Random nieuws week 29

De zon schijnt, de snelwegen zijn ’s ochtends leeg en de scholen zijn verlaten. Het is vakantietijd en dat is goed te merken! Charters vliegen af en aan met vluchten naar de meest zonnige bestemmingen, mensen zoeken het water op voor wat recreatie en ook de terrassen worden druk bezocht. Ondanks de zomertijd staan de fabrikanten niet stil. Er zijn de afgelopen weken weer de nodige producten op de markt gekomen die we jullie niet wilden onthouden!

1
Coming soon: RidgeMonkey Caps

Deze week hebben we weer een aantal producten voor jullie gevonden welke voornamelijk afkomstig zijn van de grote merken. Zo staan we stil bij nieuwe producten van ondermeer Avid Carp, Gardner Tackle, Korum Tackle, Fox International en Rod Hutchinson. Daarnaast staan we stil bij een bijzondere custom service van het Engelse Custom-Ized en handige hengeltopbeschermers van TFT. In deze editie behandelen we tevens een bijzonder product van het Duitse Catch & Release, de nieuwe editie van Monkey Climber Magazine en de custom service van Advanced Technology Tackle (ATT). We sluiten af met een handige gadget die we zagen bij Hengelsport Totaal Kampen. Veel leesplezier gewenst!

2
De MU1 Carp Hook van Mustad welke gepresenteerd werd op de Efftex 2015 (Fotobron: Karper Magazine)

Avid Carp Bucket Stand

Wie veel spod weet dat het aardig intensief is voor je rug. Je moet namelijk na elke worp je spod weer vullen en meestal staat de voeremmer op de grond. Veel bukken dus. Nu bestaan er al een aantal jaren speciale adapters om een voeremmer te monteren op enkele banksticks. Denk aan de versie van Cygnet Tackle met hun Spod Bucket Adaptor Kit. Nieuw van Avid Carp is een innovatie hierop en dat is de Bucket Stand. Een speciale 77cm hoge standaard waar precies een rechthoekige voeremmer in past en welke voorzien is van een rodrest van foam om je hengel tegenaan te zetten. Deze standaard rust op 3 bijgeleverde stormpoles welke je kan losschroeven. Hierdoor wordt het een klein pakketje bij het opruimen. Voor meer informatie surf je naar; www.avidcarp.com.

3
De nieuwe Bucket Stand van Avid Carp

Custom-Ized

Anno 2015 is niets meer te gek als het gaat om het customizen van je visspullen. Een nieuwe speler op de markt is het Engelse Custom-Ized die een bijzondere service aanbiedt. Zij maken namelijk speciale gepersonifieerde stickers voor op de cone van je hengel! Zo kan je dus zelfs fabriekshengels voor weinig geld een persoonlijke tint meegeven. Custom-Ized biedt velen prints en opties en de sky is the limit als het gaat om creativiteit. Bij interesse neem je contact met ze op via hun Facebook pagina.

4
Personifieer de cones van je hengel met Custom-Ized

Gardner Tackle Lead Safe Clip

Deze week schreef ik in het artikel ‘De loodrevolutie 2015’ nog een paar harde woorden over de promotie van loodlossende producten door de grote fabrikanten. Anno 2015 komen er juist steeds meer van dit soort producten op de markt en dat is jammer. Het was dan ook goed om te zien dat Gardner Tackle binnenkort met een loodclip op de markt komt waarbij dit juist niet zo is. Het gaat hierbij om de Lead Safe Clip. Hoe deze clip precies werkt is nog niet naar buiten gebracht. Toch lijkt het er in eerste instantie op dat het lood als het ware op de hoofdlijn zit geklemd door een busje. Het lood kan door obstakels dus wel los komen maar zal daarna over de hoofdlijn schuiven. Bij lijnbreuk zal het lood wel loskomen van de clip. Wanneer er meer over deze clip bekend is dan horen jullie dit uiteraard!

5
De nieuwe Lead Safe Clip van Gardner Tackle

Rod Hutchinson Gourmet Particles

Waar de ene visser geregeld het aanrecht staat vies te maken van moeder de vrouw, zo gaat de andere visser gewoon naar de hengelsportzaak voor wat gekookte partikels. Voor deze laatste visser is er goed nieuws want het Engelse Rod Hutchinson heeft onlangs hun Gourmet Particles geïntroduceerd. Deze PVA-vriendelijke producten zijn perfect gekookt en bevatten geen conserveermiddelen. Daarnaast worden ze verkocht in afsluitbare verpakkingen waardoor de houdbaarheidsdatum wordt verlengd. Deze Gourmet Particles zijn verkrijgbaar in Hemp Seed, Tigernuts, Maize Mix, Spod Mix en Hemp, Tares & Maize. De prijzen starten voor een 13,00 euro voor een verpakking van 1.6 kilo. Voor meer informatie surf je naar; www.rodhutchinson.co.uk.

6
De nieuwe Gourmet Particles range van Rod Hutchinson

TFT Opblaasbare topbeschermers

Vooral tijdens het transport zijn je hengels extra teer. Juist op dat moment beschadigen topogen, pensluitingen en handvatten en dat is natuurlijk eeuwig zonde. Nieuw van TFT (Trout Fishing Tackle) zijn hun opblaasbare topbeschermers en dat is toch best wel een heel slim product! Deze fel oranje topbeschermers plaats je over je hengeltop heen, blaas hem vervolgens op totdat hij hard genoeg is en druk het ventiel weer dicht. Een kind kan de was doen. Ze kosten slechts 3,79 euro de stuk en je bestelt ze via; www.fizzdizz.com.

7
Innovatie! De opblaasbare topbeschermer van TFT

Fox Explorer Barrow

Een barrow is de uitgelezen tool voor het verplaatsen van je hengelsportspullen op plaatsen waar je met de auto niet kan komen. De nieuwe Explorer Barrow van Fox leent zich hier geschikt voor en is zowel bedoelt voor de korte- als lange sessie. Deze 1 wiel barrow is ongeacht de lading perfect in balans, voorzien van quick release system met pneumatisch wiel, wordt geleverd met een centrale camo bag en 2 gaasvakken naast de wielen voor jerrycans water of voer. Deze camo bag is voorzien van het nieuwe Fox camo pattern. Hij heeft een adviesprijs van 219,00 euro en hij is voorbereidt op de nieuwe Camolite tassen range. Een paradepaardje! Voor meer informatie surf je naar; www.foxint.com.

8
De nieuwe Explorer Barrow van Fox International

Korum Tackle Electronic Scales

Vooral als we actief aan het vissen zijn willen we zo weinig mogelijk materiaal met ons meeslepen. Zo’n lompe Heaton is dan net te groot en de bekende 22kg kofferwegers hebben natuurlijk niet echt uitstraling. Nieuw voor 2015 van Korum Tackle is hun olijfgroene Electronic Scales. Een compacte digitale weger welke werkt op een 9v batterij. Hij heeft blauwe nachtverlichting, weegt tot 40 kilo en heeft zelfs een ingebouwde thermometer. Hij kan zowel wegen in kilo’s en ponden en de ophanghaken en het weegmechanisme zijn gemaakt van roestvaststaal. Hij wordt geleverd in een neopreen pouche en hij kost rond de 40,00 euro. Voor meer informatie surf je naar; www.korum.co.uk.

9
De nieuwe Electronic Scales van Korum Tackle

Korum Weight Bar

Tevens nieuw van Korum Tackle is een bijpassende Weight Bar. Deze simpele tool zorgt ervoor dat je je kracht veel beter kan verdelen waardoor het optillen van die grote vis een stukje makkelijker gaat. Deze versie van Korum is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium en is voorzien van een zwarte karabijn om je weegschaal aan te bevestigen. Voor meer informatie surf je naar; www.korum.co.uk.

10
De nieuwe Weight Bar van Korum

Catch & Release wandspiegels

Voor de vissers onder ons die echt hun hobby mee naar huis nemen kwam ik bij het Duitse Catch & Release een opmerkelijk artikel tegen en dat zijn hun wandspiegels. Zij verkopen namelijk sinds kort kleine 15cm x 15cm spiegels welke zijn gelazerd met het Catch & Release logo en tekst. Deze spiegels kosten een 16,00 euro en worden geleverd met montagemateriaal. Heb je een vissende vriendin dan is dit wellicht wat voor haar! Voor meer informatie surf je naar; catchandrelease-handycover.de.

11
De speciale Catch & Release wandspiegels

ATT Custom Deluxe Receivers 

Zoals het geldt voor het bovengenoemde Custom-Ized, zo geldt het ook voor het Engelse Advanced Technology Tackle dat zij prima kunnen voorzien in jouw behoefte om je tackle te personifiëren. Sinds kort bieden ze namelijk een nieuwe service aan waarbij je je receiver kan laten wrappen met een print naar keuze. Daarnaast zijn er qua led-kleuren veel mogelijkheden bijgekomen. Ben je die standaard zwarte receiver zat of wil je eens upgraden? Check dan de Facebook pagina van ATT!

12
Een ATTx V2 receiver uitgevoerd in het camo

Monkey Climber Magazine #8

He’s out! Elk half jaar kijk ik reikhalzend uit naar een nieuwe Monkey Climber en zeer recent is alweer de 8ste editie vereeuwigd op het papier. De bijzondere print op de cover belooft al veel goeds en de titels van de artikelen in de inhoudsopgave verraden weinig. Een onvervalste monkey dus! In deze editie kunnen we ondermeer een interview vinden met Darrel Peck en de in Amerika wonende bassgitarist en karpervisser Christian Olde Wolbers. Ook schrijvers als Alain Servais en Davy Claus doen hun duit in het spreekwoordelijke zakje. Mis hem niet!

13
De nieuwe Monkey Climber is uit!

HTK uitklapbare BBQ

We sluiten deze 29ste editie van het Random nieuws af met wederom een gadget en die kwamen we deze keer tegen bij Hengelsport Totaal in Kampen. Zij verkopen namelijk sinds kort een opvouwbare barbecue en dat is natuurlijk de moeite van het vermelden waard!Deze handige barbecue is gemaakt van roestvaststaal, weegt een 4 kilo en wordt geleverd inclusief draagtas. Je zet hem in luttele seconden in elkaar en heeft een grillrek van 49cm bij 27cm groot. Voor meer informatie neem je contact op met Hengelsport Totaal in Kampen of bezoek je hun Facebook pagina!

14
De inklapbare barbecue van Hengelsport Totaal in Kampen

En met de inklapbare barbecue zijn we alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Ik wens jullie allen een heel prettig weekend en tot volgende week!

15
Custom indicators van het Hongaarse Antony Inox

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.