Random nieuws september 2013 (deel 4)

We gaan alweer richting eind september en dat betekent dat er een aantal zaken staan te gebeuren of  plaatsvinden. Zo is het alweer herfst, gaat de World Carp Classic 2013 de 29ste deze maand van start en begint binnenkort het beurzenseizoen weer. Toch is het gelukkig buiten niet koud te noemen en lijkt het erop dat het deze week nog aardig warm blijft! Iets wat ook warm is, zijn onze nieuwtjes! We hebben er namelijk weer een aantal voor jullie verzameld van merken uit binnen- en buitenland! Wederom veel leesplezier gewenst!
 


Ook deze week hebben we weer ons best gedaan om de laatste nieuwtjes voor jullie op te sporen. Zo hebben we in deze editie vooral aandacht voor fluitketels! Zowel Saber Tackle als de nieuwe kooklijn van Fox International zal aan bod komen. Daarnaast hebben we nieuwtjes van Rigsolutions, Leatherman, Mark Payne, Trakker Products, Dave Woods, Mack2, TF Gear en Discharge Baits. We sluiten af met het nog relatief onbekende Engelse merk Carp Punk!
 


De vernieuwde Crimping Tool van Wychwood
 

Rigsolutions Fluoro Leaders Prototype

We beginnen dit Random nieuws bij Piet Vogel en zijn Rigsolutions. Het lijkt er namelijk op dat Piet het succes van zijn Freefall wilt evenaren met een nieuw baanbrekend product. Het betreft hier de nieuwe Fluoro Leaders. Dit leadermateriaal is opgebouwd uit 12 dunne strengen fluorocarbon. Het gaat hierbij om 100% echt fluorocarbon in camouflage kleur. Doordat de leaders bestaan uit meedere strengen, is dit leadermateriaal zelfs te splicen. Ondanks dat deze nieuwe Fluoro Leaders lichter van gewicht zijn dan Freefall, blinken ze uit in schuurbestendigheid en rek. Mede door deze rek is dit materiaal uitermate geschikt als buffer. De Fluoro Leaders zullen hun opwachting maken op Carp Zwolle 2014. Dat wordt nog even wachten dus!
 


Het nieuwe Fluoro Leadermateriaal van Rigsolutions
 

Saber Tackle Lock Tight Tuff Kettle

We zeiden het al in het voorwoord. We hebben in deze editie aandacht voor fluitketels! Waar we het in het 2e Random nieuws van september nog hadden over de nieuwe Armolife Power Kettle van Trakker Products, zo hebben we het dit item over de nieuwe fluitketels van zowel Saber Tackle als Fox! Laten we beginnen bij de Lock Tight Tuff Kettle van het Engelse Saber Tackle. Het gaat hierbij om een nieuwe fluitketel voorzien van de laatste 'Welding Technology'. Door speciale ribben rondom de onderkant van de ketel, wordt de ketel op je brander geklemd. Buiten dat je brander zo veel stabieler staat, zorgen de ribben er ook voor dat je ketel 30% efficiënter wordt. Dit betekent dus sneller kokend water! De capaciteit van de ketel bedraagt 0.9 liter water, hij weegt een 190 gram en de prijs in euro's zal komen te liggen op een 25 euro. Een ideaal product voor het aankomende gure weer!
 


De Lock Tight Tuff Kettle van het Engelse Saber Tackle
 

Leatherman Brewzer Tool

Ik ben gek op handige gadgets en helemaal als ze ook nog eens de kroonkurk van mijn biertje kunnen halen! De Brewzer Tool van Leatherman is zo'n tool. Een kleine handzame tool welke geschikt is voor het openen van flessen en blikken, gemaakt is van roestvaststaal, maar 6 centimeter lang is en slechts 15 gram weegt! Een handige tool die zo in je tacklebox past en nooit in de weg ligt! De Brewzer Tool koop je bij de Leatherman dealer of via www.ledscherp.nl. Hij kost slechts 12,50 euro. Hij is tevens ook te gebruiken als sleutelhanger zodat hij niet alleen tijdens het vissen van pas kan komen! Handig hoor!
 


De Brewzer Tool van Leatherman
 

Mark Payne Leads

Lood is momenteel nogal een hot item in de hengelsport. Ondanks dat we nu al een decennia lang bezig zijn met loodalternatieven, wilt het allemaal niet echt opschieten. Als we dan vervolgens kijken naar de markt, dan zagen we vooral in 2012  het aantal fabrikanten enorm stijgen. Voor 2013 is het gelukkig relatief rustig. Toch wil ik dit item de loden van Mark Payne onder de aandacht brengen. Een leuk product van hem, zijn de Speed Link Leads. Speciale centerpoint loden in de style van de Korda COG loden maar dan in andere kleuren en gewichten. Op de wartel zit een speedlink bevestigd voor het snel wisselen van je onderlijn. Bij interesse raad ik je even aan vriendjes te worden met ze op Facebook!
 


De Speed Link Leads van Mark Payne
 

Mack2 4rod Retention Bar

Iedereen zal het wel herkennen, je wilt al je hengels verversen en zet ze recht overeind tegen je bivvy. Je stoot er eentje per ongeluk aan en al je hengels liggen op de grond. Natuurlijk is dit niet heel gek. Je hengel is immers rond! Nu bestaan er op de markt natuurlijk handige gadgets mocht je bivvy nog niet zijn voorzien van speciale straps om je hengel mee vast te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de Fox Rod Support Grip. Een ander product wat tevens nieuw is op de markt, is de 4rod Retention Bar van Mack2. Deze bar is een uitschuifbare aluminium buis met aan beide kanten een klem die past op de meeste bivvy poles. Op deze bar zitten 4 velcron straps om je hengels tussen te klemmen. Een handig item als je het zat bent dat je hengels steeds op de grond liggen!
 


De nieuwe 4rod Retention Bar van Mack2
 

Dave Woods Stainless Bobbins

We hebben hier op CarpFeeling de afgelopen maanden al enkele producten van Dave Woods voorbij laten komen. Aangezien deze handgemaakte producten er zeker mogen zijn, gaan we gewoon lekker door waar we gebleven zijn! Naast de producten de we al hebben bekeken, maakt Dave ook bobbins van roestvaststaal. Deze bobbins zijn gemaakt van hoogwaardig Solid Stainless Steel, zijn 42mm lang, 7mm dik en zijn voorzien aan beide zijden van een universele 2BA thread waardoor ze compatible zijn met merken als Solar, Nash en Matrix Innovations. Als laatste zijn ze ook vorzien van een isotope sloth. De prijs voor 3 bobbins ligt op een 12 euro. Ze zijn te bestellen via zijn Ebay pagina: www.ebay.co.uk
 


De Stainless Bobbins van Dave Woods
 

Trakker Products Glug Pots

Glug Pots zijn zo simpel maar ook zo handig! Je kan er werkelijk alles mee! Van het gluggen van je boilie tot het bewaren van PVA foampjes, pop-ups tot boilienaalden. In Engeland worden ze tevens gebruikt voor het bewaren van suikerzakjes, koffie en thee. Nieuw van Trakker is hun variant op de Glug Pots. Het gaat hierbij om een set van 4 transparant-groene potjes voorzien van een waterdichte deksel. Ze zijn 100% lekvrij en hebben een capaciteit van 300ml per potje. De prijs ligt op een 18 euro per setje van 4. Niet echt een heel revolutionair product maar wel reuze handig! 
 


De nieuwe Glug Pots van Trakker Products
 

TF Gear Solar Phone Charger

Aangezien tegenwoordig de hele wereld lijkt te werken met smartphones, tablets en alle varianten daartussen in en ook aan de waterkant steeds meer gebruik wordt gemaakt van diverse divices, is mobiele stroom steeds meer een musthave. Het is dan ook niet gek dat er anno 2013 talloze merken mobiele accu's verkopen als een A-Solar, Rebelcell of Global Fishing met hun Powerbanks. Natuurlijk kan je ook gewoon een zonnepaneeltje aanschaffen zoals de nieuwe Solar Phone Charger van het Engelse TF Gear. Deze handige gadget klap je in een mum van tijd uit tot een heuse 'bloem'.

Door middel van de 3 kleine zonnepanelen, kun je zo makkelijk je apparaat opladen. Hij heeft aansluitingen als micro USB, iPhone en mini USB (V3) Daarnaast zijn ook Nokia's vanaf 6101 en Samsung G600's aan te sluiten. Deze Solar Phone Charger beschikt als laatste ook nog over een ingebouwde zaklamp. De kosten bedragen een 36 euro. Energiek spul!
 


De nieuwe Solar Phone Charger van TF Gear
 

Discharge Baits Micro Pellets

Eerlijk is eerlijk, het is de laatste tijd enorm stil rondom Discharge Baits. Toch zijn de afgelopen tijd een aantal nieuwe producten gelanceerd als Envy+, de bekende Envy glug met toevoeging van andere flavours als Garlic & Black Pepper, de nieuwe Stonefruit en Yellowberry glugs en speciale Carp Ziggers voor de zigvisserij. Tevens een gloednieuw product zijn hun Micro Pellets en die zijn weer bijzonder te noemen! Net zoals hun pop-ups, pastes en bottom baits, bevatten deze Micro Pellets hun befaamde flavours die enorm visueel attractief zijn. Een handje van deze Micro Pellets zorgt dan ook weer voor een visuele explosie van kleur, smaak en geur! Ze zullen verkocht worden in zakjes van 750 gram en de prijs zal komen te liggen rond de 5 euro. Ze zullen verkocht worden in alle smaken uit de range! Leuk spul weer Ben en Scott!
 


De nieuwe Micro Pellets van Discharge Baits
 

Fox Cookware Range

Fox heeft de afgelopen tijd weer een scala aan nieuwe producten in het leven geroepen en daar kunnen we nog meer producten aan toevoegen! Zo is ook heel recent hun Cookware Range uitgekomen! Allereerst is daar de Heat Transfer Kettle welke is uitgerust met een Heath Transfer Grid. Net als bij de versie van Saber Tackle en Trakker Products, is de onderkant van de ketel voorzien van ribben waardoor je water sneller warmer wordt en tevens brandstof wordt bespaard! De ketels zullen zowel verkrijgbaar zijn in 0.9 liter als in 1.5 liter. Tevens nieuw zijn 3-Piece en 4-Piece Cooksets. Zo zit in de 4-Piece Cookset onder andere een 0.9 liter Heat Transfer Kettle, een kleine en een grote pan en een koekenpan. De pannen zijn allen uitgerust met een Non-slick coating. De prijs van een Heat Transfer Kettle begint bij een 30 euro. Een leuke aanvulling op de bestaande range al zeg ik zelf ondanks dat deze kettle wel verdacht veel lijkt op die van Trakker Products!
 


De nieuwe 4-Piece Cookset van Fox
 

Carp Punk Bobbins

Het Engelse Carp Punk is nog een relatief onbekende speler op de markt. Dit merk wilt zich vooral onderscheiden met hun kleding. Zo verkopen ze onder andere t-shirts, hoodies, polo's en een klein beetje tackle. De t-shirts zijn gemaakt van Belcoro Yarn wat als gevolg heeft dat de shirts, ondanks dat ze bedrukt zijn, nog zacht aanvoelen. Naast hun kleding verkopen ze ook zogenaamde Carp Punk Bobbins. Dit zijn Logo Bobbins voorzien van het Carp Punk logo en ze zijn zowel verkrijgbaar in het zwart als wit. Voor de vervaardiging van deze bobbins, is een samenwerking aangegaan met het bekende Bespoke Bobbins. De prijs per set ligt op een 42 euro. Je kan ze bestellen via: www.carppunk.com
 


De Carp Punk Bobbins van het gelijknamige Carp Punk


En met de producten van Carp Punk sluit ik dit 4e Random nieuws van september af. Volgende week zijn we er weer met nog veel meer nieuws. Tot dan!
 


Nieuwe producten Nash Tackle

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.