Random nieuws week 22

Op velen wateren was het weer zover. Opspattend water, modderkolken  en lustige karpers die druk bezig zijn om de toekomstige generatie te creëren. Een leuk tafereel om te zien en waarbij het natuurlijk heel goed te zien is hoe het bestand van een bepaald water eruitziet. Nu betekent de paai ook vaak dat er geen schub meer wordt gevangen. De karper is immers bezig met andere zaken. Toch wilt een aantrekkelijk pop-upje misschien nog soelaas bieden! Pop-upjes behandelen we vandaag niet in dit nieuwsitem maar we hebben wel weer een hele leuke verzameling aan productnieuwtjes voor jullie in petto. Enjoy!

De prachtige reelhandles van Colin David Palmer van Reaper Custom Tackle
De prachtige reelhandles van Colin David Palmer van Reaper Custom Tackle
Foto: Reaper Custom Tackle

In het nieuwsitem van deze week staan we stil bij nieuwe producten van het jonge Engelse Colnemere Developments. Daarnaast behandelen we nieuwe producten van het tevens Engelse Ridgemonkey en het exclusieve Italiaanse Meccanica Vadese. Verder in dit item behandelen we een prima vervanger voor de antiseptics die we gebruiken in de hengelsport en bekijken we de nieuwe boten en Seesacks van het Oekraïense Kolibri. Ook besteden we aandacht aan de nieuwe Flatliter MKII van Fox, de speciale loden van het Franse Aquagram en de korte CTX Creeper rods van het Engelse Free Spirit. We sluiten af met een gadget van het Duitse Carpspots, een nieuw uitgebrachte flavour van John Baker en de nieuwste innovatie op spodgebied van Soul. Veel leesplezier gewenst!

Nieuwe Chunk Clothing van Fox
Nieuwe Chunk Clothing van Fox
Foto: Fox

Nieuwe producten Colnemere Developments

Het Engelse Colnemere Developments is nog een zeer jonge speler in de hengelsportbranche. Hun eerste product wat ze lanceerden was  een hele gave camo baiting pole en recent zijn daar enkele accessoires bijgekomen om die baiting pole net even wat effectiever te maken. Eerst kon je namelijk enkel nog de pole kopen zonder spoon en netfloat en die zijn inmiddels ook te verkrijgen in hun assortiment net als extra verlengstukken. De Ponton Netfloats zijn uitgevoerd in DPM camo en voorzien van het Colnemere logo in het rood. Extra Infinite Ext. Verlengstukken zullen verkrijgbaar zijn vanaf juli. De Ponton Netfloats kosten een 15,00 euro en de verlengstukken zullen iets meer dan 40,00 euro gaan kosten. Colnemere Developments heeft nog geen webshop en verkoopt haar producten nog via Ebay.co.uk. Bij interesse zoek je ze op, op Facebook of Ebay!

De nieuwe Ponton Netfloats van het Engelse Colnemere Developments
De nieuwe Ponton Netfloats van het Engelse Colnemere Developments
Foto: Colnemere Developments

RidgeMonkey Bivvy-Lite Duo

Net als Colnemere Developments is het tevens Engelse RidgeMonkey ook een jonge speler op de markt. Toch hebben ze in korte tijd al enorm veel bereikt en zijn hun producten momenteel zelfs hot te noemen! Hun Sandwich Toasters gaan als warme broodjes over de toonbank en ook hun Air Dry System ziet er doordacht uit. Nieuw is de Bivvy-Lite Duo. Een doordachte bivvy light welke je door middel van magnetisme aan je tentdoek bevestigd. Hij geeft zowel rood als wit licht, kent meerdere lichtstanden en heeft 2600mah aan vermogen aan boord welke je oplaadt door middel van een mini-USB. Op een volle accu doet deze lamp het 120 uur, hij is lichtgewicht en compact en heeft een gesealde behuizing waardoor water ook nagenoeg geen kans maakt om binnen te dringen. Een topper! Voor meer informatie surf je naar hun Facebook pagina of naar; ridgemonkey.co.uk De Bivvy-Lite Duo wordt eind juni verwacht.

De nieuwe Bivvy-Lite Duo van het Engelse RidgeMonkey
De nieuwe Bivvy-Lite Duo van het Engelse RidgeMonkey
Foto: RidgeMonkey

Meccanica Vadese Support da Barca

Het Italiaanse Meccanica Vadese staat natuurlijk bekend om hun exclusieve en kwalitatief hoogwaardige rodpods. Vooral op groot water zijn de Nick rodpods eigenlijk onmisbaar en zijn dan ook geliefd bij velen vissers. Nieuw van hun is de Support Rodpod da Barca. Een speciale mounting speciaal gemaakt voor TechNick en Nick Evolution rodpods om zo deze rodpods ook op de boot te kunnen gebruiken. Deze mountings zijn als het ware een soort van stage stands die je op de rand van een polyester boot schroeft. De moederbalk van Nick rodpods past precies in deze mounting waardoor je geen extra boot rodpod meer hoeft te kopen! Een prachtproduct al zeg ik zelf! Voor meer informatie surf je naar hun Facebook pagina of naar; www.meccanicavadese.it.

De prachtige rodpod mounting van het Italiaanse Meccanica Vadese
De prachtige rodpod mounting van het Italiaanse Meccanica Vadese
Foto: Meccanica Vadese

Savlon Antiseptic Cream

Op veel Franse wateren is het zelfs een verplichting om te hebben. Ik doel hiermee natuurlijk op antiseptics als een Kryston Klin-Ik of de Korda Carp Care Kit. Op de markt bestaan van velen merken tegenwoordig soortgelijke producten om (haak)wondjes bij gevangen karpers te ontsmetten met als doel dat het wondje sneller geneest. Zoals ik ooit in mijn kennisdocument Antiseptics al schreef, zijn er buiten deze producten nog veel meer, vaak goedkopere, producten die zelfs beter werken. Denk aan Bonjela, Friar’s Balsem of het niet meer bestaande Adcortyl Oralbase. Op het Engelse Crafty Carper kwam ik een artikel tegen van Martin Clarke die de genezende werking beschreef van een andere crème genaamd Savlon Cream. Deze crème had hem versteld doen staan toen hij een flink beschadigde karper hiermee insmeerde en 11 maanden later bleek dat de wonden nagenoeg weg waren. Savlon Cream is ook in Nederland gewoon te koop en niet duur. De website; www.ubershop.nl verkoopt deze crème al voor 5,50 euro per tube van 100 gram. Een tip!

Savlon Cream als desinfectans
Savlon Cream als desinfectans
Foto: Savlon

Fox Flatliter MKII

Op het gebied van bedchairs is er bij Fox veel nieuws te melden. De mark 2 versie van de Flatliter is namelijk recent geïntroduceerd en dat vraagt natuurlijk om wat aandacht! Het eerste verschil is dat er een kleinere versie te koop zal zijn naast het standaard formaat. Dit Compact Model is perfect voor de korte nachtjes. De innovatie in deze 2e generatie Flatliners zit hem erin dat hij nog compacter is op te vouwen en zelfs met de slaapzak er nog aan vast gemaakt. Andere voordelen is een groot scala aan opties als een bijpassende 5 Season Bag, Aquos Cover en Aquos Thermal Cover.  Voor meer informatie bezoek je hun Facebook pagina of surf je naar; www.foxint.com/

De nieuwe Flatliter MKII van Fox International
De nieuwe Flatliter MKII van Fox International
Foto: Fox International

Kolibri RKM-350

Het uit Oekraïne afkomstige Kolibri heeft de laatste jaren aardig aan de weg getimmerd om hun kwalitatief hoogwaardige en betaalbare boten te introduceren in karperland en mijns inziens is dat heel aardig gelukt! Veel vissers gebruiken al een Kolibri rubberboot en zelfs de jongens van Nash kochten er onlangs eentje op CARP Zwolle 2015. Nu maakte Kolibri enkel rubberboten en daar is sinds kort een einde aan gekomen. Ze hebben namelijk het assortiment uitgebreid met de nieuwe RKM 350 boot gemaakt van HDPE-RM kunststof! Hij is zowel het producttype al zegt 350cm lang en 142cm breed. Hij weegt 92 kilo, kan maximaal 3 personen vervoeren en kan gebruikt worden met een buitenboordmotor van maximaal 5 pk. Hij wordt volledig geleverd met peddels en bankjes en is zowel verkrijgbaar in het grijs, rood en carpy groen. Momenteel bedraagt de introductieprijs 1700,00 euro. Bij interesse neem je contact op via; www.kolibri-boten.nl of www.kolibriboote.de

De nieuwe harde boot RKM-350 boot van Kolibri
De nieuwe harde boot RKM-350 boot van Kolibri
Foto: Kolibri

De loden van Aquagram

Ondanks dat het loodverbod nog ver weg lijkt, zien we de laatste jaren wel al een aantal bedrijven die durven te ontwikkelen en durven verder kijken in een wereld na het loodverbod. Personen als een Simon Pomeroy (Pallatrax) of een Harry Nummerdor (Go Green) zijn van die personen. Niet alleen in Nederland en Engeland wordt gekeken naar goede loodalternatieven. Ook het Franse Aquagram is zo’n bedrijf en dat is best opmerkelijk! De Fransen zijn qua visserij iets minder ver en ze gebruiken vaak wat minder subtiele producten. Het is dan ook goed om te zien dat Aquagram steenlood verkoopt en dus loodalternatieven stimuleert. De loden van Aquagram zijn overigens lekker betaalbaar. Een steenloodje tussen de 40gr en 120gr kost 0,70 euro en bij grotere afname wordt het nog goedkoper. Voor meer informatie over dit bedrijf zoek je ze op, op Facebook!

De steenloden van het Franse Aquagram
De steenloden van het Franse Aquagram
Foto: Aquagram

Free Spirit CTX Creeper Rods

Korte struinhengels zijn momenteel natuurlijk helemaal in! Ze zijn zelfs al te koop van 8ft. en dat is kort te noemen! Nieuw in de CTX range van het Engelse Free Spirit zijn hun CTX Creeper hengels. Deze 9ft. Stalking hengels hebben een testcurve van 2.75lb en zijn naast parabolisch ook een prima wapen om vis uit de takken te houden. Ze zijn zowel te koop met een afwerking in kurk als met een full EVA handvat. De prijzen starten bij een 100 euro per hengel! Je koopt ze onder andere via; johnsonrosstackle.co.uk.

De nieuwe CTX Creeper 9ft. Hengels van Free Spirit
De nieuwe CTX Creeper 9ft. Hengels van Free Spirit
Foto: Free Spirit

Carpspots Water Wolf Krautuberzug

De Water Wolf die dit jaar onder de vlag van Prologic werd geïntroduceerd is een van de innovaties op het gebied van onderwater filmen van 2015. Helemaal door een onlangs uitgekomen kit waarmee je deze camera in je rig kan verwerken, zijn de mogelijkheden eindeloos. De mannen van het Duitse Carpspot hebben op dit moment al ingespeeld met een speciale camo cover voor de camera die luistert naar de Duitse vertaling Krautuberzorg. Deze covers zijn verkrijgbaar in zowel licht groen, donker groen als bruin en de kosten per cover bedraagt een 20,00 euro. Heb je zo’n Water Wolf en wil je echt aasopnames gaan filmen dan is dit wellicht een product voor jou! Je koopt deze Krautuberzorg via; carpspot.de.

Camo covers voor je Water Wolf camera van Carpspot
Camo covers voor je Water Wolf camera van Carpspot
Foto: Carpspot

John Baker Muskspice flavour

Als we kijken naar grote namen in de aasindustrie dan mogen de producten van John Baker absoluut niet vergeten worden. Zijn flavours zijn een van de beste in omloop en ruiken en smaken vaak erg intens. Zo is dat ook met de flavour Muskspice welke weer op de markt te verkrijgen is. In tegenstelling tot veel synthetische flavours zijn de flavours van John Baker gemaakt door middel van natuurlijke synthese en aminozuur reacties. Een flesje flavour bevat 100ml en de prijs bedraagt een 20,00 euro. Voor meer informatie surf je naar; www.johnbakerbaits.com of koop je de producten via; johnsonrosstackle.co.uk.

Het intense Muskspice van John Baker
Het intense Muskspice van John Baker
Foto: John Baker

Soul Cyprihunt Bait Bullit

De afgelopen tijd is er op het gebied van spods veel innovatie geweest. Na het geweldige succes van de Engelse Spomb zagen we later producten verschijnen als de Crashball van het Spaanse Advance en de Explode van het Bosnische Carp-System. Ook Soul gaat hun versie uitbrengen onder de naam Cyprihunt Bait Bullit. Qua uiterlijk en kleurgebruik lijkt deze spod enorm veel op een Spomb. Ook het mechanisme wat deze spod opent, de bekende rode drukknop, lijkt te zijn afgekeken. Het grote verschil is alleen hoe de spod opent. Deze kop opent namelijk naar de zijkant wat komt door een speciaal kantelmechanisme wat wordt geforceerd door middel van een veer. Hij is als laatste 125mm lang en 50mm breed en hij is al te bestellen voor 13,00 euro via; www.dierenverblijf.eu.

De nieuwe Cyprihunt Bait Bullit van Soul Carp
De nieuwe Cyprihunt Bait Bullit van Soul Carp
Foto: Soul Carp

Kolibri Seesack

We sluiten ook dit Random nieuws weer af met een echte gadget en die is deze keer van het Oekraïense Kolibri met hun Seesack. Deze handige waterdichte zakken zijn gemaakt van PVC en zijn uitgerust met een camouflagepatroon. Ze zijn zowel verkrijgbaar in een 80 liter als 120 liter uitvoering en zijn ideaal voor al die spullen die je liever droog houdt tijdens een sessie. Denk bijvoorbeeld aan kleding of elektronische apparatuur en toebehoren. Je koopt deze Seesacks via; www.kolibriboote.de of je neemt contact op met ze via Facebook.

De handige Seesack van het Oekraïense Kolibri
De handige Seesack van het Oekraïense Kolibri
Foto: Kolibri

En met deze gadget van Kolibri ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Volgende week zit ik een weekje in Frankrijk en zal dus het Random nieuws weer komen te vervallen. Tot over twee weken!

De nieuwe Session Hardcases van het Duitse Black Label Baits
De nieuwe Session Hardcases van het Duitse Black Label Baits
Foto: Black Label Baits

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.