Random nieuws week 30

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar bij schrijven kijk ik uit naar mijn laatste werkdag voor de vakantie. Nog even en ook CarpFeeling zal zomerverlet hebben en dan doen we het even een paar weken iets rustiger aan. Voordat we zover zijn heb ik ook vandaag weer voor jullie de nieuwtjes van de afgelopen tijd verzameld. Er zijn vooral van de grote fabrikanten weer de nodige nieuwe producten te melden namelijk. Doordat er de afgelopen weken zoveel nieuws te melden was, nemen we in dit item ook de wat oudere nieuwtjes mee. Lean back and enjoy!

Nieuwe liquids van Crafty Catcher welke werden gepresenteerd op de Efttex 2015
Nieuwe liquids van Crafty Catcher welke werden gepresenteerd op de Efttex 2015
Foto: Karper Magazine

In dit 30ste nieuwsitem van 2015 hebben we nieuwtjes voor jullie van onder andere het Engelse Fortis Eyewear, Fox International en Sonik Tackle. We gaan door met een nieuw onderlijnmateriaal van het Engelse Natures Baits en de nieuwe Hybrid Feeders van Tackle Guru. We vervolgen met gave speakercones voor je Nevs welke we zagen bij Johnson Ross Tackle en behandelen de nieuwe ChodSafe van Korda. We sluiten af met een gloednieuwe rodpod uit de stal van het Nederlandse ESGF en behandelen de net uitgekomen Slimlite Indicators van Delkim. Ook de antimuggen spray van Pyramid komt nog aan bod net als de gadget van de week in de vorm van de Lily Drone! 

De Chunky 3K Carbon Fibre Bite Indicators van NXT Generation
De Chunky 3K Carbon Fibre Bite Indicators van NXT Generation
Foto: NXT Generation

Fortis Eyewear Junglist 

We starten dit nieuwsitem met een product dat we allen met dit weer wel kunnen gebruiken en dat zijn de nieuwe Junglist zonnebrillen van het Engelse Fortis Eyewear. Deze zonnebrillen zijn uitgevoerd in een carpy green kleur en naast het montuur zijn ook de glazen groen gekleurd. De zijlijn van de glazen staat in een hoek van 22 graden om de inval van zonlicht te verminderen voor beter zicht. Daarnaast is dit ‘Bays’ model voorzien van X-Bloc Technology. Een speciale coating welke werkt tegen schittering op het water. Hij is als laatste krasbestendig, lichtgewicht en kost net geen 40,00 euro. Je koopt hem onder andere via; www.fizzdizz.com.

De Junglist Sunglasses van Fortis Eyewear
De Junglist Sunglasses van Fortis Eyewear
Foto: Fortis Eyewear

Fox Camolite range

Vorige week nog behandelden we de nieuwe Explorer Barrow van Fox en spraken we al even heel kort over de passende Camolite range van Fox. Deze week gaan we eens nader kijken naar deze nieuwe range. Het woord Camolite zegt eigenlijk al heel veel over deze nieuwe range. Lichtgewicht en een gloednieuw Fox camouflage pattern zijn de grote eigenschappen van deze tassenrange. In de range komen we verschillende handige opbergmiddelen tegen als foedralen, tassen voor bits en pieces, Stinkbags en losse pouches. Ook is er een speciale Camolite Barrow Bag te koop die past op de net al genoemde Explorer Barrow. Voor meer informatie over deze nieuwe Camolite range zoek je ze op, op Facebook!

De Fox Camolite Barrow Bag uit de gelijknamige nieuwe range tassen
De Fox Camolite Barrow Bag uit de gelijknamige nieuwe range tassen
Foto: Fox

 Sonik Tackle Gravity X Slim Shrink

De Grafity X hengels van het Engelse Sonik Tackle zijn hun paradepaardje. Door een nieuw soort speciaal NanoAlloy materiaal is een lichte, sterke en dunne blank verkregen met goede eigenschappen. De Grafity’s zijn sinds kort ook verkrijgbaar in een zogenaamde Slim Shrink uitvoering waardoor het handvat nog dunner en meer tarty wordt. De Grafity’s zijn verkrijgbaar in zowel een 3lb, 3,25lb en een 3.5lb uitvoering en zijn allen voorzien van 50mm startogen. Voor meer informatie surf je naar; www.soniksports.com.

De Grafity X hengels van Sonik Tackle zijn nu ook in een Slim Shrink uitvoering te verkrijgen
De Grafity X hengels van Sonik Tackle zijn nu ook in een Slim Shrink uitvoering te verkrijgen
Foto: Sonik Tackle

Natures Baits Carp Cable Hooklink Material

Het Engelse Natures Baits is hard aan de weg aan het timmeren om een volwaardig merk te worden met kwalitatief hoogwaardige aas- en tackle producten. Nieuw van hun zijn de Carp Cable onderlijnmaterialen. In deze range zijn zowel soepele als gecoate varianten te verkrijgen. De soepele variant is gemaakt van een combinatie van dyneema en Tenacity polyester. Hij is 25lb sterk, zit op spoeltjes van 20 meter en is verkrijgbaar in het camo groen en bruin. De gecoate variant kent ook een soepele binnenkern voorzien van dyneema en een makkelijk pelbare coating. Ook deze variant is verkrijgbaar in camo groen en bruin. De prijs per rolletje bedraagt net geen 10,00 euro en voor meer informatie surf je naar; www.naturesbaits.com.

Het nieuwe Carp Cable onderlijnmateriaal van Natures Baits
Het nieuwe Carp Cable onderlijnmateriaal van Natures Baits
Foto: Natures Baits

Tackle Guru Hybrid Feeders 

HET product van deze week zijn denk ik wel deze Hybrid Feeders. Ze zijn al een paar weken uit en toch vond ik het de moeite waard om ze te vermelden. Waarom? Omdat dit namelijk loodvrije varianten zijn! Deze Hybrid Feeders zijn namelijk gemaakt van zink en zijn een prima stap in de goede richting. Daarnaast is de method feeder vooral voor karper een vergeten methode waar ik zelf juist steeds enthousiaster van wordt. Deze Hybrid Feeders zijn inline en voorzien van hoge randen waardoor je grondvoer goed blijft plakken. Ze zijn verkrijgbaar in 24gr, 36gr en 45gr in diverse sizes, hebben een mooie camouflage afwerking en zijn dus ook nog eens heel milieubewust. Gaaf spul hoor! nl.tackleguru.com.

De nieuwe Hybrid Feeders van Tackle Guru
De nieuwe Hybrid Feeders van Tackle Guru
Foto: Tackle Guru

Johnson Ross Stainless Speaker Cones

Voor de bezitters van Nevs zijn er op de markt al jarenlang hele gave speaker covers te koop om de speakerbehuizing van je beetmelders wat te verfraaien. Denk aan de versies van Steve Neville zelf, Reaper Custom Tackle, PT Products, Custom Carp UK en AGT Indicators. Nieuw is de versie die het Engelse Johnson Ross Tackle aanbiedt. Deze Speaker Cones zijn gemaakt van roestvaststaal en kennen een zeer strakke afwerking. Naast dat ze je beetmelder meer charme geven, zorgen ze er ook voor dat er minder regen in je speaker kan komen het geluid minder vervliegt. Ze kosten iets meer dan 10,00 euro de stuk en zijn te koop via; johnsonrosstackle.co.uk.

De Stainless Speaker Cones van Johnson Ross Tackle
De Stainless Speaker Cones van Johnson Ross Tackle
Foto: Johnson Ross Tackle

Korda Chodsafe 

De chod is hot! Het zal je denk ik niet ontgaan zijn. Momenteel staan de bladen er vol mee en schrijven de media zich helemaal suf over die korte wonderrig. Desalniettemin kan hij bij tijden zeer effectief zijn en is het dan ook niet gek om ze te proberen. Het opruimen van een chodrig is alleen wat anders. In een normale onderlijndoosje kun je hem niet goed opruimen en dus is het raadzaam om een rigbin aan te schaffen. Nieuw van Korda is hun versie en dat is de Chodsafe. Een zeer verfijnde koker met daarin een met foam uitgeruste cilinder om je chods in de juiste curve op te bergen. De cilinder kent 2 diktes waardoor je dus een onderscheid kan maken in korte en iets langere chods. Een puike release weer! Voor meer informatie surf je naar; nl.korda.co.uk/.

De nieuwe Chodsafe van Korda
De nieuwe Chodsafe van Korda
Foto: Korda

ESGF Rivier Rodpod

Het Nederlandse Eat Sleep Go Fishing of te wel ESGF is heer en meester in het bewerken van metaal. Gelukkig voor ons doen ze met deze kennis en kunde goede dingen en bieden ze kwalitatief hoogwaardige producten aan voor de karpervisserij waaronder rodpods. De eerste rodpods die ze maakten waren gebaseerd op de good old Globetrotter van Solar Tackle. Door de tijd heen hebben ze een eigen draai gegeven aan dit ontwerp en zeer recent plaatsten ze hun nieuwe Rivier Rodpod online. Deze nieuwe rodpod is voorzien van 100cm banksticks die 20mm dik zijn. Deze zitten op de vierkante moederbalk bevestigd door middel van een scharnierbaar koppelstuk. Tevens op de moederbalk zitten de buzzerbars bevestigd welke goalpost zijn. Zo kan de buzzerbar met geen mogelijkheid meer draaien. Deze rodpod kost 330,00 euro exclusief verzending en bij interesse surf je naar; hmarktplaats.nl/m948566124.

De nieuwe Rivier Rodpod van het Nederlandse ESGF
De nieuwe Rivier Rodpod van het Nederlandse ESGF
Foto: ESGF

Delkim Slimlite Indicators

Er is denk ik geen product wat nu zo ter sprake is als de nieuwe Slimlite Indicators van Delkim. De afgelopen maanden hebben we al een paar keer stilgestaan bij deze nieuwe hangers van Delkim maar nu ze eindelijk in de winkel liggen, is pas te zien wat de reacties doen. Een mijns inziens niet zo’n handige actie was dat de prototypes die ze presenteerden op de beurzen een stuk sexier waren dan de uiteindelijke versie in opaal kleur. Toch zijn deze indicators best wel sexy! Ze kennen een dubbele lijnclip, Worden geleverd inclusief SlimCarb Hanger Stabiliser, zijn verkrijgbaar in 6 kleuren en worden ook nog verlicht door middel van een ingebouwde led. De prijs per stuk bedraagt bijna 50,00 euro en voor meer informatie surf je naar; www.delkim.co.uk.

De nieuwe Slimlite Indicators van Delkim zijn uit!
De nieuwe Slimlite Indicators van Delkim zijn uit!
Foto: Delkim

Pyramid Repel Sensitive Spray

Muggen, welk water kan er niet zonder! Wij vissers in ieder geval wel en we mijden deze blagen maar als te graag. Een prima product hiervoor is de Repel Sensitive Spray van Pyramid. Deze anti insectenspray is ideaal voor die vissers die niet zo goed tegen Deet kunnen maar toch graag hun lichaam willen beschermen tegen jeukerige bultjes. Dit product bevat namelijk geen Deet maar een Saltidin formule die wel eens waar minder sterk is dan Deet maar toch 8 uur bescherming biedt tegen insecten als teken en muggen. Deze Repel Sensitive Spray zit verpakt in sprayflacons van 60ml en kost een 7,00 euro. Voor meer informatie surf je naar; www.pyramidtravelproducts.co.uk.

De nieuwe Pyramid Repel Sensitive Spray
De nieuwe Pyramid Repel Sensitive Spray
Foto: Sensitive Spray

Lily Drone

Het filmen van je vissessie kan anno 2015 op enorm veel manieren. Van GoPro action cams tot TTRobotix onderzeeers, drones, Water Wolf rig camera’s  en Camera Cars. Ook de revolutionaire Liliy Drone is zo’n gadget die je vissessie op een bijzondere manier kan vastleggen. Deze drone is namelijk in staat wanneer je hem in de lucht gooit om bij je te blijven en alles te filmen vanuit jouw directe omgeving! Hij is 26cm in diameter, kent een volgafstand van maximaal 30 meter, filmt op HD kwaliteit, is waterbestendig en vliegt 20 minuten op een volle accu. Zoek je nog een gave manier om je drills te filmen? Check dan de site van de Lily Drone en preorder er snel eentje! Voor meer informatie surf je naar; www.lily.camera.

De zelf volgende Lily Drone
De zelf volgende Lily Drone
Foto: Lily Drone

En met de Lily Drone ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Ik wens iedereen wederom een aangenaam weekend en tot volgende week!

Coming soon: De zelf vulbare boilie van Fishlife en Ambrosia Carp Baits
Coming soon: De zelf vulbare boilie van Fishlife en Ambrosia Carp Baits
Foto: Fishlife en Ambrosia Carp Baits

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.