Random nieuws week 5

Wij vissers zijn stoere mannen. We gaan in weer en wind opzoek naar geschubde. Niets houdt ons tegen. We zullen dan ook niet pril toegeven dat we iedere zondagavond trouw naast moeder de vrouw thuiszitten om Yvonne Jaspers boeren te zien koppelen aan eenzame aanrechtkoninginnen. We zeggen dat we niets moeten hebben van die prutprogramma’s maar stiekem vinden we het toch wel erg leuk. Zeker als Lucky TV er een paar dagen later een eigen draai aan kan geven!  Vooral boer Geert is het gesprek van de dag. We zien niet elke dag een man op leeftijd die nog zo graag snoept van de vrouwelijke geneugten! Terug naar de orde van de dag. Zo gek boer Geert op vrouwen is, zo gek zijn wij op nieuwtjes en we hebben er weer een aantal voor je verzameld!

De vernieuwde Chod & Lead Bands van Nash Tackle
De vernieuwde Chod & Lead Bands van Nash Tackle
Foto: Nash Tackle

Ook deze week hebben we weer ons best gedaan om de heetste nieuwtjes van dit moment voor jullie te vinden en ik denk dat we weer heel aardig geslaagd zijn. We hebben weer een aantal supergave producten gevonden van onder andere Korda, Star-Flite en het Nederlandse The Baits. Ook behandelen we wat creativiteit in de vorm van de tekeningen van Fish Art en het prachtige houtsnijwerk van Peter Templeman. We gaan verder met de onlangs uitgekomen DVD van Pilaar & Hofman en behandelen nieuwe producten van Gardner Tackle Duitsland en Enterprise Tackle. We sluiten af met de nieuwe innovatieve hengel handvatten van het Franse Banana Rods en een vernieuwde voerboot van het Engelse Angling Technics. Veel leesplezier gewenst!

De Quasar rods van het Franse Prologic
De Quasar rods van het Franse Prologic
Foto: Prologic

Nieuwe smaken Korda Goo

We starten dit Random nieuws met een opmerkelijk nieuwtje en dat is dat de range aan Goo baitdips weer is uitgebreid. In maart vorig jaar meldden we al dat er nieuwe versies  uitkwamen wat het totaal aan versies op maar liefs 18 stuks bracht. Er komen binnenkort weer 6 smaakjes bij. Denk aan bekende flavours als Tigernut of King Krab maar ook aan wat bijzondere varianten als een Vindagoo, Mangonana of Chocolate Candy! Voor de Goo puristen onder ons dus enorm goed nieuws! Wanneer deze nieuwe smaken in de schappen liggen is nog niet bekend.

Coming soon: nieuwe smaken Korda Goo
Coming soon: nieuwe smaken Korda Goo
Foto: Korda

Star-Flite Planet Bobbins

Het Engelse Star-Flite uit Nottingham was misschien wel het rodsupport merk van 2014. Hun producten met het unieke en innovatieve Trent-LoQ locking system mogen er zeker zijn en zijn een knap staaltje engineering.  Ondanks dat we weinig horen van Star-Flite en ze ook hun Facebook pagina vaarwel lijken te hebben gezegd, hebben ze wel onlangs een aantal nieuwe producten uitgebracht. Een van deze producten zijn hun nieuwe Planet Bobbins. Ronde bobbins gemaakt van high grade aluminium welke verkrijgbaar zijn in diverse geanodiseerde kleuren als blauw, rood, geel, paars en groen. De Planet Bobbins kosten iets meer dan 4,00 euro de stuk en zijn te bestellen via; www.star-flite.co.uk. Let er wel op dat je alleen de bobbin koopt en dat de chain et cetera er niet bij zitten!

De nieuwe Planet Bobbins van Star-Flite
De nieuwe Planet Bobbins van Star-Flite
Foto: Star-Flite

Star-Flite S3 Palm Saver

Een ander nieuw product van Star-Flite zijn hun Palm Savers. Een handige gadget om bankstick met net even wat meer kracht de grond in te drukken zonder dat de rode kringen van de bussen in je handen staan getatoeëerd. Palm Savers kennen we natuurlijk van diverse merken als een Matrix Innovations of JAG Products. Toch is deze versie wel heel erg chique!  Deze ronde schijfjes van high grade aluminuim zijn geanodiseerd in het groen, blauw en in het paars en bevatten twee holes. De smalle hole is precies groot genoeg om de Star-Flite S3 Distance Sticks aan te drukken. De iets grotere hole voor het aandrukken van banksticks van zo’n beetje alle merken. De prijs voor dit prachtige product begint bij een 6,00 euro de stuk. Ze wegen 250 gram per stuk en zijn verkrijgbaar via; www.star-flite.co.uk 

De prachtige Palm Savers van het Engelse Star-Flite
De prachtige Palm Savers van het Engelse Star-Flite
Foto: Star-Flite

The Baits Dumbell Pop-ups

Onlangs vermeldden we in het Random nieuws al dat het Nederlandse The Baits terug van weggeweest is. Jeroen Luppe en Frank Penning hebben het stokje overgenomen en komen al vrij snel met de eerste nieuwe producten. The Baits gaat namelijk een witte pop-up voor de befaamde Interceptor range leveren alsmede een rode pop-up voor de Red Salmon Pro range. Deze pop-ups met een lang en hoog drijfgehalte worden standaard geleverd met een bijpassende booster om je pop-up vooraf te soaken. Een pot van deze pop-upjes zal je net geen 10,00 euro gaan kosten. Naast deze pop-ups kunnen we binnenkort ook kleding van ze verwachten. Houdt ze dus goed in de gaten!  Voor meer informatie bezoek je hun Facebook pagina

De nieuwe Dumbell Pop-ups van The Baits
De nieuwe Dumbell Pop-ups van The Baits
Foto: The Baits

Peter Templeman Wood Carving

We hebben op CarpFeeling al een aantal keer stilgestaan bij karperkunst in allerlei vormen en ondanks dat de meest kunststromen wel aan bod zijn geweest, komen we zo nu en dan toch weer iets bijzonders tegen. Zo is dat ook met het prachtige houtsnijwerk van de Engelsman Peter Templeman. Hij snijdt namelijk uit Sapele hout ware kunst! Op de page van Kevin Nash zagen we een uit hout gesneden karper waar Peter maar liefs 400 uur mee bezig is geweest. Een prachtig stuk kunst die in mijn huiskamer niet zal misstaan! De prijs voor dit stuk art bedraagt een 400 pond wat neerkomt op een slordige 500 euro. Niet eens heel duur als je alleen al kijkt naar de arbeidsuren. Geïnteresseerd? Mail dan Peter via; peter@aramisdesign.co.uk

Prachtig houtsnijwerk van Peter Templeman
Prachtig houtsnijwerk van Peter Templeman
Foto: Peter Templeman

Van de Alpen naar de Balkan 

De heren Pilaar en Hofman hadden er zelfs een bioscoop voor afgehuurd! We hebben het natuurlijk over de gloednieuwe DVD ‘Van de Alpen naar de Balkan’. Na 3 jaar wachten is er eindelijk een gevolg op hun vorige DVD ‘Pionieren in de Alpen’. Een wederom bijzondere DVD zoals alleen zij dat kunnen! In dit nieuwe verhaal nemen ze je mee op sleeptouw in 2 jaar van hun visserij. Naast prachtige idyllische plekjes en de nodige humor, zullen ook grote karpers weer act de presence geven.

De voorverkoop is onlangs gestart en voor nog geen 17,00 euro reserveer je zo’n schijfje. Geïnteresseerd? Check dan de webshop van KWO!

De nieuwe DVD van Pilaar & Hofman
De nieuwe DVD van Pilaar & Hofman
Foto: KWO

Fish Art

Naast de prachtige kunst van Peter Templeman hebben we in deze editie nog meer kunst te melden. De afgelopen week zagen we namelijk steeds meer handgetekende man-vis foto’s voorbij komen van het Nederlandse Fish Art. Het idee is vrij simpel en leuk! Je stuurt namelijk je beste man-vis foto op naar ze en hij wordt vereeuwigd in koolstof. De prijzen voor zo’n uniek stukje kunst bedraagt een 125,00 euro per tekening. In februari is er een speciale aanbieding en bespaar je 25,00 euro. Heb je dus nog een kale muur boven de bank en weet je niet wat je ermee moet doen? Neem dan even contact met ze op en bespreek de mogelijkheden!  Bij interesse doe je ze even een berichtje via hun Facebook pagina.

Laat je man-vis foto vereeuwigen in koolstof door het Nederlandse Fish Art
Laat je man-vis foto vereeuwigen in koolstof door het Nederlandse Fish Art
Foto: Fish Art

Enterprise Tackle Lupin Beans

Peulvruchten worden in de karpervisserij eigenlijk nog weinig gebruikt. Jammer want juist die peulvruchten zijn weer eens wat anders dan boilies of maïs en karpers zijn er zeker dol op! Een bonensoort welke we helemaal weinig zien aan de waterkant zijn lupinebonen. Deze grote bonen lijken op tuinbonen maar hebben een iets meer gele kleur waardoor ze prima matchen met bijvoorbeeld maïs. Nieuw van het Engelse Enterprise Tackle zijn hun Lupin Beans. Drijvende imitatie lupines die prima gevist kunnen worden op een bedje van deze rakkers. In Engeland worden Lupinebonen steeds populairder als karperaas. Misschien is Nederland hier ook wel klaar voor! De imitatie versie van Enterprise Tackle wordt verkocht in een verpakking van 4 stuks. In een verpakking zit een mix van small en large sizes. Er bestaat ook een grotere verpakking van 6 stuks. Voor meer informatie surf je naar; enterprisetackle.co.uk

Nieuwe toevoegingen in de Classic Flavours Range van Enterprise Tackle
Nieuwe toevoegingen in de Classic Flavours Range van Enterprise Tackle
Foto: Enterprise Tackle

Enterprise Tackle Classic Flavours Corn range by CC Moore 

Tevens nieuw van het Engelse Enterprise Tackle is een nieuwe toevoeging in de Classic Flavours Range. Er zijn namelijk 5 varianten bijgekomen die allen powered zijn bij aasfabrikant CC Moore. In elk potje zitten een kleurcombinatie van zachte imitatie maïskorrels welke geflavoured zijn in smaken als Black Currant, Frankfurter, Belachan, Salmon en Chocolate Malt. Een leuke aanvulling op de al indrukwekkende range aan flavoured imitatie aas! Voor meer informatie over deze producten, surf je naar; enterprisetackle.co.uk

Nieuwe toevoegingen in de Classic Flavours Range van Enterprise Tackle
Nieuwe toevoegingen in de Classic Flavours Range van Enterprise Tackle
Foto: Enterprise Tackle

Gardner Tackle (Thermal) Mugs limited edition

Nog opzoek naar een bijzondere thermobeker voor het warm houden van je koffie? Kijk dan eens naar de exclusieve Thermal Mugs van Gardner Tackle Duitsland! Ze verkochten natuurlijk al mokken van keramiek met gave bedrukkingen erop. Sinds kort zijn hier ook thermobekers bijgekomen met motieven van het Duitse Planet Print. Je kan kiezen uit 4 verschillende prints en je kan er een mok bijkopen in dezelfde print. Een leuk cadeau voor je vismaat of gewoon voor je eigen natuurlijk! Ze zijn te koop via Duitse hengelsport winkeliers of via Carpodrom. 

De limited edition Thermal Mugs van Gardner Tackle Deutsland
De limited edition Thermal Mugs van Gardner Tackle Deutsland
Foto: Gardner Tackle

Banana Rods Easy Power

We sluiten dit Random nieuws af met een beetje innovatie op het gebied van hengelbouw en dat doen we met de bijzondere Easy Power handvatten van het Franse Banana Rods. Op de markt zijn handvatten van diverse materialen te vinden. Van prachtige handvatten van kurk tot exemplaren van EVA of duplon. Nieuw van Banana Rods is hun Easy Power handvat. Een rubberachtig handvat gemaakt van diverse geavanceerde polymeren. Deze handvatten liggen goed in de hand, hebben demping en kennen inkepingen om goed grip te houden. De Easy Power handvatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren te weten zwart, rood, zwart, geel, blauw en wit. Wil je je hengel laten customizen en wil je eens echt iets anders, surf dan eens naar; www.bananarods.com of bezoek hun Facebook pagina!

De bijzondere Easy Power handvatten van het Franse Banana Rods
De bijzondere Easy Power handvatten van het Franse Banana Rods
Foto: Banana Rods

En met de gave handvatten van Banana Rods ben ik alweer aan het einde gekomen van het laatste Random nieuws van januari. Ik wens jullie dit weekend weer veel plezier toe tijdens een nieuwe ‘Boer zoekt vrouw’. Tot volgende week!

Coming soon: de nieuwe Microcat HD van het Engelse Angling Technics
Coming soon: de nieuwe Microcat HD van het Engelse Angling Technics
Foto: Angling Technics

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.