Random nieuws week 2

Met de feestdagen achter de rug lijkt het erop dat het gewone leven weer zijn intrede heeft gedaan. De kalkoen en hertenbiefstuk zijn ingeruild voor dagelijkse kost en de glasbakken op straat zijn weer gevuld met al die lege wijnflessen die de avonden nog gezelliger maakten. Op visgebied zien we de eerste 2015 karpers alweer voorbij komen in de social media. Het zijn er nog niet zoveel als vorig jaar maar het weer is ook ietsjes slechter. Voor die vissers die het buiten nog net te koud vinden om weer eens de waterkant te bezoeken, hebben we ook deze week weer onze best gedaan om de heetste productnieuwtjes van dit moment voor je bij elkaar te scharrelen. 

Deze week gaan we vooral kijken naar een aantal zeer bijzondere producten van exotische merken. Zo behandelen we onder andere de bijzondere Tommy loden van het Italiaanse Piombi Max, de gave werppijpen van het Servische Coya Fishing en de bijzondere bankware van Steve White Custom Rods. We behandelen verder in deze editie het eerste 2015 product van het outdoor merk Coghlan’s, de terugkeer van The Baits en de nieuwe CTX hengels van het Engelse Free Spirit. We behandelen verder de primeur van het Rock Steady Rear Back Rest System van het Engelse Bank Bug, nieuwe bankware van het Nederlandse ESGF en een aanvulling in de gloednieuwe Tablet aasrange van het Nederlandse LFT. We sluiten af met een bijzonder handgemaakt product van Terry Hearn wat we tegenkwamen op de website van CARPology. Veel leesplezier gewenst!

Coming soon: 4G powders van Nashbait
Coming soon: 4G powders van Nashbait
Foto: Nashbait

Coghlan’s Tent Light

We beginnen deze tweede editie van het Random nieuws bij het outdoor merk Coghlan’s. Zij hebben voor 2015 een aantal producten aan hun range toegevoegd die wellicht interessant kunnen zijn voor ons vissers. Nieuw is bijvoorbeeld hun Tent Light. Deze stootbestendige lamp geeft 120 lumens aan licht en 360 graden verspreid. Hij is 7.5cm bij 10cm groot, kent 4 lichtstanden en de batterijduur is goed voor 40 uur. Hij kan tegen een stootje en is zelfs waterbestendig. Als laatste is hij voorzien van een anti-slip onderkant en een beugel om hem in je tent op te hangen. De prijs voor deze lamp zal rond de 10,00 euro gaan liggen. Voor meer informatie surf je naar; www.coghlans.com

De nieuwe Tent Light van Coghlan’s
De nieuwe Tent Light van Coghlan’s
Foto: Coghlan’s

Terug van weggeweest: The Baits

Voordat Ernesto Kamminga toentertijd marketingcoördinator voor de BeNeLux werd van Korda Europe, was hij ook eigenaar van het aasbedrijfje The Baits. Een kleinschalige onderneming met aas wat door velen vissers geroemd werd. Boilies als de Interceptor en de Red Salmon Pro waren zo hun paradepaardje. Toen Ernesto voor Korda ging werken, werd het stil rondom The Baits en even leek het erop dat dit bedrijfje van de grond was. Gelukkig is onlangs bekend geworden dat Frank Penning en Jeroen Luppe The Baits hebben overgenomen inclusief deze twee top boilies. Voor 2015 zullen ze de range aan aas gaan uitbreiden. Wij van CarpFeeling wensen ze alvast al het succes toe! Voor meer informatie over The Baits houd je hun Facebook pagina in de gaten.

The Baits is back!
The Baits is back!
Foto: The Baits

Free Spirit CTX Rods

Free Spirit staat al sinds jaar en dag bekend om hun fijne blanks. Onlangs is er een nieuw type uitgekomen en dat is de CTX range. Deze range kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid. Zo zijn er binnen de range zowel hengels te vinden voor het kleine water als stugge S.U. afstandshengels als je ver moet kunnen werpen. De uit 30t en 40t carbon vervaardigde blank is verstevigd door een speciale carbon wrapping om de hengels stevig, lichtgewicht en duurzaam te maken. De hengels zijn verder afgebouwd met Fuji DPS molenhouders, collars van roestvaststaal en S-lite ogen. Een werkelijk prachtige, dunne en lichtgewichthengel voor alle visdisciplines!  Voor meer informatie surf je naar; www.freespiritfishing.com of bezoek je hun Facebook pagina.

De nieuwe CTX Rods van het Engelse Free Spirit
De nieuwe CTX Rods van het Engelse Free Spirit
Foto: Free Spirit

Steve White Custom Rods bankware

Op de markt zien we steeds vaker rodpods van carbon. Denk aan de bijzondere exemplaren van een Nbrice, Global Angling Products of Century Neville. Toch zijn deze rodpods vaak vervaardigd uit gerold carbon wat vervolgens is verlijmd met bussen van roestvaststaal. Aardig chique maar het kan nog gekker! Zo moet hengelbouwer Steve White gedacht hebben toen hij begon aan een heuse carbon rodsupport set waarbij hij het carbon afbouwde als dat hij een hengel afbouwt. Met garen en lak dus! Ben je dus nog opzoek naar een zeer exclusieve rodpod, buzzer bar of bankstick, neem dan eens contact op met Steve White. Wellicht kan hij je rodsupport materiaal afbouwen op de kleur wikkelingen die in je hengels zitten! Voor meer informatie bezoek je zijn Facebook pagina!

De zeer bijzondere bankware van Steve White Custom Rods
De zeer bijzondere bankware van Steve White Custom Rods
Foto: Custom Rods

Bank Bug Rock Steady Rear Back Rest System

Zo eens in de tijd zien we een fabrikant opstaan die komt met zeer bijzondere achtersteuntjes. Solar Tackle was al een aantal keer die fabrikant en ook het Franse Prologic komt zo af en toe met leuke creaties. Zo aan het begin van 2015 is het het Engelse Bank Bug die aftrapt met hun nieuwe Rock Steady Back Rest System. Dit systeem is zelfs zo nieuw dat er nog niet eens een foto beschikbaar is! Deze hengelsteunen passen op elke hengel en bestaat uit 2 delen. De cup zelf blijft in ieder geval tijdens de dril en het landen op het handvat van je hengel geklemd zitten zoals we ooit ook al zagen bij het Engelse Enterprise Tackle met hun Kwik Strike Butt Grip. Wanneer er meer informatie en een foto beschikbaar is van deze nieuwe creatie van Bank Bug, dan horen jullie van ons!

Coming soon: Het Rock Steady Rear Back Rest System van Bank Bug
Coming soon: Het Rock Steady Rear Back Rest System van Bank Bug
Foto: Bank Bug

ESGF Chunky Banksticks

Wie houdt van banksticks en buzzer bars van roestvaststaal en graag spullen heeft die je weinig aan de waterkant ziet, die klopt natuurlijk aan bij het Nederlandse ESGF. Nieuw in hun assortiment zijn robuuste banksticks met een dikte van 15mm. Ze zijn een meter lang en daarmee bijvoorbeeld prima geschikt als poten voor je rodpod. De koppen zijn voorzien van een universele thread waardoor ze compatible zijn met merken als een Solar Tackle, Matrix Innovations en Pro Line. De kosten voor deze banksticks bedraagt 35,00 euro de stuk en 2 stuks voor 65,00 euro. Langere of korte banksticks kunnen ook op wens worden vervaardigd. Voor meer informatie en contactgegevens ga je naar; marktplaats.nl/m885697602

Chunky 15mm banksticks van het Nederlandse ESGF
Chunky 15mm banksticks van het Nederlandse ESGF
Foto: ESGF

Coya CTS Throwing Sticks

Als we een productgroep zouden moeten kiezen waarin we een grote trend zagen, dan was het wel de productgroep werppijpen. De trend was de opkomst van meer dan 15 verschillende types werppijpen van carbon  van evenveel fabrikanten. Om even in te zoomen op die werppijpen van carbon, zullen we binnenkort een overzicht maken van alle modellen op de markt. Voor nu wil ik alvast een model aan je voorstellen in de vorm van de CTS Throwing Sticks van het Servische Coya Fishing. Zij maken werkelijk prachtige handgemaakte werppijpen van carbon met een zeer nette finish. In de CTS range zijn zowel modellen te koop voor de middelverre als verre afstand. Ook kan er de keuze gemaakt worden voor 20mm of 24mm doorsnede. De werppijpen worden geleverd met pouche en de prijzen starten bij 55,00 euro. Voor meer informatie surf je naar; http://coyafishing.com

De handgemaakte werppijpen van het Servische Coya Fishing
De handgemaakte werppijpen van het Servische Coya Fishing
Foto: Coya Fishing

Piombi Max Tommy Leads

Ooit op het internet zwierf er een foto van zogenaamde dickleads of ook wel klote loden. Loden in de vorm van een lul inclusief balzak. De bijzondere loden van het Italiaanse Piombi Max doen hier eigenlijk niet voor onder en de vorm zet dan ook misschien enkele vraagtekens bij je. Toch zijn deze wartelloodjes toch best veelzijdig te noemen! Buiten dat ze een prima vorm hebben om door het leven te gaan als distance lead, zorgt juist die ribbel onder kop voor houvast wanneer je een paste of voerdeeg om je lood wilt kneden. Ze zijn in ieder geval verkrijgbaar in diverse coatings en gewichten en voor meer informatie en contactgegevens bezoek hun Facebook pagina. Leuk ontwerp!

De bijna seksistische Tommy leads van het Italiaanse Piombi Max
De bijna seksistische Tommy leads van het Italiaanse Piombi Max
Foto: Piombi Max

Terry Hearn’s Tension Bar

We sluiten dit Random nieuws af met een bijzonder product wat ik tegenkwam in een artikel van het gerenommeerde magazine CARPology. In het artikel ‘Tools of my Trade’ worden enkele bijzondere producten getoond die bekende Engelse vissers als een Terry Hearn, Gary Bates of Shaun Harrison gebruiken in hun visserij. Vooral het zelfgemaakte product van Terry Hearn was best bijzonder te noemen. Terry is een echte perfectionist als het gaat om rigs en gelooft dan ook in de kleinste aanpassingen. Zo moeten de lussen van een Hinged Stiff Link wel helemaal rond zijn voor het beste effect , aldus hem. Omdat hij vaak in het water staat als hij zijn rigs positioneert en daarmee ook zijn rig controleert, heeft hij een zelfgemaakte tension bar bij zich. Dit is een afgezaagd hengeltopje van carbon welke hij met kurk heeft afgedicht. Mocht hij uit zijn handen vallen het water in, dan blijft hij drijven. Een vernuftige tool dus! Nu is het maar de vraag wanneer de eerste fabrikant op dit idee duikt!

De speciale zelfgemaakte tension bars van Terry Hearn
De speciale zelfgemaakte tension bars van Terry Hearn
Foto: CARPology Magazine

En met dit opmerkelijke nieuwtje sluit ik dit 2e Random nieuws van januari af. Volgende week zijn we er weer met nog veel meer opmerkelijke productnieuwtjes. Tot dan!

De gave Nederlandse Monster Baitboat S
De gave Nederlandse Monster Baitboat S
Foto: Monster Baitboat S

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.