Random nieuws september 2012

We zitten alweer in de maand September en het is daarom weer tijd voor wat nieuwtjes. In deze editie ondermeer aandacht voor de nieuwe voerscheppen van Gardner Tackle, Gave kleding van het Engelse Fishing Threads en een nieuw revolutionair product van Lynx Compression Technology.  Daarnaast nieuwe producten van Fox, JRC, Taska en Carpleader Baits. Veel leesplezier toegewenst!Carpleader Baits

Wie een beetje op de hoogte blijft van het laatste karpernieuws zal vast wel via de diverse mediabronnen hebben opgevangen dat Mourad Aviara naast Carpleaders is begonnen aan een aaslijn genaamd Carpleader Baits. Ondanks dat de planning was dat Carpleader Baits pas in 2013 het licht zou zien, heeft Mourad besloten om de planning bij te stellen en kunnen we binnen een korte tijd al de producten kopen. In het gamma zullen zowel boilies, pop-ups, soaks, sprays en kleding aanwezig zijn. De boilies hebben catchy namen meegekregen als Inferno, Utopia en Enigma. Vooral de Enigma boilie is vernieuwend te noemen! Deze boilie is ontwikkeld op basis van ‘Kip-aminol’. Aminozuren gewonnen uit, zoals de naam al zegt, kip! Aminol op basis van vis is een product wat we steeds minder aan de waterkant zullen gaan tegenkomen. Dit nieuwe substituut is vrij nieuw in de karperwereld wat deze boilie net even anders maakt! Interessant!


Het label van de Enigma boilies van Carpleader Baits
 

Fishing Threads Clothing

Het lijkt niet op te houden met nieuwe of relatief nieuwe Engelse kledingmerken. De afgelopen maanden zijn er zoveel merken al de revue gepasseerd dat wij het ook allemaal niet meer bijhouden! Het is dan ook lastig om je als kledingmerk een beetje te profileren. De beste manier is gewoonweg om leuke en ludieke kleding te ontwerpen. Fishing Threads weet daar alles van af en heeft zulke kleding nu net in het assortiment.

Van rustige kleding met enkel het merk tot catchy slogans die ludiek genoemd mogen worden. Een van hun laatste producten bijvoorbeeld, het MILF shirt ( Men, I  Like to Fish) is er bijvoorbeeld zo eentje! Wie wilt die nu niet hebben! Voor het complete overzicht aan producten kun je het beste even kijken op: www.fishingthreads.co.uk


Het M.I.L.F T-shirt van Fishing Threads
 

Gardner Tackle Munga Spoons

Een voerschepje is zo’n simpel maar enorm handig product wat ik graag gebruik voor het mixen van mijn smikkelmixjes. Deze handige schepjes kosten bij het tuincentrum vaak een paar schamele euries en doen wat je ervan verwacht. Ook enkele hengelsportfabrikanten verkopen deze voerschepjes zoals bijvoorbeeld het Engelse Carp-Tart. Ook Gardner Tackle heeft onlangs van deze voerschepjes opgenomen in het assortiment onder de naam Munga Spoons. Groene en bruine schepjes voor verschillende doeleinden. De kosten zullen liggen op een 6 euro per setje van 2. Een handig product!


De Munga Spoon van Gardner Tackle
 

JRC Cradles

Carp Cradles, onthaakmatten in de vorm van wiegje, werden een aantal jaar geleden enorm populair door de introductie van de Nash Monster Carp Cradle. Een flinke mat op pootjes die enorm visveilig te noemen was. Na de introductie van Nash zagen we dat verschillende andere fabrikanten aan de slag zijn gegaan met hun versie van deze cradle. Zo zijn ze tegenwoordig te koop van merken als Skarp, Avid Carp en meer. Ook JRC presenteerde tijdens de jaarlijkse Salesmeeting van 2012 hun versie van de Carp Cradle. Een robuuste mat met een stevig X-frame. Deze nieuwe cradles zullen komende maanden waarschijnlijk hun release vinden in het grote hengelsport land net als de DSI Solar beetverklikkers en meer andere zeer interessante producten!


De nieuwe Carp Cradles van JRC
 

Nieuwe producten Fox International

Ook het grote Engelse Fox zit nooit stil. Zo blijven ze aan de lopende band komen met nieuwe en revolutionaire producten! Allereerst even aandacht voor de nieuwe Stainless Mugs van hun. Mokken van roestvaststaal met in het oranje het bekende Fox logo inclusief hun slogan. Steeds meer karpermerken zien we de laatste jaren komen met een eigen bedrijfsmok. Waar we eerder als mokken konden kopen van Delkim, Trakker, Gardner Tackle, D.A.M, Nash en diverse ander merken, zo zullen we de komende tijd ook Fox mokken kunnen kopen. Tel daarbij op dat ook Rig Marole met mokken bezig is en je begrijpt dat we deze winter de koffie niet uit onze handen hoeven te slurpen!


RVS mokken van Fox
 

Aanvullingen Fox Black Label Range

Daarnaast heeft Fox in de Black Label Range ook weer enkele producten erbij. Zo zijn er nieuwe buzzer bars, XL snag ears en spacers! Vooral de spacers zijn natuurlijk altijd enorm interessant. Een spacer kan je bijvoorbeeld maar zo nodig hebben als je swingers of snag ears niet lekker onder je pieper passen of dat het aan/uit knopje van je pieper in de weg zit. Ze zijn 18mm en uitgevoerd in aluminium wat zwart geanodiseerd is net al de gehele Black label Range. Een handig item wat prima aansluit op de rest van de Black Label Range.


Black Label Spacers van Fox
 

Lynx Fishing

Het Engelse Lynx Fishing was de grote winnaar van de Efftex 2012 beurs die onlangs gehouden is. Niet alleen wonnen ze de ‘Innovation of the year’ award, ook wonnen ze de befaamde ‘Visitor’s Choice’ award waardoor ze dubbel in de prijzen vielen. Hun product, het zogenaamde ‘Compression Technology’, is een manier om een lijn zonder knopen aan een haak te monteren zonder gebruik te maken van warmte of lijm. Hierdoor zijn knopen, welke vaak het probleem zijn van lijnbreuk, niet meer nodig.  De afgelopen decennia hebben we meer van dit soort innovaties mogen zien om knopen in rigmontages te elimineren. Voorbeelden zijn Carp Crimps, P-Line Stop Glue of het wikkelsysteem van Easy2Hook haken. Het is even afwachten of we deze techniek ook in de karpervisserij mogen gaan verwachten. Het bedrijf zal zich namelijk eerst richten op de roof- en zeevisserij. Mocht de techniek aanslaan dan zal het ongetwijfeld niet lang duren voordat we dit product ook zullen zien in karperland. Bekijk onderstaand filmpje voor de precieze werking van Compression Technology en de nadelen van conventionele bevestigingen.


En met Lynx Fishing zijn we aan het einde gekomen van dit eerste nieuwsitem van de maand September. De volgende keer meer trendy nieuws uit karperland. Tot dan!
 


De nieuwe Taska Tackle Clothing Range. Ook geschikt voor de wielrenner?!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.