Svendsen Sport verkocht!

Zeer recent is wederom een zeer grote verkoop bekend gemaakt en dat is van het grote Deense Svendsen Sport. Svendsen Sport is voor veel vissers niet bekend maar is het moederbedrijf van merken als Ron Thompson, Prologic, Water Wolf, Okuma en Eiger. Svendsen Sport is verkocht voor respectievelijk 67 miljoen aan investeringsbedrijf Maj. Oprichter en CEO Lars Erik Svendsen heeft 85% van zijn aandelen verkocht. Het Deense Svendsen heeft een lastige tijd achter de rug toen in 2010 de oprichting van de Amerikaanse tak geen voeten in de aarde kreeg. Nu 5 jaar later is Svendsen Sport een van de grootste hengelsportfamilies die we kennen en worden hun producten gretig afgenomen in zowel Europa als Amerika.

Naamloos

Een deel van hun portfolio

Lars Erik Svendsen behoudt 15% van zijn aandelen en zal zijn functie als CEO behouden. In de board van Svendsen Sport zal Maj vertegenwoordigd worden door Mikkel Vendelin Oleson. Oleson beklede eerder de functie als CEO van het juweliersmerk Pandora.

De berichtgeving verteld weinig over het verdere toekomstperspectief van Svendsen Sport. Doordat Lars Erik Svendsen betrokken zal blijven bij het merk zal de continuïteit in ieder geval gewaarborgd blijven.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.