Random nieuws september 2012 (deel 4)

We zijn alweer aanbeland in het 4e deel van Random nieuws van de maand september. Qua weer kunnen we allen merken dat het al behoorlijk kouder is geworden. De uitgelezen kans om eens goed van start te gaan op je water want de vissen krijgen weer honger. Voor die vissers die het seizoen al hebben afgesloten en liever een beetje struinen over het internet, weer enkele nieuwtjes. Deze keer aandacht voor de nieuwe samenwerking tussen Korda en Prestige Carp-Porter, nieuwe producten van Avid Carp en nieuws van het Engelse aasmerk Discharge.

Daarnaast nieuwtjes van onder andere Korda, Lee Valley Customs, The Lead Shed, PB Products, AVK, Solar Tackle, Nash Tackle, Fishtec en Btone. We sluiten af met een super gave gadget voor de oppervlaktevisserij van Linjazro. Veel lees- en kijkplezier toegewenst!Korda samenwerking met Prestige Carp-Porter Grootmacht

Korda is de laatste jaren flink bezig om hun imperium uit te breiden. Zo hebben ze de afgelopen al samenwerkingen, overnames en verdeelrechten gecreëerd met merken als Trakker, Mainline, Daiwa, Delkim, Kiana (Carp Goo), Thinking Anglers (Carp care Kits), de gebroeders Pashley (Stow Bobbins) en Cygnet Tackle. Onlangs heeft Korda tevens aangekondigd dat ze ook een samenwerking zijn aangegaan met Prestige Carp-Porter. Prestige is wellicht het merk als het gaat om carp trolley’s om al je materialen, wanneer je een stukje moet lopen, geordend en veilig over te brengen. Prestige heeft dan ook al 20 jaar ervaring in deze business en een enorme knowhow opgebouwd. Zo hebben ze zelfs een elektronisch aangedreven exemplaar wat het sjouwen van je spullen naar je stek een heel stukje aangenamer maakt. Door de samenwerking met Korda zullen de producten van Prestige nu ook veel makkelijker verkrijgbaar zijn op het vaste land. Het is alleen de vraag of ook Prestige producten als bedchairs en chairs naar het vaste land zullen komen. Zo zullen ze immers moeten gaan concurreren met hun eigen merk Trakker die al soortgelijke producten verkoopt.


Prestige Carp-Porter komt naar het vaste land!


Discharge Black Magic

Ondanks dat we er niet van bewust zijn, is er het afgelopen jaar een ware revolutie op aasgebied ontketent als het gaat om zo attractief mogelijke baitglugs. 2012 is namelijk het jaar dat Baitglugs naar een geheel nieuw niveau zijn getrokken. Dit is gekomen door twee fabrikanten die beide een glug hebben ontwikkeld die niet enkel meer op reuk of smaak werkt maar ook een zeer hoog visueel karakter heeft. Deze fabrikanten zijn Kiana (Korda Goo) en Discharge. Voornamelijk het Engelse Discharge is toch wel grondlegger en innovator op dit gebied. Op dit moment hebben zij al 6 smaken in het assortiment inclusief bijbehorende pop-up’s die ook een prachtige uitwaseming kennen. Het allernieuwste product wat 10 oktober in Engeland gelanceerd zal worden is Black Magic. Een gitzwarte glug met een enorme uitwaseming vol attractoren. Een product om zeker in de gaten te houden! Binnenkort alle ins en outs omtrent Discharge en Black Magic!


Discharge Black Magic


Nieuwe producten Avid Carp

Ook het Engelse Avid Carp gaat weer komen met enkele nieuwe producten. Allereerst zijn daar de nieuwe Markerleads. Markerleads zijn speciale loden die worden gebruikt bij het peilen en bepalen van de bodem. De vorm van dit soort loden is essentieel om zo de fijnste bodemsoorten te kunnen onderscheiden. De Markerleads van Avid lijken nog het beste op een dikke vliegtuigbom uit de tweede wereldoorlog. Buiten dat ze lekker door de wateroppervlakte heen prikken, zorgt het stompe puntje ervoor dat je prima kan bepalen met wat voor soort bodem je te maken hebt. Een goed ogend product al zeg ik zelf! Naast deze markerleads is er ook een nieuwe slaapzak uit en nieuwe onthaakmatten.


De nieuwe Markerleads van Avid Carp


Korda Krusha Special Edition

Korda gooide hoge ogen met hun Krusha. Een handige tool om partikels als pinda’s of tijgernoten, boilies en pellets fijn te maken. In het artikel ‘De beginnende revolutie van baitgrinders’ schreven we al dat dit product niet veel tijd nodig zou hebben voordat deze bij de meeste vissers tot de standaard uitrusting zou gaan behoren. Niks is minder waar en velen van ons hebben een Krusha of variant van een andere fabrikant in de tas zitten. Korda leverde vanaf het begin al Krusha’s in 2 maten. Een kleine en een grote variant. Niet veel later zagen we de introductie van de Krusha Pouches gemaakt door Trakker en een Korda Krusha Black Edition variant. Onlangs is er een 4e variant geïntroduceerd welke wederom een Special Edition bedraagt. Het gaat hierbij om een transparante versie met een matzwarte finish. Nu doet dit product hetzelfde als alle andere baitgrinders maar vet is hij wel!


De Special Edition Krusha van Korda


AVK goes Belgium

Het Nederlandse Aas voor Karpers van Ronnie van Berlo timmert hard aan de weg om de grootste en beste partikelleverancier van Nederland te worden. Aangezien ze dit al aardig is gelukt gaan ze hun grenzen verleggen naar België. Jordy Lenaerts zal namelijk binnenkort AVK België gaan starten. In de verkoop zal nagenoeg hetzelfde assortiment te koop zijn als in Nederland te koop is. het voordeel is alleen dat Belgische vissers die graag gebruik willen maken van de producten van AVK niet meer naar Nederland hoeven te komen/betalen om aan de producten te geraken. Binnenkort zal de site www.aasvoorkarper.be online gaan waar ook onze zuiderburen kunnen bestellen. Zeer interessant voor de Belgische leden onder ons aangezien AVK wellicht het enigste bedrijf is wat een enorm scala aan verschillende (geprepareerde) tijgernoten verkoopt en deze ook nog eens gekoeld bewaard!


Tijgernoten van Aas voor Karpers (AVK) nu ook in België verkrijgbaar


The Lead Shed White Coated Backleads

Backleads of plat gezegd toploodjes zijn al decennia lang enorm handige loodjes om ervoor te zorgen dat je lijn van onder de top van je hengel over de bodem naar je rig loopt. In de handel zijn enorm veel soorten,maten en kleurstellingen te koop. Ook het Engelse The Lead Shed wat gespecialiseerd is in lood, heeft aardige en vooral betaalbare toploodjes in het assortiment. Nieuw zijn de zogenaamde White Coated Backleads. Witte gladde toploodjes die in tegenstelling tot de gecamoufleerde exemplaren eens wel goed opvallen. Doordat we toploodjes vaak vlak onder de (ondiepe) kant vissen en we deze loodjes nog weleens kwijtraken, is het soms best handig als zo’n toploodje een wat feller kleurtje zou hebben. Zo kun je een wit toploodje veel makkelijker terugvinden als je hem in het (hoge) gras laat vallen. Een erg hoog camouflage gehalte hebben deze loodjes dus niet tenzij je vist op een water met een bijna witte zanderige bodem. Ben je zo iemand die nog weleens zijn toploodje uit zijn handen laat vallen en hem niet meer kan terugvinden? Dan zijn deze toploodjes wellicht een optie!


White Coated Backleads van The Lead Shed


Linjazro Duck Sentinel

Ondanks dat het buiten qua tempratuur en kleur van de bomen alweer herfst lijkt, hierbij toch nog een gave gadget voor de oppervlaktevisserij die Edward van Berkum mij toespeelde. De Duck Sentinel van Linjazro is een gave gadget die afrekent met een van de meest hekele zaken van de oppervlaktevisserij en dat zijn watervogels. Dit speciale kapje monteer je over je hoofdlijn. Het kapje wordt drijvend gehouden met foampjes in de kleur en vorm van boilies en/of pellets. Het idee is dat je je hoofdlijn door het kapje haalt er daaraan je haak met je drijvend aasje bevestigd. Het kapje beschermt als het ware je drijvende aasje tegen watervogels. De foampjes die rondom het kapje zitten gemonteerd zijn verkrijgbaar in 7 kleuren en meerdere maatjes. Je kan deze foampjes tevens soaken om nog meer response te creëren. Vanaf onder water gezien lijkt het net of de foampjes ook voedsel zijn voor de karper. Je kan op deze manier dus en de karper triggeren en vissen zonder die eeuwige last van watervogels. Een geweldige gadget! Voor meer informatie surf je naar: www.linjazro.co.uk


De Duck Sentinel van Linjazro

Bekijk ook onderstaande filmpje voor meer informatie en de Duck Sentinel in actie.PB Products UK

Ondanks dat het op de Nederlandse bodem aardig rustig is bij PB Products, is onlangs de Engelse site van dit merk online gegaan. In het verleden zagen we al sporadisch PB Products in de Engelse online webshops. Met deze UK versie van PB Products willen ze nog een stapje verder gaan en het merk algemeen introduceren op het eiland. Op de site staan veel van de producten die we in Nederland al kennen. Merkwaardig is alleen dat er ook een productopstaat dat we juist nog niet kennen. Dit product is Silk Ray Leader. Een leadless leader in de trant van Free-Fall Leadermateriaal van Rig Solutions of Contour Unleaded van Solar Tackle. Silk Ray heeft een breeksterkte van 45lb en is verkrijgbaar in de kleuren silk, gravel en weed. Er is overigens onlangs al reclame voor gemaakt in Karperwereld 85. Het is dus even wachten voordat het ook in Nederland in de schappen ligt!


Silk Ray van PB Products


Btone Battery Converters

Batterijen hebben we aan de waterkant maar al te vaak nodig. Van batterijen voor je bivvylight tot batterijen voor handzenders, beetverklikkers, zakradio’s en noem maar op. Gelukkig gaat tegenwoordig steeds meer op accu’s maar soms heb je van die producten die toch echt nog grote batterijen vragen. Voorbeelden zijn grotere zaklampen en elektrische lantaarns. Bij Markerworld zag ik onlangs een enorm handige gadget waardoor je enkel nog een paar AA batterijen hoeft mee te nemen om apparaten die op de grote en zware C-cell en D-cell batterijen te laten werken. Dit zijn namelijk de Btone Battery Converters. Handige converters die je AA batterij zo omtoveren tot een C-cell of D-cell batterij! De kosten zijn overigens ook nihil. De converters kosten namelijk slecht een anderhalve euro. Heb je dus nog apparaten die werken op die grote batterijen en til je je een breuk aan reservebatterijen? Kijk dan eens naar deze simpele maar doeltreffende gadget! Makkelijker kunnen we het niet maken!


Btone Battery Converters


Solar Tackle Compact Adjustable Backrests 2013

De Adjustable Backrest van Solar Tackle die een aantal jaartjes geleden uitkwam was een revolutie opzich. Een goedklemmende backrest die toepasbaar was op elke hengelblank. Het was ook niet heel verwonderlijk dat de afgelopen jaren tal van fabrikanten hun kopie van dit ontwerp hebben uitgebracht. Merken als Skarp en Sanger Anaconda brachten replica’s uit net als het Engelse Vardis Tackle. Nieuw van Solar zijn de Compact Adjustable Backrests. Deze versie is net wat compacter en gestroomlijnder dan zijn grotere broertje en daardoor veel meer tarty. Verder zullen er 2 verschillende groottes klemmetjes komen om ze nog beter te laten uitsluiten op je hengelblank. Binnenkort nog veel meer nieuwe Solar Producten!


De nieuwe Solar Compact Adjustable Backrests


Nash Tackle Scope Concept

Als je denkt aan het word ‘Scope’ en dit relateert met hengels dan zullen de meesten van ons gelijk denken aan die irritante telescoophengels die de meeste van ons hebben gehad om snoekjes en baarsjes te tikken op een mooie winterdag. Het nieuwe Scope Concept van Nash Tackle is anders. In tegenstelling tot een hengel die in zijn geheel uitschuift gaat het hier om een hengel waarbij de achterkant uitschuifbaar is. Dit heeft als voordeel dat je hengel veel korter is met transport maar je toch een volwaardige hengel hebt als je hem uitschuift. De hengels zijn voorzien van superlichte SS304 ogen en zijn verkrijgbaar in zowel 9 als 10 feet en in diverse gewichtsklassen. Het 9 feet exemplaar is ingeschoven slechts 112 centimeter lang! Naast deze hengels is er ook een Scope Concept Landingsnet verkrijgbaar. Heel interessant voor de struinende karpervissers onder ons!


Nash Tackle Scope Concept


Fishtec Mugs

De afgelopen tijd heb ik al diverse leuke mokken aan jullie laten zien in mijn Random nieuwsitems. Een goede mok is nooit weg en geeft net wat meer kleur in je leven dan die witte effen mok. Zo kwamen de afgelopen tijd al mokken naar voren van merken als CC Moore, Johnson Ross, Rig Marole en noem maar op. Ook in dit nieuwsitem heb ik weer een nieuwe en dat is de ‘Keep calm and go fishing’ mok van hengelsportwinkel Fishtec. Een slogan die ergens op slaat in het hectische leven wat we zo’n beetje allemaal leiden. Vissen is in ieder geval voor mij nog steeds ontspanning en deze mok is een mooie manier om mij daaraan te blijven herinneren! Wellicht ook wat voor jouw! Hij is overigens hier te bestellen: www.fishtec.co.uk 


Wijze vislessen op een mok 

En met deze mok ben ik alweer aan het einde gekomen van dit nieuwsitem. Volgende maand meer karpernieuws van rondom de wereld. Tot dan! Nieuwe Unhookingmats van Avid Carp..

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.