Random nieuws week 34

Nog even en het zal aan veel waterkanten weer een stuk rustiger worden. De vakantieperiode is bijna op zijn eind en het wordt tijd om lekker te nazomeren. Wij zitten nog steeds in ons tropenrooster maar omdat er onverwacht veel nieuwe producten op de markt komen zou het zonde zijn om het Random nieuws te laten vervallen. Veel leesplezier gewenst dan ook met dit Random nieuws wat weer bomvol staat met zeer interessante producten!

1
Coming soon: Korda XX Hooks (bron foto: CarpCube)

In het nieuwsitem van deze week staan we onder andere stil bij een aantal nieuwe producten van het nog relatief onbekende Engelse Hybrid Tackle. Daarnaast besteden we aandacht aan nieuws van het Ka Baits front en aan de nieuwe onderneming van Mario Taal genaamd Mario’s Tackle. Ook uit Engeland zijn de nodige nieuwtjes onze kant opgekomen met nieuwe producten van RidgeMonkey en Korda. Daarnaast besteden we aandacht aan de bijzondere aasproducten van het Engelse Custom Corn. In de staart van dit Random nieuws behandelen we de nieuwe verdeler van Katran Fishing Lines en de loden van Carpdoctor Leads. We sluiten af met wederom een gadget die we tegenkwamen bij het Engelse Mosquito Angling. 

2
Out now: nieuwe Tuna boosters van CC Moore

Hybrid Tackle Nano Boilie Stops

We starten dit nieuwsitem in Engeland en wel met Hybrid Tackle. Hybrid Tackle is zo’n bedrijf wat in een korte tijd enorm is gegroeid en qua producten, marketing en verpakkingen zijn ze op de goede weg. In hun assortiment zit een groot scala aan betaalbare endtackle en het is dan ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op hun website. Nieuw in ieder geval zijn hun Nano Boilie Stops en die zijn best bijzonder! Deze boilie stops zijn, zoals de naam al zegt, namelijk zeer klein! Ben je echt een rigfreak en vind je dat standaard stoppertje veel te groot? Check dan deze kleine stoppertjes die verkrijgbaar zijn in het geel, roze en transparant. Een verpakking kost 4,20 euro en je bestelt ze via; hybridtackle.co.uk.

3
De nieuwe Nano Boilie Stops van Hybrid Tackle

Ka Baits vacumeerservice en particles

Wie vaak langere vistrips maakt maar wel graag met freezerbaits vist weet dat het vacumeren van je aas een goede optie is om de houdbaarheid aanzienlijk te verlengen. Nieuw van Ka Baits is hun vacumeer service waarbij ze zowel boilies als particles kunnen vacumeren. Deze service kost 0,50 cent per kilo. Tevens nieuw van Ka Baits zijn hun kant-en-klare partikels welke gevacumeerd verpakt zitten. Qua partikels kan je kiezen uit maïs, duivenvoer, tijgernoten, hennep, chili hemp, partikel mix en zelfs een heuse kant-en-klare spodmix. De prijzen starten bij 3,50 euro per kilo. Voor meer informatie surf je naar; www.kabaits.nl.

4
Kant-en-klare partikels van Ka Baits

RidgeMonkey Water Bucket

Het nathouden van een karper is enorm belangrijk voor de slijmlaag. Of het nu koud of warm weer is, nathouden zorgt ervoor dat een karper een stuk meer kans heeft om helemaal niets over te houden van het bezoekje aan je onthaakmat. Nieuw van het Engelse RidgeMonkey is hun Water Bucket & Towel. Deze opvouwbare emmer is gemaakt van duurzaam PVC en bedrukt met het RidgeMonkey logo. Hij kan 10 liter water houden en is voorzien van ringen in de boven- en onderzijde. Bij de emmer krijg je ook een handig handdoekje van 40cm bij 26cm. De set zal rond de 20,00 euro gaan kosten en voor meer informatie surf je naar; ridgemonkey.co.uk/.

5
De nieuwe Water Bucket van het Engelse RidgeMonkey (Bron foto: UK Match Angler)

RidgeMonkey Weather Shield 

Tevens nieuw van Ridgemonkey is het Weather Shield. Een superhandige hoes welke precies past om het nu al befaamde Air Dry System. Het Air Dry System is zoals je wellicht nog weet die speciale boiliedroogzak met 3 boven elkaar geplaatste compartimenten. Het is alleen wel zo fijn dat je boilies ook daadwerkelijk de kans krijgen om te drogen en slecht weer kan dan roet in het eten gooien. Met deze Weather Shield is dat voorgoed verleden tijd. Boilies drogen als het regent! Hij kost rond de 14,00 euro en voor meer informatie surf je naar; ridgemonkey.co.uk.

6
Het nieuwe Weather Shield voor je RidgeMonkey Air Dry System

Mario’s Tackle

De vissers onder ons die Mario Taal in de gaten houden in de social media hadden het ongetwijfeld al vernomen. Mario is namelijk een heuse online tackleshop begonnen met producten die hij zelf gebruikt of zal gebruiken. In de webshop van deze kersverse website zijn producten te vinden van het kwalitatief hoogwaardige RidgeMonkey waar we het net al over hadden. Naast RidgeMonkey heb ik zo het idee dat er de komende tijd nog velen producten bij zullen gaan komen. Zo is op de Facebook pagina van Mario te lezen dat hij ook handgeknoopte onderlijnen zal gaan verkopen. Wij wensen Mario in ieder geval veel succes met dit initiatief! Benieuwd naar Mario’s Tackle? Surf dan naar; www.mariostackle.nl.

7
De website van Mario’s Tackle is online!

Custom Corn

In de wondere wereld van karperaas is imitatie aas niet meer weg te denken. Ik denk dat elke karpervisser wel iets van imitatie aas in zijn tas heeft zitten en niet voor niets. Wat is er nu mooier dan een boilie aftoppen met een drijvend maïsje of dat sexy imitatie dumbeltje op je blowback rig? Het Engelse Custom Corn levert een bijzondere service voor de puristen onder ons. Zij maken namelijk hun eigen imitatie aas in de kleur die je wilt en gesoakt in de flavour die je prefereert! De fluoro maïskorrels, dumbels en zelfs duo colour maïskorrels zijn allemaal met de hand gemaakt en worden verpakt in kleine cilinders. Fraai spul hoor! Je neemt contact op met ze via hun Facebook pagina. 

8
Imitatie maïskorrels op maat met Custom Corn

ESV Supplies nieuwe verdeler Katran Fishing Lines

Het Engelse Katran is een van de grootste fabrikanten in Europa van vislijnen, leaders en onderlijnmaterialen en vorig jaar nog vierden ze hun 25 jarig jubileum. Naast een werkelijk enorm assortiment aan producten is ook de kwaliteit van hun producten noemenswaardig. Katran was in Nederland onder ander te koop via Cipro. Deze week kreeg ik het bericht dat groothandel ESV Supplies de verdeling voor de BeNeLux in handen heeft gekregen wat naast merken als een Leon Hoogendijk, Saber Tackle en Mack2 een mooie toevoeging is. In de range van Katran zitten voor karpervissers enorm veel interessante producten als de Synapse hoofdlijnen, velen soorten onderlijnmaterialen en leaders. Voor meer informatie surf je naar; www.esvsupplies.nl.

9
ESV Supplies is de nieuwe verdeler van Katran Fishing Lines

Nieuwe producten Korda

Het is voor velen niet echt meer een geheim dat er een hoop nieuwe tackle uit gaat komen van het Engelse Korda. Een paar weken geleden toonden we zo nog de nieuwe Chodcase en inmiddels is er meer bekend wat we kunnen gaan verwachten. De karperspeciaalzaak CarpCube toonden onlangs wat foto’s van nieuwe producten als de XX haken, de vernieuwde Rigsafe en de prachtige kant-en-klare Dark Matter helicopter Chod Leaders. De verwachting is dat een groot gedeelte van deze nieuwe producten in september in de schappen ligt. Voor meer informatie surf je naar; korda.co.uk.

10
De nieuwe Rigsafe van Korda (Bron foto: CarpCube Brugge)

Carpdoctor Leads nu verkrijgbaar bij karperwebshop.nl

Ondanks dat loodcamouflage anno 2015 aardig is uitgedokterd in karperland, zijn er nog steeds bedrijven die boven het maaiveld uitsteken. Denk aan bedrijven als een Lucky Leads en natuurlijk Carpdoctor Leads. De zeer goede loden van Carpdoctor Leads zijn tegenwoordig goed verkrijgbaar via de Karperwebshop.nl . Op de site zijn diverse vormen en gewichten verkrijgbaar als de bekende takjesloden, grippa’s en cubes maar ook inlineloden, distance leads en pastaloden. De loden zijn verkrijgbaar in meerdere camouflagetinten. Bij interesse surf je naar; karperwebshop.nl.

11
De loden van Carpdoctor Leads kennen een sublieme camouflage

Mosquito Angling Castaway

De gadget van deze week komt uit Engeland en wel van het zeer innovatieve Mosquito Angling. Zij verkopen namelijk een bijzondere tool welke niet alleen je werpeigenschappen enorm zal vergroten maar ook je arm ondersteund tijdens lange drills met grote karper of meerval. Deze gadget is de zogenaamde Castaway. Een 100% Engels fabricaat gemaakt van stevig kunststof welke je op het handvat van je hengel monteert door de klem aan te draaien. Het idee is dat de Castaway je onderarm ondersteunt waardoor je minder inspanning hoeft te leveren doordat er minder kracht op je onderarm komt te staan. Deze gadget kost 11,00 euro en is te bestellen via; mosquitoangling.co.uk.

12
De Castaway van het Engelse Mosquito Angling

En met de bijzondere gadget van Mosquito Angling ben ik alweer aan het einde van dit Random nieuws gekomen. Ik wens jullie allen een heel fijn weekend. 

13
Coming soon: RidgeMonkey Samurai Distance Stick (bron foto: Marc Westenberg)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.