Random nieuws week 9

Morgen is het zover en staat het Belgische Mechelen in het teken van karpervissen. De 2e editie van Carpsquare België opent zijn deuren en een groot aantal standhouders staan te popelen om je al die nieuwe gave producten te laten zien. Ondanks dat we Carpsquare in velen opzichten niet met CARP ZWOLLE kunnen vergelijken, is er een grote deelnemerslijst met merken die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Denk aan CC Moore, Diamondbaits en Dreambaits of aan een Korda, Markerworld of The Carp Specialist. Een kaartje kost 9,00 euro en je bent welkom vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur. Voordat je alvast je wekker zet voor de reis van morgen naar het land van friet, hebben we ook deze week weer de gaafste nieuwtjes voor jullie op een rijtje gezet!

Coming soon: Wychwood Slug Bobbins in fluoro kleuren
Coming soon: Wychwood Slug Bobbins in fluoro kleuren
Foto: CARPology

In de editie van deze week staan starten we met een nieuwe bijzondere dip van het Nederlandse Fishlife. We behandelen een zeer gave gadget van het Amerikaanse Linecutterz en een handige powerpack van het Engelse Blackbox Power. Verder in dit nieuws staan we stil bij het langverwachte Rock Steady Back Rest System van het Engelse Bank Bug en bekijken nog een nieuw product van hun. Ook behandelen we nieuwe pop-ups van Nashbait en de nieuwe bedchairs van Wychwood Tackle. Tevens behandelen we de eventuele herintroductie van de H.A.T. componenten van BB Specimen Rods en staan we stil bij een nieuwe hoofdlamp van Gardner Tackle. We eindigen dit Random nieuws met de nieuwe Corn Pots van het Engelse Natures Baits en een wel hele gave rodpod van Bespoke Tackle. Veel leesplezier gewenst!

New: Carpleads Stiff Implex hooklink material
New: Carpleads Stiff Implex hooklink material
Foto: Carpleads

Fishlife BlitZ dips

We zien steeds meer producten op de markt verschijnen die de karper visueel moeten triggeren. We gebruiken steeds meer fluoro kleuren, pop-ups in Multi-colour uitvoeringen en middelen die een flink wolkend effect creëren. Ingaand op deze trends is de nieuwe BlitZ dip van het Nederlandse Fishlife. Een stroperige dip welke verkrijgbaar is in fluorescerende kleuren en daarnaast een dosis 100% natuurlijke glitters bevat! Glitters in aas zagen we voorheen voornamelijk in de forelvisserij en ook het Duitse Fritz Germany bood een extra tube met glitters aan in hun doe-het-zelf gel aas pakketjes. Glitters in karperaas voelt nog een beetje vreemd. Toch zal de schittering van deze glitters mijn inziens zeker karper nieuwsgierig maken. Een bijzonder product! Voor meer informatie over dit product surf je naar; www.fishlife-nl.com

De nieuwe BlitZ dips van het Nederlandse Fishlife
De nieuwe BlitZ dips van het Nederlandse Fishlife
Foto: Fishlife

Linecutterz Fishing Ring Cutter

Wie veel onderlijntjes knoopt weet dat je op een gegeven moment eelt op je handen aan het kweken bent van het hanteren van je kniptool. Ik zelf ben linkshandig en bij het maken van veel rigjes wordt die rechtshandige tool toch aardig pijnlijk in de vingers. Een superhandige gadget kwam ik tegen bij het Amerikaanse Linecutterz met de Fishing Ring Cutter. Een verstelbare zwarte ring met aan de bovenkant aan beide zijden een inkeping waarin superscherpe mesjes zijn bevestigd. Trek het stuk lijn wat je wilt knippen langs je ring en je snijdt hem simpelweg door. Deze ring is als laatste verstelbaar in diameter waardoor hij past om elke vinger. Een superhandige gadget voor elke visser! Hij kost 12,00 dollar en voor meer informatie surf je naar; www.linecutterz.com

De handige Fishing Ring Cutter van Linecutterz
De handige Fishing Ring Cutter van Linecutterz
Foto: Linecutterz

Nashbait Citruz pop-ups

Als we alle pop-ups op de markt op een rijtje zouden leggen, dan zouden we waarschijnlijk een dikke band om de wereld kunnen creëren. Anders gezegd, een pop-up moet tegenwoordig wel verdomd anders zijn dan andere om er nog bovenuit te springen. Misschien dat de nieuwe Citruz pop-ups van Nashbait dat doen. De mede door Keith Sykes bedachte Citruz range bestaat uit pop-ups in zowel felle kleuren als een witte en een washed-out versie. De bijzondere flavour van deze pop-ups kan worden versterkt door een meegeleverde Citrus Atomizer.  Deze op de bekende Airball mix ontworpen drijvers zullen het komende voorjaar ongetwijfeld aardig wat karpers op de mat gaan brengen!

De nieuwe Citruz pop-ups van Nashbait
De nieuwe Citruz pop-ups van Nashbait
Foto: Kevin Nash

Blackbox Power

Stroom is bijna onmisbaar aan de waterkant bij een wat langere sessie. De gemiddelde visser is naast verslaafd aan vissen ook verslaafd aan zijn telefoon (waaronder ik) en die heeft soms voeding nodig. Een hele handige powerpack kwam ik tegen bij het Engelse Blackbox Power. Deze powerpacks beschikken namelijk over een lithium accu en dat bespaart veel gewicht! Zo wegen deze jongens slechts 720 gram en neemt de powerpack niet meer ruimte in dan 15cm bij 10cm. Energie geeft hij natuurlijk ook genoeg. Denk aan 20x je iPhone opladen om een voorbeeld te noemen! Voor deze Blackbox Power zijn als laatste velen opties te verkrijgen. Denk aan zonnepanelen of ledstrips. Nieuwsgierig geworden? Check dan even hun Facebook pagina voor de laatste info!

De Blackbox Power
De Blackbox Power
Foto: Blackbox Power

Bank Bug Rock Steady Back Rest System

In januari dit jaar hadden we het al vermeld in het Random nieuws. Het Engelse Bank Bug komt met een nieuw backrest systeem op de markt. Ondertussen zijn de weken voorbij gegaan en zijn eindelijk de specs en foto’s beschikbaar van dit product. Dit Rock Steady Back Rest System bestaat uit 2 delen te weten de The Locking Boss en het The Locking Point. The Locking Boss is een speciale houder die je door middel van 2 rubberen bandjes monteert op het handvat van je hengel. Deze houder past precies in een voetstuk (The Locking Point) wat op je bankstick zit bevestigd. Net als bij de Enterprise Tackle Kwik Strike Butt Grip is het voordeel dat je op deze manier je hengels hoog kan vissen zonder dat de hengels wegglijden uit je achtersteuntjes. Enkel door de hengel omhoog te liften, komen de delen los. Voor meer informatie surf je naar; www.bankbug.co.uk

Het Rock Steady Back Rest System van Bank Bug
Het Rock Steady Back Rest System van Bank Bug
Foto: Bank Bug

Bank Bug Line Sights

Een ander nieuw product van Bank Bug zijn hun Line Sights. Handige kleine fel oranje markers die je kan schuiven over je hoofdlijn. Doordat ze drijven en makkelijk over je hoofdlijn kunnen schuiven, is het makkelijk te zien waar je lijn het water snijdt of waar je ligt. Denk aan soortgelijke producten als de Line Biter van Solar Tackle of de Line Tracers van X2. Deze versie van Bank Bug is door zijn fluorescerende kleur zowel overdag als in de nacht te gebruiken. Deze Line Sights lichten dan ook op wanneer je er met een zaklamp op schijnt. De prijs voor een set van 3 kost een 20 euro en je koopt en pre-orderd ze via; www.bankbug.co.uk

De nieuwe Line Sights van Bank Bug
De nieuwe Line Sights van Bank Bug
Foto: Bank Bug

BB Specimen Rods H.A.T. back in town?

In de wondere wereld van hengelbouw zijn werkelijk prachtige hengels te verkrijgen die volledig matchen met jouw wensen en eisen. Een van die bouwers is Bart Bakker met zijn BB Specimen Rods. Prachtige stokken met een eigen signatuur die weinigen kunnen evenaren. Een van die unieke componenten die voorheen verkrijgbaar was, was H.A.T. wat staat voor hard geanodiseerd aluminium geïmpregneerd met teflon. Prachtige en hoogwaardige componenten in grijs/groen die tot het topsegment van de markt behoren. Onlangs plaatste Bart een aankondiging op Facebook dat hij misschien weer gaat starten met de vervaardiging van deze componenten. Een goede zaak natuurlijk. Het is dan ook niet onverstandig om de page van BB Specimen Rods de komende tijd in de gaten te houden mocht je een set hengels willen laten bouwen!

De kwalitatief hoogwaardige H.A.T. componenten van BB Specimen Rods
De kwalitatief hoogwaardige H.A.T. componenten van BB Specimen Rods
Foto: BB Specimen Rods

Wychwood Tactical Bedchairs

Ook een aantal grote Engelse karpershows zijn weer voorbij en dat betekent dat ook de merken die hun producten angstvallig stilhielden tot deze beurzen, naar buiten komen met hun nieuwste producten. Een voorbeeld is de nieuwe Tactical range met daarin enkele hele kekke bedchairs. 

Deze bedchairs zullen zowel te koop zijn in een standaard, compact als wide versie. De bedchairs kennen aan de randen het oldskool DPM camouflage pattern waardoor ze zelfs een beetje nostalgisch lijken. Ook deze bedchairs zijn zogenaamde flatbeds waarbij je helemaal horizontaal ligt. De voering is extra dik gevoerd voor comfortabel liggen en het gewicht is ook nog te doen. De kleinste bedchair weegt een 6.5 kilo wat aangenaam is. De prijzen zullen starten bij een 150,00 euro en voor meer informatie surf je naar; www.wychwood-carp.co.uk of bezoek je hun Facebook pagina. 

De nieuwe Tactical Bedchairs van Wychwood Tackle
De nieuwe Tactical Bedchairs van Wychwood Tackle
Foto: CARPology

Gardner Tackle Phazor Torch

Naast de Nano Torch die we onlangs hebben besproken in het Random nieuws, is er nog een nieuwe hoofdlamp uitgebracht met de naam Phazor Torch. Het betreft hier een hoofdlamp die voorzien is van een 1W centrale led en twee rode SMD leds aan de zijkanten. De centrale witte led kent 2 lichtstanden en geeft maximaal 50 lumen aan licht. De twee rode leds zijn zo geplaatst dat ze in de nacht prima zicht bieden zonder het stressniveau van een net gevangen karper omhoog te laten schieten. Deze Phazor Torch werkt 10 uur op een AA batterij, is IPX5 waterbestendig en heeft een verstelbare hoofdband. Een toppertje! Voor meer informatie surf je naar; gardnertackle.co.uk

De nieuwe Phazor Torch van het Engelse Gardner Tackle
De nieuwe Phazor Torch van het Engelse Gardner Tackle
Foto: Gardner Tackle

Natures Baits Hi-Attract Corn Pots

Maïs in al decennia lang een echte karpervanger en anno 2015 zijn er verschillende producten te koop om maïs op allerlei manieren in te zetten zoals drijvend imitatie maïs. Nu zijn er velen soorten imitatie maïs en bestaan er grote verschillen qua zachtheid en kleur. Ook bestaan er verschillende producten waarbij imitatie maïs is voorzien van een geur/smaakstof zoals bijvoorbeeld de geflavourde Fake Food maïskorrels van Korda of de Classic Flavour range van Enterprise Tackle. Ook het Engelse Natures Baits levert een dergelijk product en dat zijn hun Hi-Attract Corn Pots. Speciale potjes voorzien van 15 drijvende maïskorrels gesoaked in een van de vijf Natures Baits flavours. Denk aan Ebony Elite, Pink Crush, Alpha, Bloodworm X of White Ice. Ben je dus nog opzoek naar andere smaken dan de in Nederland verkrijgbare producten, surf dan naar; www.naturesbaits.com

De Hi-Attract Corn Pots van het Engelse Natures Baits
De Hi-Attract Corn Pots van het Engelse Natures Baits
Foto: Natures Baits

Bespoke Tackle Rodpod

We sluiten dit nieuwsitem af met een mijn inziens hele gave rodpod van het Engelse Bespoke Tackle. Waar de meeste fabrikanten toch kiezen voor de gangbare paden en rodpods bedenken die veel vergelijkenis hebben met andere merken, zo is de Rodpod van Bespoke Tackle toch heel uniek te noemen. Enkele bijzondere kenmerken zijn bijvoorbeeld de gebogen pootjes van roestvaststaal, de zeer unieke en fraaie draaiknoppen aan het einde van de moederbalk en de fraaie afwerking van het carbon wat wordt afgewerkt net als een hengel wordt gebonden.. Een stukje vakmanschap wat we ook al zagen bij Steve White Custom Rods. Deze rodpod is zowel verkrijgbaar in het carbon en roestvaststaal en de prijzen starten bij een 200 euro. Bij interesse kun je ze benaderen via hun Facebook pagina.

De zeer bijzondere rodpod van het Engelse Bespoke Tackle
De zeer bijzondere rodpod van het Engelse Bespoke Tackle
Foto: Bespoke Tackle

En met die gave rodpod van Bespoke Tackle ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Ik wens iedereen die komend weekend naar Carpsquare België gaat hele fijne dagen toe. Tot volgende week!

Out now: De Snagbacks van ATT
Out now: De Snagbacks van ATT
Foto: ATT

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.