Random nieuws september 2012 (deel 2)

In dit tweede deel van Random nieuws voor de maand september hebben we weer een aantal zeer gave nieuwtjes voor jullie in petto die we jullie niet wilden onthouden. Wat dacht je van een scoop van de nieuwste producten van ATT Tackle, Gave stickers van Domed om je Delkims te pimpen of een handige First Aid kit van Sanger Anaconda? Daarnaast nieuws van onder andere Taska Tackle, Smart-Indicators, Custom Carp Clothing, Korda, Atomic Tackle, 30Plus en Trakker. Veel leesplezier toegewenst!Anaconda First Aid Kit

We hebben er het in het verleden al vaak over gehad dat er eigenlijk in elke vistas verplicht een EHBO-kitje zou moeten zitten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en vooral aan de waterkant loopt je nog weleens een schrammetje op! Op de markt zijn van diverse merken aardige EHBO-kitjes te koop. Van de speciale EHBO-kitjes van Trakker tot de kitjes van Ikea waar we onlangs nog over schreven. Ook Sanger Anaconda heeft een hele aardige EHBO-kit in het assortiment met daarin de basisbenodigdheden voor het behandelen van een wondje. Van pleisters tot heuse desinfecteerdoekjes! De EHBO-middelen zitten in een sterke case en kan daardoor tegen een stootje. In deze kit zit overigens ook een heus apparaatje om haken uit je hand te verwijderen! Wij raden aan om deze niet te gebruiken! Raadpleeg te allen tijden een dokter aangezien je met wikken en trekken aan een haak in je hand je onnodig weefsel vernietigd! Ook raden we hier wederom aan om deze kit bij te vullen met een tekentang, een extra desinfecteermiddel als Dettol of Betadine en een insecten uitzuigkitje. Zo heb je een complete kit bij de hand voor wanneer het helaas nodig is! De kitjes kosten overigens iets minder dan 6 euro en zijn te bestellen via Markerworld.nl. Leuk prijsje!

 


De Sanger Anaconda First Aid Kit
 

Domed Stickers for Delkim

Het pimpen van je Delkims was voorheen niet zo eenvoudig als het pimpen van bijvoorbeeld je Nevilles. Enkel de Delkim Indentity Kits waren een oplossing maar waren ook niet echt uniek te noemen. De afgelopen maanden is daar verandering aan gekomen. Hadden we het in een vorig item nog over gave stickers van voetbalclubs die het Delkim logo op je beetverklikker kon vervangen van Smart-Indicators, zo bestaat er sinds kort het Engelse bedrijfje Domed die stickers op maat kan maken voor je Delkims. Op hun Facebook pagina staan echt talloze voorbeelden van stickers van alle hengelsportbedrijven die je maar kan bedenken. Voor de tukkers onder ons is er zelfs een heuse John Deere sticker! Ben je dus nog opzoek naar iets speciaals, schroom je niet en contact ze eens!

 


Domed Stickers met Century Logo
 

Smart-Indicators Smart Alarm

Ook Smart-Indicators van Andre Bijl gaat in december komen met een zeer interessant product voor Delkim gebruikers en dat is Smart Alarm. Smart Alarm is een apparaatje met een stil  infrarood alarm wat afgaat wanneer er beweging plaatsvindt rondom je bivvy. Hij werkt op je Delkim receiver waardoor je receiver een geluidssignaal geeft wanneer het Smart Alarm kastje beweging detecteert. Het stille alarm gaat af binnen een bereik van 4 tot 7 meter en de bewegingsmelder detecteert in een hoek van 120 graden. De batterij van het kastje gaat een 100 uur mee. Het Smart Alarm kan je maximaal een 150 meter van je receiver afhouden voor vol bereik. Mijn inziens meer dan genoeg dus!  Zoals net al gezegd werkt het Smart Alarm enkel op Delkims en dan de types RX Plus en RX Plus Pro.  Een zeer interessant product waar ik zeker naar uitkijk! Smart Alarm is wederom zo’n nieuw product waarover is nagedacht. Na de introductie toentertijd van de Black Monkey monkey climbers, komt Andre Bijl wederom met een leuk product. Nu maar hopen dat ze de concurrentie aan kunnen gaan met Ecopa-Ball en Atropa die al een soortgelijke producten in het assortiment hadden.


Smart Alarm van Smart-Indicators wordt verwacht in december
 

ATT Tackle Buddy Assist

Advanced Technology Tackle of afgekort ATT heeft onlangs ook weer enkele zeer fraaie producten naar buiten gebracht die binnenkort de handel in zullen gaan. We beginnen bij een van hun nieuwste producten genaamd Buddy Assist. Buddy Assist is zo’n apparaatje wat enorm handig is als jij of je vismaat last heeft met wakker worden van een run. Dit handige apparaatje zorgt er namelijk voor dat ook je vismaat wakker wordt als jouw pieper gaat! Buiten dat je hier natuurlijk enorm leuke geintjes mee uit kan halen, kan het ook verdomd handig zijn! Zo zorg je er in ieder geval voor dat een van jullie wakker is wanneer een karper je aasje heeft gepakt en probeert naar zijn vrijheid te zwemmen. De Buddy Assist werkt enkel in combinatie met de ATT V2 of de nieuwe Deluxe receivers. Heb je al ATT beetmelders en wordt je ’s nachts maar niet wakker van je pieper, dan is dit een zeer interessant alternatief!  Een soortgelijk product zagen we overigens dit jaar al bij Daiwa met hun IB-One beetmelders waarbij de receiver was uitgerust met een tweede kleine receiver voor hetzelfde doeleinde. Deze versie van ATT is alleen net wat kleiner en ziet er ook nog eens gelikt uit! Het nadeel zou enkel kunnen zijn dat je vrouw denkt dat je met een mini vibrator om je nek loopt!


De nieuwe ATT Buddy Assist
 

ATTs IW Alarm

Tevens nieuw is de nieuwste generatie ATTs beetverklikkers van dit Engelse merk die verkocht gaan worden onder de naam ATTs Illuminated Wheel Alarms (IW) Zoals de naam al zegt is bij deze nieuwe generatie het ledje wat voorheen voorop de beetverklikker zat, verhuisd naar net onder het rollerwieltje waardoor deze geheel wordt opgelicht bij een aanbeet. Deze nieuwe beetverklikkers zullen verkocht gaan worden zonder wieltjes! Wellicht een beetje raar om een incompleet product te kopen maar aan de andere kant kun je nu gewoon losse wieltjes kopen naar keuze! Het idee van oplichtende wieltjes zagen we eerder al bij de Prologic WUSB beetverklikkers. Toch vind ik het zelf wel een hele gave nieuwe feature! Het maakt deze ATTs beetverklikkers helemaal af!

 


De nieuwe ATTs IW Alarms
 

Custom Carp Clothing

Tja, we zullen er deze winter warmpjes bijzitten met al die nieuwe karperkledij die de laatste maand is gelanceerd! We hebben weer een nieuwe en dat is het Engelse Custom Carp Clothing. Custom Carp maakt kleding met erg leuke slogans die ook nog eens ergens op slaan! Kort en ludieke slogans doen het altijd goed. Wie heeft er immers niet gelachen om de Freek Willem en Sjaak commercials van Gamma! Het levensdoel van Custom Carp is om wat meer humor te brengen in de karpervisserij. In hun visie is karpervissen te formeel en mag er soms best wat gelachen worden. Vissen draait immers niet alleen om cijfertjes maar vooral om plezier! Je vind Custom Carp op Facebook waar je enkele van hun shirts kan bewonderen en kopen. Hun doel is om constant met nieuwe en originele shirts te komen. Een merk om zeker in de gaten te houden!


Kleding van Custom Carp Clothing
 

Taska Tackle Rodpod version 2

Halverwege augustus van dit jaar lieten we jullie in een van onze Random nieuwsitems al de nieuwe rodpod van Taska Tackle zien. Een multifunctionele rodpod die zowel interessant was voor kleine als grote wateren. Toch blijft het niet bij deze rodpod en heeft Taska onlangs een tweede rodpod geïntroduceerd die er tevens heel aardig uitziet! Deze nieuw rodpod is een beetje een mix van de Solar Worldwide rodpod en de Pro Line versie. Een roestvaststalen rodpod die wederom multifunctioneel is en zowel kan omgetoverd worden van een tarty rodpod tot een heuse rivier rodpod. Ook bij deze rodpod zijn de buzzer bars weer voorzien van het ingenieuze TLOC systeem om je beetverklikkers snel vast te zetten. Deze eerste spypics doen ons al heel wat beloven!

 


De tweede Taska Tackle Rodpod
 

Atomic Tackle Trappa Hooks

Atomic maakt al sinds jaar en dag hele aardige haken. Een nieuwe haak wat in het assortiment gaat komen is de Trappa Hook. Megascherpe haakjes van het type ‘Curved Shank’ in de nieuwe en super gave Gunsmoke uitvoering. Ze zullen leverbaar worden in de maten 4, 5, 6, 7, 8, en 10. De verwachting is alleen dat ze pas in 2013 worden verkocht. Atomic is goed bezig met hun nieuwe Gunsmoke coating. Na eerder al de Chodda Hooks en de Claw Hooks te hebben geïntroduceerd, zal deze Trappa hook waarschijnlijk veel vissers blij maken. Curved Shank haken blijven enorm effectief en met deze nieuwe coating zal de haak ook nog eens een heel stukje minder opvallen op die modderige bodem! Erg mooie haken!

 


Trappa Hooks met Gunsmoke coating van Atomic Tackle
 

30Plus Kodex Alarm Fascias

Het Engelse specimen merk 30Plus is voor de meeste van ons een onbekende speler op de markt. Toch wordt 30Plus al jaar en dag verdeeld in Nederland door Leonard Sports en hebben ze toch enkele producten in het assortiment die helemaal zo gek niet zijn! Een voorbeeld zijn de Kodex beetverklikkers die enkele interessante opties hebben. Naast de mogelijkheid om toon, volume en gevoeligheid in te stellen, kun jezelf de led kleur wijzigen, kan je simpel op de achterkant snag ears in draaien ( a la Nash Siren RS1) en kun je de voorfrontjes (Fascias) veranderen a la Solar V10 beetverklikkers. Er zijn diverse voorfrontjes verkrijgbaar. Van carbon, Union Jack of camou exemplaren tot zelfs een versie met daarom een blonde schone! Zo kan je je beetverklikker ook nog een sexy maken! Je moet er maar van houden!


Met dit soort covers op je pieper wordt vissen steeds leuker!
 

Trakker Hook-Ups

Lang niet alle vissers demonteren hun rigje van hun systeem wanneer ze klaar zijn met vissen. Het is natuurlijk lekker gemakkelijk zo maar niet heel erg goed voor je rigje zelf en de ogen van je hengel! Zo beschadigen de haken sneller en wordt het krimpkous van je rigje uit zijn curve getrokken. Tevens beschadigen de haken de keramiek van je hengelogen wat natuurlijk niet bevorderlijk is. In het verleden had het Engelse MCF daarom al de Kicker Clips in het leven geroepen om zo je haak en de curve van het krimpkous te beschermen als je toch te lui was om je rigje van je montage af te halen. Nieuw van Trakker zijn de Hook-Ups die voor precies hetzelfde doeleinde zijn ontworpen. Monteer je Hook-up op een van je hengelogen en prik de haak van je rigje in de Hook-up. Zo komt de haak nooit in aanraking met het keramiek van je hengelogen. Tevens houdt het krimpkous door het ontwerp van de Hook-up nog steeds zijn zelfde curve. Verwijder je ook nooit je lood van je systeem na het vissen? Dan adviseren we overigens ook eens te kijken naar de Nash Lead Bands.

 


Hook-Ups van Trakker Products
 

Korda Pop-up Corn

Korda en imitatiemaïs, wie had dat gedacht of sterk nog, wie had dat niet gedacht! Het is eindelijk zover dat Korda meegaat in een hype die al bijna geen hype meer is. Imitatieaas heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een topvanger en eigenlijk is het dan ook niet zo gek dat Korda eindelijk ook komt met imitatiemaïs. Het gaat hierbij om maïs in fluoro kleurtjes met een smaakje. De smaken zijn gelukkig niet alledaags. Wat dacht je bijvoorbeeld van Citrus Zing, I.B. Flavour of Fruity Squid? Termen die aan de verbeelding overlaten en dat maakt mij dan toch wel heel nieuwsgierig naar deze producten! Een leuk detail is overigens dat ze ook de stoppertjes bijleveren in de zelfde kleur als de maisjes. Dat moet ik de heren van Korda nageven, ze letten wel op de details! Ondanks dat de markt vergeven is van imitatiemaïs, ben ik zelf erg benieuwd naar deze nieuwe producten. Imitatiemaïs met de befaamde Zing flavour is toch zeker indrukwekkend te noemen!

 


De nieuwe Pop-up Corns van Korda
 

En met Korda ben ik aan het einde gekomen van dit tweede nieuwsitem van de maand september. De volgende keer wederom nieuwtjes van around the globe. Tot dan!
 


Monkey Climber mug

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.