Rigs knopen met The Dude!

Het knopen van rigs is voor veel vissers een hobby binnen een hobby. Juist door deze mannen worden steeds inventievere rigs ontwikkeld die sneller prikken maar vooral daar prikken waar de bek van de karper het meest stevig is en uitscheuring voorkomen kan worden. De rigrubriek van CarpFeeling is ongetwijfeld de meest uitgebreide database aan rigs die er is. Een rubriek waar we dan ook zeer trots op zijn. Toch kan het altijd beter en uitgebreider en daarom dat we een aankondiging hebben!

Nailed!

De komende tijd zal op een frequente basis onze rigrubriek worden aangevuld door niemand minder dan knopenkoning Ton Hogenkamp! Ton, wie beter bekend is onder zijn alter ego 'The Dude' heeft door de jaren heen al velen bijzondere rigs ontwikkeld en is ons inziens een goede aanvulling. Ton vist zelf al sinds de jaren ’70 op karper en heeft het vissen in zijn bloed zitten. Al decennia lang werd er door zijn vader en grootvader gevist en voor Ton was dat niet anders. Net als voor velen was voor Ton de zoektocht naar de grote varianten een queeste. Later kwam hij hierop terug omdat het simpelweg minder visplezier opleverde. 

Alles draait om perfectie

Door de jaren heen begon het maken van onderlijnen een ware passie te worden voor Ton. Vooral een goede inhaking in combinatie met visveiligheid was de grote uitdaging. Een kapotte bek door een verkeerde rig was uit den boze. Ton ging voor perfectionisme en bekeek bij elke vangst hoe de rig had gehaakt. Al deze gegevens werden genoteerd waardoor een grote schat aan informatie werd verzameld. De beste plek van inhaking volgens Ton is niet voorin de onderlip van de karper zoals vaak wordt gezegd. Juist iets verder naar binnen net achter het harde plaatje van de onderlip is de perfecte plek. 

The Dude approved!

Ton verkoopt tegenwoordig zijn onderlijnen onder zijn alias. Op deze manier hebben al veel klanten van hem hele mooie vangsten geboekt. Zijn rigs zijn allen geperfectioneerd door zijn ervaring en als je zijn Facebook pagina bekijkt is al vrij snel duidelijk dat zijn rigs veel worden gebruikt en ermee wordt gevangen. Ton was tevens de ontwikkelaar van de Light Saber indicators in 2014 waar hij even buiten zijn leest ging. Toch ging het hier, zoals een The Dude product betaamd, wederom om een stukje kwaliteit. 

Een moddervette kanaalbak voor Ton

Houdt CarpFeeling de komende tijd in de gaten voor de bijzondere rigs en tips van The Dude. Wij zijn er in ieder geval trots op dat we iemand met zo’n bak aan ervaring mogen verwelkomen in ons midden. Binnenkort plaatsen we ook een exclusief interview met The Dude afgenomen door Alvar Besemer!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.