Random nieuws week 27

Als ze mij aan het begin van het jaar zouden zeggen dat we deze zomer temperaturen zouden krijgen die zelfs richting de 40 graden gaan dan had ik ze voor gek verklaard. Toch zijn we met zijn allen al de hele week in de ban van het warme weer en belooft het morgen zelfs extreem warm te worden. De vroege ochtendjes en de late avonden zijn natuurlijk uitermate geschikt voor het nodige oppervlaktewerk. De karpers kunnen dat zonnetje maar wat graag waarderen. Ondanks dat het dus warm is zal je het ongetwijfeld nog warmer gaan krijgen van de productnieuwtjes van deze week. We hebben weer ons best gedaan namelijk!

De Cradle Mat uit de nieuwe Grizzly range van TNT Tackle
De Cradle Mat uit de nieuwe Grizzly range van TNT Tackle
Foto: TNT Tackle

In deze editie hebben we weer een aantal gave producten voor jullie bij elkaar gesprokkeld van zowel de bekende als minder bekende merken. Zo staan we stil bij de langverwachte Elementor boilie van het Nederlandse Element Tackle, bekijken we de nieuwe Black Series van Aqua Products en een gave rodpod voor het grote water van het Hongaarse Carpsoul. We gaan verder met een nieuw product van Neo Baits, een nieuwe dip van het Belgische Ambrosia Carp Baits en een wel heel bijzonder product van het Engelse Free Spirit. We sluiten af met nieuwe producten van het Nederlandse ESGF, het Engelse Nash Tackle, Kudos Tackle en een gave gadget van GoSun. Veel leesplezier gewenst wederom!

De nieuwe MKI Compacts van Edwards Custom Upgrades
De nieuwe MKI Compacts van Edwards Custom Upgrades
Foto: Edwards Custom Upgrades

Element Tackle Elementor

Het heeft even geduurd maar eindelijk hebben oprichter Martin Mulder en kompanen de in hun ogen perfecte boilie ontwikkeld die luistert naar de naam Elementor. Sinds een tijdje is het Nederlandse Element Tackle lekker in de weer met ingrediënten en op hun Facebook pagina was ook goed te volgen hoe de testfase van de Elementor boilie verliep. Onlangs is deze boilie dan eindelijk gepresenteerd en de facts liegen er niet om. Deze Elementor boilie bevat 6 verschillende ‘natural source’ liquids, 4 verschillende diereigen melen  en verschillende kruiden en verteringsbevorderende bestandsdelen. Dit zorgt voor een evenwichtige boilie die allround ingezet kan worden. Als laatste zijn er enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt. Voor meer informatie surf je naar; www.elementtackle.com.

Out now: Element Tackle Elementor
Out now: Element Tackle Elementor
Foto: Element Tackle

Aqua Products Black Series

Anno 2015 hebben we voor al onze tackle wel een tasje. Meestal hebben we voor al die kleinere tasjes weer een iets groter tasje om zo alles compact mee te nemen. De nieuwe Black Series range van het Engelse Aqua Products is hier een ster in. In deze nieuwe ‘modulaire’ range zijn 17 verschillende tassen opgenomen waarbij de kleinere varianten passend zijn in de grotere varianten.  De Black Series range is zeer compleet te noemen. Zo zijn zelfs producten als een Dry Bag, Brewkit Bag en een Cool Bag beschikbaar. Voor meer informatie surf je naar; aquaproducts.co.uk.

De Small Bits Bag uit de nieuwe Black Series van Aqua Products
De Small Bits Bag uit de nieuwe Black Series van Aqua Products
Foto: Aqua Products

Carpsoul Rodpod

Voor de liefhebbers van het grote water behandelen we deze week de robuuste rodpod van het Hongaarse CarpSoul. Zij hebben namelijk een dijk van een rodpod op de markt gezet welke geheel vervaardigd is uit roestvaststaal. Kenmerken van deze rodpod zijn onder andere een dubbele moederbalk en een centraal spreidblok voor 4 poten welke in lengte verstelbaar zijn.  De centrale dubbele moederbalk is standaard 60cm en kan worden uitgeschoven naar 120cm. De poten en de tussenstangen van de goalpost buzzerbars zijn tevens verstelbaar. Hij kost 254,00 euro en je bestelt hem via; www.carpsoul.hu.

De robuuste rodpod van het Hongaarse Carpsoul
De robuuste rodpod van het Hongaarse Carpsoul
Foto: Carpsoul

Neo Baits Egg Connector

De dit jaar geïntroduceerde Fishing Eggs van Neo Baits zijn een leuk gel-achtig alternatief op al dat harde aas. Toch bestond de kans dat bij verre worpen deze Fishing Eggs van de haak/hair af werden gegooid. Nieuw is dan ook de Egg Connector. Een handige bait screw voorzien van een oogje welke je op de hair kan monteren. Deze bait screw is als het ware een spiraaltje wat je door de Fishing Egg heen draait. Op deze manier heb je genoeg houvast om ook zacht aas verder te gooien. Naast Fishing Eggs kun je dit product ook gebruiken met luncheon meat en andere zachte aassoorten. Voor meer informatie surf je naar; www.neobaits.com of bezoek je hun Facebook pagina.

De nieuwe Egg Connectors van Neo Baits
De nieuwe Egg Connectors van Neo Baits
Foto: Neo Baits

Ambrosia Carp Baits Glow

Vooral deze warme dagen is het geen slecht idee om je aas nog meer visuele kracht mee te geven. De karpers worden steeds lastiger vangbaar door het overvloedige natuurlijk voedsel en het is dan ook niet verkeerd om je aas in de picture te zetten. Een prima middel wat nieuw is van het Belgische Ambrosia Carp Baits is hun Glow. Een lekkere stroperige liquid welke een hoog visueel effect onderwater heeft. Een flesje Glow van 150ml kost slechts 4,00 euro en als je dan ook nog eens weet dat deze dip verkrijgbaar is in maar liefs 18 smaken dan snap je dat dit product de moeite waard is van het vermelden. Voor meer informatie surf je naar; http://www.ambrosiacarpbaits.net.

Het nieuwe Glow van Ambrosia Carp Baits
Het nieuwe Glow van Ambrosia Carp Baits
Foto: Carp Baits

Free Spirit Zig Piece

Het grote nadeel van het vissen met de bekende zigrig is de lange onderlijn die zowel bij het werpen als bij het landen van het vis wat lastiger is. Free Spirit komt met een ‘revolutionaire’ oplossing en dat is hun Zig Piece. Een speciaal tussendeel voor Hi ‘S’ en ‘S’-Range modellen welke je hengel 2ft. Langer maakt. Op deze manier kan je verder en makkelijker gooien met een zigrig maar maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om je hengels anders weg te zetten. Zo kun je makkelijker over grote wierbedden vissen of in hoeken vissen die korter dan 90 graden zijn. Deze Zig Pieces zijn qua blank gelijk aan de hengels en worden gewoon tussen de twee delen gemonteerd. De prijs per stuk beginnen bij 50,00 euro. Naast de Zig Pieces voor de Hi ‘S’ en ‘S’- Range modellen zullen er ook versies komen voor de ‘E’-Class en CTX ranges. Voor meer informatie surf je naar; johnsonrosstackle.co.uk.

De nieuwe Zig Pieces van Free Spirit
De nieuwe Zig Pieces van Free Spirit
Foto: Free Spirit

ESGF Goalpost Buzzerbars

ESGF is onze Nederlandse trots als het gaat om custom rodsupport materiaal. Recent is er weer een product bijgekomen en dat zijn Goalpost Buzzerbars. Deze buzzerbars zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig roestvaststaal en zijn zowel verkrijgbaar als 2rod en als 3rod. Ze hebben een ‘chunky’ uiterlijk en zullen niet misstaan in een tarty setup! Ze zijn verstelbaar in lengte en ook de bevestigingspunten voor je banksticks zijn verstelbaar in de breedte. Een set kost 60,00 euro en bij interesse surf je naar; marktplaats.nl/m936761800.

De nieuwe robuuste Goalpost Buzzerbars van ESGF
De nieuwe robuuste Goalpost Buzzerbars van ESGF
Foto: ESGF

Nash Tackle Dwarf BP Reels

We zeiden het net al, met dit soort weer zijn de vroege ochtenden en de late avonden de tijdstippen om de karper aan de oppervlakte te belagen. Qua gear kun je het beste kiezen voor een penhengel met een kleine molen om zo licht bepakt actief opzoek te gaan naar karper. Nieuw van Nash Tackle zijn hun Dwarf BP molens. Deze kleinere molens zijn ideaal voor het vissen onder kortere hengels als Scopes, Dwarfs of je penhengel. Er zijn twee modellen te weten de BP-4 en de BP-6. De BP-4 is bedoeld voor het lichte werk waar de BP-6 geschikt is voor het grovere struinwerk. Ze bevatten beide 5 kogellagers, Fast Drag en kunnen ondanks hun grootte en berg aan lijn kwijt. Voor meer specs surf je naar; www.nashtackle.co.uk.

De nieuwe Dwarf BP molens van Nash Tackle
De nieuwe Dwarf BP molens van Nash Tackle
Foto: Nash Tackle

Kudos Tackle Coded Rod Protectors

En dan even een klein nieuwtje voor de tarts onder ons die in het bezit zijn van zo’n set geile Stainless Buzzers van Nash Tackle. Deze ‘collectorsitems’ welke gebaseerd zijn op de oer Nevilles worden in Nederland nog met enige regelmaat gebruikt. Een leuke nieuwe feature van het Engelse Kudos Tackle is vervanging van de zwarte kussentjes die standaard in de hengeluitsparing zijn te vinden. Deze kussentjes verlies je in de loop van de tijd wat natuurlijk enorm zonde is. Kudos Tackle heeft hier de oplossing voor gevonden met hun Coded Rod Protectors. Vervangende kussentjes die je ook nog eens qua kleur kan laten matchen met je rollerwheels en/of hangers. Een detail voor de puristen! Voor meer informatie neem je contact met ze op via hun Facebook pagina.

De nieuwe Coded Rod Protector feature van Kudos Tackle
De nieuwe Coded Rod Protector feature van Kudos Tackle
Foto: Kudos Tackle

GoSun Stove

Ook deze week hebben we weer een hele kekke gadget voor jullie gevonden welke deze keer afkomstig is van GoSun. Het betreft hier de GoSun Stove waarmee je zonder brandstof en enkel  de zon eten kan laten garen in relatief weinig tijd. Het idee van deze Stove is vrij simpel. Plaats je eten in de 60cm lange cilinder, klap de reflecterende kappen open en laat je eten verhitten door middel van zonnewarmte. Wanneer de zon lekker schijnt als vandaag dan duurt het verhitten van een blikje hotdogs een 10 minuten, een gebakken eitje 20 minuten en vlees een half uur. Als er geen zon is dan heb je pech en zal je dus een brandertje voor nood erbij moeten hebben. Deze GoSun Stove kost 243,00 euro en is te bestellen via; www.amazon.com.

De GoSun Stove
De GoSun Stove
Foto: GoSun

En met deze kekke gadget voor de levensgenieter ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Ik wens jullie allemaal veel sterkte met de komende warmte en tot volgende week!

Het nieuwe Havana paste van het Franse Authentik Sniper
Het nieuwe Havana paste van het Franse Authentik Sniper
Foto: Sniper

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.