Random nieuws week 33

Ondanks dat ik nog een beetje last heb van een jetlag, zit mijn batterij weer helemaal vol om jullie wekelijks weer te voorzien van de laatste nieuwtjes. Ondanks dat we vol in de vakantietijd zitten zijn er de afgelopen weken toch weer de nodige nieuwtjes op de markt gekomen die ik jullie niet wilden onthouden. Pak een biertje en ga er maar weer eens lekker voor zitten want dit Random nieuws is er eentje om van te watertanden! 

1
Coming soon: Dreambaits Washed-out Pop-ups

Deze week hebben we nieuwe producten voor jullie in petto van ondermeer het Duitse Gorilla Baits, het Engelse Carp Couture en de Italiaanse tak van Energo Fish. Ook het Engelse Evolution Carp Tackle kwam onlangs met nieuwe producten naar buiten net als het Duitse Mika Products. Verder behandelen we in dit nieuwsitem enkele producten van het Nederlandse Carp Whisperer en de nieuwe Sweetcorn Hair Stops van Enterprise Tackle. We sluiten af met de nieuwste camera innovatie van dit moment van het Engelse Fishing FanCam. Veel leesplezier gewenst wederom!

2
De nieuwe Bivvy Towels van het Engelse Carp Couture

Gorilla Baits Dr. Gorilla Wundspray

We starten dit Random nieuws in Duitsland en wel bij Gorilla Baits. Gorilla Baits is het aaslabel van Angelzentrale Herrieden. In hun grote range aan aasproducten zitten ook wat tackle waaronder een antiseptic welke wordt verkocht onder de naam Dr. Gorilla Wundspray. Deze kleurloze spray is 100% biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor de vis. Doordat de vloeistof kleurloos is, heb je geen last van vlekken op je onthaakmat. Dr. Gorilla is tevens te gebruiken als ontsmettingsmiddel voor je spullen alsmede een prima middel  tegen jeuk door insectenbeten. Deze alleskunner met een inhoud van 50ml kost 9,95 euro en is te bestellen via de webshop van; www.angelzentrale-herrieden.de.

3
Dr. Gorilla Wundspray van Gorilla Baits

Carp Couture Bait Bag Hanger /Trolley Strap

Het Engelse Carp Couture is voornamelijk bekend om hun kleding. Toch zijn er sinds kort twee producten bijgekomen die weinig met kleding te maken hebben. Het eerste product is de nieuwe Bivvy Towel waarvan je boven aan het artikel al een foto kon zien. Het tweede product is iets revolutionairder en dat is de nieuwe Bait Bag Hanger/Trolly Strap. Een speciaal elastiek welke voor diverse doeleinden ingezet kan worden. Zo kan je hem als een strap gebruiken om je gear op je trolley te monteren of door hem om een boom te winden als hanger voor je droogzakken. De mogelijkheden met dit product zijn eindeloos! Hij is voorzien van bevestigingsringen en karabijnen om hem op diverse manieren vast te zetten. Hij kost iets onder de 20,00 euro en je bestelt hem via; www.carpcouture.co.uk.

4
De Bait Bag Hanger/Trolley Strap van Carp Couture

Energo Fish Anodised Rodrests

De Adjustable Rodrest van Solar Tackle is een van de meest bekende achtersteuntjes in karperland. Net als bij velen Solar Producten is dit product na de introductie in een korte tijd uitgegroeid tot een legende en door de jaren heen is dit product door talloze merken geprobeerd te kopiëren. Ook het Roemeense Energo Fish heeft recent een soortgelijk product op de markt gebracht wat qua uiterlijk veel doet denken aan het Solar exemplaar. Echter heeft Energo Fish gekozen voor een aluminium variant in plaats van het oorspronkelijke model in roestvaststaal. Nu zullen deze examplaren iets minder sterk zijn. Het voordeel is wel dat aluminium is te anodiseren en dat hebben de heren dan ook gedaan. Ben je nog opzoek naar achtersteuntjes in kekke kleuren als rood, blauw, paars of groen? Neem dan via Facebook contact op met Alessio Ghinassi van Energo Fish en bestel ze voor 14,00 euro de stuk!

5
De nieuwe geanodiseerde rodrests van Energo Fish

Evolution Carp Tackle Corn Plugs

De mannen van het Engelse Evolution Carp Tackle zijn heer en meester in het vervaardigen van bijzonder imitatie aas. De jongste telg in de nu al indrukwekkende familie van imitatie aas zijn de Corn Plugs. Deze speciale drijvende plugjes plaats je in het voorgeboorde 6mm gat van je boilie. Naast dat je op deze manier je boilie kan uitbalanceren, heb je hem gelijk getopt met een opvallende maïskorrel. Ze worden verkocht in 7 verschillende kleuren en in een doosje zitten 6 stuks. Een doosje kost iets meer dan 4,00 euro en je bestelt ze via; www.evolutioncarptackle.com.

6
De nieuwe Corn Plugs van Evolution Carp Tackle

Evolution Carp Tackle Giant Hair Stops

Tevens nieuw van Evolution Carp Products zijn hun zogenaamde Giant Hair Stops. Deze speciale stoppertjes zijn gemaakt voor de vissers onder ons die vaak moeite hebben met het plaatsen van die minuscule stoppertjes. Deze versie is een stuk groter en verkrijgbaar in zowel 6mm als 8mm. De stoppertjes zijn barrel shaped en voorzien van een diepe groef in het midden om je aasje goed vast te zetten. Ze worden verkocht in 6 kleuren en de prijs per pakje van 2 doordrukstrips bedraagt net geen 3,00 euro. Je bestelt deze Giant Hair Stops via; www.evolutioncarptackle.com.

7
De nieuwe Giant Hair Stops van Evolution Carp Products

Mika Products PVA Links

Ook het Duitse Mika Products bracht onlangs naar voren dat er nieuwe producten uit gaan komen. Denk aan producten als XXL PVA Bags, Rig Rings, Micro XS Swivels, Bait Screw Rings, PVA Swivels en PVA Links. Vooral dit laatste product zagen we nog niet eerder op de markt. Dit product is namelijk een combinatie van een quicklink en een PVA swivel! Het idee is dat je op de wartel die in je loodclip zit deze PVA Link monteert. Doordat er in de Link een vernauwing zit, kun je hierachter het knoopje van je PVA bag of funnel hangen. Een interessant product mijns inziens! Voor meer informatie over de nieuwe producten van Mika surf je naar; www.mika-products.de.

8
De nieuwe PVA Swivels en PVA Links van Mika Products

Carp Whisperer Kryptec Shirts

En van Mika Products gaan we over naar Carp Whisperer van Ernesto Kamminga. Onlangs zijn in hun webshop ook enkele nieuwe producten geplaatst die we jullie niet wilden onthouden. Het eerst product zijn de supergave Kryptec shirts welke verkrijgbaar zijn in het groen en in het zwart. De opdruk van deze shirts is uniek te noemen  en is afgewerkt met het Carp Whisperer logo op de schouder. De shirts zijn van een ademend micro polyestervezel waardoor ze sneldrogend en kleurvast zijn. Door het Cooldry System wordt transpiratievocht snel afgevoerd waardoor je warmte sneller kwijt bent zonder dat je afkoelt. De shirts kosten 18,00 euro de stuk en zijn te koop via; www.carpwhisperer.com.

9
De nieuwe Kryptec Shirts van Carp Whisperer

Carp Whisperer Kryptec End Tackle

Naast de nieuwe shirts in de Kryptec range zijn er in hun end tackle range ook de nodige producten bijgekomen waaronder een groot assortiment aan wartels, rigrings en tailrubbers. Daar blijft het niet bij want sinds kort zijn ook de nodige onderlijnmaterialen, hoofdlijnen en leaders opgenomen in het assortiment. Van gecoat onderlijnmateriaal tot fluorocarbon, mono hoofdlijn tot speciaal Chod Link voor het vervaardigen van ultrascherpe chodrigs. Als laatste is er ook een Zig Link verkrijgbaar. Voor meer informatie over deze nieuwe producten surf je naar; www.carpwhisperer.com.

10
De nieuwe Kryptec onderlijnmaterialen van Carp Whisperer

Enterprise Tackle Sweetcorn Hair Stops

Coming soon van het Engelse Enterprise Tackle zijn de nieuwe Sweetcorn Hair Stops. Zoals de naam al zegt zijn deze speciale stoppertjes gevormd als een maïskorrel en zijn ze een perfect middel om je boilie mee af te toppen. Ze zijn drijvend van zichzelf, zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en zijn niet voorgeboord. Je plaatst ze simpelweg in de lus van de hair waarna je de boilie of tijgernoot er tegenaan schuift. Een pakje van 12 stuks zal een 3,60 euro gaan kosten en voor meer informatie surf je naar; enterprisetackle.co.uk.

11
De nieuwe Sweetcorn Hair Stops van Enterprise Tackle ( Bron foto: CARPology Magazine)

Fishing FanCam

De gadget van deze week staat eigenlijk nog in de kinderschoenen en voordat dit product in productie kan gaan zal er eerst geld moeten worden opgehaald door middel van crowdfunding. Echter geven dit soort producten wel aan waar het sportvissen naar toe gaat. De Fishing FanCam is de eerste dobber ter wereld die is uitgerust met een camera in de onderkant waarmee je onder je dobber kan kijken of er vis of vegetatie aanwezig is. Je kan de beelden die de 30 FPS HD720p camera uitzendt direct zien op je smartphone of tablet door middel van WiFi. De camera wordt gevoed door een enkele AAA batterij. Voor meer informatie over dit concept bezoek je de Facebook pagina van Fishing FanCam.

12
Een camera in je dobber van Fishing FamCam

En met de gave dobbers van Fishing FanCam ben ik alweer aangekomen bij het einde van dit Random nieuws. Ik wens jullie allen een prettig weekend.

13
PVA producten van het Engelse Carpy Steve

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.