Rig Marole Specimon

Het Engelse Rig Marole staat onder andere bekend om hun innovatieve producten als het Hydrolink onderlijnmateriaal, de FreeFall Tubing en het kurkpoeder voor het vervaardigen van pop-ups. Het laatste product in het gamma end tackle is de Specimon Mono Hook Link. Een onderlijnmateriaal met de doorzichtige eigenschap van fluorcarbon maar zonder het gewicht hiervan. Een lijn die blijft drijven op de oppervlakte en daardoor interessant is voor meerdere doeleinden.


Rig Marole Specimon

Specimon is verkrijgbaar in drie diktes te weten 8lb,  10lb en 12lb. Ondanks deze lage percentages is deze lijn enorm sterk te noemen. Vooral als je de dikte van deze lijnen meeneemt bij je beoordeling. Doordat deze lijnen zeer dun te noemen zijn, zijn ze de ideale vervanger voor nylon onderlijnen die vaak nog redelijk stug zijn. Door de fijne diameter is dit materiaal beter in staat om de contouren van de bodem te volgen.  Een leuk gegeven van deze lijnen is verder dat ze blijven drijven op de wateroppervlakte. Zodra je ze onderwater houdt, zullen ze zinken als fluorcarbon. Hierdoor kun je dit materiaal zowel gebruiken als onderlijnmateriaal of als voorslag bij het oppervlakte vissen.


Misschien wel de beste methode waar dit onderlijnmateriaal tot zijn werk komt is bij het vissen met de Zig Rig. Doordat deze lijn zeer dun maar sterk is, kun je deze gerust inzetten bij het Zig vissen. Doordat het materiaal verder de doorzichtige eigenschappen heeft van fluorcarbon, zal de karper de lijn minder snel opmerken. Zo kun je toch subtiel vissen waarbij je niet inlevert in kracht. Dit onderlijnmateriaal is een leuke toevoeging voor die vissers die zochten naar een vervanger voor hun vaak stugge nylon of fluorocarbon onderlijnen. Een leuke nieuwe lijn uit het gamma van Rig Marole dat zeker de moeite waard is om eens te proberen!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.