Qua uiterlijk is deze Air Z45QD ook een plaatje. De antraciet kleur in combinatie met rode accenten doet het enorm goed. Voor meer informatie surf je naar; www.daiwasports.co.uk
  

De nieuwe Daiwa Basia Air Z45QD

Quantum Radical Hot Sauce range

Misschien nog niet zozeer nodig bij bovenstaande molen maar zeker wel voor de molens die al wat jaartjes meegaan, is goed onderhoud. Op de markt zijn diverse producten te vinden om je molen een jaarlijkse doorsmeerbeurt te geven. Denk aan de producten van Ardent of van de molenfabrikanten zelf. Nieuw van het Duitse Quantum Radical is hun Hot Sauce range. Een range aan producten voor dat onderhoud. Denk aan een Reel-oil, een Grease en een Lubricant Spray. Zo zorg je ervoor dat elk bewegend deel van je molen soepel blijft lopen. Een aanrader voor de vissers onder ons die het buiten al veel te koud vinden en hun molens in het vet willen hangen.
  

Producten uit de Hot Sauce range van Quantum Radical

Karpfentackle nach Wunsch-Metallbearbeitung

Het is een hele mond vol en ik had persoonlijk wel een meer catchy naam gekozen. Toch is Karpfentackle nach Wunsch-Metallbearbeitung het vermelden waard. In de oorsprong is dit bedrijf beter bekend als DB-Hunter en ligt hun specialisme in het vervaardigen van DB-killers voor uitlaten. Toch hebben de heren blijkbaar markt gezien en willen ze hun kennis en kunde als het gaat om metaalbewerking gaan inzetten voor het vervaardigen van rodpods, banksticks en meer. Op hun Facebookpagina zijn enkele voorbeelden te vinden van spullen die ze kunnen maken. Vooral hun swinger is een bijzondere verschijning die bijna oldskool doet aanvoelen. Ben je nog opzoek naar een partij die een rodsupport setup kan bouwen naar eigen wensen en inzichten? Klop dan eens aan bij ze!
  

Een custom swinger gemaakt door Karpfentackle nach Wunsch-Metallbearbeitung

Rod Hutchinson Tackle

Rod Hutchinson is naast een fenomeen in de hengelsport ook de man achter zijn eigen gelijknamige bedrijf. Het aas van Rod is al decennia lang geliefd door vissers uit de hele wereld en niet zonder reden. Toch introduceerde Rod Hutchinson op de afgelopen Tackle & Guns Show zijn tackle range met producten als hengels, bivvies, slaapzakken en stretchers. Net als dat Venture Carp zal gaan komen met tackle, is ook Rod Hutchinson dezelfde weg ingeslagen. Vooral de nieuwe Dream Maker hengels zien er geweldig uit. Wanneer er meer info beschikbaar is dan zijn jullie de eerste die het horen. Mocht je al geïnteresseerd zijn, houdt dan even; www.rodhutchinson.co.uk in de gaten!
  

De nieuwe Dream Maker hengels van Rod Hutchinson

hPa Waderbag

Waders of waadpakken zijn op sommige wateren echt een must-have om vis te vangen. De voordelen als lijnen uitlopen, de bodem aanvoelen of vastzittende lijn te bevrijden zijn enkelen. Een klein nadeel van waders of waadpakken is dat ze vaak dat ze nat blijven en ook nat de auto ingaan met alle gevolgen van dien. Een geweldige gadget zag ik bij het merk hPa met hun Waderbag. Deze Waderbag is in principe gewoon een rond grondzeil met in de rand een trekkoord. Stap midden in de Waderbag, doe je waders uit, trek het koord bij elkaar en je waders zitten netjes en droog verpakt. Een kind kan de was doen! De Waderbag kost ongeveer 30 euro en is verkrijgbaar via;  www.chronocarpe.com
  

De handige Waderbag van hPa

Buff Original Carp

Een Buff of een Hadi is in principe een simpele nekwarmer c.q. muts om wind en kou in de nek en op het hoofd tegen te gaan. Nu de temperaturen buiten weer wat minder aangenaam worden, een prima stukje kledij om te behandelen in dit nieuwsitem dacht ik zo! Een Buff is gemaakt van een microvezel fabric en is winddicht. Hij is lichtgewicht, ademend en bovendien warm! Het grappige is dat Buff een speciale vissercollectie in het leven heeft geroepen. Naast diverse camouflage patterns als Mossy Oak, bestaat er zelfs een heuse Carp versie met een schubbenpatroon. Heb je vaak last van wind en kou in de nek tijdens je vissessie? Kijk dan eens op  www.headwearwebshop.nl en bestel je Buff. De prijs per stuk bedraagt net geen 17,00 euro!
  

De Carp Original Buff met schubbenpatroon


En met de warme Buff ben ik aan het einde gekomen van dit derde Random nieuws van de maand oktober. Volgende week zijn we terug met nog veel meer nieuwtjes. Tot dan!
 


De nieuwe Grabbers van het Engelse Cygnet Tackle 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.