Random nieuws week 26

Elke week is het weer een hele zoektocht om jullie te voorzien van de laatste productnieuwtjes. Het nieuws komt je niet altijd aanwaaien en soms moet je echt opzoek naar die kleine verfijnde producten die zeer zeker de moeite waard zijn. Ondanks dat het zomer is en dat meestal komkommertijd betekent, is het Random nieuws van deze week er eentje die werkelijk bomvol staat van de nieuwe producten. Ga er dan ook maar weer eens lekker voor zitten en geniet van het Random nieuws van de 26ste week van 2015!

De nieuwe Specialist Landing Nets van het Engelse Drennan
De nieuwe Specialist Landing Nets van het Engelse Drennan
Foto: Drennan

In het Random nieuws van deze week hebben we weer een hele bonte verzameling aan gave producten voor jullie onder elkaar gezet. Zo staan we stil bij enkele nieuwe producten van Nash Tackle en bekijken we de gave molenhendels van Jeroen Schoordijk. Daarnaast staan we stil bij de bijzondere pop-ups van het Engelse Carp ‘r Us en nieuwe producten van het Engelse Banktech Innovations. We gaan door met bijzondere producten van Markerworld, Trakker en het Engelse NXT Generation en behandelen een wel heel bijzonder molenconcept van het Italiaanse Tubertini. We sluiten af met nieuwtjes van het Engelse Weston Developments, SubSurface Journal en het Duitse Poseidon Angelsport en hebben weer een gadget voor jullie in petto van Orbitkey. Veel leesplezier gewenst!

Het nieuwe Evolve van Taska Tackle
Het nieuwe Evolve van Taska Tackle
Foto: Taska Tackle

Nash Tackle Bait Screws

De weg van aasschroefjes, of in het Engels Bait Screws, beschreef ik hier op CarpFeeling ooit al eens. Waar deze handige aasschroefjes vooral in de witvisserij werden gebruikt voor aassoorten als luncheon meat, zo was het Solar Tackle die met hun Spikes een eerste voorzet gaf richting de karpervisserij en was het Rig Marole die de goal scoorde. Ook Nash Tackle heeft onlangs aangekondigd dat ook zij Bait Screws in hun assortiment gaan opnemen. Het betreft hier een variant met ovale rigring voor nog meer bewegingsvrijheid zoals ook Taska ze ooit al op de markt had gebracht. Desalniettemin is een Bait Screw echt een verrekt handig product wat ik niet meer wil missen in mijn pop-up presentatie. Lekker bezig Nash!

De nieuwe Bait Screws van Nash Tackle
De nieuwe Bait Screws van Nash Tackle
Foto: Nash Tackle

Nash Tackle Baiting Tools

Boilienaalden en andere bait tools zijn niet de meest spannende producten in de karpervisserij. Ik vind het dan ook altijd knap als een fabrikant er weer een leuke draai aangeeft en dat heeft Nash zeker gedaan met hun nieuwe range aan baiting tools. Naast dat dit ‘Stealthy’ handvat mij deed denken een stoer machinegeweer of iets dergelijks, is hij vooral heel ergonomisch gevormd. Hij ligt dus simpelweg lekker in de hand en werkt gewoon fijn. Het handvat overigens is erg buigzaam en dat heeft als voordeel dat je je naald net even minder snel breekt. Het laatste voordeel van deze range is de keuze. Zo zijn onder andere een stringer needle, boilie needle, micro boilie needle, captive boilie needle, micro captive boilie needle en een nut drill verkrijgbaar. Voor meer informatie surf je naar; www.nashtackle.com.

De nieuwe Baiting Tools van Nash Tackle
De nieuwe Baiting Tools van Nash Tackle
Foto: Nash Tackle

Jeroen Schoordijk molenhendels

Als ik ergens blij van wordt dan is het wel van handgemaakte en exclusieve producten. Gelukkig zijn juist die producten steeds beter in Nederland verkrijgbaar. Hadden we het laatste nog over de molenhendels van het Nederlandse Dutch Reel Pimping, zo staan we vandaag stil bij de klassiek ogende molenhendels van Jeroen Schoordijk. Jeroen maakt namelijk molenhendels voor je op maat en niets is eigenlijk te gek. Van de standaard cilindervormige houtjes tot molenhendels in  oldskool style. Hij heeft keuze uit maar liefs 10 houtsoorten dus er zit altijd wel een soort tussen die je kan bekoren. Bij interesse raad ik je aan Jeroen even een berichtje te doen via Facebook!

Handgemaakte molenhendels van Jeroen Schoordijk
Handgemaakte molenhendels van Jeroen Schoordijk
Foto: Jeroen Schoordijk

Carp ‘r Us Little Bleeders

Het Engelse Carp ‘r Us is geestelijk vader van velen vindingen binnen de karpervisserij. Als een merk als dit dan met pop-ups komt dan moet dat iets bijzonders zijn en als je alleen al naar de verpakking kijkt van deze pop-ups dan is dat het ook. Deze pop-ups zitten namelijk per stuk verpakt in een verpakking waar je eerder bonbons in verwacht dan karperaas. In een verpakking zitten 42 pop-ups welke verkrijgbaar zijn in 3 smaken te weten; Secret X, Titan Crab en Dream Cream. De pop-ups zijn voorzien van diverse aroma’s en aminozuren en blijven zowel kleur als attraktoren uitlekken tot 48 uur lang. Een verpakking kost net geen 10,00 euro en is te bestellen via; www.carprusdirect.com.

De nieuwe Little Bleeder pop-ups van Carp ‘r Us
De nieuwe Little Bleeder pop-ups van Carp ‘r Us
Foto: Carp ‘r Us

Banktech Innovations Stage Sticks

Het Engelse Banktech is die fabrikant die als een van de eerste hele deftige Camera Mountings op de markt bracht waardoor je je telefoon op een bankstick kan bevestigen. Het grote verschil dat Banktech maakt is dat ze gebruik maken van hoge grades roestvaststaal en dat de pasvorm van deze mountings perfect te noemen is. Als je al zulke prachtige producten maakt van roestvaststaal dan is de overgang op rodsupport materiaal natuurlijk niet groot. Banktech heeft onlangs dan ook hun eerste producten gelanceerd en eentje daarvan zijn de Stage Sticks. Deze zeer fraaie stage stands zijn aan de onderkant voorzien van 3 tandjes welke je in het hout vastzet. Door middel van een schroef in het midden van het voetje draai je hem daarna muurvast in het hout. Ze zijn verkrijgbaar in hoogtes van 4, 5,6 en 7 inch en ze zijn allen adjustable. Naast het prachtige ontwerp zorgt de stelschroef ervoor dat zelfs een uitgeschoven Stage Stick geen kant meer op kan. Een leuke feature is dat deze stelschroef als laatste niet kwijt te raken is. De prijzen starten bij 25,00 euro en voor meer informatie surf je naar; banktech.co.uk/.

De prachtige Stage Sticks van het Engelse Banktech Innovations
De prachtige Stage Sticks van het Engelse Banktech Innovations
Foto: Banktech Innovations

Banktech Innovations Bank Stick Adaptor

Tevens nieuw van Banktech Innovations  is hun Bank Stick Adaptor. Een speciale camera adapter om je camera te monteren op een bankstick. Zoals we van Banktech verwachten is ook dit product zeer fraai vormgegeven, lichtgewicht, klein en gemaakt van een hoge grade roestvaststaal. Hij is 360 graden verstelbaar en is voorzien van een ‘protection pad’ voor de schroefbevestiging van je camera. Voor de prijs van 20,00 euro is hij van jou. Voor meer informatie durf je naar; banktech.co.uk/.

De Bank Stick Adaptor voor je camera van Banktech Innovations
De Bank Stick Adaptor voor je camera van Banktech Innovations
Foto: Banktech Innovations

NXT Generation Illuminated Bobbins

En we gaan door met nog veel meer mooie producten want ook de onlangs uitgekomen Illuminated Bobbins van het Engelse NXT Generation mogen er zeker wezen! Deze supergave bobbins zijn verkrijgbaar in 3 verschillende versies waar in het acryl, lijnen, een twirl of bubbels te zien zijn. Doordat deze bobbins zijn voorzien van een led, worden juist deze accenten verlicht wat er gewoonweg heel vet uitziet. De bobbins krijgen hun stroom via de 2.5 jackplug die in je beetmelder gaat, zijn verkrijgbaar in 6 kleuren en de kosten per set van 3 stuks bedraagt een 50,00 euro. Bij interesse zoek je ze even op, op Facebook!

De Illuminated Bobbins van het Engelse NXT Generation
De Illuminated Bobbins van het Engelse NXT Generation
Foto: NXT Generation

Trakker CR-42 Landing Net 

Wie nog opzoek is naar een lichtgewicht landingsnet moet eens kijken naar het nieuwe CR-42 Landing Net van Trakker. Dit 42 inch net heeft een spreidblok van stevig kunststof en een schepnetsteel met handvat voorzien van Japans krimpkous. Het net zelf is fijnmazig en heeft een gemiddelde diepte. Hij kost iets meer dan 90,00 euro en voor meer informatie surf je naar; trakkerproducts.co.uk/.

Het nieuwe lichtgewicht CR-42 Landing Net van Trakker
Het nieuwe lichtgewicht CR-42 Landing Net van Trakker
Foto: Trakker

Markerworld iPhone Houder

We hadden het er net al even over. De camera van de gemiddelde smartphone is anno 2015 meer dan goed en daardoor kun je hem prima gebruiken voor je man-vis foto’s. Een leuke nieuwe gadget die we zagen bij Markerworld is hun iPhone Houder. Voor nog geen 10,00 euro heb je een speciale houder voor je smartphone welke verstelbaar is in zowel de hoogte als breedte. Hierdoor is het ook mogelijk dat andere telefoons dan iPhones passen. Zo kunnen telefoons die maximaal 18cm breed, 8cm diep en 1cm dik zijn ook prima toegepast worden. Hij is als laatste voorzien van een adapter om hem zowel op een bankstick als op een camerabevestiging te plaatsen. Handig en goedkoop! Voor meer informatie surf je naar; www.markerworld.nl.

De iPhone Houder van Markerworld
De iPhone Houder van Markerworld
Foto: Markerworld

Tubertini Concept D Reels

In molens zit al jaren aardige innovatie. Echter zijn het vaak inwendige veranderingen of materiaalgebruik waardoor je deze innovatie nu niet direct ziet. Ondanks dat de Concept D modellen van het Italiaanse Tubertini eigenlijk forellenmolens zijn, vond ik hun innovatie met 2 molenbeugels zo bijzonder dat ze een plekje verdienen in het Random nieuws. Nu zijn die 2 beugels niet voor een dubbele slip. Nee, de grote beugel fungeert als een standaard beugel. De kleinere beugel eronder zorgt ervoor dat de lijn nimmer en nooit meer onder je molenspoel verdwijnt met alle gevolgen van dien. Vooral voor de oppervlakte visserij waarbij we vaak met nihil gewicht aan de lijn vissen, zou deze innovatie best interessant kunnen zijn. Het ziet er wat apart uit maar het doel heiligt de middelen niet waar! Interesse? Surf dan naar; www.fizzdizz.com en/of www.tubertini.nl.

De innovatieve Concept D molens van Tubertini
De innovatieve Concept D molens van Tubertini
Foto: Tubertini

SubSurface Limited Cloth Edition #2 bij CarpCube

Wij Nederlandstaligen zijn maar wat verwend met het prachtige Monkey Climber Magazine en hun fantastische foto’s en verhalen die er nog echt toe doen. Toch is buiten onze landsgrenzen ook genoeg verfijnde karperliteratuur te vinden in bladen als het Duitse Twelve ft. Magazine en natuurlijk het Engelse SubSurface Journal van Gaz Fareham. Van zowel de 1ste als 2e editie van SubSurface zijn 35/40 stuks Limited Cloth Edition exemplaren uitgebracht en van de 1ste editie zelf lederen exemplaren in een zeer kleine oplage. Goed nieuws voor de verzamelaars onder ons is dat de Belgische karperspeciaalzaak CarpCube 3 stuks Limited Cloth Edition #2 exemplaren heeft weten te bemachtigen. Bij interesse in deze gave boekwerken surf je naar hun Facebook pagina of neem je contact met ze op via; carpcube.be. Een collectoritem!.

De Limited Cloth Edition van SubSurface #2
De Limited Cloth Edition van SubSurface #2
Foto: SubSurface

Weston Developments Line Stop Replacements

Ondanks dat we in Nederland niet bizar veel in de weer zijn met spods en/of peildobbers, is het altijd fijn als je een goede lijnclip op je molenspoel hebt zitten. Helemaal als je een tackle tart bent die weer esthetische mogelijkheden ziet in dit kleine onderdeel. Vooral de lijnclips van Daiwa molens zouden best wat beter kunnen worden. Daarom dat al sinds jaar en dag lijnclips worden verkocht door diverse bedrijven als Johnson Ross of The Tacklebox. Nieuw van Weston Developments zijn hun bekende Line Stops die nu ook los verkrijgbaar zijn voor standaard molenspoelen van Daiwa SS3000 en TS5000 modellen. Zo ben je eindelijk af van dat standaard prutsspul en ziet je molenspoel er nog meer tarty uit. Wat wil je nog meer! Voor meer informatie surf je naar; westondevelopments.com.

De Line Stop Replacements van Weston Developments
De Line Stop Replacements van Weston Developments
Foto: Weston Developments

Nieuw in Nederland: Poseidon Angelsport

De wekelijkse lezer kent misschien het Duitse merk Poseidon Angelsport nog wel. Je weet wel, dat merk met die innovatieve producten die alleen de hoofdprijs kosten! Zo doet hun P2 onthaakmat maar liefs een prijs van 280,00 euro! Leuk voor de liefhebbers is dat Poseidon Angelsport sinds kort ook te koop is in Nederland en wel bij Visvinder-Oost. Zij verkopen een aantal producten van hun als de boeiankers, de Rod Keeper en die innovatieve toploden van hun. Bij interesse surf je naar; visvinder-oost.nl.

De bijzondere toploden van Poseidon Angelsport nu verkrijgbaar in Nederland
De bijzondere toploden van Poseidon Angelsport nu verkrijgbaar in Nederland
Foto: Poseidon Angelsport

Orbitkey Rubber Key Organiser

We sluiten dit Random nieuws af met wederom een gadget en die is deze keer afkomstig van Orbitkey. Orbitkey ontwerpt namelijk sleutelhangers en ondanks dat sleutelhangers niet het meest sexy onderwerp is wat er bestaat, zijn deze versies toch wel erg gaaf! Voor de geordende visser die dat gerammel van sleutels in zijn zak zat is, is dit namelijk het eureka momentje! Deze Orbitkey is als het ware een organiser voor je sleutels. Je kan er 3 tot 8 sleutels aan kwijt en doordat de sleutels netjes naast elkaar worden gehouden en worden beschermt door een band van TPU Elastomer Polymer, rinkelen ze niet in je zak en heb je veel minder beschadiging. Bij interesse surf je naar; www.orbitkey.com.

De sleutelhangers van Orbitkey
De sleutelhangers van Orbitkey
Foto: Orbitkey

En met deze gave sleutelhangers ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Prettig weekend allen en vangse!

De nieuwe Diamond White range van Mainline
De nieuwe Diamond White range van Mainline
Foto: Mainline

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.