Random nieuws september 2013 (deel 3)

Met al die regen staan veel kanalen en rivieren buiten hun oevers. De herfst klopt op de deur en de tijd van regen, kou, enorme vreetpartijen en dikke vissen, lijkt bijna aangebroken te zijn! In dit bomvolle Random nieuws hebben we weer een bonte verzameling producten die wellicht je kunnen helpen bij je najaarsoffensief. We besteden namelijk deze editie extra aandacht aan meerdere aasfabrikanten met nieuwe en niet alledaagse producten die je kunnen helpen bij het slachten op jouw water. 
 


Zoals net gezegd, komen er deze editie enkele aasfabrikanten aanbod met nieuw en bijzonder aas. Wat dacht je van het Engelse Pallatrax wat terug van weggeweest lijkt te zijn en komt met enkele unieke producten. Ook besteden we aandacht aan de Hygroscopic baitsprays van het Engelse Stinky Stuff, de gloednieuwe Baitrange van Leon Hoogendijk, de speciale pop-ups van Carpballs en een nieuw bijzonder product van Smart-Indicators. Daarnaast hebben we ook productnieuws van merken als Cyba-Lite, Greys, Prologic, TF Gear, Bespoke Bobbins en Lee Valley Customs. We sluiten af met een echte gadget van Bluesounder. Veel leesplezier weer gewenst! 
 


De nieuwe Gardner Tackle Pro XM hoofdlijn
 

Cyba-Lite Backpacker Lantern

De donkere dagen zijn weer begonnen en dat betekent dat we aan de waterkant al vroeg op de avond wat extra licht kunnen gebruiken. Een zeer interessant product hiervoor is de nieuwe Backpacker Lantern van het Engelse Cyba-Lite. Deze smalle lantaarn heeft een behuizing van aluminium waardoor hij tegen een stootje kan. Licht geeft hij door middel van een witte 0.5 Watt Nichia led. Door een conische lens boven de lichtbron, wordt het licht wijdverspreid. Deze lens is te verwijderen wanneer je de lamp ophangt in je bivvy. De Backpacker is slechts 158 gram zwaar en dit is inclusief batterijen. De energiebron bestaat uit 4 stuks AA batterijen die goed zijn voor 28 uur aan licht. De prijs voor dit veelzijdige lampje bedraagt een 25 euro. Hij is onder andere te koop via Johnson Ross. Handig ding!
 


De Backpacker Lantern van Cyba-Lite
 

Leon Hoogendijk Baitranges

De Baitrange van Leon Hoogendijk is al een aantal jaar zeer succesvol te noemen in ondermeer Frankrijk. Toch is in 2011 besloten om de productie te verbeteren en te kiezen voor een modern ingerichte productiehal waar gebruik kon worden gemaakt van een nieuwe techniek om boilies onder hoge druk te stomen. Door deze nieuwe techniek konden ingrediënten worden gebruikt die voorheen al snel tijdens het kookproces werden opgelost of vernietigd. Ook wordt door deze nieuwe techniek de hoeveelheid vocht in de boilie sterk gereduceerd en wordt daarmee de houdbaarheid verlengd. Door deze mogelijkheden, besloot Leon dat de al bestaande ranges verbetert moesten worden. Er werden 2 productlijnen opgezet te weten Pro Catcher en The Pulsion Range. In de Pro Catcher range zien we traditionele smaken als Giant Crab, Tutti Frutti Special, Banana Pineapple, Tigernut Maiscorn en speciale Pro Catcher Power Pellets. 
 


De hoogwaardige The Pulsion Range van Leon Hoogendijk


De The Pulsion range daarentegen kent 3 speciale hoogwaardigere boilies en additieven. Deze boilies zijn Green Satavia, Red Addiction en Crab no1. Special. Deze zijn ondermeer voorzien van een gezonde dosis NHDC en N-Butyric Acid.  In de Pro Catcher range zijn onder andere 14mm en 20mm boilies te vinden alsmede boiliepellets. In de The Pulsion range zijn onder andere 14mm en 20mm boilies, een Halo dip en mini pellets te vinden. Voor meer informatie surf je naar: www.esvsupplies.nl/leon.html
 


De Pro Catcher Range van Leon Hoogendijk
 

Greys Universal Line Clip

Line clips zijn die handige clipjes voor op je hengel om je lijn voor je molen vast te zetten waardoor de lijn tussen molen en hanger slap komt te liggen. Ideaal als je vaak vist met slappe lijnen. Ook zijn deze clipjes enorm handig om te gebruiken als extra 'hengeloog' waardoor je je hanger beter kan afstellen. Op de markt zijn al jaren line clips te koop van diverse merken. Denk aan de Dual Line Clips van Fox, de speciale versies van het Engelse Coil-Clip of de innovatieve Smart Clips van Delkim. Ook het Engelse Greys kwam onlangs met een niet onaardige versie. Deze Universal Line Clips zijn uitgevoerd met een rubberen O-ring welke UV-bestendig is. Doordat de clip wordt vastgehouden door een rubberen ring, wordt de hengel niet beschadigd en is hij zowel toepasbaar op dikke als dunne blanks. Ze worden per 3 stuks verkocht en de prijs ligt op een 10 euro per blisterverpakking. Kwaliteit voor weinig dus!
 


De Universal Line Clips van Greys
 

TF Gear Solar Radio

Een radio aan de waterkant is een prima middel om live een voetbalwedstrijd te volgen of om te genieten van een rustgevend achtergrondmuziekje als je half ligt in te dommelen. Nieuw van het Engelse TF Gear (Total Fishing Gear) Is hun Solar Radio. Deze radio is uitgerust met digitale technologie wat een goed bereik in zelfs het slechtste weer garandeert. Hij is voorzien van een interne accu welke op 3 manieren is op te laden. Je kan hem aan het lichtnet hangen, hem opladen door middel van een handslinger en hij is tevens voorzien van een zonnepaneeltje. Naast de radio functie, is dit product tevens te gebruiken als een zaklamp, kan je je telefoon ermee opladen en beschikt hij over een digitale klok. De prijs ligt op een 30 euro. Een zeer multi-functionele radio al zeg ik zelf!
 


De Solar Radio van het Engelse TF Gear
 

Prologic Illuminated EVA Marker Float Kit

Net als Shimano heeft ook de Franse gigant Prologic al producten vrij gegeven uit de 2014 catalogus. Een van deze producten is de Illuminated EVA Marker Float Kit. Een speciale kit bestaande uit 2 soorten markers, een spitse voor ver weg en een meer bolvormige marker voor dichtbij, welke gemaakt zijn van het lichte EVA. EVA kennen we in de hengelsport voornamelijk van de handvatten van hengels. Dit zachte schuimachtige materiaal is enorm lichtgewicht en heeft een hoog drijfvermogen. Deze nieuwe markers zijn uitgerust met een lichtgevende kop. Ze werken op 2 batterijen welke goed zijn voor 80 uur aan licht. Nu zal je denken wat je hebt aan een marker met verlichte kop. Markeren in de nacht is natuurlijk niet erg handig. Toch is op deze manier je marker op verre afstand net even beter waar te nemen. Helemaal geen slecht idee dus!
 


De nieuwe Illuminated EVA Marker Float Kit van Prologic
 

Smart-Indicators No Name Dried Insects

Zoals we al eerder stelde, zijn er de afgelopen tijd enkele leuke nieuwe producten uitgekomen op aasgebied. Een daarvan zijn de No Name Dried Insects van het Nederlandse Smart-Indicators. Dried Insects zijn, zoals de naam al zegt, een verzameling van gedroogde insecten in een potje. Denk bijvoorbeeld aan vliegen, wormen, garnaaltjes, torren en andere gedroogde insecten. Vissen zijn helemaal weg van insecten en ook karper is er niet vies van. Daarom dat dit product prima te gebruiken is in je poederdip, stickmix, of fijngemalen in je boiliemix. Een product waar je enorm veel kanten mee op kan en net even wat meer attractie geeft aan je aas. In een potje zit 100 gram en de prijs per potje ligt op een 4 euro. Leuk product alweer! Voor meer informatie surf je naar: www.smart-indicators.eu
 


No Name Dried Insects van Smart-Indicators
 

Bespoke Bobbins The Bivvy Bitch Prototype

Het Engelse Bespoke Bobbins kennen we vooral door hun niet allerdaagse bobbins gemaakt van Lego of andere speelgoedpoppetjes. Ook hun Logo Bobbins hebben we hier op Carpfeeling al veelvuldig voorbij laten komen. Ondanks dat Bespoke vaak in een korte tijd veel nieuwe producten introduceerd zoals bijvoorbeeld hun onlangs uitgekomen kledinglijn, zijn hun producten vaak niet heel erg goed afgewerkt. Ik verbaasde mij dan ook over een project wat ze in de vrije uurtjes hebben afgemaakt en dat is hun Bivvy Bitch. Nu is deze naam weinigverhullend en wellicht iets te fors. Toch is dit een van de best afgewerkte powerpacks die ik het afgelopen jaar heb gezien! Denk aan een slagvaste kunststof behuizing, 3 12v outputs, USB aansluiting voor het opladen, ingebouwde led-verlichting welke te dimmen is met een afstandbediening en een ingebouwd UV-licht voor het opladen van je glow in the dark aasjes! In dit prototype zit nog slechts 1 accu maar er wordt al een grotere versie gebouwd. De grote vraag is of ze op een gegeven moment in de verkoop gaan. De eerste klant hebben ze al!
 


De indrukwekkende powerpack van Bespoke Bobbins genaamd The Bivvy Bitch
 

Pallatrax Hidra Range

Als ik het merk Pallatrax noem, zal bij sommige een lichtje gaan branden. Als ik het vervolgens heb over steenlood, zullen meer mensen begrijpen waar ik het over heb. Het Engelse Pallatrax werd bekend door hun Stonze System. Steen als loodvervanger welke zowel in een  wartel- als inline versie verkrijgbaar was. In Nederland was het de laatste jaren wat stil rondom dit merk. Toch zal hier de komende maanden flink verandering in gaan komen. Pallatrax is namelijk terug van weggeweest en wilt niet alleen in Engeland de markt veroveren, maar ook het vaste land belagen met innovatieve producten! Onlangs is namelijk een bekende Nederlandse groothandel verdeler geworden van dit merk. Pallatrax is zoals net gezegd, terug van weggeweest. Met een geheel nieuwe site, een nieuw logo en nieuwe producten, kunnen we stellen dat er flink aan de weg is getimmerd. Een van hun meest innovatieve producten is ongetwijfeld hun Hidra Range. Een range van gedroogde slakken welke verkrijgbaar zijn in 4 varianten. Dit zijn Small Snails, Black Snails, Brown Snails en Watermussel. Schep een emmer water uit het water waar je vist, gooi er een Hidra in en laat de Hidra volzuigen met water. Is de Hidra volgezogen, dan heb je een perfect natuurlijk aasje met de PH-waarde van je viswater. Zeer innovatief spul al zeg ik zelf! Voor meer informatie surf je naar: www.pallatrax.co.uk
 


De nieuwe Hidra Range van Pallatrax
 

Lee Valley Customs Platform Fixings

In Nederland zullen we ze weinig nodig hebben. In Frankrijk op sommige betaalwateren misschien iets meer. De nieuwe Platform Fixings van Lee Valley Customs zijn ontworpen voor het vastzetten van je tent of shelter op houten steigers. Wil je je bivvy een beetje goed neerzetten op een steiger, dan heb je vaak schroeven nodig met een grote kop en de nodige ringen. 'Dit moet anders kunnen', zal Lee Valley Customs ongetwijfeld gedacht hebben. Deze Platform Fixings bestaan uit een bracklet van roestvaststaal met daaraan een zwart geanodiseerde carabijn van aluminium. Ze worden verkocht per 10 stuks en de kosten bedragen een 18 euro. Een net en niet allerdaags product al zeg ik zelf!
 


De nieuwe Platform Fixings van Lee Valley Customs
 

Lee Valley Customs Snake Chains

Tevens nieuw van Lee Valley Customs zijn hun Snake Chains. Snake Chains zijn holle kettinkjes welke gemaakt zijn van het hoogwaardige 316 Grade roestvaststaal. Ondanks dat ze van staal zijn, zorgt het feit dat ze hol zijn, ervoor dat ze toch lichtgewicht blijven. Ze worden op maat gemaakt er er kan gekozen worden in lengtes van 2 inch tot een 8 inch. Binnenkort zullen meerdere versies worden geïntroduceerd waaronder een versie met illuminated head en mogelijkheden voor het bevestigen op je beetverklikker zelf. Wordt vervolgd dus!
 


De nieuwe Snake Chains van Lee Valley Customs
 

Stinky Stuff Baitsprays

Op de markt zijn van talloze aasfabrikanten zogenaamde baitsprays te koop. Kleine flacons met verstuiver om je haakaas nog net even wat meer attraktie mee te geven. Ondanks dat baitsprays best effectief kunnen zijn, is een veelgehoorde opmerking dat de liquid ook snel weer van de boilie afdruipt en het attraktieve vermogen daardoor niet bepaald hoog is. Het nieuwe Stinky Stuff is de baitspray 2.0 en heeft een speciale formule waardoor de liquid aan je aas blijft kleven en langzaam in het water oplost. De liquid bevat en aantal van de meest attractieve aminozuren die we kennen welke op een speciale wijze zijn samengevoegd. Het bijzondere is dat wanneer je de spray gebruikt en de aminozuren zich hechten aan je haakaas, de verschillende aminozuren los van elkaar zich aan je aasje hechten. Uiteraard is Stinky Stuff ondanks de samenstelling niet schadelijk voor de vissen. Als je wilt weten hoe dit bijzondere product is vervaardigd, dan kun je het beste even surfen naar: www.stinkystuff.co.uk. Het hele proces is namelijk rocket science!
 


Baitsprays 2.0 van het Engelse Stinky Stuff
 

Bluesounder Project

Het is rond 2011 als het Engelse Fulcrum Designs de Bluesounder presenteert. Fulcrum Designs is een hoogstaand ontwerpbureau van elektronische hengelsport gerelateerde producten die de afgelopen decennia serieuze innovaties hebben geintroduceerd. Onder andere de voerboten en accessoires van Angling Technics als de beetverklikkers van Chub en Ace Carp zijn door dit hoogstaande bedrijf ontwikkeld. Het Bluesounder Project is een echte innovatie te noemen. Dit systeem maakt het namelijk mogelijk dat receivers voor je beetverklikkers voorgoed verleden tijd zijn. Door middel van een simpele Bluetooth verbinding, wordt je beetverklikker aan je telefoon gekoppeld waardoor deze fungeert als receiver. Gek genoeg zien we deze technologie is 2013 nog steeds niet. Wellicht komt dit doordat het systeem nog niet feilloos werkt. Toch denk ik eerder dat de verkoop van receivers nog steeds goede handel is. Mijn inziens is dit systeem dus ver zijn tijd vooruit. Wellicht dat we over een paar jaar opeens Bluesounder overal zien opduiken. Daarom dat ik hem ook even vermeld in dit Random nieuws. De Bluesounder zal wellicht in de toekomst pas het licht zien. Voor meer informatie surf je naar: www.bluesounder.co.uk
 


Bluesounder ontwikkeld door Fulcrum Designs


En met het innovatieve Bluesounder sluit ik dit derde nieuwsitem van september af. Volgende week zijn we weer terug met nog veel meer nieuwe en gave producten! Tot dan!
 


De nieuwe Colour Cores Pop-ups van Carpballs.uk 


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.