Random nieuws week 31

Schrapen, dat moesten we deze week om het Random nieuws te vullen. Karperland ziet groen van de spreekwoordelijke komkommers en dus was het zoeken in alle hoekjes en gaatjes om de nieuwste producten voor jullie te kunnen behandelen. Gelukkig gaf zeer recent het Duitse D.A.M. MAD een kijkje in de keuken en presenteerde ze een aantal 2016 producten die we uiteraard zullen behandelen. Daarnaast hebben we nog veel meer interessante producten voor jullie in petto. Geniet van dit laatste Random nieuws voordat het CarpFeeling tropenrooster in gaat en je het een paar weken zonder Random nieuws zal moeten doen. 

De nieuwe tassen range van JRC welke werd gepresenteerd tijdens de Efttex 2015
De nieuwe tassen range van JRC welke werd gepresenteerd tijdens de Efttex 2015
Foto: Karper Magazine

Bonne, zoals ik net al schreef hebben we deze week een aantal 2016 primeurtjes voor jullie van het Duitse D.A.M. MAD. Zo behandelen we de nieuwe Old Skool G2 hengels, de nieuwe Quick SLS DLK 970 FS molens en de nieuwe Hi-T Bite Alarms. Verder in dit item behandelen we de speciale hookbaits van het Engelse Sphere Hookbaits, een nieuwe service van Jarocells en attractieve pop-up maïskorrels van het Engelse CB Tackle. We gaan door met een handig product wat we zagen bij Soul Carp en behandelen de gave Supremo Rodpod van het Italiaanse ATS Carpfishing. We sluiten af met nieuwe reservespoelen voor Sonik Tournos 8000 molens en de gadget van deze week is afkomstig van het Engelse Carp-Tart. Veel leesplezier gewenst wederom!

Ontwerp je eigen Splash Mat bij Bespoke Bobbins
Ontwerp je eigen Splash Mat bij Bespoke Bobbins
Foto: Bespoke Bobbins

D.A.M. MAD Old Skool G2 rods

We starten dit nieuwsitem in Duitsland en wel bij een van de oudste hengelsportmerken die we kennen. We hebben het natuurlijk over D.A.M. die in hun MAD Carp range ook hele aardige producten verkoopt voor ons karpervissers. Voor 2016 staan er een aantal producten op stapel waaronder de nieuwe Old Skool G2 (pen)hengels. Deze hengels doen qua uiterlijk zeer nostalgisch aan maar zijn gebouwd op basis van de laatste technologie. De grijzige kleur van de blank, het lichte kurk en de gepolijste reelhouders zijn een verfijnde combinatie van kleuren en materialen. Echte specs zijn helaas nog niet naar buiten gebracht maar die zullen niet veel verschillen van de eerste generatie Old Skool hengels. Desalniettemin een product om naar uit te kijken!

De MAD Old Skool G2 hengels worden verwacht in 2016
De MAD Old Skool G2 hengels worden verwacht in 2016
Foto: MAD

D.A.M. MAD Quick SLS DLK 970 FS

Tevens nieuw van D.A.M. is een nieuwe molen in de Quick serie en dat is de SLS DLK 970 FS. Deze opvolger van de dit jaar verschenen SLS 570 kenmerkt zich ondermeer door de toevoeging van een houten slinger, 8 kogellagers van roestvaststaal en een body van oersterk ABS grafiet zoals we ook al zagen bij de netgenoemde 570 SLS. Ook deze Quick beschikt over een ‘baitrunner’ systeem en is uitgevoerd in tarty black. Ook deze SLS 970 zal in 2016 zijn opwachting gaan maken. 

De nieuwe D.A.M MAD Quick SLS DLK 970 FS
De nieuwe D.A.M MAD Quick SLS DLK 970 FS
Foto: D.A.M MAD

D.A.M. Hi-T Bite Alarms

Tevens nieuw voor 2016 zullen de Hi-T Bite Alarms zijn. Deze oldskool uitziende beetmelder heeft uiterlijke kenmerken als een rechthoekige vorm, geïntegreerde snag ears, afgesloten magroller en vintage draaiknoppen. Onder de huid is hij voorzien van de laatste technologie en zelfs enkele bijzondere features. Wat dacht je van een oriëntatie led aan de achterzijde zodat je vanaf het water altijd je stek weer terugvindt? Verder zijn de beetmelders uitgerust met een zeer secure verzend-ontvang technologie, zijn ze waterbestendig en gebruiken ze nagenoeg geen stroom. Ze zullen verkocht worden in sets van 3+1 en 4+1 en de beetmelders zullen verkrijgbaar zijn met blauwe, rode, gele, groene of paarse leds. 

De nieuwe Hi-T Bite Alarms van D.A.M. MAD
De nieuwe Hi-T Bite Alarms van D.A.M. MAD
Foto: Karper Magazine

Sphere Hookbaits

We gaan verder met de nieuwe hookbaits van het jonge Engelse Sphere Hookbaits. Dit kleine aasbedrijfje van Anthony Meikle maakt namelijk hele aardige pop-ups welke voorzien zijn van feed stimulants, wateroplosbare proteïnes, aminozuren en palatants. Pop-ups waarover is nagedacht in plaats van kant-en-klare pop-ups welke enkel zijn voorzien van een flavour. Hun kindje is de TF1 Hookbait. Een aasje waar ze 18 maanden over hebben gedaan om hem zo te krijgen als gewenst. Deze TF1 Hookbaits kent een fruitige smaak en is verkrijgbaar in 12mm en 14mm. Qua kleuren kan je kiezen uit wit, roze en lichtgeel. Nieuwe smaken welke zullen worden verkocht onder de noemers TF2 en TF3 en zijn momenteel nog in ontwikkeling. Een potje van deze ‘Spheres’ kost een 11,00 euro en je bestelt ze door even contact met ze op te nemen via hun Facebook pagina. 

De bijzondere aasjes van Sphere Hookbaits
De bijzondere aasjes van Sphere Hookbaits
Foto: Sphere Hookbaits

Jarocells 40Ah Rent Cases

Misschien dat dit stukje een klein beetje B2B nieuws is maar Jarocells, de mannen van de lichtgewicht lithium accu, bieden sinds kort een nieuwe service aan en dat zijn de zogenaamde Rent Cases. Deze 40Ah accu’s zijn ideaal voor bedrijven als hengelsportzaken, betaalwateren en fluisterbootverhuurders  die graag een verhuuroptie willen starten van boten, fluistermotoren en daarbij benodigde accu’s. De 40Ah Jarocells zijn voorzien van de bekende aansluitmogelijkheden waaronder zelfs dubbele accupolen. Zie jij het als particulier wel zitten om een weekje zo’n accu te huren voor je Frankrijktrip? Spoor je hengelsportwinkelier eens aan of neem contact op met de heren van Jarocells! Voor de contactpagina ga je naar; www.jarocells.nl.

De Jarocells 40Ah Rent Cases
De Jarocells 40Ah Rent Cases
Foto: Jarocells

CB Tackle Betalin Pop-up Corn

Naast de net al behandelde Sphere Hookbaits staan we deze week stil bij nog een bijzonder Engels bedrijfje en dat is CB Tackle. CB Tackle verkoopt op kleine schaal tackle en aas en in de range zijn producten te vinden als een groot scala aan haken, end tackle, lood, onderlijnmateriaal en een beetje PVA. Op aasgebied verkopen ze hun speciale Betalin Pop-up Corn en dat is het product waar ik het over wil hebben. In deze kleine afsluitbare potjes zitten 14 imitatie pop-up maïskorrels gestopt in 7 kleuren. Van elke kleur zitten er twee maïskorrels in. Er kan gekozen worden uit 4 op betalin (natuurlijke zoetstof) gebaseerde flavours waaronder Coconut & Cream, Banana & Pear, Squid & Black Currant en Tutti Fruity. Een potje kost een 7,00 euro en is te bestellen via; www.cbtackleshop.com.

De Betalin Pop-up Corn van CB Tackle
De Betalin Pop-up Corn van CB Tackle
Foto: CB Tackle

Soul Carp Dry Storage Bivvy Bag

Ondanks dat de meeste tassen die bij brolly’s en bivvy’s worden geleverd anno 2015 wel een stuk ruimer zijn, wilt het nog wel eens voorkomen dat je tas om een of andere reden beschadigd. Denk bijvoorbeeld aan die kapotte rits. Soul Carp heeft hier handig op ingespeeld met hun Dry Storage Bivvy Bag. Deze tas is gemaakt van dik en stevig PVC materiaal wat ervoor zorgt dat de tas 100% waterdicht is. Door zijn ruime afmetingen van 120cm x 35cm x 35cm kun je met gemakt een 1- of 2 persoon bivvy erin kwijt. Daarnaast is deze tas enorm handig om op regenachtige dagen ook de rest van je gear erin te stoppen wat je liever niet nat laat worden. Deze Dry Storage Bivvy Bag is online al te vinden voor een 40,00 euro en voor meer informatie surf je naar; www.soulcarp.com.

De Dry Storage Bivvy Bag van Soul Carp
De Dry Storage Bivvy Bag van Soul Carp
Foto: Soul Carp

Sonik Tackle Extra Deep Spools for Tournos 8000

Goed nieuws voor de bezitters van Sonik Tackle Tournos 8000 bezitters die toch graag wat meer lijncapaciteit willen hebben want sinds kort zijn er speciale Extra Deep Spools verkrijgbaar. Waar een standaard Tournos 8000 molen een lijncapaciteit heeft van 300m bij een lijndikte van 0.35mm, zo zijn deze Extra Deep Spools goed voor 490m bij een lijndikte van 0.36mm en dat is een forse toename! Vis je met zwaar nylon- of gevlochten lijn dan kun je ook net even wat extra lijn kwijt wat natuurlijk nooit verkeerd is. Deze extra diepe spoelen kosten een 25,00 euro de stuk en zijn verkrijgbaar via alle Sonik Tackle dealers. Voor meer informatie surf je naar; www.wildcatch.nl.

De nieuwe Extra Deep Spools van Sonik Tackle
De nieuwe Extra Deep Spools van Sonik Tackle
Foto: Sonik Tackle

ATS Supremo Rodpod

Anno 2015 zijn er op de markt van velen merken hele aardige rodpods te vinden voor de grote bassins en/of rivieren. Merken als een Meccanica Vadese, Amiaud Peche en Fishcon doen goede zaken. Op mijn zoektocht naar bijzondere producten kwam ik ook de Supremo Rodpod tegen van het Italiaanse ATS. Deze rodpod doet qua uiterlijk sterk lijken op een Nick ’95 rodpod van Meccanica Vadese en sommige Italianen zien deze ATS dan ook als een combinatie tussen deze rodpod en de Fishcon variant. De ATS variant is voorzien van een centraal kogelscharnier waardoor je je hengels horizontaal of vertikaal kan zetten in een hoek van 86 graden. Hij is gemaakt van roestvaststaal en geanodiseerd aluminium en is op velen fronten instelbaar. Het bijzondere aan deze ATS rodpod is een ingebouwd oriëntatielicht aan de voorzijde van de moederbalk. Deze waterdichte led-verlichting is handig als je in het donker op het water zit en wilt weten waar je stek ook al weer was. Voor meer informatie surf je naar hun belabberde website; www.atscarpfishing.it.

De Supremo rodpod van het Italiaanse ATS
De Supremo rodpod van het Italiaanse ATS
Foto: ATS

Carp-Tart Steam-Ease

We sluiten dit Random nieuws af met een product waar ik eerlijk gezegd al lange tijd naar uitkijk. Dit komt in de eerste plaats omdat ik het ludieke Engelse Carp-Tart een fantastisch merk vind. Ten tweede omdat dit product al meer dan een jaar lang aangekondigd stond. Het betreft hier de nieuwe Steam-Ease tool. De Steam-Ease is een speciaal opzetstukje voor je fluitketel welke iets afbuigt en aan het einde is samengeknepen. Hierdoor brandt je niet meer je vingers bij het stomen van krimpkous en/of fluorocarbon en kan je tevens veel secuurder te werk gaan. De Steam-Ease past op nagenoeg alle fluitketels, kost 14 euro en is te bestellen via; www.carp-tart.com.

De steam-Ease van het Engelse Carp-Tart
De steam-Ease van het Engelse Carp-Tart
Foto: Carp-Tart

En met de gadget van Carp-Tart zijn we aan het einde gekomen van dit Random nieuws. In verband met ons tropenrooster zal ik de komende twee weken geen Random nieuws schrijven en gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor iedereen die dit weekend op vakantie gaat wil ik jullie alvast een goede vakantie wensen. Tot over een paar weken!

Hoge kwaliteit van Poeli’s Rods
Hoge kwaliteit van Poeli’s Rods
Foto: Poeli’s Rods

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.