The day before

De handen beginnen al te zweten, de nachten worden langer terwijl de uurtjes slaap korter worden. We maken ons allen op voor de beurs der beurzen, het mekka van de karpervisserij en het startschot van het visjaar 2013.

Carp Zwolle 2013 staat voor de deur en dat kan je niet ontgaan zijn. Jaarlijks wordt deze 'legendarische' karperbeurs groter en groter. Elke keer weer komen er meer en meer bezoekers uit diverse landen in Europa en zelfs daarbuiten. Jaarlijks kijken we allemaal rijkhalsend uit naar dit event.
 


Carp Zwolle is dit jaar  groter dan ooit te voren. Met een beursoppervlak van een 17.500 m2 en een aanzienlijke lijst aan deelnemers, belooft het weer een fijne beurs te worden. Naast de velen stands van bekende en minder bekende merken, is er ook weer plaats gevonden voor diverse activiteiten. Ik noem de voerboot vijver, de Pro Line roeicompetitie, diverse rig clinics en natuurlijk de lezingen. De lezingen worden ook deze keer weer niet door de minste vissers gehouden. Grote namen als Alijn Danau en Martin Locke zullen hun relaas doen net als hun Solar vrienden Gunther Poelmans en Roderick Langeveld. Naast deze lezing van Alijn Danau zal ook de Nederlandse release plaats gaan vinden van zijn langverwachte 4e boek genaamd Het heilige beest
 


De introductie van de door BFP ontwikkelde The Black Pearl Baitboat


Goed, uiteraard zullen alle gerenommeerde merken aanwezig zijn. Zo zal de 'big seven' jullie alle nieuwe producten laten zien voor 2013. De Big seven zijn natuurlijk Shimano, Daiwa, Korda, Fox, Nash, Spro en  Pure Fishing. Van al deze merken staan er echt super producten in de release. Wat dacht je van de nieuwe zwarte Mags van Shimano, het nieuwe Fox Supa Brolly System of de Nash Cybershot om maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg te noemen! Daarnaast hebben ook grote spelers als Pro Line, Avid Carp en Solar Tackle weer enkele zeer interessante releases! 
 


Het nieuwe Titanium System van Solar Tackle
 

Pro Line

We beginnen met Pro Line. Zoals net gezegd zal er een heuse Pro Line roeicompetitie gaan plaatsvinden. Deze ludieke actie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Pro Line en de KSN. Deze roeicompetitie is natuurlijk niet echt op het water. Daarom zullen er roeimachines staan waar je helemaal, tegen een kleine vergoeding, op los kan gaan. De hoofdprijs is een Pro Line Commando roeiboot van een 600 euro. De kleine vergoeding die betaald dient te worden om mee te doen aan deze actie wordt gedoneerd aan de bekende spiegelkarper projecten. Een nobel doel dacht ik zo! Naast deze actie zal Pro Line natuurlijk ook een aantal nieuwe producten gaan releasen. Wat dat je van een compleet nieuwe endtackle range waaronder haken, leader- en onderlijnmateriaal of de nieuwe boilie ranges als BBQ n-Butyric en Choconut  Daarnaast zullen er ook nieuwe baitsprays, Fluor Pop-up Dumbells en een nieuwe Commando 200 roeiboot geïntroduceerd worden.
 


De nieuwe endtackle range van Pro Line
 

Monkey Climber Magazine

Het Belgische Monkey Climber Magazine begint steeds populairder te worden. Niet gek ook want dit magazine ademt gewoon nostalgie en beleving. Aangezien elk magazine ter wereld niet zonder lezers kan, zal Monkey Climber ook aanwezig zijn op Carp Zwolle. Zo hebben ze enkele zeer leuke welkomsacties zoals een gratis aaspakket als je een abonnement afsluit op dit blad. Ook voor de bestaande leden zal bij verlenging een heuse Nash BBQ  klaar staan. Naast deze acties is er nog meer te melden. Zo zal de Engelse grootheid Gareth Fareham beide dagen een uurtje aanwezig zijn op de Monkey Climber stand voor het signeren van alles wat je maar gesigneerd wilt hebben zoals bijvoorbeeld de laatste uitgave van Monkey Climber. Gareth zal ook de laatste 50 exemplaren van zijn boek 'The forgotten chapters' meebrengen naar Zwolle. Een uitgelezen kans om dit leesvoer voor de stille uurtjes aan te schaffen dus!
 


De derde editie van Monkey Climber met Gareth Fareham op de cover
 

Discharge Baits, Taska Tackle en Jag Products

Zoals elk jaar zullen er op Carp Zwolle ook weer nieuwe spelers zijn. Voorbeelden van nieuwe bedrijven zijn Discharge Baits, Taska Tackle, Black Widow Baits, Jag Products en Velocity Baits om er maar een paar te noemen. Zo zal Discharge Baits aanwezig zijn met hun bijzondere glugs en pop-up's en zullen zij tevens nog enkele nieuwe producten lanceren. Ook het enorm opkomende Taska Tackle zal aanwezig zijn met zowel een eigen stand als de verkoop van hun producten op de stand van Markerworld. Tevens zal het Nederlandse Black Widow Baits zijn debuut maken met betaalbaar en kwalitatief aas net als dat Velocity Baits dat zal gaan doen. Het Engelse Velocity Baits zal gaan komen met enkele revolutionaire aasproducten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gepelde hennep! Een lichte korrel die onderwater enorm uitwasemt en een melkachtig effect kent! Ook zal het Engelse Jag Products zijn opwachting gaan maken. Met hun gloednieuwe 316 Grade range en hun nieuwe rodpods zal er genoeg te zien zijn!
 


Taska Tackle zal aanwezig zijn met een eigen stand. Op de foto de gloednieuwe Elbrus Pod
 

Smart Alarm, TTB Baits Insomnia en MTC Baits Unstoppable

Naast deze nieuwe spelers zullen er natuurlijk nog veel meer merken hun opwachting maken of gaan komen met gloednieuwe producten. Wat dacht je van het nieuwe Smart Alarm van Smart-Indicators.nl. Een handig alarm welke ongenode gasten op afstand houdt en werkt in samenwerking met je Delkim. De gloednieuwe Insomnia Bait Range van TTB Baits waar we het onlangs op CarpFeeling nog over hadden of leuke acties van het kwalitatieve MTC Baits. Naast enkele nieuwe producten introduceerde MTC Baits ook een nieuwe verpakkingsmethode. Ook komen zij met een eigen 'Early Harcore' nummer en hebben ze een leuke actie op touw gezet waardoor je het fantastische boek 'Een woord van zwijgen II' voor een leuke prijs op de kop kan tikken. We kunnen dus weer veel van MTC Baits verwachten! 
 


Het nieuwe Smart Alarm van Smart-Indicators.nl
 

Carp Zwolle International

Niet alleen uit Nederland en Engeland zullen er bedrijven aanwezig zijn. Ook het Duitse Fritz Germany zal aanwezig zijn met hun Freshbait en Mais Mission kits. Daarnaast zullen ook de Duitse bedrijven Bivylight, Mika Products, Finkelde en Successful Baits aanwezig zijn. Ook uit Italië zal Ghebel Carp haar producten tentoonstellen. Ghebel Carp is een fabrikant van boiliespuiten en voerboten. Bijzonder is ook dat het Engelse MCF naar Carp Zwolle zal gaan komen. MCF staat bekend om hun kwalitatieve producten als aas, loden, swingers en spodrockets. Als laatste moet je niet vergeten even een kijkje te nemen op de stands van Piet Vogel Rod's & Tackle, PB Products, ESV Supplies en natuurlijk Markerworld. Alle vier de partijen hebben enkele gloednieuwe producten in het assortiment die zeker de moeite waard zijn! Zeker de door markerworld verkochte kleding van Hotspot Clothing en de Carping Power Essential rodpods zijn de moeite waard om te bekijken! 
 


The Carping Power Eessential Rodpod powered bij het Italiaanse Meccanica Vadese
 

Spro Strategy

Ook Strategy pakt dit jaar groots uit! Zo hebben ze het bekende Stamina onderlijnmateriaal terug genomen in het assortiment. Natuurlijk is de bestaande formule voor dit jaar flink verbeterd wat deze braid nog beter maakt dan hij al was. Ook is het merk Strategy Baits twee boilie smaken rijker, namelijk Oriental curry en Spicy banana. Een leuke aanvulling die bij veel mensen (en karpers) in de smaak zal vallen.

Naast deze producten zijn er nog tal van nieuwe producten te bewonderen op hun stand. Ik zou dus zeker even een kijkje nemen. Al is dit alleen al om het gratis karpermagazine 'Strategy Carp Guide' op te pikken. Een 52 pagina tellend karpermagazine boordevol tips, technieken en nuttige weetjes. 
 


Genoeg nieuwe producten


Zoals jullie al lezen en zien belooft Carp Zwolle 2013 weer een spetterende beurs te gaan worden. Een hoop nieuwe merken, leuke acties, prachtige releases en interessante lezingen. Wij van CarpFeeling zullen ook deze twee dagen natuurlijk weer rondlopen. Mocht je een van ons zien, trek ons dan even aan de mouw! Wij vinden het altijd leuk om jullie te ontmoeten! 
 


Op de stand van CBB HQ Baits kun je terecht voor een heuse Biting Power Energy Drink


Veel plezier gewenst op Carp Zwolle!

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.